|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  566 567 [568] 569 570   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke
12.10.2007 8:24:23   
ana b
Ašun poskusi tako kot ti je svetovala PBJ glede dojenja, glede zaprtja pa obstaja:

Novalac IT – Edino mleko s povečano vsebnostjo laktoze za lajšanje in preprečevanje zaprtja pri dojenčkih

Zaprtje ali konstipacija je pogosta prebavna težava dojenčkov, za katero je značilno neredno odvajanje blata zaradi disfunkcije črevesja. Pri dojenčkih govorimo o zaprtju, kadar je odvajanje blata manj kot 2x/dan oz. manj kot 3x/teden. Blato je trše, odvajanje oteženo, včasih celo boleče.

Pri dojenčkih z zaprtjem je v prehrani priporočljiva uporaba specialnega mleka Novalac IT, ki vsebuje povečano količino laktoze in magnezija. Laktoza je prebiotik- hrana za bifidobakterije, kar pospeši njihovo razmnoževanje in s tem volumen blata. Laktoza in magnezij sta osmozna laksativa, ki pritegneta vodo v debelo črevo in s tem zmehčata blato in tako je omogočeno lažje odvajanje blata.



(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 14176
   RE: Septembrke
12.10.2007 8:27:09   
ana b
SEm pozabila dodati za seznam naše mere pri 8 tednih:
teža 4520g in velik 56
Kolki pa še niso zreli in moramo povijati široko.
user posted image  sva se zredila 900 g v treh tednih in sem malo pomirjena glede količine mleka in ali dobi zadosti.

(odgovor članu ana b)
Neposredna povezava do sporočila: 14177
   RE: Septembrke
12.10.2007 9:29:10   
NalLa
nana in guppy hvala. Sem ravno klicala v šolo za starše in je rekla, da razsaja nek virus, in zgleda da sem ga staknila in najbrž ni mastitis. Grem ležat

(odgovor članu ana b)
Neposredna povezava do sporočila: 14178
   RE: Septembrke
12.10.2007 9:41:09   
guppy
ašun, za dojene otroke je normalno, da kakajo tudi samo 1x na teden. Tako so mi rekli, a sem enako kot ti čutila, da po tistem silnem napenjanju in joku, ko nič ne pride ven, to ni v redu. Mi smo zamenjali Aptamil1 za Nestle Beba1 in je malo bolje. Kamilica in podobni recepti nam niso pomagali. Je pa vsak otrok drugačen.

IZVIRNO SPOROČILO: jst86
a vas tud vest peče če date vaše user posted image  v varstvo za nekaj časa?

Ne. Zakaj? Zato, ker se mi zdi, da otroku nič ne manjka pri moji mami in očetu, pri teti, pri stricu... tako ali tako v glavnem spita, ko ju nahraniva z možem in takrat običajno kam skočiva, npr.  trgovino. Se mi zdi bolje, da sta v varstvu, kot da ju vlačim po trgovini tako majhna.
Pa rada bi, da se navadita tudi na druge obraze, druge glasove in prav tako se mi zdi fajn, da se tudi malo pri drugih ljudeh pocrkljata in naigrata. Mami in ati sta itak središče sveta, tudi če se nekaj uric preživi drugje.

ana b, pri naših tudi kolki še niso zreli in povijamo široko. Majo ves dan, Marka pa samo ponoči. Si dobila kakšna navodila o tem, kako naj jih nosimo, kako naj spita...?

NaILa, lepo se spočij!

(odgovor članu jst86)
Neposredna povezava do sporočila: 14179
   RE: Septembrke
12.10.2007 9:56:21   
ana b
Guppy nobenih navodil, samo široko povijanje. Mi je prav hecno, če ga dam na bok široko povitega, kar na glavo visi user posted image . Bomo že, še en mesec, potem pa upam da bo že v redu, ker bo potem šele dejansko 2 meseca star.

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 14180
   RE: Septembrke
12.10.2007 10:03:56   
lemavrica
Ojla,

mi smo po napornem večeru ko je jokal in se zvijal imeli mirno noč, spal je od 0:00 pa do 4:40, se na hitro podojil in potem spal še do 8:00 , jaz pa vsa vesela zraven. No sedaj imamo pa spet žur. Mal zadrema pa jok, pa zadrema pa jok. Sem ga podojila in dodala, pa je polil ampak lačen je pa še kar. Meni se že meša. Hvala bogu da sva včeraj z možem zaključla en njegov posel in da bomo dones imeli malo več časa zato da bomo skupaj.

