|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Eowyn
29.1.2008 10:58:57   
2suzika7
Meni je pa lepo ime!!!  Kaj te briga, če ga ne znajo vsi izgovorit. V našem prostoru so še težja imena, in ko se jih navadiš ni prav nič več čudno!!! Otroci so pa tko prilagodljivi, da njih nič ne moti, dokler jim takega zgleda ne dajo starši - odrasli. Prepričana sem, da ji v šoli ime ne bi delalo prav nikakršnih problemov!  To so samo tabuji in kaprici... Mi bi najbrž naši (če bi bila punčka) dali ime Elora! Pa tudi ni nobene tu. Prva je pa Tanaja In vsem je šeč, ker je nenavadno... no, zdaj jih je žekar nekaj s tem imenom. Če vama je všeč, potem kar! Ne se preveč ozirat na druge!!! Srečno!

(odgovor članu septemberka)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Eowyn
3.2.2008 16:27:41   
Zamima
Ni mi všeč, pa nasplošno se mi zdi smešno, da starši poimenujejo svoje otroke z imeni likov iz filmov user posted image ,...



_____________________________

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

(odgovor članu tweetek)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Eowyn
3.2.2008 17:28:20   
andie
hahahha, men je smešnuser posted image
sam sj to ni važn, men se zdi d je najbol važn, da paše ime s priimkom.
Midva recim sma mela izbrano ime za hčerko, ki pa nikak ni šlo zram mojga priimka.
Pač ma zdej mala atijev priimekuser posted image

Sam d ne pride na koncu, nee vem, npr. eowyn al karkol že eowyn ogrizek, eowyn potočnik..... MIMuser posted image user posted image
tuje al pa izmišljeno ime s tujim priimkom, ok, z domačim pa hecn in to ful.
Zarad mene pa je lahko karkoluser posted image

(odgovor članu Zamima)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Eowyn
3.2.2008 18:18:32   
Anonimen
user posted image  user posted image   user posted image  user posted image   user posted image  user posted image   user posted image  user posted image   user posted image     user posted image user posted image

(odgovor članu andie)
  Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Eowyn
4.2.2008 16:49:57   
BAMBINA_
O jezus kristus marija sveta pomagavka user posted image


_____________________________


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Eowyn
4.2.2008 19:10:52   
hmm...
Jaz osebno vem kako se prebere ampak ne vem kako naj to tu napišem, ker ne vem tistih posebnih črk za izgovorjavo.

Drugače pa mi to ime sploh ni všeč.user posted image


Ampak odločitev je vajina.

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Eowyn
6.2.2008 18:10:31   
sirenetta
Meni je tudi Evelin bolj všeč, še vedno eksotično, vendar zveni bolj ženstveno kot Eowyn, ki je malo preveč ekstravagantno (to je moje mnenje, odločitev je vajina).

Sporoči, kako sta se odločila...

(odgovor članu septemberka)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Eowyn
6.2.2008 18:21:26   
Yasminka
Moj mož je tudi oboževalec Gospodarja prstanovuser posted image ...samo takšno ime po moje na žalost ni za našo malo državico. Res škoda, da bi otroka izpostavila morebitnemu zasmehovanju, zbadanju. Mi je pa všeč Evelin in tudi Karolina je zelo, zelo lepo ime (tako je bilo ime moji prababici user posted image )

(odgovor članu sirenetta)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Eowyn
6.2.2008 22:46:05   
Eolina
bognedaj...

(odgovor članu Yasminka)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Eowyn
29.2.2008 15:25:18   
Katharina
Sicer sem prebrala samo prvo stran komentarjev, pa je bilo zadost: če je tebi všeč je to to! Tisti, ki pravjo WTF in podobno .. js jih ne bi upoštevala. Res pa je tudi, da svojega otroka nikoli ne bi poimenovala Luka, Peter, Marko, Ana, Tina, Nina ... ker so mi vse preveč pogosta in tako izgubijo pomen, so 'common'. Eowyn je res nenavadno in bi se marsikdo v to vtaknil, ampak .. človek se vsega navadi, meni zveni lepo. Ime da človeku pečat, vem za žensko, ki ima zelo nenavadno kombinacijo imena in priimka pa so si jo ljudje zaradi tega kvečjemu bolj zapomnili kot kaj drugega .. Konec koncev pa je odločitev vajina!

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Eowyn
29.2.2008 17:28:32   
lelčy
meni osebno ni všeč, ampak vidva sta tista ki odločujeta.

(odgovor članu Katharina)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Eowyn
29.2.2008 17:47:25   
Olivija
IZVIRNO SPOROČILO: Katharina

Ime da človeku pečat, vem za žensko, ki ima zelo nenavadno kombinacijo imena in priimka pa so si jo ljudje zaradi tega kvečjemu bolj zapomnili kot kaj drugega .. Konec koncev pa je odločitev vajina!


Ne, ni res, se ne strinjam, človek da imenu tisto zaradi česar je potem to ime nekaj posebnega.

Predstavljajte si vse "Mateje" naše generacije. Pri enih je to čisto navadno ime, pri nekaterih je pa celo meni všeč (jaz sem ga tudi skoraj dobila). Mi smo imeli eno zelo prikupno "Lizo" na srednji šoli in  zaradi tega mi je ime Liza tako pri srcu, prav tako Minea.

In ravno zaradi tega bo morala biti ta bodoča Eowyn nekaj zelo posebnega, da bo to ime res prišlo do izraza, drugače jo bo fejst zamorilo. Poznam eno Firlameno, ki se je preimenovala v Majo.

