|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  539 540 [541] 542 543   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke
29.9.2007 21:25:07   
helenav


IZVIRNO SPOROČILO: lemavrica

user posted image  Eno mal trapasto vprašanje. Kaj počnete z svojimi malčki čez dan ko ne spijo in se ne dojijo. A mu kaj pojete, berete,...


se nosimo po rokah user posted image user posted image user posted image , žal ona ni sposobna sam ležat v ležalniku. on ko jo nosim, delam kilometre po hiši in ji vsakič isto razlagam....kje je lučka? tukaj je tvoja sobicam, tukaj je kuhinja..pač neumnosti..ona pa veselo opazuje in gleda naokoli čeprav nevem kaj vidi pri enem mesecu????????Sploh že kaj vidijo, razen na kratko kratko razdaljo?Moja tako naokrog gleda, da ima človek občutek, da vidi boljše ko mama brez očaluser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 13501
   RE: Septembrke
29.9.2007 21:34:44   
nana 27
Helena, tudi meni se ne zdi, da bi bilo lahko kaj hujšega. Mogoče malo bolj tekoč drekec user posted image  Tanja Lina, jaz imam še od prvič Aventov sterilizator. Je zraven tudi krtačka za čiščenje in se mi zdi super.  Leamavrica, včasih se je dobilo (mogoče je bilo tudi zdaj pa sem pozabila) v kompletu LJ porodnišnice za domov skupaj z reklamnim materialom taka knjižica z igrami za dojenčka do otrokovega prvega leta. Knjigica je od Mladinske knjige - Ciciklub. Evo sem šla poiskat...pa malo na hitro povzetka od 0-3 mesece: 1. klepet z dojenčkom; daš ga v naročje in privzdigneš kolena. Mamica se s hrbtom nasloni na trdno podlago. Tako se z njim "pogovarjaš" po obroku kakšne četrt ure.2. praznik vode: skupaj z dojenčkom v banjo.3. masaža dojenčka,4. opazovanje predmetov,5. jutranja telovadba..daš na dekico, se uležeš poleg in ga ogovarjaš ali poješ,6. telesne rime,... jih je še nekaj, ampak me Maja kliče.  

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 13502
   RE: Septembrke
29.9.2007 22:56:18   
PBJ
Helena, jaz Ane ne milim vsak dan, ampak nekje 2x tedensko (pa še to čisto malo), drugače pa samo z vodo umivam. Tudi patronažna je tako rekla.

Naša Ana je sedaj pri treh tednih ful začela okolico opazovati, pa tudi igrače. Danes sem jo npr. položila na sedežno, pa pametnega kužka zraven in je lepo opazovala in poslušala. Veliko ji pojem, pa govorim,...
Ta klepet z dojenčkom, ki ga je omenila nana je zelo pomemben, saj user posted image  najraje poluša mamin glas. Ana ima to zelo rada in me tako lepo opazuje in kar "požira" z očmi...

Jaz imam tudi to knjigo, pa bom nadaljevala, kjer je nana končala:

6. Telesne rime (ko user posted image  umivamao ali oblačimo, omenjamo dele telesa, pa poleg kako rimo zložimouser posted image ...)
7. Rokenrol (plešemo z user posted image  po sobi - tako vidimo, kakšna glasba mu bolj ugaja, mirna ali bolj živahna)
8. Biba leze (potujemo po user posted image  telesu navzgor in na koncu otroka požgečkamo
 Biba leze, biba gre,
da bi prišla do gore,
do gore, do zelen gore,
kamor nihče drug ne more;
buc, buc, buc ...                    pa svojo si tudi lahko izmislite.
9. Kaseta za pomirjanje
10.Kolo (ko krči in izteguje nožice, user posted image  krepi trebušne mišice:
Dvigni levo, dvigni desno,
medved Godrnjavček,
pa ne drži se tak' resno,
medo ti moj rjavček.
11. Zvok in svetloba (namestimo žogo -ali kak drug predmet, ki ob dotiku oddaja zvok - nad otroka, da bo predmet nihal. Najbolj veselo bo, ko se jo bo najprej slučajno dotaknil in bo povzročil gibanje in glas premeta)
12. Različni načini nošenja otroka (manj običajen je npr. nošenje user posted image  na roki, ležečega na trebuhu, tako da mu glava počiva v pregibu komolca. Tako se nauči uporabljati vratne mišice. - Ana v tem uživa, sploh če jo malo črvičiuser posted image )
13.Gospod palec ( v prvih mesecih imajo user posted image  v dlaneh dober refleks in jih ob dotiku hitro zaprejo v pest. Ko razpre dlani, jih prav rad izteguje in krči. Ob tem ga lahko spremljate s tisto znano:
Križ, kraž
   kralj Matjaž,...
14. Igra s punčakmi - lahko tudi kakšen drugi predmet,ampak naj bo pisan (počasi premikamo od leve proti desni in opazujemo, ali mu sledi z očmi) To sva danes z Ano delali in je pridno sledilauser posted image
15. Raztezanje ( V roke vzamemo user posted image  ročice in jih izmenično iztegujemo, z njimi telovadimo in mu jih prekrižamo na prsih,...)

To so dejavnosti za prve tri mesece.
 
Nana, upam, da nisi jezna, ker sem nadaljevala. Imam nekaj časa, ker sta otročička sladko spita, mama pa ima nekaj časa za RRuser posted image ...

Karkoli boste  user posted image  zapele, ali govorile, bo prav, ker bo slišal vaš glas, ki mu pomeni največ. Pa če ga boste samo božale, se mu smejale, važno je, da ste z njim in se mu posvečate. Vsak trud pa se potem hitro povrne, ko vidiš otrokov napredek.

Sploh že kaj vidijo, razen na kratko  razdaljo?
 
Novorojenčki jasno razločijo predmete do 20 cm, po treh mesecih pa je njihov vid skoraj tako oster kot pri odraslem.

< Sporočilo je popravil PBJ -- 29.9.2007 23:02:21 >


_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 13503
   RE: Septembrke
29.9.2007 23:31:15   
guppy
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja Lina
Kako vi skrbite oz. čistite črpalke in flaške?

Midva opereva flaške in črpalke s tisto krtačo za čiščenje flašk in detergentom (Pril...), potem pa vse zloživa v sterilizator in ga vklopiva za 6 minut. Imamo črpalko, flaške in mikrovalovni sterilizator od Aventa in je res 1A. Po sterilizaciji je oprema res čista, ne pa bela od vodnega kamna, kot pri prekuhavanju.

IZVIRNO SPOROČILO: lemavrica
Kaj počnete z svojimi malčki čez dan ko ne spijo in se ne dojijo. A mu kaj pojete, berete,...

Midva ju včasih pustiva v ležalniku, da gledata okrog, včasih pa ju dava na debelo odejo na tla ali posteljo, kjer se potem igrata eden z drugim ali pa malo telovadimo (vaje za kakanje user posted image ), nogice gor, nogice dol.
Včasih ju dava tudi v naročje in pojem pesmice, si zmišljujem razne rime, poslušamo glasbo (Marko se je tako posračkal po Mozartu, da moramo še kdaj sprobat user posted image ), se pogovarjamo. Ko imamo koga na obisku pa vedno govoriva otročkom kdo je prišel in kdo je to in tako.. v glavnem - mislim, da bosta M&M ultra klepetava, če bosta na mamico user posted image

helenav, drži se, to ni nič hujšega, le ustrašila se je. Bog ve, kaj vse bomo naredili svojim malčkom, ko bodo rasli... Uffa. Verjamem pa, da ti je bilo zelo hudo. Nama se je med kopanjem zgodilo, da je Marko potunkal nosek v vodo (pa sva bila oba zraven) in potem, ko ga je mož na hitro dvignil ven je tako tulil in imel tak izraz na obrazu, kot da bi se spraševal, zakaj ga hočeva utopit. Nikoli ne bom pozabila tega user posted image , ampak treba je pač it naprej in biti bolj pozoren. Otročku ne pomaga, da imaš potem vsakič pri kopanju neke travme, ampak da smo močni.