Vedla sem da bo naporno ampak na momente je pa tako hudo da si nisem predstavljala. Najhuje je ker ne vem kako naj mu pomagam ko vidim da trpi.user posted image user posted image

_____________________________

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...


(odgovor članu ana b)
Neposredna povezava do sporočila: 14181
   RE: Septembrke
12.10.2007 10:07:22   
LINA31
Že včeraj sem kar nekaj napisala, pa je potem Žan vklopil sireno in sem mogla it k njemu. Noči so ratale kar znosne, ampak najhuje je, ker na zizi zaspi, ko pa ga hočem odložit pa takoj začne jokat in stokat. Po 3.00 uri se kar v dnevno preseliva, ker tolk časa vse skupaj traja, da nimam srca, da user posted image  ne bi nič spal. Jaz potem skušam nadoknaditi čez dan.

Kg...uf kar stojijo oz. se počasi topijo. No, tolažim se s tem, da je komaj 2 tedna po porodu in da bo čas svoje naredil...pa sprehodi tudi najbrž.

Dojenje...sandra85..nekaj sporočil nazaj sem napisala, da sem tudi jaz mojga na 1 uro dojila in tehtala obroke. Bilo je grozno, predvsem psihično. Tako, da sem tehtanje obrokov ukinila (lažje živim), Žan pa tudi počasi ujema nek ritem, ki je vsak dan drugačen...ha ha

(odgovor članu ana b)
Neposredna povezava do sporočila: 14182
   RE: Septembrke
12.10.2007 10:20:29   
ana b
Da se malo pohvalim. Mi je končno uspelo v album prilimat nekaj slikic mojih falotkov.

(odgovor članu LINA31)
Neposredna povezava do sporočila: 14183
   RE: Septembrke
12.10.2007 10:24:43   
guppy
ana, kakšna lepa otroka imaš!!!!!!!!!!
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ana b)
Neposredna povezava do sporočila: 14184
   RE: Septembrke
12.10.2007 10:48:32   
Anonimen
Sandra, brez zamere, samo jaz sem raje dva dni malo jokeca poslušala kot pa da bi mi žan dan za dnem na eno uro visel na joški. Kot prvo se mleko v tem času ne more naredt, tebe morajo joški za znoret bolet, ne naspiš se in Enej sploh nima časa prebavit prejšnjega obroka če dobi takoj že drugega čez.
Tudi Žan je en isti falot kot tvoj,raste ko gobica in ima izreden sesalni refleks.Vse kar mu v usta daš sesa,tudi on bi visel na joški 24 ur na dan če bi lahko. Pa mu dam dudico za tolažbo, pa malo čajčka in lepo počaka 3 ure. In sedaj se je že navadil da ga pred dojenjem previjem ,tako da že ve ko gre v sobico in ga slečem da bo kmalu papica. In imava točen ritem 6h, 9h, 12h, 15h, 18h, 21h, 3h. PA KRČE TOČNO OB 7Huser posted image .
In ko je na joški 20 min ga odstavim,ker je vse kar je preko samo cartanje in uničevanje bradavic. Dam mu dudo če hoče in jo sesa dokler ne pade v komo. Takrat jo izpljune.
Seveda ta metoda ni za vsakega user posted image , moj je pač en sesač in uživač in je rabil malo trde rokeuser posted image . In ker vsaka dojka počiva 6 ur, je mleko dobro in veliko ga je. Za izvozuser posted image . Tako ga tudi nasiti za 3 ure bp.

(odgovor članu guppy)
  Neposredna povezava do sporočila: 14185
   RE: Septembrke
12.10.2007 11:15:14   
bodoča
za mano je tudi bolj ko ne neprespana noč. danes ponoči sva z malim prvič šla taborit v dnevno sobo, da se je moj user posted image  lahko vsaj malo naspal. spet so se namreč pojavili krči, pa je bilo zdaj že par noči mir user posted image . ah, bo že, glavno da je drugače vse vredu.

