|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Tiste, ki se spoznate na očala in cene...
14.1.2008 19:34:49   
CeluLitka
...rabim vaše mnenje.

Zanima me, kakšne so vaše izkušnje pri nakupu očal oziroma novih "šipc" za očala. Se vam je kdaj zgodilo, da so morali za vas posebej naročiti šipce, ki jih niso  imeli na zalogi, ali pa so bile nekaj posebnega in jih je bilo zaradi tega potrebno naročiti posebej. Koliko več ste plačale zaradi posebnega naročila?
In koliko približno stane delo, ki ga pri optiki zaračunajo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Tiste, ki se spoznate na očala in cene...
14.1.2008 19:47:25   
*pepelka*
To je pa zelo odvisno od dioptrije, ki jo imaš. Vseh stekel pa res nimajo na zalogi, saj so dioptrije tako različne. To ni samo + ali -, tukaj je lahko še cilinder in tako morajo vse naročiti posebaj zate. Cena pa je odvina od tega kakša stekla so. Lahko je navadno steklo, ali pa s slojem proti praskam, bleščanju, lahko so plastična stekla, pa dodatno tanšanje...
Cene so zelo različne, eno steklo lahko stane 15, ali pa 150 €

(odgovor članu CeluLitka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Tiste, ki se spoznate na očala in cene...
14.1.2008 19:55:15   
CeluLitka
Problem je v tem, ker moja stekla stanejo cca. 40-50 EUR, ker pa se bodo naročala posebej, pa bo cena 160 EUR (v tej ceni je tudi delo, ki pa ne vem, koliko stane), se mi pa vseeno zdi zeloo velika razlika v ceni.

(odgovor članu *pepelka*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Tiste, ki se spoznate na očala in cene...
14.1.2008 19:57:19   
Anonimen
Celulitka jst sm dala decembra pr clarusu za očala 250e okvirji so bli 84e, ostalo pa vse šipce..so pa cilindri, pomoojem je če maš cilindre pa veliko dioptrijo v vsakem primeru drago...

(odgovor članu CeluLitka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Tiste, ki se spoznate na očala in cene...
14.1.2008 20:09:14   
vaney
popolnoma se strinjam s pepelko (očala imam že 15 let). cene so zelo zelo različne glede na to, kaj ti potrebuješ. jaz dam za očala 200€, moja mami pa 400€, obe s popusti in recepti. jaz sem jih čakala 1 dan, ona 3 tedne, tako da se moraš res pozanimat, zakaj je taka razlika v ceni (samo zaradi dela sigurno ne). vprašaj, koliko stane delo in zakaj taka razlika, ker to res ni malo denarja.

_____________________________

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Tiste, ki se spoznate na očala in cene...
14.1.2008 20:50:15   
asso
Pri šipcah največkrat nabije ceno kvaliteta (predvsem antirefleks) in pa seveda dioptrija. Večjo ki jo imaš dražja so, ker je potrebno tanjšanje...

Kot jaz vem vse šipce so po naročilu. No razen pri tistih za branje...

Jaz pri šipcah ne šparam. Do sedaj najboljša so Seiko. Res 1A ne menjam. Cena pa se vrti tam okrog 250€ za obe šipci (s cilindom in neka normalna dioptrija).
Imela sem tudi cenejše šipce, ampak ni primerjave (hitreje se nafliskajo, popraskajo... tudi antirefleks se zna zluščit...)

_____________________________

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Tiste, ki se spoznate na očala in cene...
14.1.2008 21:19:46   
Gina
Vse šipce naročajo, samo da imajo ene v skladišču, drugih pa še ta hip ne. Razlike zato ne sme biti.
Skoraj vse šipce dandanes imajo antirefleks. Razlike so v kvaliteti stekel, pa v tem, kakšno dioptrijo imaš, pa ali imaš še kaj dodatnega, npr. cilindre, pa koliko so stanjšane, pa katere firme šipce so, kako so obdelane. Aja, čakat moraš še na steklene šipce, ker dandanes prevladuje plastika. Plastika ima svoje pluse in minuse. Pluse, ker se ne razbije tako hitro, ker je majčkeno lažja po gramih, pa minuse, ker se veliko hitreje spraska, poškoduje in ni več taka, kot bi morala biti že v par letih, pa puca se težje, večkrat imaš mastne šipce.... V bistvu ima steklo več plusov, ker po gramih težje, ko je totalno stanjšano, tudi ni bistveno več (težje) kot plastično, vendar je tudi malo dražje, in zato jim ni v interesu posebej za naročat, ker se čaka nanj, pa dlje čakajo na tvoj denar. Skratka, plastika je in dandanes. Čakaš tudi, če naročiš šipco, ki se sama zatemnjuje. Tam imaš več opcij za zbirat, pa je  zato manj možnosti, da dobiš svojo cifro na zalogi, ker je še odtenek zatemnitve lahko čist en x, kot ga imajo v skladišču. Enako je s sončnimi špegli.
Zakaj pa ne vprašaš še pri kakem drugem optiku, če je ta predrag?