Danes smo imeli obisk in se je Marko po hranjenju tako hudo pokakal, da je spet šlo na vse strani ven iz plenice user posted image  user posted image  user posted image . Cel body je bil pokakan, drekca pa tok, da še nikoli nisem videla tak paketek. V minutki je švignilo toliko ven, da je samo frrrrrr frrrrrrr in je bilo vse zenfasto :)). Z možem sva ga nesla spet kar nad umivalnik in ga fajn umila, potem sem ga pa zavitega v brisačo prinesla nazaj (med obiske) in .... se je seveda v brisačo in po meni tako polulal, da smo se vsi skupaj samo režali. Obiski so imeli cel šov za gledat user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13504
   RE: Septembrke
30.9.2007 0:16:01   
nana 27
PBJ, super, da si še ostalo napisala...saj bi jaz, samo lakota je huda stvar user posted image  Pa še nekaj sme se spomnila. So vsa v porodnišnici kaj učili rokovanja ali handlinga z user posted image ? No, to je prav super prikazano na DVD-ju od Vzajemne pa še telovadba mamic z dojenčki in plavanje dojenčkov. Fino je otroka tako med previjanjem in med igro razmigavat, da prej obvlada svoje telo. Guppy, tile kakci so prav hecni...včasih so taki izstrelki, da je prav hudo..včasih se pa mučijo in ful smrdi, pa je za eno pikico drekca user posted image  Cukrček, en zdravilen user posted image  za vse!!!

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 13505
   RE: Septembrke
30.9.2007 8:50:58   
PBJ
Zadnji september je. Katera bo danes rodila??? Pa ni dolgo tega, ko smo rekle: September je tu!

Danes bo baje lep dan. Popoldne bomo verjetno šli v Mesti park, da se še Jure malo naigra.

Ana je spala 5 ur, se zbudila in še 5 ur - torej je samo 1x jedlauser posted image , zdaj pa spet spimo. Ona je proti večeru bolj pokonci in za akcije.


_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 13506
   RE: Septembrke
30.9.2007 9:07:01   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: lemavrica

user posted image  Eno mal trapasto vprašanje. Kaj počnete z svojimi malčki čez dan ko ne spijo in se ne dojijo. A mu kaj pojete, berete,...


Saj ni tako trapasto vprašanje.
Jaz sem mu že poskusila prepevat, drugače se z njim pogovarjam. Včeraj sem sedela ob njegovi posteljici ga držala za roko in na glas brala Žurnal. Pa me je samo gledal.
Ko pa so doma otroci pa mu govorijo vse možno, takrat pa je kot bubica in sredi njihovega govorenja navadno zaspi.

(odgovor članu lemavrica)
  Neposredna povezava do sporočila: 13507
   RE: Septembrke
30.9.2007 10:23:03   
PBJ
user posted image  

ŠE NESTRPNO ČAKAMO:

(PDP, nick (leta), št. nos., kraj bivanja-> porodnišnica, spol,imeuser posted image )

7.9. quelle (29), 1n, --> Kranj / Jesenice user posted image
9.9. nestrpnica (27), 2n, Ptuj user posted image
9.9. manca79, Kranj user posted image

11.9. Zoya27 (28), 1n, Izola --> Izola user posted image
19.9. kija
user posted image
21.9. *ribica*, 2n, M. Sobota --> M. Sobota user posted image Tiara/Alina
21.9. nadja00 (29), 1n, Ljubljana --> Postojna user posted image  Janina 

23.9. tianna (23), 1n, Sežana --> Postojna user posted image
24.9. nejca79, 2n user posted image
24.9. aldina, (25), 2n, Deskle  user posted image
25.9. matejad user posted image
26.9. LINA31 (28), 1n user posted image Žan

26.9. PravaTečka (29), 2n, Pesnica --> Mb user posted image   
28.9. andreja32, 4n, okolica Kamnika --> Lj user posted image

30.9. taja83 (24), 1n, --> Trbovlje user posted image
30.9. *tajda* (25), 1n, Kamnik --> Kranj user posted image David