glede dojenja ne morem nič svetovat, ker ne dojim. lahko pa povem, da sem jaz mojega user posted image  na podoben način navajala na večji razmak med obroki kot srček. od začetka je jedel na dve uri, pol na tri, zdaj pa se uvaja na štiri ure. iz dveh na tri ure sem ga pripravila tako, da sem ga malo zamotila s čajem in dudico user posted image , iz treh na štiri ure je pa pravzaprav sam šel. enih parkrat zaporedoma je "pozabil" jest ko je bilo tri ure mimo, zdaj pač je malo več neenkrat in 6 x v 24 urah.

glede zaprtosti pa je bilo pri nas tako, da ga je novalac ac (proti krčem) zaprl, kakal je edino po sladkem kamiličnem čaju, pa še to zelo trdo in ne pogosto. zdaj pa imam hrano aptamil comformil (ne comfort), kupila sem ga v avstriji, ker ga pri nas nisem našla, ta je pa za prebavo super in tud proti krčem naj bi pomagal. no, proti krčem pomojem pomaga samo čas, ker pri mojemu ne zaleže nič, ne hrana, ne kapljice. ko ga vsake par dni prime ga pač prime, pol je pa spet malo mir.

jaz se tudi smešno počutim, ko ga dam mami v varstvo, sam je pa res bolje kot da ga vozim okoli, če ni potrebno.

danes je en tak lep dan, tamali je že pripravljen, sebe moram še oblečt, pa grema ven.

en sončni pozdrav vsem, pa pa.

_____________________________

mojeustvarjanje

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14186
   RE: Septembrke
12.10.2007 11:40:02   
lemavrica
Naš Jaka ima pa dones 1.mesec.


Sploh ne vem kam je šel čas.


_____________________________

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...


(odgovor članu bodoča)
Neposredna povezava do sporočila: 14187
   RE: Septembrke
12.10.2007 11:56:14   
nana 27
Čestitke za prvi mesec, Jaka user posted image user posted image user posted image  PBJ, je danes že kaj bolje s tvojim grlom?  

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 14188
   RE: Septembrke
12.10.2007 12:13:32   
zvezda71
Mi smo se danes prvič kopali, malo pozno ker je vmes patronažna zbolela, v tummy tubu. Blo je super mali mož ni težiluser posted image  kljub temu da je bil že malo lačen. Jaz sem včeraj malo eksperimentirala in sem si mleko črpala in mu dajala po flaši ampak pol pa se mi je ponoči s takim užitkom in olajšanjem na joško prisesal kot klop in sem si rekla d...pa ure pa mililitri naš pikec rabi mojo joško pa če na vsako uro pa na vsako uro pol bom pa počasi začela Srčov nasvet uporabljat zvečer za zadnji obrok bo pa formulo dobil, ponoči vmes pa itak ne je. Danes je spal od 23.do 06user posted image user posted image user posted image upam,da bo v bodoče tako. Zdaj mi na rami spi sem pogruntala da eno rundo dopoldan mora pri neko v naročju odspančkat ne gre drugače takoj ko ga dam v pojstlo ali na ležalnik začne težit. V naročju pa kot bubica. 

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 14189
   RE: Septembrke
12.10.2007 12:15:59   
ana b
Guppy hvala.

(odgovor članu zvezda71)
Neposredna povezava do sporočila: 14190
   RE: Septembrke
12.10.2007 12:19:38   
Anonimen
Čestitke vsem novim mamicam in našim sončkom za prve obletniceuser posted image

Hranjenje: jaz imam res srečo, da je Brina že v porodnišnici sama vzpostavila red - dojenje in previjanje na 3-4 ure. Tega reda se sedaj še vedno drživa. Edino kakšni krčki nama porušijo red. V principu se ravnam tako kot misska - po zdravi kmečki pameti. Nič ne tehtam, nič ne črpam... Če je Brina lačna, jo podojim. Ko se sama odstavi, je sita. In to je to. Po podoju nikoli ne izčrpavam mleka, niti Brine ne tehtam. Že v porodnišnici mi je šlo tehtanje hudo na jetra - še posebej ponoči...

Drugače je pa prehlad "osrečil" tudi nas... Tako, da moramo biti danes, ko je tako lepo vreme, kar noter... Žaluser posted image

Sandra: lahko se selimo tudi že danes - meni je vseenouser posted image . Mogoče bi bilo fino ob selitvi objaviti post z povezavo kje smo po ta novem...