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Tiste, ki se spoznate na očala in cene...
14.1.2008 21:50:15   
CeluLitka
Ja, sej najprej je bilo rečeno, da bodo šipce od 40-50 EUR, potem, ko so pa še nekaj pregledovali in ugotovili, da ni zaloge, pa da neki ne pašejo v okvir, user posted image so bile pa kar naenkrat tolko dražje. Niso mi povedali kakšne bodo šipce, ne vem firme, nič ne vem.  Sama se pa na to niti najmanj ne spoznamuser posted image  Vem  samo, da  mi  je una tam  rekla, da bodo 3 x stanjšane.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Tiste, ki se spoznate na očala in cene...
14.1.2008 22:03:08   
urška
IZVIRNO SPOROČILO: asso

Do sedaj najboljša so Seiko


no jaz pa te firme ne poznam. sama prisegam na Zeissa ali Essilor. Slednje mam zdej. in sicer +4 dioptrije, cilinder in popolnoma stanjšana. eno steklo je bilo aprila 2006 okoli 21000 sit.
je pa tudi odvisno v kateri optiki si to kupovala. uglednejše optike tudi stekla dobijo hitreje, če jih slučajno nimajo na zalogi.

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Tiste, ki se spoznate na očala in cene...
15.1.2008 9:31:40   
frufru
Odvisno je tudi od firme stekel (zeiss je drag kot žafran). Malo še pri konkurenci povprašaj. Pa pozanimaj se o znamki stekel. Jaz sem že kakih 5 let nazaj dala cca 100€ samo za šipce. Samo če imaš veliko razliko v dioptriji (2 in več med očesoma) ti zdravstveno povrne stroške. Ne vse, ampak nekaj je pa le.

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Tiste, ki se spoznate na očala in cene...
15.1.2008 9:49:19   
honey
Jaz sem si jih dala delat ravno pred božičem: okvir me je prišel 89 €, šipce so bile pa po 68 €/kom. K sreči so imeli še 25 % popust in sem jih dobila namesto za 250 € za 200 € (pa še nekaj drobiža). Vzela sem jih pa pri optiki Clarus. So pa plastične šipce z vsemi premazi proti bleščanju in ne vem čem še (Essilor ali nekaj takega) in moram reči, da sem zelo zelo zadovoljna z njimi. Tudi rosijo se mi nič ne, ker prejšnja očala so bila obup - zdaj vidim. Pred kakšnimi 3 leti sem dala bivših 20.000 SIT za obe šipci, ampak zdaj vidim razliko. Mislim da je pa delo že všeto v ceno stekel. Čakala sem pa 1 teden na očala - dvomim, da ti jih kjerkoli naredijo takoj.

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Tiste, ki se spoznate na očala in cene...
15.1.2008 9:58:28   
Nika v službi
Kot so že predhodnice napisale, težko je dati konkreten podatek, ker se kvaliteta, zahteve... tako razlikujejo.

Jaz ti lahko povem edino svoj primer. Pred nedavnim sem šla v investicijo novih očal pri Optiki -50. Z njihovo ponudbo, servisom, odnosom, cenami... sem precej zadovoljna. Pa nosim očala že od začetka gimnazije, torej skoraj 20 let.

Ker imam visoko dioptrijo, cilinder, astigmatizem in ne vem kaj še na očalih in steklih ne šparam. Očala so mi tudi modni dodatek, zato imam min. 3 vedno.

Zadnja, o katerih govorim, so okvirji prišli 80€ (s 50% popustom), razlika do 270€ pa so bile šipce + delo. Koliko je delo, ne vem, je pa iz računa vse jasno - ti povedo točno, koliko je delo, koliko šipce, okvir....
Jaz imam šipce tudi 3x tanjšane, pa antirefleks in še nekaj, niti ne vem točno kaj.user posted image

Kaj naj ti rečem drugega, kot da preveriš na več koncih, zahtevaš točno rekapitulacijo računa oz. ponudbe, potem pa se pač odločiš. So pa te stvari na splošno drage. Ampak tudi kontaktne leče so. Jaz imam oboje.

