|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   podaljšanje porodniške - pritožba
6.12.2007 14:11:40   
atena777
Zanima me koliko od vas, ki ste vložile pritožbo na odločbo o podaljšanju porodniške ste dobile sprejeto/zavrnjeno.

Mi smo dobili zavrnjeno prošnjo za podaljšanje, ker naj bi komisija ugotovila, da iz dokumnetacije ni razvidno indic za posebno varstvo in nego. A v dokumentaciji je jasno napisano, da hodimo redno na fizioterapijo in da delamo vaje za otroka, ki ima razvojen težave (ekstenzija, hipertonija, asimetrija). Ne razumem kako je možno, da so odbili, ko pa je na CSD rekla, da so velikemu številu odobrili. Sedaj smo se pritožili na 2. stopnjo, vendar baje da je majhna verjetnost za uspeh.
Kaj več očitno trenutno ni v naši moči, razen da vlogo oddamo ponovno, ko dobimo odg. z 2. stopnje. Seveda pa je problem, da čakaš odgovor z 2. stopnje  baje 1-2 meseca, kar bo za nas itak že prepozno. Problem imamo sedaj, ker bo otrok star komaj 10 mesecev, pa ga ne sprejmejo v vrtec s temi meseci, a tega sploh niso bili v stanju razbrati iz priloženih dokumentacij. Jaz sem čisto razočarana nad tem sistemom. Imejte otroke, a s problemi se sami ukvarjajte, država ni tu da pomaga.

Kakšne so vaše izkušnje?

LPA.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: podaljšanje porodniške - pritožba
6.12.2007 15:13:14   
smigli
Mene tudi jezi ta sistem. Meni so podaljšanje zavrnili, na odgovor sem čakala skoraj 2 meseca in med tem časom že zdavnaj delala. Pritožbe nisem pisala, ker se mi ni dalo. Me pa jezi dejstvo, da na različnih koncih Slo. različno interpretirajo kdo je deležen podaljšanja. Enim napr. podaljšajo za eno malenkost, medtem ko npr. tebi za več navedenih razlogov niso, skratka vse odvisno od komisije, ki dobi tvoje papirje v roke!

(odgovor članu atena777)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: podaljšanje porodniške - pritožba
19.12.2007 23:07:36   
Peli
Meni so podaljšali, si zravn priložila kopije vseh izvidov?

(odgovor članu smigli)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: podaljšanje porodniške - pritožba
28.12.2007 20:32:55   
Laubica
Meni so na vseh 3. stopnjah -ZAVRNILI,pri 1. otroku ,sem jokala kot dež pa nič pomagalo ,moji svakinji pa ker je njihova p. v komisiji je dobila odobreno pa ji nič ni bilouser posted image naš pa je imel konatalni infekt in je naša p. rekla da bomo 100 %dobili -pa žal nismo

_____________________________

smo družina laubekov:ata laubek
mama laubica
pa dva mala laubičarja

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: podaljšanje porodniške - pritožba
4.1.2008 15:04:11   
atena777
Ja baje je bolj pametno še enkrat vložiti na 1.stopnjo. Samo kaj, ko pa toliko časa čakaš na odgovor s 1.stopnje, da te že čisto onemogočijo, ker moraš prej že v službo in varstvo rihtati. Potem ko si končno sprejet v vrtec, pa ne vem kaj ti koristi podaljšanje, oziroma ti nemara celo zakomplicira življenje.

(odgovor članu Laubica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: podaljšanje porodniške - pritožba
4.1.2008 15:05:15   
atena777
IZVIRNO SPOROČILO: Peli

Meni so podaljšali, si zravn priložila kopije vseh izvidov?


Peli sem priložila, vendar so pametnajkoviči napisali, da ni indic, da bi rabil podaljšanje!

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: podaljšanje porodniške - pritožba
5.1.2008 23:05:49   
Peli
Očitno vedno bolj komplicirajo, tako kot zarad bolniške, tako s podalšanjem porodniške. Torej je zdej vse odvisno od zdravnika, ki te dobi v komisijo in od tega če ma ta dober dan user posted image .


