anandrej
|
IZVIRNO SPOROČILO: misar Razmišljam, pri mojih starših majo krave, pa vse vedno naravno skotijo, pa zakaj bi bilo pri ženskah drugače. Sem porod pri živalih že tolikokrat videla, da ne vidim smisla paniko zganjat. Saj smo sam mal drugačne živalce. Pa še brala sem en članek enega porodničarja, mislim, da prav tu na ringaraji, da bi lahko skor polovica žensk prav sama brez pomoči rodila, torej al sem čudna al kaj, ampak mene ni strah. Imaš prav, ampak sem enkrat gledal (najbrž v "In the womb"), da je porod pri ženskah (veliko) bolj kompliciran kot pri (ostalih ) živalih. Mislim, da ima neke veze z velikostjo glave - ker smo pač ljudje tak pametni rabimo relativno večjo glavo in posledično težje "ven pridemo", pa še druge komplikacije se lahko pojavijo. Je pa res, da dokler ni komplikacij ni ovir za naravni porod (na Nizozemskem npr. tudi doma rojevajo) in tudi ne za paniko. O bolečinah pa raje ne bi razpravljal, ker sem samo moški Itata, rekel bi ti samo, da na deda na pritiskaj preveč. Povej mu, kaj si želiš in da se mora sam odločiti, kaj bo storil. Mogoče je res bolje, da ta trenutek ne živita skupaj, saj je to kar velika sprememba in določen pritisk nanj (kot razumem prej še nikoli nista živela skupaj). Sicer pa, če bi res mislil, da si ti za vse kriva, ne bi nikoli pustil svoje žene in otroka, tako da je to gotovo izrekel v afektu. Zagotovo pa del njega res tako misli in pogreša tisto staro življenje. Najbrž res rabi samo čas.
|