|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Koliko maminega mleka poje 1 teden star otrok?
25.11.2007 21:40:10   
Pikapoka1
Pozdravljene
pred tednom se nam je rodil mali Matija. S težavo sva se naučila dojiti, ker sem zaprisžena dojilja ga nisem pustila futrati z doadatki, ker verjemem, da imam svojega mleka dovolj in da je tako narava poskrbela. Ko smo šli domov iz porodnišnice je imel mali 2730g, dojiva se na vsaki 2 uri ali še pogosteje, kaka normalno, skoraj vsakič ko ga preoblečem je pokakan, to pa je zelo pogosto, tudi na kaki 2-3 ure, skratka vse je kazalo ok, ko pa sem ga danes stehtala, me je skoraj kap! Tektnica mi kaže 2500!!!! Ne štekam kako je to mogoče??? Prosim ne govorite mi naj mu dajem dodatke, ker menim da to ni potrebno, res je pa tudi to, da je mali velik zaspanček in da obstaja možnost, da namesto pa pije, se bolj dela da pije...ne vem ker ne štekam od kje pol kakanje???
Zdej sem se odločila, da bom črpala mleko in mu dajala po flaški, da ga kontroliram kolko spije.... PA SPRAŠUJEM..KOLKO NAJ BI OTROK STAR 1 TEDEN NA OBROK SPIL MAMINEGA MLEKA? verjetno je kličina drugačna od umetne hrane?!
Hvala za čimprejšnje odgovore,
PP1

< Sporočilo je popravil Mič RR -- 25.11.2007 21:44:10 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Koliko maminega mleka poje 1 teden star o...
25.11.2007 21:45:18   
mojčca
No, isti problem sem imela jaz in sva z Manco skoraj pristali v bolnici, ker mi je začela dobesedno hirati. Tudi jaz sem mislila, da se doji in mi je ogromno spala. Na koncu pa smo z pediatrom in patronažno prišli do tega, da je Manca ful veliko spala, ko se je zbudila se je kao pri meni dojila (popila je samo nekaj začetnega mleka, ki ni hranljivo ampak se otroček z njim samo odžeja) in potem spet spala. Spala pa je ogromno zato, ker ni imela moči, da bi se pri meni dojila.

No, potem sem si mleko začela črpati in sem ga črpala 4 mesece. Nahraniti jo je bilo problem, saj ona bi samo spala in spala. Po 4 mesecih pa ni hotela piti več mojega mleka, po dveh dneh stradanja (dobesedno) sem jo peljala k zdravniku in smo pristali na adaptiranem mleku.


< Sporočilo je popravil Mič RR -- 25.11.2007 21:46:13 >


_____________________________

**************************************
Bodite prijazni z vašimi otroki,
kajti oni so tisti,ki vam
bodo izbrali doma za ostarele

**************************************

(odgovor članu Pikapoka1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Koliko maminega mleka poje 1 teden star o...
25.11.2007 21:50:50   
Rivi
Novorojenček lahko izgubi do 10 % svoje teže, ki naj bi jo postopoma dobil nazaj v 14. dneh (2 tedna po rojstvu naj bi imel najmanj porodno težo).

Če imaš občutek, da je zadovoljen, plenice mokre in pokakane, potem mislim, da zaenkrat ni razloga za skrb. Mislim, da lahko še počakaš z dodatkom. Če ti bo lažje, ga lahko tudi tehtaš pred in po obroku. Tako majhen spije +/- 100 ml, 120 ml na obrok. (lahko variira).

(odgovor članu Pikapoka1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Koliko maminega mleka poje 1 teden star o...
25.11.2007 21:55:31   
Anonimen
Najprej se umiri :).

Po enem tednu ne moreš reči, kako dojenček pridobiva na teži. Kratko obdobje je to in tudi on (ne samo ti) se mora navaditi na novo okolje in nov ritem.

Pri tej starosti je normalno, da jedo praktično non-stop kadar so budni in popolnoma normalno je, da si ti zaskrbljena.

Nič se ne sekiraj in ne obremenjuj se z meritvami. Lepo ga pristavljaj, kolikor pogosto in kolikor časa hoče. Saj se bo umirilo, čez dober mesec ali dva, ampak zdaj je tako, da se bo dojil non-stop in da nikoli ne boš vedela, ali je dovolj.

Dovolj je da zaupaš, da se čim manj sekiraš in da se za nekaj časa bolj ali manj posvetiš njemu. Saj kasneje bo bolje, zdaj je pa pač tako :).