En lep, sončen petek vsemuser posted image

(odgovor članu nana 27)
  Neposredna povezava do sporočila: 14191
   RE: Septembrke
12.10.2007 12:22:51   
nana 27
Ana, koliko je prvi fant star? Si verjetno že enkrat napisala pa sem pozabila user posted image  Žabonka, čim prej se pozdravite user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ana b)
Neposredna povezava do sporočila: 14192
   RE: Septembrke
12.10.2007 12:24:27   
lemavrica
Pri nas je tud načeloma urnik hranjenja na 2.5h-3h, ki kar velja razen kadar ga kaj matra. In takrat ga pač nahranim. Doji se pa itak sam tam nekje do 20 min, pol pa kar sam odneha.Če bi pa že hotu dudlat na bradavici ga pa lepo stran potegnem in je mir.Tudi slučajno pa nimam srca da bi ga pustila jokat samo zato da bi se držali nekega strogega urnika. Verjamem pa da je pri nekaterih user posted image  to potrebno.

_____________________________

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14193
   RE: Septembrke
12.10.2007 12:30:50   
PBJ
Nana, hvala za skrb.user posted image Malce boljše je že. Se pa kar slabo počutim. Na srečo nimam vročine in upam, da je ne bo, ker bi še ziher Jure kaj dobil, on namreč vse pobere okoli sebe... Zdaj na kahli sedi, jaz pa čakam, kaj bo.user posted image Lulal je, kakanje pa je zanj velik problem.
Kako bi bilo fajn, če bi že bil suh...

Jaka, user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ...

Ne vem, jaz se ne bi držala tako na 3 ure, mi tudi nismo zmeraj ob istem času enako lačni... Ana spi čez dan včasih tudi 4 ure, pa je sedaj po 1. mesecu res ne bi budila za hranjenje ... itak je že precej okroglauser posted image . Ponoči pa tudi spi 6-7 ur skupaj.

Žabonka, kaj ti si bolna?

_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 14194
   RE: Septembrke
12.10.2007 12:42:01   
nana 27
PBJ, samo, da ni vročine. Kakšen lekadol pa bo.Pri vas vsaj poskušate s kahlo..pri nas je pa kahla za čelado in za zlaganje tovornjakov user posted image  Baje se punčke prej odvadijo. Mogoče bosta pa moja M&M-a oba naenkrat suha user posted image   Leamavrica, tudi mi imamo nekje takšne ritem pri hranjenju. Pa ne delam panike, če je kdaj lačna prej. Kakšen dan pa zaspi za štiri ure in tisti dve urici prespi. Ponoči pa 5 do 6 uric spanja v kosu. Zdaj je malo slabše, ker je prehlajena in jo sluz moti.

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 14195
   RE: Septembrke
12.10.2007 12:46:48   
sandra85

user posted image  
ŠE NESTRPNO ČAKAMO:

(PDP, nick (leta), št. nos., kraj bivanja-> porodnišnica, spol,imeuser posted image )

7.9. quelle (29), 1n, --> Kranj / Jesenice user posted image
9.9. nestrpnica (27), 2n, Ptuj user posted image
9.9. manca79, Kranj user posted image
 
24.9. nejca79, 2n user posted image
24.9. aldina, (25), 2n, Deskle  user posted image

26.9. PravaTečka (29), 2n, Pesnica --> Mb user posted image   

V pričakovanju: 1 user posted image , 2 user posted image  in  3 user posted image   ... le kaj se skriva v user posted image ------------------------------------------------------------------------------------------------

DRUGE INFORMACIJE

SEZNAM
za novorojenčka
http://www.ringaraja.net/forum/fb.asp?m=1587468

NUJNA GINEKOLOŠKA POMOČ

-PORODNIŠNICA LJUBLJANA:
 01 522 61 11

-PORODNIŠNICA CELJE: 
            informacije: 03/423-33-38, 03/423-31-38                         
            oddelek za nosečnice (pomoč po porodu): 03/423-33-47
            urgentni oddelek: 03/423-35-53

OTROŠKA POSVETOVALNICA: 03/543-42-70; naročanje in informacije (7.00-8.00)

(ko pridete domov z otrokom, pokličete v posvetovalnico in otroka naročite na prvi pregled)

PATRONAŽNA SLUŽBA: 03/543-43-03 (7.00-8.00 in 14.00-15.00) 