V pričakovanju: 5 user posted image , 6 user posted image  in  5 user posted image

------------------------------------------------------------------------------------------------


DRUGE INFORMACIJE

SEZNAM
za novorojenčka
http://www.ringaraja.net/forum/fb.asp?m=1587468

NUJNA GINEKOLOŠKA POMOČ

-PORODNIŠNICA LJUBLJANA:
 01 522 61 11

-PORODNIŠNICA CELJE: 
            informacije: 03/423-33-38, 03/423-31-38                         
            oddelek za nosečnice (pomoč po porodu): 03/423-33-47
            urgentni oddelek: 03/423-35-53

OTROŠKA POSVETOVALNICA: 03/543-42-70; naročanje in informacije (7.00-8.00)

(ko pridete domov z otrokom, pokličete v posvetovalnico in otroka naročite na prvi pregled)

PATRONAŽNA SLUŽBA: 03/543-43-03 (7.00-8.00 in 14.00-15.00) 

-PORODNIŠNICA POSTOJNA: 05/700-07-20 

----------------------------------------------------------------------- 
  

 
SEPTEMBRČKE in SEPTEMBRČKI

user posted image                     




user posted image
25.7. CUKRČEK (PDP 1.9.)
KLARA
rojstvo: 2710g, 47cm
ALJAŽ
rojstvo:2830g, 49cm

user posted image
4.8. Rožica* (PDP 5.9.)
...
rojstvo: 2890g,  48,5cm


user posted image
10.8. Guppy (PDP 1.9.)
MAJA
rojstvo: 2620g, 47cm
MARKO
rojstvo: 2640g, 47cm


user posted image
 
16.8. anab (PDP 20.9.)
MATIC
rojstvo: 2830g, 50cm


user posted image  
16.8. ursy (PDP 5.9.)
LARA
rojstvo: 3000g, 49cm


user posted image
17.8. lasekP (PDP 5.9.)
LARA

rojstvo: ...

user posted image
21.8. misska (PDP 2.9.)
LEONID
rojstvo: 3240g, 51cm


user posted image
23.8. Eva* (PDP 14.9)
TINKARA
rojstvo: 3110g, 52cm
user posted image
24.8. nefretiti (PDP 10.9.)
NEŽA
rojstvo: 2030g, 44cm

user posted image
24.8. buškica (PDP 19.9.)
GAJA LEA
rojstvo: 2250g, 45cm 

user posted image
27.8. Sandra85 (PDP 9.9.)
ENEJ
rojstvo: 3260 g, 51 cm
user posted image
27.8. Bodoča (PDP 4.9.)
MATJAŽ
rojstvo: 3190 g, 50 cm 


user posted image
28.8. Helenav (PDP 15.9.)
KLARA
rojstvo: 2100 g, 47 cm


user posted image
30.8. nena80 (PDP 3.9.)
LOVRO
rojstvo: 3580 g, 53 cm 


user posted image
31.8. Lumpa6 (PDP 2.9.)
ŽIGA
rojstvo: 3460 g, 51 cm

user posted image
31.8. Nana 27 (PDP 5.9.) 
MAJA
rojstvo: 3260 g, 52 cm 


user posted image
1.9. Carmy (PDP 7.9.)
TINEJ
rojstvo: 3430 g, 51 cm



user posted image
1.9. ribica23 (PDP 9.9.)
ENEJ
rojstvo: 3150 g, 50 cm


user posted image
2.9. aljab (PDP 3.9.)
JANINA
rojstvo: 3400 g, 51 cm

user posted image
3.9. jonči (PDP 3.9.)
TEJA
rojstvo: 3830 g, 54 cm 


user posted image
6.9. Pikica pokica (PDP 3.9.)
ZOJA
rojstvo: 3240 g, 50 cm

user posted image
6.9. PBJ (PDP 13.9.)
ANA
rojstvo: 3720 g, 52 cm



user posted image
6.9. jst86 (PDP 12.9.)
LEON
rojstvo: 3950 g, 52 cm


user posted image
6.9. Mokka1 (PDP 3.9.)
GAL
rojstvo: 3680 g, 51 cm
 

user posted image
6.9. Tatty (PDP 20.9.)
LIN
rojstvo: 3280 g, 52 cm 

user posted image
8.9. _mala_ (PDP 10.9.)
EVA
rojstvo: 3200 g, 50 cm

user posted image
8.9. Dorotea (PDP 23.9.)
PATRICIJA
rojstvo: 3030 g, 52 cm

 

