neboglasnica
|
lex, poskušala ti bom prilepiti moj recept. RECEPT ZA OREHOVO POTICO TESTO: - 500 g bele moke - 40 g kvasa - 100 g masla ali margarine - 80 g sladkorja - 3 rumenjaki - 2,5 dcl mleka - Malo ruma in limonine lupinice - 1 žlička soli - Vanilin sladkor V mlačnem mleku razpustim kvas. V skledi umešam rumenjake, vanilin sladkor, sladkor, rum, limonino lupinico in sol. V večjo skledo (kjer bo testo vzhajalo) stresem moko (lahko jo preseješ, ampak jaz jo ne). Moki dodam mlačno mleko s kvasom, umešane rumenjake in maslo. Mešam z mikserjem, dokler ne postane testo gladko, prožno in ne pretrdo. Testo še ročno pregnetem, da se mi neha lepiti na prste. Oblikujem ga v kepo, potresem z moko in ga pustim počivati, dokler ne podvoji velikosti. Nato ga ponovno pregnetem in ga na pomokanem prtu razvaljam. Namažem z nadevom, zvijem in položim v namaščen pekač, model. Prebodem jo z vilicami, da spustim ven zrak in jo pokrijem s prtičem. Po 30 – 45 minutah jo na tanko namažem ali z mlekom ali z jajcem (pazi, da ne prekriješ luknjic). Nato jo potisnem v ogreto pečico za slabo uro pri 190 C. Malce naj se ohladi, nato jo zvrni na desko, pokrij s prtičem in po želji skorjo namaži z maslom. NADEV: - 400 g orehov - 100 g sladkorja - 100 g medu - 1 dcl mleka ali sladke smetane (jaz dam kar celo) - 2 jajci - vanilin sladkor - mleti cimet - limonina lupina - rum - čokolada v prahu V mlačnem mleku razpustim med. Posebej umešam jajci in sladkor, da se spenita. Dodam vanilin, rum, cimet, limonino lupinico, orehe in čokolado. Vse prelijem z medenim mlekom ali smetano ter premešam. Namažem razvaljano testo. Voila! Dober tek vam želim,
< Sporočilo je popravil neboglasnica -- 21.3.2008 8:49:05 >
|