-PORODNIŠNICA POSTOJNA: 05/700-07-20 

----------------------------------------------------------------------- 
  

 
SEPTEMBRČKE in SEPTEMBRČKI

user posted image                     




user posted image
25.7. CUKRČEK, okolica Vrhnike (PDP 1.9.)
KLARA
rojstvo: 2710g, 47cm
1.mesec: 3410g, 50cm
2.mesec: 4660g, 56,5cm
ALJAŽ
rojstvo:2830g, 49cm
1.mesec: 3290g 52cm
2.mesec: 4700g, 57,5cm

user posted image
4.8. Rožica* (PDP 5.9.)
...
rojstvo: 2890g,  48,5cm


user posted image
10.8. Guppy, okolica Ljubljane (PDP 1.9.)
MAJA
rojstvo: 2620g, 47cm
1.mesec: 3150g, 49,5cm
2.mesec: 4050g, 53,5cm
MARKO
rojstvo: 2640g, 47cm
1.mesec: 3450g, 51cm
2.mesec: 4650g, 54,5cm


user posted image
 
16.8. anab, Ljubljana (PDP 20.9.)
MATIC
rojstvo: 2830g, 50cm
1.mesec: 3620g, 54cm
2.mesec: 4520g, 56cm


user posted image  
16.8. ursy, Ljubljana (PDP 5.9.)
LARA
rojstvo: 3000g, 49cm
1.mesec: 4660g, 54,5cm

user posted image
17.8. lasekP, Velenje (PDP 5.9.)
LARA

rojstvo: ...

user posted image
21.8. misska, Ljubljana (PDP 2.9.)
LEONID
rojstvo: 3240g, 51cm
1.mesec: 4610g, 55cm


user posted image
23.8. Eva* (PDP 14.9)
TINKARA
rojstvo: 3110g, 52cm
user posted image
24.8. nefretiti, Maribor (PDP 10.9.)
NEŽA
rojstvo: 2030g, 44cm
1.mesec 3380g, 50,5cm

user posted image
24.8. buškica, Medvode (PDP 19.9.)
GAJA LEA
rojstvo: 2250g, 45cm 

user posted image
24.8. surya, Posavje (PDP 28.8.)
IZAK
rojstvo: 3440g, 52cm
1.mesec: 4800g, 57cm
user posted image
27.8. Sandra85, Portorož (PDP 9.9.)
ENEJ
rojstvo: 3260g, 51cm
1.mesec: 4700g, 56cm

user posted image

27.8. Bodoča, Slovenj Gradec (PDP 4.9.)
MATJAŽ
rojstvo: 3190g, 50cm
1.mesec: 3972g, 52,7cm


user posted image
28.8. Helenav, Izola (PDP 15.9.)
KLARA
rojstvo: 2100g, 47cm
1.mesec: 3250g, 49cm

user posted image
30.8. nena80, Dolenjska (PDP 3.9.)
LOVRO
rojstvo: 3580g,53cm
1.mesec: 4700g, 57cm

user posted image
31.8. Lumpa6, Ljubljana (PDP 2.9.)
ŽIGA
rojstvo: 3460g, 51cm
1.mesec: 4400g, 54cm
user posted image
31.8. nana 27, okolica Ljubljane (PDP 5.9.) 
MAJA
rojstvo: 3260g, 52cm
1.mesec: 4660g, 55cm 


user posted image
1.9. Carmy, Domžale (PDP 7.9.)
TINEJ
rojstvo: 3430g, 51cm



user posted image
1.9. ribica23, Domžale (PDP 9.9.)
ENEJ
rojstvo: 3150g, 50cm


user posted image
2.9. aljab, Celje (PDP 3.9.)
JANINA
rojstvo: 3400g, 51cm
1.mesec 4430g, 56cm

user posted image
3.9. jonči, Kranj (PDP 3.9.)
TEJA
rojstvo: 3830g, 54cm 


user posted image
6.9. Pikica pokica, Celje (PDP 3.9.)
ZOJA
rojstvo: 3240g, 50cm

user posted image
6.9. PBJ (PDP 13.9.)
ANA
rojstvo: 3720g, 52cm
1.mesec: 5300g, 56cm


user posted image
6.9. jst86, Škofja Loka (PDP 12.9.)
LEON
rojstvo: 3950g, 52cm
1.mesec: 5270g, 57,5cm