user posted image
8.9. Mateja82 (PDP 5.9.)
FILIP
rojstvo: 3460 g, 51 cm

user posted image    
9.9. Žabonka (PDP 7.9.)
BRINA
rojstvo: 3600 g, 51 cm

user posted image
9.9. LEVASI (PDP 9.9.)
KARLINA
rojstvo: 3480 g, 51 cm


user posted image    
10.9. Žarnica (PDP 21.9.)
HANA
rojstvo: 3400 g, 51 cm 



user posted image
12.9. Lemavrica (PDP 3.9.)
JAKA
rojstvo: 3140 g, 50 cm

user posted image
13.9. annie (PDP 17.9.)
NIK
rojstvo: 3410 g, 50 cm

user posted image
13.9. Emm (PDP 9.9)
AMMAR
rojstvo: 4470 g, 54 cm


user posted image
14.9. Ninica (PDP 8.9.)
GAJA
rojstvo: 3410 g, 51 cm


user posted image  
14.9. zvezda71 (PDP 16.9.)
NACE
rojstvo: 4230 g, 53 cm


user posted image
15.9. Miša... (PDP 17.9.)
NIK
rojstvo: 2940 g, 50 cm

user posted image
16.9. mony79 (20.9.)
VID
rojstvo: 3820 g, 52 cm 
 
user posted image
20.9. Duskamb (PDP 7.9.)
MATIJA
rojstvo: 4000 g, 53 cm
user posted image
20.9. cuma (PDP 16.9.)
TINKARA
rojstvo: 3800g, 58cm

user posted image
20.9. 123a (PDP 30.9.)
ZOYA
rojstvo: 3530g, 50cm

user posted image
21.9. Srček (PDP 12.9.)
ŽAN
rojstvo: 3680g, 51cm

user posted image
21.9. nora (PDP 22.9.)
LUCIJA
rojstvo: 3280g, 50cm
user posted image
21.9. Taja339 (PDP 15.9.)
HANA BRINA
rojstvo: 3910g, 52cm
user posted image
21.9. Tanja Lina (PDP 28.9.)
LUKA
rojstvo: 3080g, 53cm
user posted image
22.9. taček (PDP 27.9.)
STAŠ
rojstvo: 3740g, 52cm
user posted image
22.9. NaILa (PDP 23.9.)
LAN
rojstvo: 3340g, 50cm
 user posted image
22.9. sevenka (PDP 27.9.)
KAJA
rojstvo: 3150g, 50cm
user posted image  
22.9. jacklyn (PDP 28.9.)
MARTIN
rojstvo: 3820g, 53cm

user posted image
25.9. ašun (PDP 18.9.)
ŽANA
rojstvo: 3600g, 51cm
user posted image
25.9. sonce78
VASJA
rojstvo: 3450g, 52cm
NOVE MAMICE:  jacklyn   ČESTITKE!!!user posted image
                
V TOPLEM NAROČJU STARŠEV:  25 user posted image  in 28 user posted image    fantki še vedno vodijouser posted image  

NAPOVED SPOLA: 31X pravilno , 1x napačno: nena80

------------------------------------------------------------------------

 DRUGE INFORMACIJE:

- PREHRANA MED DOJENJEM
http://www.ringaraja.net/forum/fb.asp?m=1783638


- KRČI NOVOROJENČKA 
http://www.ringaraja.net/forum/fb.asp?m=1892684



_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13508
   RE: Septembrke
30.9.2007 10:31:07   
PBJ
Jaz sem dala seznam naprej, ker je bil že zelo daleč zadaj. Spreminjala ali dodajala nisem nič, to ima sandra prek ...
 
