|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   porodniško nadomestilo
2.12.2004 18:30:55   
Anonimen
ker danes na CSD nikogar ni, se obračam na vas z enim vprašanjem.
Danes sem prejela odločbo za porodniško in sem kar malo šokirana, ker mi piše da dobim samo 64.000 bruto.
Res, da sem pred porodniško bila prijavljena na Zavodu za zaposlovanje, vendar mi je na CSD rekla, da če imam v zadnjih treh letih vsaj eno leto delovne dobe, da se mi upošteva 55 % minimalne plače + 2 % za vsak dodatni mesec gor- kar pa velik več kot pa to, kar so mi v odločbi napisali. Iz odločbe je razvidno da so mi upoštevali kot 12 mesečni prihodek denarno pomoč, ki sem jo prejemala preko zavoda, o tistih procentih pa ne duha ne sluha.
Zanima me, če ima katera podoben primer.
A so pravilno zračunali?
Saj bom jutri klicala na CSD, samo mi to ne da spati in sem vsa razburjena, tako da mi je moj rekel naj se pomirim, da ne bom šla še danes rodit.

lp
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   porodniško nadomestilo
2.12.2004 20:30:11   
Taša
Jaz sem bila prav tako pred porodniško prijavljena na zavodu za zaposlovanje, sem pa imela v zadnjih treh letih najmanj 12 mesecev delovne dobe in so mi obračunali normalno 55%+obresti, Tako da znese skupaj okrog 96.000 SIT BRUTO oz. okrog 67.000 SIT neto....
Predlagam da se pomiriš in jutri pokličeš na center za socialno delo da ti razložijo .... pa veliko sreče:rozica:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   porodniško nadomestilo
2.12.2004 22:25:55   
india
Ponavadi upoštevajo zadnjih 12 mesecev pred porodniško.
Vsaj meni so vskič naredili tako.:miska:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   porodniško nadomestilo
2.12.2004 22:59:57   
KIRA
to je čisto normalno. upoštevajo če delaš v zadnjih treh letih pred nastopom porodniške skupaj 12 mesecev pol pa zračunajo neko povprečje. mislim da so ti prav izračunali.
jaz sem imela tako situacijo, da sem ob nastopu porodniške bila cca 14 mesecev brezposelna, pred tem pa sem imela 7 let delovne dobe. na zavodu za zaposlovanje in na socialnem pa nisem dobivala nič - se pravi samo nadomestilo plače 6 mesecev, vlogo za socialno pomoč so mi pa zavrnili - češ da ima moj mož preveč plače - smatrajo, da 75 tisoč tolarjev za 2 odrasla človeka mora bit zadosti na mesec.če imaš tolar preko, pa ti ne odobrijo pomoći. nobenega pa ne zanima, če imaš kake kredite in kako jih boš odplačeval, pa kako boš plačal položnice, pa s česa boš živel!!!!
zdaj s porodniško pokrivam dolgove, ker sva se zadožila (oba imava velik minus na računih še od prej - ker nisem vedela kako hitro bom ostala brez dela, pa mož ima na mesec preko 80 tisoč kredita, za enega niti banka ne ve, bo pa na srečo sredi naslednjega leta odplačan, pol pa še položnice, za trgovino in tamalo pa ostane komaj kaj!!!)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   porodniško nadomestilo
3.12.2004 11:46:19   
Anonimen
Da povem kaj sem izvedela na CSD: ker sem na Zavodu prejemala denarno pomoč prd nastopom porodniške(denarne pomoči mi je ostalo 15 dni, ostalo sem izkoristila)mi ne upoštevajo:grrr:, da imam v zadnjih treh letih več kot eno leto delovne dobe. Če ne bi pa pred nastopom dobivala z zavoda nič, pa bi mi to upoštevali in bi bila porodniška skoraj šeenkrat večja.:grrr:
Če bi prej vedla, bi denarno pomoč dala v mirovanje in bi raje vzela na CSD denarno podporo, ki je večja kot denarna pomoč, pa še večjo porodniško bi imela.:grrr:
Sem tok jezna, ker nam tega nobeden prej ne pove.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   porodniško nadomestilo
3.12.2004 11:59:19   
lucika
jaz sem brezposelna eno leto, prej sem bila zaposlena. do junija drugo leto imam denarno pomoč iz zavoda. nisem še noseča, delam pa na tem. kako je torej: če rodim avgusta ali septembra (torej, ce nama zdaj rata), kaj dobim? niti mi ni najbolj jasno. ali imas v teh treh letih lahko nadomestilo za brezposelnost in potem denarno pomoč, ali ne? kdaj dobiš 55%minimalne plače? če nimaš pomoči pred nastopom porodniške, to pa je kolko prej? vem, da me težko berete, ker tudi sama težko razumem vse te kolobocije. in me res res pizdi, da te hoče država dobesedno nategnet, kje te le lahko. pol se pa menda režijo na tvoj račun ko glih komaj živiš. češ, kaj pa nisi prej preštudiral.
hvala bogu za ta forum, se zve marsikaj koristnega! pa opravičujem se grdim izrazom, ampak res ne tako jezi.

