|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: nestrinjanje z vzgojo drugih
17.12.2007 14:16:09   
natasaom
jest enostavno povem,da ne dovolim tega,da se tepeta.od prijateljice sin je leto starejši in je zelo prijazen fantek,mene moti samo to,da ima polno sabelj in da se skupaj sabljata,ker me je strah,da nebi kdo koga v oči..ko mi pridemo na obisk,se sablje in palice pospravjo in je mir.naša se pa zna zelo dobro postavt zase in tud useka nazaj,če je treba

(odgovor članu polona2)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: nestrinjanje z vzgojo drugih
17.12.2007 20:38:55   
Gina
Načeloma se ne vtikam v vzgojo drugih, čeprav obstajajo izjeme. Se spomnim nedolgo nazaj, je na igrišču ena mama sedela in gledala stran, ko sta njena dva otroka delala štalo na igralih, preskakovala našega ta malega, pa metala kamne po toboganu, pa tulila, brcala vsepovprek, odrivala, da je bilo res že nevarno. In sem jima rekla, da naj nehata. In nič. Nobenega odziva. No, potem sem pa vsakemu posebej povedala, da z njim govorim, ne pa s toboganom in da sem popolnoma resno mislila, naj takoj nehata ali pa gresta dol. Mama je še kar stran gledala.... pa sta potem dala mir, dokler sem ju gledala....pa sem se tran obrnila, pa spet....eh, pogost prizor povsod in veliko takih tem je že bilo na rr okoli tega, se spomnim tiste teme o gostilnah, pa vedenju tam, ko sta se dva tabora skregalauser posted image user posted image user posted image , al je ok, da otrok skače okrog, pa nori, pa je glasen in vsem ostalim jest ne da, ali ne.

Pred leti sem bila zihr, da ne smem nobeni mami nič reči, vendar je današnja moderna vzgoja presegla vse okvire meja, zato se ob potrebi vmešam, kadar gre za varnost mojih otrok.
Kar se tiče lastnine, imam pa tudi drugačno mišljenje od večine. Če prideš h nekomu na obisk, je logično, da je vljudno, da se igrajo otroci z domačimi igračami, mislim logično je, da domači otroci ponudijo svoje igrače. Če so igrače zunaj, je totalno nevljudno, da jih domači otrok ne da sosedovemu. Pa četudi je star samo 2 leti. Ja, so njegove, vendar ja, vljudnosti se mora naučiti. Igrače so odstopi obiskom, kadar jih imamo ali pa jih delimo tako, da se igrajo vsi otroci z isto igračo, če je to možno. To pričakujem od svojih otrok, ker osnova mi je, da ne bodo preveč ego, da bodo znali deliti, da bodo vedeli, da je to nekaj najlepšega, pa tudi to, da jaz od njih to pričakujem. Strašno se mi zdi, da starš reče, saj je njegova igrača, naj jo ima, obiski pa žalostno gledajo. Sploh ne razumem te posesivnosti. Pričakujem to od svojih otrok, d abodo delili in pričakujem to na obisku. Niti od svoje najboljše prijateljice nisem nikdar mogla razumeti njene strategije: sori, njena igrača je, noče je deliti. In potem vsak tak otrok misli, da je ok, biti ego, da je ok, če si lasti reči. Postane preveč navezan na lastnino. In v končni fazi je to zelo škodljiva reč. kaj pa, ko ta reč gre? Otrok se mora naučiti biti ne-vezan na igrače (pustimo ljubkovalne igrače, tukaj gre za izjemo, ker ta igrača služi drugemu namenu). Vendar se mi zdi, da so moderni starši v tej smeri čist zafurali reči. No ja, jaz sem pač drugačna. Se pa ne vmešavam v te reči, kadar starši tako učijo otroka. Njihov dolgoročni problem to nastane postopoma, ne moj. Taki starši že v osnovi jemljejo lastninjenje kot nekaj pozitivnega, tako da....user posted image user posted image