Včasih bi rada kaj pogledala na seznam, pa ga moraš tako daleč zadaj iskat.

Jaz sem bila že pridna in sem skutin štrudel spekla, pa malo jabolk in borovnic sem dala noter. Ah, kako diši.... Zdaj še pa kosilo pa bo ... joj, ta kuharija...
Ati in Jure sta zunaj, Ana pa gre popoldne ven.

Lep dan vsem z vašimi sončki
 
user posted image
 



_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 13509
   RE: Septembrke
30.9.2007 10:53:30   
*tajda*
Čau mamice in nosečkeuser posted image
PBJ si mi lušte naredilauser posted image  s tvojo peko.
Z možem si bova danes privoščila kosilo nekje zunaj,ker je samo še vprašanje časa kdaj si ga bova lahko zopet.Sicer je danes moj dan D vendar nič ne kaže tako da gremo jutri v nove bojeuser posted image

Lep sončen dan želim vsem

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 13510
   RE: Septembrke
30.9.2007 10:56:34   
PBJ
Tajda, kakšno dobro kosilo lahko tudi sproži poroduser posted image  - to pride kar naenkrat.
Pa danes imaš rok, tako da ... držimo pesti ... samo ne se preveč najestuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu *tajda*)
Neposredna povezava do sporočila: 13511
   RE: Septembrke
30.9.2007 12:27:00   
helenav
Srečne tiste ki spite po 5 ur...mene je danes moja čisto namantrala....ponoči na eno uro se je dojila..grozno..danes sem hodila na sprehodu kot, da bi me luna nosila..

Pa tako grozno jo muči ko kaka.....vaše tudi??? Kaj pomaga??

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 13512
   RE: Septembrke
30.9.2007 12:44:13   
Anonimen
Pozdralvljene. Jaz še vedno dojim na uro in po, pol, pa naj bo to dan ali noč. Hvala bogu ni hudega joka vmes. Čeprav pa mi ga ponoči več ne rata dat nazaj v posteljico, ostane kar pri  meni. In pol sem vsa trda zraven. Smo pa le spali do 9h, tako da sem danes malo boljše.

Ne vem če ste se že kaj pogovarjale o kg po porodu...Koliko vam je še ostalo in koliko časa nazaj ste rodile? Jaz sem se do konca zredila 16kg in jih imam 9 dni po porodu še 6 viška. Je pa bilo od tega res zelo veliko vode. Trebuh pa zgleda katastrofa, vreča mehkega špeha ki dol visiuser posted image . patronažna je rekla naj telovadim, jaz pa si mislim da naj mi da mir, moja telovadba je 24 ur skrb za Žana. Česa drugega nisem sposobna.
Kuha in pere tašča, samo kaj ko gre v sredo za 14 dni na dopust. v petek pa naj bi moja mama prišla, pa ne vem ali naj se veslim ali ne. Saj vem da mi bo z Žanom veliko pomagala, samo kaj ko jo bom imela tukaj 24 ur na dan in se mi bo trgalo zreven. Pa kako se bosta mož in ona gledala se tudi sprašujem....

(odgovor članu helenav)
  Neposredna povezava do sporočila: 13513
   RE: Septembrke
30.9.2007 12:45:18   
Anonimen
Kdaj se selimo? A danes, jutri??? Ker bodo počasi že oktoberke odprle temouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13514
   RE: Septembrke
30.9.2007 13:19:19   
lumpa6
Kdaj se selimo? A danes, jutri??? Ker bodo počasi že oktoberke odprle temo


ko bo zadnja naša rodila, nobene nebomo pustile zadajuser posted image user posted image ,če se strinjate

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13515
   RE: Septembrke
30.9.2007 13:32:57   
guppy
Jaz se tudi strinjam s tem, da počakamo vsaj nekje do 15. oktobra. Do takrat bodo rodile tudi tiste, ki bodo čez rok in vse naj bi nekako javile, kje so in kako so. Saj je tudi tu fajn zdaj, že poteka mami-klepet user posted image


(odgovor članu lumpa6)
Neposredna povezava do sporočila: 13516
   RE: Septembrke
30.9.2007 14:43:42   
guppy
A veste, kaj pogrešam na seznamu... napisano iz katerega kraja je katera mamica. Šmrc.