user posted image
6.9. Mokka1, Ruše (PDP 3.9.)
GAL
rojstvo: 3680g, 51cm
 

user posted image
6.9. Tatty, Cerkno (PDP 20.9.)
LIN
rojstvo: 3280g, 52cm 

user posted image
8.9. _mala_, Maribor (PDP 10.9.)
EVA
rojstvo: 3200g, 50cm

user posted image
8.9. Dorotea, severna primorska (PDP 23.9.)
PATRICIJA
rojstvo: 3030g, 52cm
1.mesec: 3630g
 

user posted image
8.9. Mateja82, Celje (PDP 5.9.)
FILIP
rojstvo: 3460g, 51cm

user posted image    
9.9. Žabonka, Ljubljana (PDP 7.9.)
BRINA
rojstvo: 3600g, 51cm

user posted image
9.9. LEVASI, Ljubljana (PDP 9.9.)
KARLINA
rojstvo: 3480g, 51cm


user posted image    
10.9. Žarnica, Ptuj (PDP 21.9.)
HANA
rojstvo: 3400g, 51cm 



user posted image
12.9. Lemavrica, Ljubljana (PDP 3.9.)
JAKA
rojstvo: 3140g, 50cm

user posted image
13.9. annie, Ruše (PDP 17.9.)
NIK
rojstvo: 3410g, 50cm

user posted image
13.9. Emm, Velenje (PDP 9.9)
AMMAR
rojstvo: 4470g, 54cm


user posted image
14.9. Ninica (PDP 8.9.)
GAJA
rojstvo: 3410g, 51cm


user posted image  
14.9. zvezda71, Ljubljana (PDP 16.9.)
NACE
rojstvo: 4230g, 53cm


user posted image
15.9. Miša... (PDP 17.9.)
NIK
rojstvo: 2940g, 50cm

user posted image
16.9. mony79, Primorska (PDP 20.9.)
VID
rojstvo: 3820g, 52cm

user posted image
16.9. Zoya27, Celje (PDP 11.9.)
EMA
rojstvo: 3735g, 53cm

user posted image
19.9. kija
TIAN
rojstvo: 3500g, 51cm
user posted image
20.9. Duskamb, Maribor (PDP 7.9.)
MATIJA
rojstvo: 4000g, 53cm
user posted image
20.9. cuma, Izola (PDP 16.9.)
TINKARA
rojstvo: 3800g, 58cm

user posted image
20.9. 123a (PDP 30.9.)
ZOYA
rojstvo: 3530g, 50cm

user posted image
21.9. Srček, Strunjan (PDP 12.9.)
ŽAN
rojstvo: 3680g, 51cm

user posted image
21.9. nora, Ljubljana (PDP 22.9.)
LUCIJA
rojstvo: 3280g, 50cm
user posted image
21.9. Taja339, Laško (PDP 15.9.)
HANA BRINA
rojstvo: 3910g, 52cm
user posted image
21.9. Tanja Lina, okolica Kranja (PDP 28.9.)
LUKA
rojstvo: 3080g, 53cm
user posted image
22.9. taček, Slovenj Gradec (PDP 27.9.)
STAŠ
rojstvo: 3740g, 52cm
user posted image
22.9. NaILa, okolica Ljubljane (PDP 23.9.)
LAN
rojstvo: 3340g, 50cm
 user posted image
22.9. sevenka, Domžale (PDP 27.9.)
KAJA
rojstvo: 3150g, 50cm
user posted image  
22.9. jacklyn, Logatec (PDP 28.9.)
MARTIN
rojstvo: 3820g, 53cm

user posted image
25.9. ašun, Pirniče (PDP 18.9.)
ŽANA
rojstvo: 3600g, 51cm
user posted image
25.9. sonce78
VASJA
rojstvo: 3450g, 52cm
user posted image
25.9. *ribica*, M. Sobota (PDP 21.9.)
TIARA
rojstvo: 4080g, 53cm
user posted image
27.9. tianna, Sežana (PDP 23.9.)
...
rojstvo: 3640g, 52cm
user posted image
27.9. LINA31 (PDP 26.9.)
ŽAN
rojstvo: 3110g, 50cm
user posted image  
27.9. nadja00 (PDP 21.9.)
JANINA
rojstvo:...