Kar se tiče razčiščevanja med seboj....ja, ko so dovolj veliki, kadar ne gre za fizično obračunavanje ali kaj nevarnega, pa še to ne vedno v vrtčevski strosti. Ne, kadar so stari manj kot 4 leta ali celo 5. Mame bolj pogumnih in agresivnih otrok se najlažje "zaščitijo" na zelo kratek rok tako, da ne reagirajo sploh nič. Delajo se, kot da se nič ne dogaja. ker ne bi rade svojega otroka prizadele, pa v bistvu jih ne moti tolk, da je prizadet tuj otrok, da bi se s svojim bockale. Ne pomislijo, kam to pelje njih same. Ker če je otrok preveč pogumen do drugih otrok, bo slej ko prej preveč pogumen tudi do matere, kar najbrž itak že je. Samo povezave ne vidijo. V bistvu si delajo škodo vsakič, ko zamižijo, ker otrok ve, da je mama videla in ve, da je dovolila, s tem ko je bila tiho. V bistvu otrokova samozavest na področju nasilja s tem samo raste. Vadno bolj so neustrašni tam, kjer ni prav, da so. Zato pride do množice otrok, kot so taki, kot v nanny911. Ja, otroci kot so v Varuški na pomoč, so v današnjih šolah zelo pogost pojav. V vsakem razredu jih je kar nekaj. Žal.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: nestrinjanje z vzgojo drugih
17.12.2007 23:11:18   
Anonimen
Kaj mislite? Bi morala kaj več reči tej prijateljici, ali v miru opazovati, kako njen otrok "jaha" mojega, ker ona pač tako obnašanje tolerira? 


Ne vem...ponavadi se kar po občutku (ne)vtaknem.

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: nestrinjanje z vzgojo drugih
2.1.2008 15:09:28   
dskubin

Pred leti sem bila zihr, da ne smem nobeni mami nič reči, vendar je današnja moderna vzgoja presegla vse okvire meja, zato se ob potrebi vmešam, kadar gre za varnost mojih otrok.
Kar se tiče lastnine, imam pa tudi drugačno mišljenje od večine. Če prideš h nekomu na obisk, je logično, da je vljudno, da se igrajo otroci z domačimi igračami, mislim logično je, da domači otroci ponudijo svoje igrače. Če so igrače zunaj, je totalno nevljudno, da jih domači otrok ne da sosedovemu. Pa četudi je star samo 2 leti. Ja, so njegove, vendar ja, vljudnosti se mora naučiti. Igrače so odstopi obiskom, kadar jih imamo ali pa jih delimo tako, da se igrajo vsi otroci z isto igračo, če je to možno. To pričakujem od svojih otrok, ker osnova mi je, da ne bodo preveč ego, da bodo znali deliti, da bodo vedeli, da je to nekaj najlepšega, pa tudi to, da jaz od njih to pričakujem. Strašno se mi zdi, da starš reče, saj je njegova igrača, naj jo ima, obiski pa žalostno gledajo. Sploh ne razumem te posesivnosti. Pričakujem to od svojih otrok, d abodo delili in pričakujem to na obisku.

Pod tole se podpišem. Če pa bi bila kaka stvar, ki ne bi bila primerna za posodit (bi bili naši res tako navezani - no, nimamo še nič takega, ali prenevarna npr. premajhna oz, drugače neprimerna za drugega otroka), bi jo ta čas pospravili in se ne bi nihče s tem igral - ne pa da drugemu maha pred nosom.

Velikokrat pa posežem vmes na otroških igriščih, ko se meta pesek vsepovprek, letijo kamni, pleza gor po toboganih, skače čez tamale otroke, preriva. Včasih sem kar naše stran zvlekla, ampak večinoma ne več. Kar tadrugim povem, da se ne obnašajo primerno - da naj se igrajo tako, kot je igralo temu namenjeno ali naj to vsaj dovolijo drugim otrokom. Sej navadno spustijo kako opazko in z očmi vrtijo, se pa večinoma divjanje preneha.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: nestrinjanje z vzgojo drugih
2.1.2008 15:33:02   
Pia73
Jaz tudi pričakujem od vsakega starša, da ukrepa pri svojem otroku. Če to ne naredi in maltrtira mojega otroka mu povem jaz.

Ko sem imela samo enega otroka in je bil še mali si tega nisem dovolila. Sedaj pa mi dol visi kaj kdo misli. Ker nekateri starši so žal še bolj nevzgojeni kot njihovi otroci.

