krfjolca
|
Jaz pa prosim za malo tolaženja, dopovedovanja, da nisem najslabša mama na svetu, in prosim, da občutno pretiravate v količini pikapolonic, objemčkov in rožic. Včeraj se je namreč Anže opekel. In to močno. Z mize je potegnil kavo - ravno kuhano, še vrelo, in se poparil po rokici. Takoj sem ga nesla pod mrzlo vodo, pa hladili smo celo pot do zdravnika. Se mu je pa že takoj naredil mehur in se predrl, že ko sem ga pod vodo držala (se mi je pod prsti koža kar zdruznila, sem mislila, da me bo pobralo od groze). Tulil je tako, kot še nikoli. Kar trese me, ko se spomnim, kakšen jok je bil to. Sicer zdravnica pravi, da ni hudega, ima pa roko čisto povito, včeraj je imel nek gel gor, zdaj pa moramo močit s fiziološko. Zdajle gremo previt k zdravniku, v pon. pa nazaj. Ne morem dojet, kako se je lahko to zgodilo. Bili smo na obisku, pa je Dejanova teta pripravljala kavo. In jaz sem samo videla, da je še v kuhinji pripravljala kavo, nalivala mleko itd, nisem pa opazila, da je eno kavo že nesla na mizo. In čez stotinko sekunde je bila že polita. K sreči ni šlo nič po obrazu, pa k sreči sem imela dovolj dobre reflekse, da sem storila najbolj pravilno stvar in hladila zadevo in da nisem zganjala panike. Seveda sem se samo sesula, ko je pritekel dol Dejan in prevzel zadevo (je bolj podkovan v prvi pomoči). Skratka, pazite na malčke, ker si lahko še tako previden, pa se še vedno nekaj naredi.