mentos
|
Najprej vsem hvala za lepe želje, v težkih trenutkih sem večkrat pomislila na vas in vaše sončke. Ja takole, s fantom sva v preteklih dneh izgubila po par let življenja (živčki so bili na krepki preizkušnji). V ponedeljek so nas pod nujno sprejeli na gastro oddelek in pričeli z izvajanjem neštetih preiskav (3 x kri, 3 x urin, blato, iontoforeza, presejalni testi itd...). UZ trebuščka je bil OK, prvi testi krvi (razvidna je bila podhranjenost v zadnjem mesecu) in urina prav tako. Nato pa prvi šok. Nevrologinja je pri Hani ugotovila sindrom hipertonije z ekstenzijskim vzorcem (zategnjenost mišic) in nas naslednji dan napotila k fizioterapevtki. Lahko si mislite, kašne misli so mi hodile po glavi ponoči. S fizioterapevtko smo v jutranjih urah odšli v namensko telovadnico. Pregledala je Hano, malo smo potelovadili, nič strašnega skratka. Diagnoze sicer ni hotela komentirati, vendar sva imela občutek, da je bila nad le-to malo začudena. Kakorkoli, dobila sva napotnico za pregled pri dr. Veličkovičevi v Kranju (ena boljših pri nas), btw Hano je že pregledala pred cca. 2 mesecema in bila zadovoljna. Skratka, v kolikor bo to potrebno, bomo pač malo potelovadili. Kar se tiče ostalih izvidov, posebnosti zaenkrat ni, nekaj izvidov pride še v prihodnjih dneh. Kar pa se pediatrične klinike tiče, sem pa itak brez komentarjev. Razmere so res nevdržne, sramota. Je pa po drugi strani osebje zelo prijazno, sploh vodja gastro oddelka dr. Sedejeva je izredno natančna in otročka ne izpusti iz bolnišnice, dokler ni prepričana, da je z njim vse OK (sestre in ostali sicer mal jamraja, je pa to vseeno v prid naših otročičkov :) ). Aja pa še to, Murphy je spet pokazal svoje. Že prvi dan je Hana veselo pila mlekca, kot da je vse OK, krči so čudežno izginili, sestre so že mal čudno gledale zakaj smo sploh tam. Je pa Hana po sreči ravno med vizito pokazala par svojih vragolij (zvijanje in krčanje), tako, da so nas takoj vzeli bolj resno. Kar se hranjenja tiče, Hana trenutno papca še kar OK, teža pa napreduje po polžje, mogoče se je že odločila, da bo manekenka. Naslednji teden pa verjetno še meni sledi kak izlet v ZD zaradi želodca (živci...). Hana sedajle že spančka, tako, da je najbolje, da se ji v miževi deželi čimprej pridruživa še midva. LAHKO NOČ.
|