|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vneta bradavica
20.11.2007 17:53:07   
*Lana*
Prosim, dajte mi svetovat. Že dobrih 14 dni imam močno vneto desno bradavico, imam prav luknjico not, ki se gnoji - ven teče rumena sluz, ko si jo namažem z bepanthenom, se strdi, da bi lahko začela celit, vendar je potem pri vsakem podoju spet po starem. Sem probala z nastavki, pa moj user posted image  protestira, tak da ne pride v poštev.
A se mi bo kljub dojenju lahk zacelila? Je res ful boleče tk da vsakič dam plenico v usta, da ne zakričim od bolečin, ko potegne.
Zdravnica mi je rekla, da traja to do 6 tednovuser posted image

Bi pa rada dojila, ker imam ful mleka
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vneta bradavica
20.11.2007 18:03:17   
kjava
Črpaj si iz tiste dojke tolk dolgo, da se ti bo zacelila. Pa baje da neke multi mam blazinice obstajajo za to. Ampak najhitreje bo, če dojenček ne bo dražil.

(odgovor članu *Lana*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vneta bradavica
20.11.2007 18:08:07   
*Lana*
S črpalko še bolj boli. Js mu dam 2x levo, 1x desno, vmes si pa desno kr z roko izpraznim, mi kr rata. Multi mam blazinice sem mela, pa so mi preveč vlažile in sploh ni začelo celit, mi jih je zdravnica odsvetovala. zdaj si pa po podoju namažem z bepanthenom, nato pol ure pred dojenjem umijem in namažem z lanolinom.
Sam da bo zacelilo, to mi je važno user posted image

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: vneta bradavica
20.11.2007 19:14:58   
Ninica
Ko sem dojila starejšo hčerko sem imela 1 mesec spokane in krvave bradavice. Mazala sem si jih z Lanolinom Multimam. Dojiti sem jo začela z nastavki za dojenje in takrat so se mi zacelile. Bolelo je pa kotuser posted image .  Upam, da se ti hitro zaceli.

_____________________________

LP, Ninica

(odgovor članu *Lana*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: vneta bradavica
20.11.2007 20:29:25   
Anonimen
Na tej dojki sedaj prenehaj z dojenjem. Vsaj za zdaj. Neguj si rano, jo obvezuj sterilno. Mleko pa izčrpavaj.

(odgovor članu *Lana*)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: vneta bradavica
20.11.2007 20:48:40   
kjava
Tudi če te s črpalko boli, se vseeno rana ne odpre tako kot če dojenček sesa ali user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: vneta bradavica
20.11.2007 21:04:36   
kmarija
Kupi aventove zaščitne školjke za bradavice. Meni je full pomagal, nosiš jih med dojenji v modrčku in bradavica je v školjki na zraku. Dobiš pa v kompletu zaprto školjko, kjer se ti mleko zbira in ga nato odliješ npr v stekleničko al pa stran. Odprta školjka ma pa par lukenj, da je bradavica bl na zraku - meni je to full pomagal. Pred tem sem si mazala z bepanthenom, pa bioclin komprese sem mela, pa lanolin, s temi školjkami pa se mi je v parih dneh pozdravil (pol bradavice mi je mal stran visel user posted image , pa vse razpokan).
Fajn je k ti nič ne tišči na bradavico in jo fajn namažeš z bepanthenom bradavica v tej školjki diha. Sam mal hecn zgleda čez majco user posted image

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: vneta bradavica
20.11.2007 22:01:54   
BaByGiRl
Po vsakem dojenju..oz. kadarkoi imaš čas namaži z lanolinom. Pri vsakem tuširanju pa toplo vodo po dojkah,...uživaj v tuširanju. Jaz se si jih močno tuširala, pa mazala z lanolinom, pa ej bilo kmalu dobro. ( beri 2-3 dni)

(odgovor članu kmarija)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: vneta bradavica
23.11.2007 17:50:59   
Anonimen
jaz sem imela enako. mazala z multi mam - ni pomagalo. mazala z bepanthenom - ni pomagalo. mazala z BIVACINOM -pomagalo - v dveh dneh nisem imela večuser posted image

(odgovor članu BaByGiRl)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: vneta bradavica
24.11.2007 13:34:21   
Klaudia
Bom kar tu vprašala. Leva bradavica se mi je vnela oz. vsaj mislim da se je.
Me boli bradavica in še celoten jošek. Ko začne mala vlečt kr zvezde vidm. Po minutki me pa ne boli več. Ko poje... me boli samo še joška-ko se pa spet napolni z mlekom... AUČ!! Kaj nej nardim? Sm probala s črpalko stiskat, da bi se ta čas pozdravilo pa še huje boli.

Samo ni pa nič rdeča, nima nič zatrdlin, nič ranic itd. user posted image

_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: vneta bradavica
24.11.2007 15:32:32   
Anonimen
klaudia - točno tako si opisala, kot je mene bolelo. ko začne vlečt, boli kot user posted image , potem pa po minutki neha. to pomeni, da imaš nekje neko ranico, pa je mogoče niti ne opaziš, saj vsaka majhna ranica boli kot 100user posted image .  poglej moj odgovor. če imaš bivacin, si namaži z bivacinom po vsakem dojenju, pa tudi kdaj vmes. pred dojenjem pa obvezno očisti bradavico z vlažno krpico. boš videla, da bo v roku 2 dni bolje (mogoče že kaj prej - odvisno)
ko ti pa poneha ta glavna bolečina, pa si preventivno maži še en čas z bepanthenom (v lekarni moraš povedati, da je za boleče bradavice, ker bepanthenov je več vrst)

(odgovor članu Klaudia)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Telo po porodu: Štiri resnice in ena laž
O spremembah, ki jih pusti nosečnost na telesu ženske se veliko govori. Ženske predvsem zanima, kako jih lahko omilijo o...




nosecnost
bybyka_1987

koliko ste bile stare ko ste povile prvega otrocka?

manj kot 18 (4%)

19-25 (41%)

26-30 (39%)

vec kot 30 (16%)


Število vseh glasov: 1168

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!