Zamima
|
IZVIRNO SPOROČILO: **Petra** IZVIRNO SPOROČILO: Zamima glede mojega statusa, se pa moram prijavit na zavod za zaposlovanje, edino, če sem samoplačnik za osnovno zdravstveno zavarovanje se mi ni treba . Zamima, a socialne pomoči ne boš uveljavljala Ej, jaz sem čist zmedena zdaj , sem oddala vlogo za otroškega, me je nadrla, da nimam vse izpoljnjeno - kot da tega nisem vedla,... saj zato sem pa tja prišla, da mi pove, ker če bi izpolnila, bi verjetno bilo še huje, še bolj narobe vse skupaj,... Potem sem se šla prijavit na zavod za zaposlovanje, nakar izvem, da moram bit vsak dan med 11-14 uro (ravno takrat, ko ima človek največ opravkov in so uradne ure vsepovsod) na razpolago doma . Da ne govorim, da imam 17.10 že nek seminar - kam naj dam Zalo se mi ne svita ... Potem sem šla na občino se prijavit za zavarovanje (osnovno),.... si morte mislit, da niti vedla nisem, da je Zala zavarovana preko pokojnine, ki jo prejemava? , jaz sem bila pa prepričana, da je preko občine - tak oni obveščajo starše . Nazaj grede domov sem se ustavila še v vrtcu, najbližjem, da bi se pozanimala, kako je pri njih z vpisom in če še sploh sprejemajo otroke ... pa so imeli uradne ure samo do 11.00 . Bom šla v ponedeljek v ene 3 vrtce v moji bližini povprašat... Sem se pa odločila, da varuška ne pride v poštev, ker : - nobene ne poznam -ne bi rada, da kaka psiho ženska čuva mojega otroka (nikol ne veš na koga naletiš? Mi je pa danes prvič v življenju žal, da nimam starejših staršev , bi jo z veseljem dala njima v varstvo.