Srečno user posted image

(odgovor članu Pikapoka1)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Koliko maminega mleka poje 1 teden star o...
25.11.2007 21:56:27   
Marogica
Nič ne skrbi, dokler je plenica mokra in pokakana. Meni je pediatrinja v porodnišnici rekla, da lako tudi tako "meriš", da šteješ požirke. 1 požirek= ca. 1 ml. Okvirno, seveda. Jaz sem tako delala. Nisem hotela črpati, da se ne bi navadil na dudico, ki je bolj enostavna in se ne rabi tako truditi, tehtanje pa se mi je zdelo preveč komplicirano. 1 teden star otrok poje med  60 -100ml, lahko pa tudi več.

Boš videla, da bo Matija še pravi hrust.user posted image

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Rivi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Koliko maminega mleka poje 1 teden star o...
25.11.2007 21:57:57   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Nič ne skrbi, dokler je plenica mokra in pokakana.


Točno tako user posted image .

To je najboljši pokazatelj, da gre vse lepo naprej :).

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Koliko maminega mleka poje 1 teden star o...
25.11.2007 22:02:24   
mamči
Če imaš svojega mleka dovolj, mu ga par obrokov daj raje po steklenički, da boš kontrolirala vnos.

Glede na težo otroka mora tvoj otrok popiti vsaj 51 ml na obrok. Lahko si sama izračunaš . 150 -180 ML  na kg telesne teže dnevno in deliš s številom obrokov:

2730 =   2.73 x 150 ml : 8 = 51 ml minimalno.

Je pa važno, da tehtaš vedno na isti tehtnici, da te ne zmede, ker lahko od tehtnice do tehtnice pride do razllik.
Pokliči še čimprej v posvetovalnico pa naj še oni malo pogledajo, da nima slučajno zlatenice.

Upam, da vama uspe pridobit ne teži.

(odgovor članu Pikapoka1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Koliko maminega mleka poje 1 teden star o...
25.11.2007 22:03:46   
ana b
Sem ti odgovorila na razvojna ambulanta

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Koliko maminega mleka poje 1 teden star o...
25.11.2007 22:09:13   
mamči
Pardon, jaz sem računala na porodno težo, na današnje tehtanje 2500g rabi minimalno 46ml / na 8 obrokov dnevno.

(odgovor članu ana b)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Koliko maminega mleka poje 1 teden star o...
26.11.2007 8:08:38   
aluš
Ali si ga tehtala obakrat na isti tehtnici? Tudi zaradi tehtnic lahko pride do razlike. Če imaš doma tehtnico, ga stehtaj pred dojenjem in po dojenju (vmes ga ne smeš preoblačiti). Razkika, ki jo pokaže tehtnica so ml mleka, ki ga je pojedel. Pojedel pa naj bi pri tej teži cca 80 ml mleka na 3-4 ure (tako je bilo pri mojem).

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Koliko maminega mleka poje 1 teden star o...
26.11.2007 8:27:46   
Bety100
Če se boš odločila za črpanje mleka ji daj za pit toliko koliko poje ne glede na vse tabele. Pri nas je bila identična zgodba, s tem, da so meni že porodnišnici rekli, da jo bom teško dojila, ker imam vdrte bradavice. Dojile smo deset dni z nastavki, teža pa je šla kar dol, tako, da sem začela mleko črpat.  Izčrpanega mleka pa je pojedla dva krat več kot piše v knjigah, da bi mogla. Rojstna teža je bila tudi niska (2,5 kg). Zgleda, da morajo nadoknaditi, pa še to naša je v prvem mesecu zrasla za 9 cm in sklepam, da je veliko energije šlo v višino, zato je potrebovala več mleka kot normalno. Skratka spila je po 100-120 ml 8 krat na dan.

Kar pa se tiče črpanja mleka pa ti ga ne priporočam, veliko dela je (zdej čas imaš, potem pri treh mesecih, pa si ga ne moreš več toliko privoščit), pa "štručke" se kar hitro navadijo na cucelj in to ponavadi vodi k prenehanju dojenja. Jaz bi zdej drugač naredila, dojila bi je non stop, pa seveda sproti s tehtanjem kontrolirala koliko poje, po potrebi bi si tudi mleko črpala (da povečaš ponudbo) in ji dajala dodatno po flaški. Zdej sem prepričana, da bi po dveh tednih zvozile , pa tudi če bi mal shujšala... ne vem, želim ti pametno odločitev.

