|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   boleča pljuča-rebra
29.10.2007 20:08:13   
mala maja
Ma sej ne vem več kaj me boliuser posted image . Cela leva starn pluč, reber. Komej diham, me kar duši, da o tem da sem ob vsakem naporu zadihana ko nilski konj ne govorimuser posted image , spati pa tako in taklo ponoči ne morem, ker se kar dužim pa še švicam ko..user posted image . aja imam občutek kot bi imela spodnji del pljuč napolnjen z vodo.user posted image

Vem, da je treba do zdravnika(amapk rabim veliko mero poguma, da se sparvim do tjauser posted image ), ampak samo dve vprašanji.
Kakšni so znaki plučnice. Te tudi boli?Nimam vročine,
A je možno da me boli spodnji del pljuč, ker malega vedno nosim na levi strani in mali ni več mali mišek amapk ima krepkih 15 kg?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: boleča pljuča-rebra
29.10.2007 20:12:15   
anajmad
Jst sem imela pljučnico pred tremi leti. Sam men se je začelo z rahlo virozo. Me je pa ful pod rebri bolel,ko sem kašljala. Pa tudi temperatura mi je ful nihala. Enkrat nisem imela nič,pol mi je pa kr v pol ure skočila skoraj do 40. Mogoče je pa res tamal malček pretežak.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: boleča pljuča-rebra
30.10.2007 8:19:12   
solatja
pri pljučnici boli med kašljanjem in občutek imaš, da ne moreš globoko vdihnit, ne da bi te zabolelo v rebrih. kot da se pljuča ne morejo popolnoma napolnit.
sama pljuča pa ne bolijo, ker niso oživčena, sploh ne morejo boleti. lahko te bolijo mišice zaradi nošenja otroka, ampak v tem primeru bi te soraj zagotovo bolilo tudi kje v hrbtu. skoči čimprej do zdravnika!


_____________________________

na roditeljskem sestanku: "kaj ste pripravljeni narediti za svoje otroke?"
starši: "vse!"
predavatelj: "in kaj bodo potem oni počeli?"

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: boleča pljuča-rebra
30.10.2007 8:44:56   
BLAŽIKA
A je možno da je tebe kje napihalo.? Jaz sem imela popolnoma enake težave in vem, da me je napihalo.

_____________________________

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu solatja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: boleča pljuča-rebra
30.10.2007 9:13:31   
s.
Čimprej na pregled, se ni za špilat s pljuči. Če so res pljuča.user posted image

Drugače pa za pljučne težave zelo pomaga brinov med, jaz ga dobivam iz Švice in je zakon. Lahko kateri zrihtam, ker se ga tu ne da dobit.

Čimveč zdravja user posted image

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: boleča pljuča-rebra
30.10.2007 9:17:30   
nejcko
Sigurno je pljučnica. Bejž takoj k zdravniku, ker s tem se ni za špilat. Ko sem jaz imela pljučnico, sem imela samo prvi dan ful visoko vročino, potem pa nič več. bolelo je pa tako, da sem prvič v življenju mislila, da bom resnično umrla.

(odgovor članu s.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: boleča pljuča-rebra
30.10.2007 20:02:38   
mala maja
sam jaz sploh ne kašljam in nisem prehlajena. Tko, da verjetno pljučnice nimam user posted image user posted image  Nimam vročine, edino par dni me boli glava za znoret.user posted image  Da bi me kje prepihalo se ne spomnim, sem oblečena ko medvedek. Možno je edino da sem se ponoči odkrila in spalnico imava mrzlo, ker nama je že tako in tako ponoči vroče.user posted image

mene boli celo levo pljučno krilo. Najbolj spodnji del. In imam občutek kot da se mi nekaj notri pretakauser posted image , pa ne morem vdihnit do konca zraka.
Sej bom šla do zdravnika, sam mene je full strah ker je imel oči pljučnega raka in me je kar panika zagrabila. Nikol si nisem mislna, da se bom bala it k zdravnikuuser posted image

Možno pa je res, da me boli vse skupaj od nošenja malega. Bom videla, ga bom probala zdejle med prazniki čimanj nosti pa upam, da bo boljše, če ne bom pa res morala do zdravnikauser posted image



(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: boleča pljuča-rebra
30.10.2007 20:32:24   
Anonimen
. Tko, da verjetno pljučnice nimam user posted image user posted image   Možno pa je res, da me boli vse skupaj od nošenja malega. Bom videla, ga bom probala zdejle med prazniki čimanj nosti pa upam, da bo boljše, če ne bom pa res morala do zdravnikauser posted image






Ne morem verjet, da ti je težko stopit do zdravnika. Pa saj se gre za tvoje zdravje. Kaj ni brez veze ugibat in čakat če se bo kaj spremenilo?Mogoče bo takrat že prepozno za kaj, daj razmisli malo in ne se igrat. Srečno.

