krfjolca
|
U u u, grem še jaz frajarit, kaj zna Anže : - tudi on kašlja na ukaz - oponaša kravo, muco, kuža, traktor, kačo, račko, zajčka (dela šobe), ovco, tigra/leva/volka/medveda (enako renčanje ) - Da papa, daj 5, dober dan in z roko pošlje lupčka, da tudi lupčka na lice (francoza ) - Da mojamoja, pokaže, kako Anže spi (se vleže na trebuh in se dela da spi) - ploska, pleše, pokaže kako je velik in koliko je star (dvigne kazalec) - prinese kako stvar, če mu rečeš (npr. igrače in podobno) - Babi ga je naučila molit (kleči pred križem na steni in stiska roke v molitveno pozo ) - Pozna vsaj 30 živali v knjigici in jih pokaže s prstom (pa sem opazila, da ni naučen na eno knjigo, ampak dejansko razloči živali, ker jih pozna tudi v kaki drugi reviji, na televiziji ali v živo) - Razloči tudi veliko vozil v knjigah (traktor, vlak, bager in podobno) - Pozna tudi vse možno hišnega inventarja ... - Govor: mama, ata, teta (bolj tita ... ), babi dida (vida), babi tita (tina), ala (Kala), avto ... - komunicira tudi že z da in ne. Pa še kaj verjetno, se ne spomnim. Se mi zdi kar napreden za to starost (in ne, ne nakladam, res zna vse to!) NE ZNA: spati celo noč (no, danes mu je odpuščeno, ker sem zjutraj še en zob opazila, je imel vse zatečeno in rdeče, revček)