(odgovor članu aluš)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Koliko maminega mleka poje 1 teden star o...
26.11.2007 9:05:52   
Anonimen
PikaPoka1.. ne sekiraj se, koliko naj bi dojencek popil amterinega mleka... mogoce kdaj ni lacen, ali pa mu ni do hrane, kdaj bi se pa samo dojil... vse je relativno,. Najbolje bos vedela, ali poje dovolj po tele kriterijih:

Kopiram vam kar znake, po katerih mamice dojenih otrok vemo, ali otrok dobi dovolj mleka. Kakanje je pomemben znak in prav je, da ga (poleg preostlih!) pozorno spremljamo.
- štejemo POLULANE plenice (najmanj 5 v 24 urah)
- štejemo POKAKANE plenice (v prvih tednih najmanj 2 na dan, po 6. tednu lahko tudi na nekaj dni, toda takrat mora biti blato obilno)
- otrok PRIDOBIVA NA TEŽI v prvih treh mesecih NAJMANJ 450 g na mesec, torej najmanj 110g-115g na teden. Pridobljeno težo računamo od NAJNIŽJE teže, ne od porodne. Od tretjega do šestega meseca naprej najmanj 80g na teden in od šestega meseca najmanj 50g na teden.
- dojenček se doji POGOSTO – vsaj 8-12-krat na dan, lahko tudi pogosteje in ne nujno po urniku oz. enakih presledkih
- dojenček se doji PRAVILNO – je pravilno pristavljen (telo v ravnini z glavico, trebušček na materin trebuh, široko odprta usta, ustnici ne smeta biti uvlečeni, bradavica je globoko v ustih, zajet čim večji del bradavičnega kolobarja, otrok aktivno sesa, dojenje matere ne boli)
- dojenček ima zdrav VIDEZ in napeto kožo, zdravo barvo, raste v dolžino in se mu veča obseg glavice, je živahen in dejaven

(odgovor članu Pikapoka1)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Koliko maminega mleka poje 1 teden star o...
26.11.2007 9:42:18   
abc100
Pri nas je bilo isto. Ne dovoli mu da tako hitro zaspi med hranjenjem. Jest sem mislila, da če je zaspal, da se je najedel, pa ni bilo tako. Ko pa sem ga začela buditi, pa mu nisem pustila da bi zaspal je pa teža začela naraščati. Probaj ga stehtati pred in po podoju, pa boš videla koliko ti poje.

_____________________________

28.8.2007 je zajokal najin sinko Janez


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Koliko maminega mleka poje 1 teden star o...
26.11.2007 10:23:15   
shooo
nisem brala ostalih paostov, verjamem da so ti izkušene dojilje že odgovorile. samo vseeno:
otrok pojem maminega melka koliko ga rabi!!!
ne obremenjuj se z tehtanjem , ker ni merodajno in ga lepo pristavljaj kadarkoli  bo želel.

mi smo imeli podobne težave in ko sem se odločila da poslišam samo njen potrebe je vse steklo normalno. njena teža je bila vedno na zgornji meji,dojila je po uro. uro pa pol, 20 minut spala pa spet na zizo!prva tri meseca tak, potem se je odprlo in je v 10ih minutah opravila!
vso srečo
lp


_____________________________

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu abc100)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
26.11.2007 12:53:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu shooo)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Koliko maminega mleka poje 1 teden star o...
26.11.2007 13:09:49   
skuštrana
Koliko je imel pa Matija ko sta šla domov iz porodnišnice?  Mislim, da moraš gledat to težo in ne porodno, ker vsak novorojenček na začetku malo "shujša".

Ne se preveč obremenjevat s tem tehtanjem, samo sekiraš se brezveze. Če ima dovolj pokakanih in polulanih plenic potem tudi poje dosti.




_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Koliko maminega mleka poje 1 teden star o...
1.12.2007 11:59:48   
Pikapoka1
Zdravo punce, hvala za vse odgovore,
naj vam povm, da je moje sekiran je odveč, bila je patronažna in rekla, da moj mali zelo lepo napreduje in naj se ne sekiram...in res je, pomamben je videz ne tehtnica, poleg tega je res, da tehtnica ni bla prava, ampak kaj čmo, hormoni pač delajo svoje in panike je posledica. sedaj je že mnogo bolje in se lepo lepo dojiva, nič več flaše ali česa drugega. dojim pogosto, kadar pač želi in lička so že tko okrogla, da je joj user posted image .
skaratka, vsem ki imate dileme, samo vase in v svoje "joške" zaupat...hi hi hi
hvala še enkrat...user posted image

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?