Pa našo sandro in Tanjo Lino pogrešam, ker sta tako lepo skrbeli za seznamček! user posted image

Mamice, kako preživljate ta lep dan? Mi smo imeli pri nas družinsko kosilo, zdaj čakava naslednjo turo hranjenja in bova malčka odnesla malo na sonček v atrij. Miren dan... jutri gre pa mož prvič v službo.

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 13517
   RE: Septembrke
30.9.2007 14:48:37   
jst86
ojla!
mi smo iz dvournega sprehoda.res je lepo vreme,kar baterije nafilauser posted image Leona sem pustla kar spančkat naprej v vozičku.mali je zadnje dni ful slabo spal in jedel in sva se dons končno nahranila kakor je treba.upam da bo tko tud naprej.
kg po porodu: jst sm po porodu zgubila 6,5kg.ko sem prišla domov pa še 6 in tuki se je ustavluser posted image .zredila sem se 21kg in mam še 8,5kg viška.trebuh je tud še lepo špehast.jst se niti ne obremenjujem s kg,ker jih bom itak spravla dol+ še ene par več kot jih je ostal,problem so strije,ki sem jih polna po notranji in zunanji strani stegen pa malo po trebuhu.pa še na prsih so se mi naredile.to bo pa ostal za zmeri.sm ful slabe volje zarad tega ker se počutm tko...grdo.tolaži me to da mam prekrasnega fantka.

tud jst se strinjam da počakamo da vse rodijo in se nato selimo na drug forum.

lepo se mejte in lepo izkoristite sončen dan!
pa pa

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 13518
   RE: Septembrke
30.9.2007 15:13:16   
PBJ
Se strinjam s predhodnicami. Počakajmo  še na naše nosečke, kot smo se zmenile.

Jaz imam še 2,5 kg viška - 24 dni po porodu. Sem se ravno danes tehtala. Pridelala sem pa skupaj 16kg do konca. Kar nekaj pa sem imela vode, saj sem močno zatekala - še G so se moje noge zdele grozne.

Sem pa zelo vesela, ker so se mi krčne žile, ki sem jih  v nosečnosti dobila na nogah, kar precej skrile in lahko se še bolj skrijejouser posted image . Prej sem kar žalostna postala, ko sem videla, kakšne noge imam od zadaj. A je še katera dobila krčne žile in so ji šle lepo nazaj?

Zdaj pa čakamo, da se Jure zbudi in šibamo v parkuser posted image

< Sporočilo je popravil PBJ -- 30.9.2007 15:14:39 >


_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu jst86)
Neposredna povezava do sporočila: 13519
   RE: Septembrke
30.9.2007 15:26:38   
nora
Zivjo punce!

Mi2 čakava, da se najina punčka zbudi, da gremo malo ven pred blokom, da vidimo kako bo reagiralauser posted image
Zjutraj sem bila zelo slabe volje. Vsi se delajo nekaj pametni (tašča, mami), pa svetujejo, ko da oni vejo vse. Odločila sva se, da nič ne govoriva kako je kaj z najino user posted image , da imava mir.
kg: Zjutraj pred porodom sem imela +16kg. Domov sem prisla s + 8kg. Zdaj imam še + 5 kg. Vsak dan se tehtam in vidim, da vsak dan hujsam po cca 500gruser posted image jem pa 3x na dan, normalno, mogoče tudi malo več kot ponavadi. Zelo pogrešam sadja in solateuser posted image Vceraj sem pojedla 2 jabolki in nisem opazila, da jo kaj zvija, tako, da vsaj jabolka lahko jemuser posted image a vi jeste kaj sadja?





(odgovor članu jst86)
Neposredna povezava do sporočila: 13520
   RE: Septembrke
30.9.2007 15:32:06   
taja83
Živjo mamice in souser posted image kolikor nas je še!