_____________________________

Ja, ja,...

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: nestrinjanje z vzgojo drugih
2.1.2008 16:59:01   
dory
Kaj pa vem..meni beseda prijateljica pomeni nekaj čisto drugega kot sem zasledila tukaj...svoji prijateljici pač povem in tudi v tem primeru bi ji povedala,da naš ni navajen tega...če bi me ignorirala ( v kar dvomim ) bi posegla pač sama..sej se ni treba takoj neki skregat...in če bi mi bla prijateljica,bi to povedala njej,ne pa o tem razpredala na forumu...saj se v končni fazi to tiče naju ane?

Če pa smo slučajno v krogu ljudi,za katere ne morm rečt,da smo ravno prijatelji,pa pač posežem sama, če tastarim ne kapne...ali pa umaknem otroka...

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: nestrinjanje z vzgojo drugih
3.1.2008 10:03:32   
žetev

kot pa berem eno zgoraj, da je udarila tujega otroka ta je pa malce prehuda....upam, da kera to ne naredi vpričo mojega ali mene našemu....

......to je bila reakcija nad mučenjem mojega otroka, z vso silo je sicer isto stara, ampak močnejša punčka vlekla mojo pikico za lase in ji izpuljila šop las,user posted image to ni bil udarec ali potisk, ali klofuta...to je bilo res hudo in še v sanjah si nisem mislila, da bom morala, kdaj tako odreagirati...razumela bi tisto otroško agresijo, ampak verjemite, to je bilo res hudo...

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: nestrinjanje z vzgojo drugih
4.1.2008 13:10:01   
VERONICA
Ja, žetev, tudi sama sem doživela da je en fantek držal in cukal mojo malo za lase. Seveda sem takoj ukrepala, je bil še majhen pa sem mu lahko na silo odprla rokico, drugače bi ga tudi jaz udarila. Pač hočeš čimprej osloboditi svojega otroka. Prekiniti to mučenje. Ni časa za pogovor.

(odgovor članu žetev)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: nestrinjanje z vzgojo drugih
10.1.2008 16:11:10   
tehnofil
saj neka meja mora biti,

Ja. In določajo jo starši. Tvoja prijateljica ima svojo mejo. Tvoja predstava o meji je drugačna, a dejstvo je, da ti svoje meje nisi postavila, ampak pričakuješ da jo postavljajo drugi.

Če se ti ne boš zavzela za svojega otroka, se nihče ne bo.
.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: nestrinjanje z vzgojo drugih
19.1.2008 18:00:39   
spacey
Ne, tvoje razmišljanje ni napačno. Jaz tudi tako razmišljam.
In na tvojem mestu, bi malega vzela k sebi, ne bi dovolila več da se igrata skupaj.

No, ti povem še moj primer.

Zadnjič sva bila z mojim sinom pri prijateljici, ki ima slabo leto starejšega sina. Najina sina sta velika prijatelja in se imata zelo rada. Ne bom rekla, da je naš agresivc, ker ni vendar se zna potegnit zase. Njen je pa bolj miren Prišlo je do trenja in sicer pri igračah. Vendar sva do neke mere samo opazovali in opozarjali, ko je pa prišlo do "ravsanja" sva pa posegli vmes. Obe, kar se mi zdi tudi prav. Vsaka je svojemu razlagala in dopovedovala, da se to ne počne. Ona mu je lepo povedala, da se igrače posojajo in da jih nihče ne bo vzel ali pa poškodoval ter da jih je toliko, da nima smisla se zaradi le-teh kregat. user posted image


_____________________________

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: nestrinjanje z vzgojo drugih
21.1.2008 21:28:07   
TIA22
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

eh, moj otrok se tudi ne pretepa, vsakemu da vse igrače, vse po vrsti objema, poljublja in stiska, in druga deca mislijo, dajih bo pa napadel in ga začnejo odrivat in tepst.

Kaj naj povem...mogoče je pa dobro, da bi se znal tudi sam zagrebsti za igračo, se boriti za svoj prostor, se braniti, si kaj izboriti. Včasih si želim, da bi se malo postavil zase in ne samo stekel mami h krilcu.

Ne pravim, da se mora stepsti, ampak zmeniti se pa že mora in se znati postaviti zase.