Me pa še vedno zanima, kaj se je zgodilo s tisto Afrodito, ki ji je mama po kozmetiki dala ime. Mora biti tudi že tam nekje v puberteti.

< Sporočilo je popravil Olivija -- 29.2.2008 17:50:27 >

(odgovor članu Katharina)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Eowyn
29.2.2008 17:58:21   
Katharina
 Seveda osebnost vpliva na dojemanje posameznika, vseeno pa je tudi ime posameznikova blagovna znamka ... Afrodita npr. se meni sploh ne zdi problematično ime ... Kako pa bo ime 'sedlo' posamezniku - tega žal ne moremo predvideti ... Lahko bi pa vsi igrali ziher igro in si dajali 'varna' imena. Ljudje smo različni, prav tako naša dojemanja sveta okoli nas. Meni je samosvojost všeč veliko bolj kot čredni nagon, nekdo drug se v čredi počuti popolnoma zadovoljnega - sicer pa je to že druga tema. Če se strinjava, da se ne strinjava, je to povsem dovolj.

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Eowyn
29.2.2008 21:32:30   
ircica
A tekmovanje v dajanju čim bolj nenavadnih imen pa ni del črednega nagona?

In Eowyn žal zaradi svojega imena ne bo nič bolj posebna, čudovita, bojevita in vilinska od kakšne Maje, Nike ali Anje. Vsa prednost, ki jo bo imela zaradi imena, bo v tem, da bo že na daleč sporočala očijevo najljubšo knjigo. Saj zakaj pa imamo otroke?

Tudi meni Eowyn in Arwen in celo Gandalf zvenijo simpatično, ampak so enostavno preveč vezani na Gospodarja prstanov. Kot imena resničnih ljudi bi mi zveneli čudno v SLO, Angliji ali na Norveškem.   

(odgovor članu Katharina)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Eowyn
1.3.2008 19:25:51   
Mandek
Eowyn je ime moje pirjateljice, ki je stara 27 let (hm...razen, če ni Gospodar prstanov ves ta čas skrit čakal na sedanjost) in prihaja z Irske. Če že ugotavljamo čas izvora tega imena.

Nikakor pa ne razumem, zakaj se nekatere tako zelo obremenjujete s tem, kaj si drugi mislijo. Tega nikjer v svetu ni. To je slovenski fenomen, ki nas je naredil brez lastne hrbtenice, vse preveč odvisne od mnenj drugih. Zdi se, kot bi potrebovale potrditev od drugih in vse to zgleda tako, kot bi vam ta drugi omenjeni plačeval položnice, vrtec in se vsak dan ukvarjal z vašimi otroci. Od kje meni pravica, da nekomu rečem, da je ime grdo, ker ni slovensko in da se ime ne sme dati, ker ne spada v naš prostor?
Veste, kaj pa mene jezi? To, da pri nas mrgoli raznoraznih tujcev, ki vsepovprek odpirajo SPje, d.o.o.je in podobno. Ja, jezi me to, da imajo VSI službo, ker pač delajo za mali denar, kar pa posledično prinese manj delovnih mest za nas. To je tisto, kar siromaši naš geografski prostor, kar konec koncev zahteva debate ali nam je všeč ali ne in vse kritike, ki posledično sovpadajo s tem vprašanjem.

(odgovor članu ircica)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Eowyn
2.3.2008 18:44:11   
Inigo
ime je primerno v tujini... ne pa pri nas. tako jst mislim... pa mislim, da se večina strinja s tem oziroma mislijo tako.

jst Gospodarja prstanov nism gledala in nism edina... tut kaka starejša vzgojiteljica v vrtcu ga ni... in ne znam imena niti prebrat. prav tako ga marsikdo ne bo... in to lahko otroka precej zaznamuje. in mislim, da si tega ne zasluži.

sicer pa starši najbolje vedo...

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Eowyn
2.3.2008 21:12:57   
ircica
IZVIRNO SPOROČILO: Mandek

Eowyn je ime moje pirjateljice, ki je stara 27 let (hm...razen, če ni Gospodar prstanov ves ta čas skrit čakal na sedanjost) in prihaja z Irske. Če že ugotavljamo čas izvora tega imena.





Gospodar prstanov je knjiga, ne samo film. In niti ne tako zelo malo znana knjiga. Izšla pa je 1949 (mislim). In ker si je g. Tolkien imena izmišljeval s kombinacijo stare angleščine in vilinskega jezika (ki si ga je sam izmislil), ima večina imen, ki so enaka kot v knjigi, izvor prav tam.

In kaj res misliš, da se samo Slovenke obremenjujejo z imenom otrok? Obstaja na kupe spletnih strani, namenjenih diskusijam o imenih. Žal mi je samo, da je večina odgovorov na tej strani neibformativnih (ni mi všeč, je mi všeč). Bilo bi lepo, če bi imenu namnili vsaj toliko časa kot vozičkom. Voziček porabi dete v prvih treh letih, ime pa ga spremlja celo življenje. 

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Eowyn
2.3.2008 21:14:08   
N _ B
Mi ni všeč.

(odgovor članu septemberka)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Eowyn
2.3.2008 21:14:17   
Udb
Mi je všeč, ampak ne v Slo. Karolina mi je pa všeč.

(odgovor članu septemberka)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Eowyn
2.3.2008 21:50:39   
Pi-kica 1
Ojoj, svašta? Če bo otrok živel v pravljici, ok, če pa bo živel tukaj in zdaj, pa bog mu pomagaj. 

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 70
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?