torej: kdaj dobim 55% in kdaj pol manj?
upam, da je kateri jasno...ninny, tebi je?
lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   porodniško nadomestilo
3.12.2004 13:59:01   
Anonimen
saj verjamem da si zbegana.
npr. če zanosiš sedaj in maš rok avgusta in greš na porodniško konec julija mislim in da od zavoda ne prejemaš nič več- ti upoštevajo tisto, če imaš v zadnjih treh letih vsaj eno leto delovne dobe 55% minimalne plus še tiste procente.
upam, da sem ti kaj razjasnila.

lp

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   porodniško nadomestilo
6.12.2004 10:14:34   
lucika
še kar mi ni najbolj jasno.
do junija bom prejemala denarno pomoč in ne nadomestilo. nadomestilo mi je pripadalo 3 mesece po končani zaposlitvi, nato pa 15 mesecev denarne pomoči iz zavoda. to ni socialna pomoč, ni pa nadomestilo. zato ne vem...ne vem pa tudi tega, ali se od pomoči plačujejo prispevki.
torej, če je to to, z dnem nastopa porodniške ne smem biti več upravičena do denarne pomoči; takrat gre za točko 2?
saj vem, da se čuje, kot da pet pik nimam, ampak so to take malenkosti, ki ti znajo bistveno spremenit leto, a ne? drzava pa sam razmislja, kje bi se malo prisparala...
ker je to tak... da dobis denarno pomoč, morš met malo denarja... če dobiš pomoč, kar pomeni, da mas malo denarja, dobiš zaradi tega manj porodniškega nadomestila. oziroma več dobijo tiste, ki niso bile upravičene do pomoči, ker so imele takrat več. logika? bu?

upam, da nisem preveč zabluzila...
lepe pozdravčke...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   porodniško nadomestilo
7.12.2004 11:44:25   
Anonimen
denarna pomoč je manjša od 55 % minimalne plače.
Vsekakor ti bodo upoštevali tisto pod točko 2, ker takrat ne boš več prejemala denarne pomoči.

lp


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   porodniško nadomestilo
7.12.2004 12:36:45   
lucika
no super. sicer sva se odločila, da greva v akcijo v vsakem primeeru, pa naj dobim karkoli. glede na trenutno stanje, ne bova nikoli imela dovolj denarja, da bi lahko mela čisto lahko vest in bila preprčana, da bo dovolj. torej bova zdaj:sloncek::sloncek::sloncek::sloncek: še z večjim veseljem.

najlepša hvala za odgovore.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   porodniško nadomestilo
7.12.2004 12:40:59   
monik
a ni žalosno kolk nas je takih:((:((:((:((:((

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   porodniško nadomestilo
7.12.2004 13:02:51   
lucika
je žalostno, pa krivično. ker si vsi zaslužimo imet dovolj za življenje...družba ti pa na koncu še pove, da pol že nisi dost sposoben, priden, delaven....bla bla, da bi se lahko z drugimi, ki pridno v službo hodijo primerjal. ker drugače bi tudi ti delal, tak pa ne, pa mora biti vzrok nekje...
bolje, da se človek samo v sebe poglablja, v družbo na splošno pa samo na daleč. ker se lahko samo zastonj jeziš.

amapk svet je lep, zakaj gledamo samo tisto kar nimamo, če pa je ostalega veliko lepega.

jaz sem se odločila, da bom ta čas brezposelnosti vzela kot tista leta, ki me čakajo ko bom v penziji, le malo prej. to si vsi želimo...imeti čas, ko smo še zdravi in vredu...torej je treba uživat. delam na tem.

malo sem se pa le izpovedala...

:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?