|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   štipendija in otroški dodatek
2.2.2005 12:51:06   
maja&m
Pozdravljene!

Zanima me ali je potrebno imeti urejeno preživnino za pridobitev štipedije, ali je pogoj kot npr. za otroški dodatek? Pa še to, ali vpliva na višino štipendije to,da imaš npr. prijavljeno svoje gospodinjstvo v hiši pri starših?

Hvala

Maja&:duda:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   štipendija in otroški dodatek
2.2.2005 13:25:03   
PETRUŠKA-1
ojla,

če si prijavljena kot lastno gospodinjstvo in poročena oz. v izvenzakonski skupnosti, na višino to ne vpliva.

Morda če napišeš kakšen imaš status ti lahko bolj svetujemo.

(odgovor članu maja&m)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   štipendija in otroški dodatek
2.2.2005 13:25:04   
PETRUŠKA-1
ojla,

če si prijavljena kot lastno gospodinjstvo in poročena oz. v izvenzakonski skupnosti, na višino to ne vpliva.

Morda če napišeš kakšen imaš status ti lahko bolj svetujemo.

(odgovor članu maja&m)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   štipendija in otroški dodatek
2.2.2005 14:05:05   
maja&m
Živjo!

Nisem poročena,lahko bi rekla da imava izvenzakonsko zvezo. Fant je pri meni,prijavljen pa na svojem domačem naslovu in tako bo zaenkrat tudi ostalo. Imam tudi status rednega študenta,ki ga zaenkrat tudi nameravam obdržati.

Kako pa je s preživnino in štipendijo?

Hvala

Maja&:duda:

(odgovor članu maja&m)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   štipendija in otroški dodatek
2.2.2005 20:10:22   
PETRUŠKA-1
Maja,

na tvojem mestu bi naredila naslednje: naprej se naj fant začasno prijavi na tvojem naslovu (zgolj formalnost-zaradi štipendije), predvidevam, da boš morala urediti tudi to, da nisi v skupnem gospodinjstvu s starši (prijaviš na občini lastno gosp.). S tem sta oba prijavljena na 1. skupnem naslovu 2. lastnem gospodinjstvu. Vendar preveri, predvsem na Zavodu za zaposlovanje kako je s tem. Reči pač, da živita skupaj (to je potrebno- razen če navedeš da si mati samohranilka) in kako to poteka. Pa sporoči kako si uredila...

Uspešen študij!

(odgovor članu maja&m)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   štipendija in otroški dodatek
3.2.2005 8:26:53   
maja&m
Žijvjo!

Na zavodu je ženska nekaj omenjala tudi fantov dohodek ali da lahko štejem samo jaz in najin otroček, se pravi,da sem mama samohranilka. In tako smo se tudi odločili da bo. Ali moram potem vseeno prijavljati svoje gospodinjstvo?
Pa še to me zanima,ali lahko dam vlogo prej, preden se otrok rodi in potem naknadno dostavim njegov rojstni list?
Aja,kaj pa glede preživnine, morda veš kaj o tem? Ali mora biti urejena za štipendijo ali ne?

Hvala za pomoč

Maja&:duda:

(odgovor članu maja&m)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   štipendija in otroški dodatek
3.2.2005 8:38:10   
PETRUŠKA-1
Kopirano iz www.studentskedruzine.com:

Politika dodeljevanja republiških štipendij študentskim družinam je opredeljena (poleg ostalih določil, ki veljajo za vse študente) predvsem v 12. ter 42. členu Pravilnika o štipendiranju (Ur. l. RS, št. 48/99, objavljen pa je tudi na internet strani zavoda za zaposlovanje: www.ess.gov.si).
12. člen pravi, da se "v primeru zakonske zveze kandidata ali v primeru, ko ima kandidat otroka ...dohodek staršev ne upošteva",
42. člen pa, da "Štipendija za tekoče šolsko oziroma študijsko leto miruje in se ne izplačuje: - če štipendist ni izdelal letnika in mu je dovoljen ponovni vpis v isti letnik, razen če letnika ni izdelal iz opravičljivih zdravstvenih razlogov ali materinstva;..." Glede tega pri Klubu študentskih družin Slovenije menijo in opozarjajo, da se v Pravilniku omenjen "ponovni vpis zaradi materinstva" NE nanaša "na dodatno študijsko leto zaradi materinstva", ki študentki-materi pripada po Zakonu o visokem šolstvu (glej zgoraj), lahko pa z njim sovpada. Ta zakon namreč ne zapoveduje, kdaj tekom študija naj bi mati-študentka koristila dodatno leto statusa (takoj po porodu, naslednje študijsko leto ali čez npr. 2 leti) in ga torej študentka-mati lahko koristi v kateremkoli letniku od poroda naprej (če pa rodi v zaključnem letniku, dodatnega leta ne more koristiti drugače kot v obliki podaljšanega absolventskega statusa in ji štipendija v dodatnem letu ne pripada, saj se v času absolventskega statusa lahko izplačuje le eno leto). V Pravilniku o štipendiranju omenjeno "materinstvo" se torej bolj kot na dejstvo, da imamo otroka, nanaša na sam porod kot (zdravstveni) razlog neizpolnjevanja študijskih obveznosti in zato ponovnega vpisa v isti letnik. Za podrobnejše informacije in/ali ob nejasnostih glede upravičenosti do štipendije lahko na Klub tudi pokličete (040/271-802, Anita) in z veseljem vam bodo posredovali svoje izkušnje.
Poleg tega iz 36. člena izhaja še možnost, da študent-starš svojo (prvo ali ponovno) vlogo za pridobitev republiške štipendije vloži tudi med letom - v roku 30 dni od otrokovega rojstva - saj z rojstvom otroka večina kandidatk/ov staršev izpolnjuje materialni pogoj za pridobitev štipendije (nedoseganje cenzusa). Pomembno namreč je, da se z rojstvom otroka za kandidatovo družino preneha upoštevati družina, ki jo kandidat/ka za štipendijo tvori skupaj s svojimi starši, ter se kot njegova/njena družina sedaj upošteva na novo nastala - študentska - družina. Pri taki družini pa gre za povečanje števila družinskih članov, kar predstavlja enega izmed možnih razlogov za vložitev vloge izven razpisnega roka kot jih predvideva 36. člen Pravilnika. Vlogi je potrebno priložiti dokazila.

Predlagam ti, da jih pokličeš saj imajo največ izkušenj. Poleg tega imamo člani vsako leto srečanja, skupna letovanja in podobno.

Lp

(odgovor članu maja&m)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   štipendija in otroški dodatek
3.2.2005 10:11:58   
maja&m
Petruška!

Najlepša hvala za vse informacije, mislim,da mi bodo precej koristile.

Lep zasneženi dan želim

Maja&:duda:

(odgovor članu maja&m)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?