user posted image
28.9. matejad (PDP 25.9.)
NEJC

rojstvo: 3280g, 51cm
 user posted image
1.10. *tajda*, Kamnik (PDP 30.9.)
DAVID
rojstvo:...
user posted image
1.10. andreja32, okolica Kamnika (PDP 28.9.)
ZALA
rojstvo:...
user posted image
4.10. taja83, Trbovlje (PDP 30.9.)
TIMOTEJ
rojstvo: 3560g, 53cm
NOVE MAMICE:  matejad, taja83  ČESTITKE!!!user posted image

V TOPLEM NAROČJU STARŠEV:  29 user posted image  in 35 user posted image    fantki še vedno vodijouser posted image  

NAPOVED SPOLA: 39X pravilno , 1x napačno: nena80

------------------------------------------------------------------------

 DRUGE INFORMACIJE:

- PREHRANA MED DOJENJEM
http://www.ringaraja.net/forum/fb.asp?m=1783638


- KRČI NOVOROJENČKA 
http://www.ringaraja.net/forum/fb.asp?m=1916538

- OTROŠKO SPANJE
http://www.ringaraja.net/forum/fb.asp?m=1909079

- VSE O DOJENJU
http://med.over.net/forum5/read.php?94,4199004

-PLENIČNI IZPUŠČAJČKI
http://www.ringaraja.net/forum/fb.asp?m=1922433

-PRAŠKA PASTA
http://www.lekarna-lj.si/070_storitve_izdelki/izdelki/0030/0140/0051


_____________________________

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 14196
   RE: Septembrke
12.10.2007 12:48:39   
Anonimen
Mah, prehlajena sem. Vsi trije smo se nalezli prehlada od pediatrinje. Najbolj bogi je user posted image , najmanj pa Brina (zaenkrat). Upam, da bomo kmalu boljše. Se pa filam z Elevitom in sirupom rdeče pese. Pa ogromno pijem, da splakujem bacile... Eh, saj bouser posted image

(odgovor članu PBJ)
  Neposredna povezava do sporočila: 14197
   RE: Septembrke
12.10.2007 12:50:20   
lemavrica
No pri nas tolk dolgega spanja v kosu še ni ampak upam da bo kmalu. Meni je bilo že danes razkošje ko je skor 5 ur skupaj spal, se podojil in spal dalje. Jaka tud popoldan dostikrat kar prespi kako vmesno hranjenje. Kar naj če mu paše, meni se takrat tud paše spočit al pa kej narest. Nisem nora da ga grem budit.

_____________________________

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...


(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 14198
   RE: Septembrke
12.10.2007 12:53:56   
sandra85
IZVIRNO SPOROČILO: sonce78

ČESTITKE NOVIM MAMICAM ZA NJIHOVE SONČKE user posted image user posted image user posted image user posted image

sandra85 mogoče pa ima tvoj Enej tako močen sesalni refleks in mora skozi nekaj sesati. Meni so v porodnišnici razložili, da nekateri novorojenčki pač potrebujejo sesanje in bi zato bili non stop na zizi. V tem primeru so mi predlagali dudo. Jaz sem sicer proti dudi, pa tudi v porodnišnici so bili, vendar so povedali, da v tem primeru je smiselno otroku ponuditi dudo.

Sicer sem pa jaz opazila, da če ga jaz pestvam (kar ga večino časa) bi se tudi non stop dojil, kljub ravno opravljenemu podoju ..... razmišljam, da zavoha mleko in bi rad zizal. Ko ga položim v ležalnik ali ga kdo drugi prime v roke pa preneha jokati in se umiri.



ne mara dudeuser posted image že 3 različne sem mu kupila pa vse vn pljune, ko ugotovi, da nič ne teče


_____________________________

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu sonce78)
Neposredna povezava do sporočila: 14199
   RE: Septembrke
12.10.2007 12:57:24   
sandra85
srček js bom robala podaljševat po 10, pol 15, pol 20...minut pa bom vidla če bo šlo, saj on se ponavadi  mal krega, pol pa če  po določenem času ne dobi, se  začne jokat...

_____________________________

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 14200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  566 567 [568] 569 570   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  566 567 [568] 569 570   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zakaj tudi najbolj zdrave nosečnice slabo ...
99 odstotkov nosečnic se pritožuje nad kakovostjo spanja. Preverite, kateri so trije glavni razlogi, zakaj nosečnice pog...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?