(odgovor članu atena777)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: podaljšanje porodniške - pritožba
11.1.2008 18:59:53   
amg
Tudi jaz sem včeraj dobila zavrnjeno podaljšanje.  Z odgovorom so bili zelo hitri, oddala sem 21.12.2007 odgovor pa sem dobila včeraj. Baje se komisija sestaja 2x mesečno.
Razmišljam, da bi se pritožila, ker mi vsi tako svetujejo, vključno z zdravnico iz RA. Ona je bila čisto šokirana ob zavrnitvi. Imela sem tri diagnoze, dve iz porodnišnice in eno iz RA. Ne vem kaj bi jim morala še poslat.
Zanima me kaj je potrebno napisati v pritožbo? Ali gre zgolj za formalen dopis ali je potrebno na obširno pisat zakaj se pritožuješ?  Prosim, če mi lahko katera napiše kaj je napisala v pritožbo in kako so ji ugodili, če je seveda že prejela odgovor. Nega mi poteče 14.2.2008.
Hvala za pomoč

(odgovor članu atena777)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: podaljšanje porodniške - pritožba
18.1.2008 17:56:56   
atena777
amg jaz sem dala pritožbo na drugo stopnjo, pa so mi zavrnili.
Baje ful malo pritožb odobrijo.
Zato je bolje počakati, da se ti izteče rok za pritožbo (baje) in dati vlogo spet na prvo stopnjo (tako kot pravi Peli) je veliko odvisno od komisije. Ker kolegica, katere otrok ima skoraj identično diagnozo je dobila podaljšanje, mi pa ne. Ni pravil!
Je pa naša pediatrinja rekla, da je en njen pacient (dojenček), ki ima resne gibalne težave, invalid, njegova mamica ni dobila podaljšanja....
Vse pomešano! tudi od občine je odvisno. Nekje ti mennje napišejo pediatri, v Ljubljani pa pediatri kao ne pišejo mnenj.
Brezveze.

Jaz sem včeraj dobila odbito pritožbo in se mi kar malo za malo zdi, da šparajo na otrocih, ki bodo služili njihovo penzijo! SRAM JIH JE LAHKO!
Šparajo naj na raznih budaleštinah (kot je stadion, pa METADON kliuser posted image ev, ki ga dajejo na Metelkovi in ga mi plačujemo z odvajanje zdravstenih prispevkov od plače vsak mesec,...) ne pa na otrocih! Saj je Crnković enkrat dobro  napisal, najbolje, da dajo iglomate v vsako vas!

Ufff, sem se mogla malo olajšati, ker je sistem čisto zgrešen za določene stvari!

< Sporočilo je popravil atena777 -- 18.1.2008 18:01:38 >

(odgovor članu amg)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: podaljšanje porodniške - pritožba
26.1.2008 21:48:40   
buša
jaz malega vozim tudi na pregled v razvojno pa sem do konca lanskega leta imela samo 3 izvide in so mi prošnjo zavrnili(porodniška preteče 23.1)nato sem mela še en pregled v razvojni in so me dali na telovadbo prav k terapevtki v in zdr.sem prosila če lahko na ta zadnji izvid napiše da priporiča podaljšanje in tako je tudi storila.Jaz sem potem takoj dvignila izvid pri njej nisem čakala pošte ker bi bila takrat prepozna pa še prazniki so bili vmes in ga dal na CSD in dobila odgovor v roku slaba 2 tedna-pozitivno.Sem pa slišla da najmanj komplicirajo naši v mb.,da drugod so bolj strogi.

lp.in čimveč ugodnih rešitev

_____________________________

GAŠPER JE NAJIN SONČEK

(odgovor članu atena777)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: podaljšanje porodniške - pritožba
27.1.2008 21:33:48   
PIŠKICA
Zanima me, kakšne težave imate, da so vam zavrnili podaljšanje porodniške. Jaz sem bila 100 %, da bom imela podaljšano, sedaj pa nisem več tako prepričana. Moj sin je sicer nedonošenček s kar nekaj motoričnimi težavami.

(odgovor članu buša)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: podaljšanje porodniške - pritožba
28.1.2008 16:56:10   
buša
moj do 10m ni znal hodit po štirih,stalno je hotel iti samo po dveh,in  zdr.je bila mnenja da bi moral že znati po štirih in ga je zato dala na nhft vendar se je on prej naučil sam od sebeuser posted image

_____________________________

GAŠPER JE NAJIN SONČEK

(odgovor članu PIŠKICA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: podaljšanje porodniške - pritožba
30.1.2008 13:29:00   
amg
atena 777 hvala za odgovore.  Kriteriji za podaljšanje so na žalost res različni, najbrž je veliko odvisno od dobre volje  zdr. komisije ali pa vezic ...
Pritožbo sem oddala na 2. stopnjo, dodatno sem priložila še mnenje pediatra in mnenje iz porodnišnice (razvojna amb. za rizične novorojence). V bistvu nič ne pričakujem, sem jim dala pa malo dela, da ponovno sprožijo postopek. Koliko časa si čakala na odgovor? Baje se čaka 1-2 meseca.  Nega mi poteče 14.2., potem pa še dopust in mogoče dobim v tem času odgovor.  Sedaj pa čakam ...

(odgovor članu buša)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?