Nogavica
|
Tako, mi smo nazaj s posvetovalnice. Živa spi, ker je bila že tam blazno utrujena, kar je tudi jasno in predvsem glasno pokazala. Tulila je ves čas, razen ko je hodila po čakalnici in nosila okrog igračke. Med čakanjem jo je kar sama skoraj mahnila v ordinacijo, ko smo bili na vrsti, pa jok in stok. Tehtali so jo na tehtnici za "velike", ker ona mala meri samo do 12kg in ni delala, ko sem položila Živo gor, izmerila jo je pa tudi bolj na približno, ker nikakor ni hotela ležati na miru. Uradne mere so tako 13kg in 77cm. Injekcijo je preživela vsa v solzah (že od prej, ko ji je gledala usta in merila srčni utrip), s tem da je P pred tem fajn brcnila v trebuh, ko se je upirala. P in sestra se nista mogli načuditi kako je močna, ker smo jo štirje komaj (u)krotili . Drugače pa je bila pohvaljena, ker ni nič bolna in se zato vidimo samo na posvetovalnicah. P je še rekla, da če bomo le imeli možnost, jo naj damo raje kam v varstvo in ne v vrtec (ko bom jaz šla delat). Živa pa zna naslednje: - pokaže papa - da lupčka (mokrega ali z zobmi) - se pocarta z nami in igračkami (tudi s kakim dojenčkom, otrokom ali igračko na sliki) - oponaša (ovco, račko, psa, muco, petelina, ptiča, kravo, čebelico, opico, sovo, ribe (odpira usta), avto, radio, uro ...) - zakašlja na ukaz ali če koga sliši kašljati (ali brisati si nos ) - pokaže (lučko, uro, razne igračke, sliko, ventilator (in ostali hišni inventar), nos, usta, lase, oči, roko, živali - v knjigi, na TV ali v naravi, ...) - reče mama, ta (ata), ne, ak (tisto, kar je prepovedano), tu - pleše in poje (tatata ali nanana) - pokaže, kako je velika - vzame in prinese kako stvar na ukaz - ploska (na ukaz ali če vidi ali sliši ploskanje) - sama lepo spleže s postelje ali sedežne - če ji žogica ali kaka druga igračka pobegne pod sedežno, leže na trebuh, kaže s prstkom na njo in govori tu, dokler ji ne dava igračke - verjetno bi se še kaj našlo