Moj je natanko tak. Namesto da bi se branil ko ga kdo udari, se obrne stran. Saj ne da bi udaril nazaj, ampak zase pa bi bilo dobro da bi se postavil.

Jaz bi prijateljici povedala, pa tudi otroku bi rekla, da moj... pa tega ni navajen in tega jaz ne dovolim.
Sem imela enak problem, le da sta otroka starejša. Njen mali je skozi pretepal mojega, moj pa samo priletel k meni. Pa se ona nič ni brigala za obnašanje svojega otroka, pa sem mu jaz lepo razložila da tako se ne mora obnašati, pa je mir zdaj. Čeprav sem malemu na zelo lep način povedala, se me boji kot hudič.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: nestrinjanje z vzgojo drugih
25.1.2008 21:25:02   
Rubin.
IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR

Kaj mislite? Bi morala kaj več reči tej prijateljici, ali v miru opazovati, kako njen otrok "jaha" mojega, ker ona pač tako obnašanje tolerira? 


Ne vem...ponavadi se kar po občutku (ne)vtaknem.


Bi rekla enako. Ko vidim, da je mala mis v nevarnosti, sploh ne razmišljam, ampak ukrepam.

Glede igrač pa tole: nekje do treh let, je otroku brezpredmetno razlagati, naj posoja, ker je normalno, da se "boji" za svoje igrače, ne razume, da je drug otrok ne bo odnesel, ampak se samo z njo igral. Po tretjem letu pa se otrokovo razmišljanje spremeni, ni več sam sebi dovolj, ampak si želi družbo vrstnikov. In s tem tudi deljenje igrač, postane mu jasno, da če igrač ne bo delil, tudi prijateljev ne bo imel. Jaz svojega otroka ne bom silila, naj posoja igrače, ker so njegove in sam odloča, kdo se bo igral z njimi (tako kot sama odločam, komu bom posodila svojo lastnino in ne neka tretja oseba). Bo pa naravna posledica, če ne bo hotela deliti, bo pač tem primerno veliko družbe imela. Sicer pa je pametna punca, bo kar hitro pokapirala user posted image .

Je pa zanimivo, tam nekje do dveh let je vse kar je imela, vsakomur dala, malce se je čudila, če ni dobila nazaj, ampak no panic. Sedaj pri dveh letih in pol, pa da igračo samo tistemu, ki ji je zanimiv, če pa ji ni zanimiv, pa igrače kar hitro začne pospravljat (ampak ni skrbi, da bi jih zmanjkalo, jih imamo veliko user posted image user posted image user posted image ).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: nestrinjanje z vzgojo drugih
28.1.2008 8:16:32   
sneška_
 Vsak naj vzgaja svojega otroka kako mu se zdi prav.Bom ukrepala tam kje se ta vzgoja dotika mojega otroka in sem ukrepala. Moja hčerka je precej pridna in tiha.Ko je nekdo udari ta moja pupa gre stran n se ne zna braniti.Imeli smo prijatelje z katerimi se prijateljstvo končalo glih zaradi otrok. Imajo fantička ki je starejši skoraj eno leto od moje pupe. vsakič ko smo šli  pri njih je bilo prerivanje in tepež. Jaz sem reagirala mamaica pa od fantička pa ne.  Ko so prišli k nam na obisk ta mladi poba ni šel dokler ni uničil kakšno igračo. Moja joka a mamica od fantička kadi in ne reagira.Nekajkrat mu sam reče nehaj in konec.Tamali razbije igračo ali porine mojo pupo ali pa je udari grdo  in takrat je jok. Hvala za takšno prijateljstvo in takšno druženje kje so prisotni jok pa nervoza. Sem trpela tri leta tako in zdaj imam mir pa tudi hčerka.

_____________________________

Najdojenček

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 38
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





FOTO: To je bistvo družine!
photo
Prav vsaka družina je posebna in unikatna. Toda, kaj imajo družine z vseh koncev sveta in različnih oblik vendarle skupn...
Otroka ne vrtite za roke!
Starši uživamo ob pogledu na široko nasmejanega otroka, ko ga vrtimo tako, da ga držimo za roke. Ne počnite tega več! Pr...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?