Hvala mamice, lepo od vas da nas počakate. sej verjetno boste tko mene čakale user posted image user posted image user posted image . Danes je moj dan D, jaz pa še kar v enem kosu. Z mojim sva dones že tok prehodila, da sem se končno utrudila, je bil prav vesel, ker njemu se že zdavnaj ni dalo, jaz pa še kar. se mi zdi da se vsak dan boljše počutim. spim ta teden tko super, razen tega ko grem nekajkrat odtočit, ampak takoj nazaj zaspim. Mislem, da bo naš srček kar do decembra not. user posted image Upam pa da se kaj kmalu premisle in pride ven


(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 13521
   RE: Septembrke
30.9.2007 18:56:24   
nana 27
Seveda. Počakale bomo na zadnjo septembrko user posted image  Kilogrami. Zredila sem se za 15 kilogramov. Imam pa še nekje 2 kilograma plusa in hudo velik apetit. V enem tednu gre kozarec taščine marmelade user posted image Srček, bodi vesela, da boš imela ob sebi mami user posted image  Vsaka pomoč je dobrodošla. Drugače pa boš ugotovila, da se bolj potiš - tudi tako gredo kilogramčki dol. Pa nespanje bo tudi naredilo svoje. Zaenkrat počivaj. Dovolj je že skrb za Žana. Kako smo preživeli dan? Dopoldne pri tašči na kosilu. Popoldne pa smo šli za dve uri na sprehod po sončku.

(odgovor članu taja83)
Neposredna povezava do sporočila: 13522
   RE: Septembrke
30.9.2007 19:00:59   
nana 27
Helenav, recept za kakanje, a ne prepogosto (ko so resnično zelo zaprti, ker se user posted image  malo razvadijo): - v malo vrele vode (50 ml) daš filter vrečko kamilic samo za 1 minuto (ne več, ker drugače dobiš zapiralni čaj), sladkaš z žličko sladkorja (lahko malo več) in dodaš tri zrnce janeža. Lepo ohladiš, da bo mlačno in v roku ene ure bo kakec zunaj. Otroku daš spit nekje 10 do 20 ml tega čajčka.

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 13523
   RE: Septembrke
30.9.2007 19:11:07   
Anonimen
Mi smo tudi danes malo okrog hodili. Celo 2 sprehoda smo si privoščili. Je bilo prav luštno zunaj.

Mene pa danes ž cel dan grozljivo boli glava. Po moje od neprespanosti. Upam, da bomo kaj bolje spali to noč.

Kilogrami: jaz sem jih pridelala 17 in jih imam še +7, odkar sva prišli domov. Absolutno niti pol kg ne gre doluser posted image . Ampak jaz bi najraje vola pojedla. Obupen apetit imam.

Jaz jem malo sadja, jabolka, breskve in suhe slive. Pa seveda jabolčni kompot. Pa tudi solatke kak pero pojem, ampak bom začela malo več zelenjave jest, ker mi meso že pri ušesih gleda ven, Nežika pa ima krče, pa če pazim ali pa ne.

(odgovor članu nana 27)
  Neposredna povezava do sporočila: 13524
   RE: Septembrke
30.9.2007 19:23:08   
jst86
PBJ pri meni pa je pri krčnih žilah ravno obratno-med nosečnostjo so šle nazaj,drugi dan po porodu pa so se spet pokazale.zgleda sem en čudn primeruser posted image .

surya čestitke za sinčka!user posted image  zdej pa čim več čvekatuser posted image

punce a ima kera informacije o naši zoyi? dplgo se že ni javila.

mene bosta pa dons moji dve sestrici pocrtljali in mi pečeta jabolčno pito-mmmm!user posted image user posted image user posted image



(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 13525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  539 540 [541] 542 543   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  539 540 [541] 542 543   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Porodna zgodba: Moj dojenček je doživel mo...
Mali Tim je bil težko pričakovano dete. Veselili smo se ga vsi, tako mami in ati, kot njegova velika sestrica Tia.
Resnična čudežna zgodba: Vaš sin ne bo pre...
photo
Na vhodu bolnišnice je mamo pričakala zdravnica in ji povedala, da sin, star en teden, ne bo preživel.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?