|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: bolniška,dopust in porodniška
13.1.2008 18:32:42   
nizy
majčica 24- a si pri sosedu zaposlena user posted image  Pri meni je bila ista fora ,češ,da se direktor ne strinja .Ker sem bila pred začetkom porodniškega dopusta ,se mi ni ljubilo ubadat z inšpekcijami,pa sem jim lanski dopust šenkalauser posted image .

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: bolniška,dopust in porodniška
13.1.2008 19:09:14   
Anonimen
Ja točno tm delam, no sej pol pa veš kakšno je stanje pa se grejo neki družinsko podjetje,da jih ni sram še tist kar ti pripada ti hočjo vzet.Jest začnem porodniško aprila zato me mal skrbi če mi slučajno ne bodo bolniške podalšal, ker ne mislim it delat.

(odgovor članu nizy)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: bolniška,dopust in porodniška
13.1.2008 19:19:05   
nizy
Odvisno kaj ti bo tvoj G napisal v izvid,za komisijo.Jaz sem bila v BS od septembra ,pa zj do januarja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: bolniška,dopust in porodniška
13.1.2008 19:20:07   
nizy
Pa še to me zanima ,a si z gorenjskega konca user posted image

(odgovor članu nizy)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: bolniška,dopust in porodniška
13.1.2008 19:42:34   
Anonimen
ne iz okolice ljubljane sm.ja men je komisija skoz podalšvala sam po 14 dni in zdravnica je rekla da nisem edina da tko so vsem pa tud če je bil človek v bolnici,ker imam pa kolegico ki spada pod novomeško območje so ji pa tud po 2 mesca podalšval.

(odgovor članu nizy)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: bolniška,dopust in porodniška
14.1.2008 2:19:18   
Katina
Odgovor zakaj vam delodajelec ne odobri dopusta se navadno skriva v denarju - za čas, ko ste na dopustu gredo stroški v njegovo breme, ko pa ste na bolniški nad 30 dni, pa padete v breme ZZZS. Tako, da je logika čisto jasna. Kar se tiče dopusta v letu 2009 ima kolegica, ki je kopirala ZDR čisto prav, pripada vam ves LD, saj niste prekinjale delovnega razmerja - to vam je teklo ves čas porodniške- le izplačeval vam je ni delodajalec ampak ZZZS. V slubi vam lahko nagajajo edino le, da LD ne boste mogle koristiti takoj po zaključku porodniške v kosu, vprašanje pa je ali si bo kdo res vzel toliko časa za nagajanje.


Drugače pa imam kopijo članka iz glasila trgovinske zbornice, ki odgovarja ravno na postavljeno vprašanje, skeniran dokument lahko pošljem na e-mail. V nadaljevanju sem sicer odgovor pripela, vendar ni tako lepo berljiv, kot na skeniranem dokumentu. Če katera ve, kako se skeniran dokument pripne, ga rade volje prilepim tudi sem na forum.

DGLOVNOPRAVNA ZAKONODAJA ODGOVOR NA VASE VPRASANJ6 Prejeli smo vpraSanje naSega clana glede korlScenja dopusta delavke, ki je v bolniskem stalezu od maja 2007 zaradi rizicne nose^nosti, v zacetku novembra pa nastopi porodniski dopust. V mesecu oktobru je pred-lagaia, da bi prekinila bolniSki stalei in v tern mesecu koristila se preostali dopust, ki ji je ostal od leta 2007. Odgovor: Delavka ima sklep o bolniskem stalezu izdan s strani ZZZS, saj je na bolniskem dopustu vet kot en mesec, torej mora imeti izdan sklep s strani pristojnega imeno-vanega zdravnika. V primeru, da ZZZS izda sklep, s katerim sedelavki prekinebolntskistalezznpr. 1.10.07, pomeni, daje delavka sposobna za opravljanje dela, kot izhaja iz pogodbe o zaposlitvi. Torej mora pritl prvl dan, ko se ji bolniSki stalez ukine, na delo in zaceti z opravljanjem dela. Koriscenje do­pusta rti absolutna pravica delavca, saj po Zakonj o delovnih razmerjlh (ZDR), delavec koristr dopust vedno v soglasju z deiodajalcem, Po ZDR si lahko delavec Izbere le en dan do­pusta, ki ga koristi po lastnl zelji, brez soglasja detodajalca. Ce zaradi narave delovnega pmcesa deiodajalec ocenjuje, da delavka v mesecu oktobai ne bi mogla koristiti dopusta, ji dopust na podlagi teh razlogov lahko zavrne. Ker se bo delavka iz porodniskega dopusta vrnita sele decembra oz. novembra 2008, torej celotnega letosnjega dopusta ne bo mogla izkoristiti in ji bo propadel. Dejansko bi delavka celotni


dopust leta 2007 izkoristila ze do maja 2007, ko je sla na bolnlsko, vendar pa je zaradi zdravstvenih razlogov bila od maja naprej v bolniskem staleiu. Da delavka v tem obdobju ni mogla koristiti dopusta, ni razlog za neizkoriicenje dopusta na delodajalcevi strant, temvec je to pac riziko delavke. Kot smo navedli ze predhodno, bi lahko delavka v mesecih do maja 2007 izkoristila celotni letoSnji dopust, kl ji je bil odmer-Jen 2a leto 2007, torej takrat, ko se ni biia na bolniski.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: bolniška,dopust in porodniška
14.1.2008 12:17:30   
Anonimen
Ja jest ne vem več,dons sem klicala na inšpektorat za delo in so mi rekli,da ima delodajalec pravico da mi zavrne dopust, ker z bolniške direkt na dopust ne morem,zdej edin če grem delat za par dni sam to pa ne bom sla edin če mi ne bodo več podalšal bolniške.Pač bom ob 24 dni dopusta očitno se bom mogla sprijaznt s tem.

(odgovor članu Katina)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?