(odgovor članu mala maja)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: boleča pljuča-rebra
30.10.2007 20:49:14   
nejcko
Pljučnic je več oblik oz. se lahko kaže v več oblikah, zato moraš ob vsakem sumu iti do zdravnika. Meni npr. zdravnica sploh ni slišala tistega tipičnega šuma na pljučih in če ne bi bila jaz tako vztrajna, me sploh ne bi poslala na slikanje pljuč. Šele rtg je pokazal, da je res plučnica.

Pri meni je bilo tako, da me je začelo zebsti. Zeblo me je čedalje bolj in čutila sem, da me nenormalno kuha. Načeloma nimam skoraj nikoli vročine, če pa že, maximalno 37,3, takrat pa mi je vročina narastla skoraj do 39. Potem pa se je počasi začelo; čedalje težje sem dihala, govoriti skoraj nisem mogla, ker nisem mogla zajeti zraka, bolelo me je v desnem predelu pljuč (reber), bolečina pa je bila ob vdihu tako močna, da sem mislila, da me bo presekalo na pol.
Vzela sem lekadol, celo noč švicala za znoret, bolel me je hrbet, rebra ... zjutraj pa sem bila skoraj normalna. Vročine nisem imela niti malo, tiste neznosne bolečine so minile, le malo težje sem dihala in še vedno me je ob vdihu zabolelo preko reber do prsnega koša gor. In sem šla do zdravnika ...

Torej, ne išči raznoraznih razlogov in se spokaj čim hitreje k zdravniku!
Tudi jaz ne morem razumeti, da še nisi šla. Pljučnica ti lahko pusti posledice za vse življenje, vsaj par mesecev pa jo boš "čutila".


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: boleča pljuča-rebra
30.10.2007 21:22:21   
Barbs
Če bi bila jaz ti, bi bila prepričana ,da imam raka. Taka sem. Resno.user posted image

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: boleča pljuča-rebra
30.10.2007 21:28:19   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: mala maja

full strah ker je imel oči pljučnega raka in me je kar panika zagrabila. 





Rak ne boli, razne v zadnjem stadiju. Tudi moj oče ga je imel (pljučnega), prestal operacijo in je že 20 let od tega. Bolečin ni imel nobenih, šel je napreiskave, ki so pokazale, kaj je sploh narobe z njim.

Ti pa pojdi k zdravniku, saj ni nujno, da je kaj groznega, lahko je samo stres, pa te malo okrog srca "tišči".

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: boleča pljuča-rebra
31.10.2007 21:46:25   
BLAŽIKA
Drugače pa za pljučne težave zelo pomaga brinov med, jaz ga dobivam iz Švice in je zakon. Lahko kateri zrihtam, ker se ga tu ne da dobit.


s. sem ti poslala zasebno sporočilo glede tega meda.


_____________________________

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: boleča pljuča-rebra
31.10.2007 21:55:08   
Gina
Hmm, pljučnica je lahko čisto brez vročine, pa kašljanje ni nujno tako, da brez zraka ostaneš, si pa totalka utrujen in niti stat ne moreš.

Kaj pa tvoj srček, a ti kaj razbija zraven? To bi bilo lahko kaj, sploh če si pod stresom.

Kaj pa alergije, jaz ob hudem stiku z alergenom ne morem dihat, me duši. Samo čez nekaj časa mine,  tisto ne treja zelo dolgo. Sploh če si alergična na zunanje stvari. če pa poješ nekaj takega, potem zna trajat. Koliko časa pa ti to že takole?

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: boleča pljuča-rebra
31.10.2007 21:56:26   
Gina
Uf, zdaj sem videla, da je tole bilo že dva dni nazaj. A si šla k zdravniku, al je boljše?

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: boleča pljuča-rebra
1.11.2007 8:39:08   
s.
Blažika, hvala sem videla in ti odgovorila.

Mala Maja, kako je s tabo, si kej boljše? Eno user posted image


(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: boleča pljuča-rebra
2.11.2007 7:55:11   
mala maja
punce hvala za skrb, še nisem šla k zdravniku user posted image . Ne, ne grem v ponedeljek, prej me ne more sprejeti, k dežurnemu pa ne grem, ker se te tukaj pri nas če nisi ravno na smrtni postelji losajo še predno uspeš kaj do konca povedati. Pa še brez avta smo že cel teden. Bom že potrpela do ponedeljka ampak nič več kot do ponedeljka popoldan. Upam, da bo vse uredu. Zgleda da gre res za kakšen prehlad in me zato boli, čeprav je vsak dan huje. Ma si nisme mislna da lahko tako boli.user posted image

Sem začela smrkat, pa grlo me boli.