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Tiste, ki se spoznate na očala in cene...
15.1.2008 20:09:58   
Gina
Ja, meni so v clarusu (ciciban je ista firma v bistvu) v lj. naredili očala takoj. Med nos. nisem čutila rok, pa sem mislila, da držim očala, pa jih v resnici nisem, pa so mi po tleh padla. Imela sem sicer sončna očala doma, vendar je bila zima, tako vreme kot zdaj. Nič se ni videlo z njimi. Totalna katastrofa. Klicala sem okulistko, da nujno rabim pregled zaradi očal, pa me ni hotela vzeti , kljub temu, da nisem nič videla in da sem bila v nezavidljivi situaciji (vidim brez očal nič, sem praktično slepa, na meter ne ločim oči od ust), recepta pa mi ni hotela napisati ker kao ne more, če me ne vidi (jesss, naše zdravstvouser posted image ). Vsa obupana sem klicala v ciciban, oz. clarus, pa so mi isti dan očala naredili, ker so imeli moje podatke v računalniku, mislim da sem čakala eno samo samcato uro(ob tem da sploh ni šlo za pogost tip dioptrije, z vsemi dodatki vred). Tako da jih jaz lahko samo pohvalim.user posted image  Pa kvaliteto tudi.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Tiste, ki se spoznate na očala in cene...
15.1.2008 21:50:41   
riders
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Vse šipce naročajo, samo da imajo ene v skladišču, drugih pa še ta hip ne. Razlike zato ne sme biti.


Tako je.

Daj vprašaj še kje drugje, ker razlika v ceni, ki si jo navedla, je res ogromna.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Tiste, ki se spoznate na očala in cene...
15.1.2008 21:56:01   
karmy
Jaz sem mela očala od osmega razreda pa vse do lanskega aprila. Ko sem šla v optiko, da mi šipce zamenjajo ker so seveda tako kot vse ostale šipce pred tem bile opraskane toliko, kakor da bi jih brisala z peskomuser posted image grem tja pa mi prbije ceno cca 250€ pa sem rekla ajde pa dajmo, vmes sem pa kontaktne leče vzela... klicali so me čez 3 mesece če pridem po šipce pa sem rekla da ni šans, ker mam kontaktne in bom na njih tudi ostala. zdaj dajem na pol leta 40€ za 3 pare leč, in tekočino in se mi veliko bolj splača pa še čistit mi jih ni treba za vsak qurac, ali pa če dež pada pa nimaš tisti trenutek dežnika pri sebi ( sigurno se je marsikomu to zgodilo) pa takoj očala mokra, ob zimskih temparaturah greš v trgovino kjer je ful toplo pa se ti šipce zarosijo user posted image eeeehh... ni se mi dalo več ukvarjati z očali

_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Tiste, ki se spoznate na očala in cene...
19.1.2008 16:18:41   
LoCa
hm, js zdej si kupla nova očala, v optiki Krstič. šipce so me pršle (L -3.5, D -4.75, običajno sem imela astigmatizem, sam zdej ne vem al ga imam še, ko gledam kartico, piše axis 0; je pa nek visus 1, pa zožana in antirefleksna)  stat ene 55  evrov (obe), okvr je bil pa 134. na srečo sm mela še 20% popust :P. v preteklosti me je pa ponavadi glih okvir pršu manj, ne vem, al sploh en obstajajo več pod 100 evrov user posted image , js nisem nobenga vidla. 

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Tiste, ki se spoznate na očala in cene...
24.1.2008 8:27:19   
Balonchy
IZVIRNO SPOROČILO: LoCa

hm, js zdej si kupla nova očala, v optiki Krstič. šipce so me pršle (L -3.5, D -4.75, običajno sem imela astigmatizem, sam zdej ne vem al ga imam še, ko gledam kartico, piše axis 0; je pa nek visus 1, pa zožana in antirefleksna)  stat ene 55  evrov (obe), okvr je bil pa 134. na srečo sm mela še 20% popust :P. v preteklosti me je pa ponavadi glih okvir pršu manj, ne vem, al sploh en obstajajo več pod 100 evrov user posted image , js nisem nobenga vidla. 


LoCa,
Axis pomeni os!

Če imaš astigmatizem poglej pod Dcyl (tam ti piše kok cilindra (astigmatizma) imaš), pod Axis pa si "prebereš" na kolikih stopinjah je tvoj optimalni cilinder (koliko zarotirajo steklo pri montaži).

Npr. Dsph = -1,75, Dcyl = -0,50, Axis = 170°

To pomeni, da imaš dioptrije -1,75, cilindra -0,50 na 170-ih stopinjah!

Upam, da sem kej pomagala... user posted image


(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Tiste, ki se spoznate na očala in cene...
24.1.2008 12:44:19   
LoCa
ja pol pa zgleda da nimam več astigmatizma, al kako. sem ga namreč vedno imela, od petega razreda dalje. a je možno torej da zgine? superuser posted image

(odgovor članu Balonchy)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Tiste, ki se spoznate na očala in cene...
25.1.2008 8:30:19   
Balonchy
IZVIRNO SPOROČILO: LoCa

ja pol pa zgleda da nimam več astigmatizma, al kako. sem ga namreč vedno imela, od petega razreda dalje. a je možno torej da zgine? superuser posted image


Ja če nimaš pod rubriko Dcyl nič napisano, potem ga nimaš!!!
Sam ti si pa napisala, da imaš Axys 0°... Če nimaš cilindra ti tut osi ne morejo določit!
Poglej še 1x! user posted image

(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?