A je možno, da me v resnici boli srce. Med tretjo nosečnostjo so mi ugotovili, da mi ena zaklopka ne dela pravilno in da bom lahko imela kar veliko težav. Mi tud srce full razbija, pa vsak napor je zame muka.

Pa še zato, ker zadnje čase nisem nič kaj dosti aktivna, ker me vse takoj boli se redim s svetlobno hitrostjouser posted image user posted image  mogoče je tud na teži kaj. Pa skoraj nič ne jem ker mi ne paše, kile pa kar gor letijouser posted image

(odgovor članu s.)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: boleča pljuča-rebra
2.11.2007 9:21:00   
s.
Hej, definitivno si za zdravnika!!!!

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: boleča pljuča-rebra
2.11.2007 12:00:08   
Sibil_
Mala maja-a pa ti bi res rada umrla al kako?PA nobeden okrog tebe ne opazi, kako te boli?

Pojdi zdaj takoj k zdravniku, kliči taxi če je treba, ampak šibaj!PA ti res nisi pametna, se tako hecat z zdravjem...ŠIBAJ K ZDRAVNIKU TAKOJ ZDAJ!user posted image

_____________________________

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu s.)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: boleča pljuča-rebra
2.11.2007 12:11:38   
BLAŽIKA
ŠIBAJ K ZDRAVNIKU TAKOJ ZDAJ!


te bo že tvoj sprejel, če mu poveš da več ne zdržiš.


_____________________________

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: boleča pljuča-rebra
2.11.2007 18:01:01   
mala maja
evo me od zdravnikauser posted image

nima pojma kaj mi je. Doma imam cel kup napotnic in laboratorijskih listkov.
V najboljšem primeru sem močno depresivnauser posted image  v najslabšem pa imam fuč ščitnico in sladkornouser posted image . Zadnje čase sem na trenutke res kar odsotna in full se mi vrti, ko pa pojem kaj konkretnega je pa dobro, tko da je možno da mam cukr. Sam najbolj smešno mi je ker kamor koli pridem, pa naj bo zame ali malega vsak posumi na cukr. Zadnjič je mali po acetonu smrdel, so tako paniko nared (da sem jo pol še sama), zdej jo bom mela pa kar jaz. ja, ja user posted image user posted image user posted image  kar vsi jo mamouser posted image user posted image , pomoje bo kaj drugega. user posted image

Bomo vidlčez en teden če mam cukr za štinico traja malo dlje časauser posted image , pulmologa pa trenutno v ZD ni in me bo poslala drugi teden, ko sem zmenjena za pregled, ko bo nekaj izvidov že dobila.
najhuje mi je bilo, ko me je poslušlala kako diham, pa pravi naj globoko vdihnem, samo kako za user posted image  naj če ne moremuser posted image user posted image  Lahko, da me draži prah, ki ga imamo na tone in me daje kašna alergija.user posted image

mah bo že nekaj na tem.Glede na to da imam doma celo štalo z vsem, amapk res z vsem česar se primem gre čisto mogoče za depresijo. user posted image  Ampak jaz sem čist dobre volje nisem čist nič depresivna, sem dobila skoz vsa leta sra*** trdo kožo, še celo tisti vprašalnik o depresivnosti  ko izpolnim odgovorim na cca 5 vprašanj pritrdilno, na 15 pa negativnouser posted image  Še svakinja me ne sprav več iz tira, k me je pred enim letom tako da bi jo mkar s pogledom .... ma da ne rečem kaj.....user posted image


Aja pa pritisk sem imela malo preveč visok 158/85. Čeprav imam kar nekaj težav z mojim pritiskom(zelo skače) ampak ponavadi ga imam doma cca 120/60 al pa še manjuser posted image , ko pa pridem do zdravnika pa 160/100 če mam srečouser posted image
Tko najprej laboratorij pa preiskave pol bo pa kaj več za vidt kaj mi jeuser posted image

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: boleča pljuča-rebra
2.11.2007 19:12:13   
Gina
A te je dal na ekg?

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: boleča pljuča-rebra
4.11.2007 19:00:27   
mala maja
ne,

prvo me je poslala na cel kup preiskav v laboratorij. V petek imam pa potlej kontorlo in bo videla kako pa kaj.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: boleča pljuča-rebra
4.11.2007 20:32:53   
Moyca_
IZVIRNO SPOROČILO: Barbs

Če bi bila jaz ti, bi bila prepričana ,da imam raka. Taka sem. Resno.user posted image


jaz sem enakauser posted image

_____________________________

Lp, Mojca
*****************************************
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
*****************************************
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: boleča pljuča-rebra
4.11.2007 20:34:35   
Moyca_
stres zna bit hudičev
mene roke bolijo od stresa, me pika po rokah

_____________________________

Lp, Mojca
*****************************************
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
*****************************************
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?