|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Vera v Boga
30.3.2008 22:42:01   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: SOULatka

Ne! Ravno za to gre...da je RESNICA ENA! Ko bomo vsi isto mislili, takrat ne bo dolgčas( to si misli ego, zato ima raje skozi drame), ampak bo samo še RESNICA!

Te pa ne more vsak drugače videt! Ker je samo ENA!


FIlozofsko gledano mogoče res....realno pa je vedno drugače.  .."Ko bomo vsi isto mislili"....to je kot v komunizmu, "ko bomo vsi enaki".  Utopija.

p.s kaj pa je sploh resnicauser posted image  Če ti povem svojo definicijo, se bo najbrž razlikovala od tvoje in že tukaj se začne....

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu SOULatka)
Neposredna povezava do sporočila: 451
   RE: Vera v Boga
30.3.2008 22:42:13   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: SOULatka

Ne! Ravno za to gre...da je RESNICA ENA! Ko bomo vsi isto mislili, takrat ne bo dolgčas( to si misli ego, zato ima raje skozi drame), ampak bo samo še RESNICA!

Te pa ne more vsak drugače videt! Ker je samo ENA!


oh ljubica zlata....ko bomo dojeli, da ne moremo isto misliti, in ko nam bo naredilo klik da s tem ni nič narobe, da je vsako mnenje ok in da ima vsak svojo resnico, pol bomo pa tam.....

mi je pa hecno...ne vem, mogoč sem pa preveč knjig prebrala ( do petega razreda spraznla lokalno knjižnico in so mi jih mogli uvažatuser posted image vključno z oddelkom za odrasle, z izjemo treh knjig iz zbirke dotik, k jih je knjižničarka skrivala pred mano, vsakič ko sem prišlauser posted image )...ti si pa zdej prebrala eno knjigo in kaj? revolucija?? jaz nisem niti tolk naivna, niti labilna, da bi ena knjiga tolk lahko vplivala name, dej no....v končni fazi jo človk napisu, človk kot jaz....a mogoč misliš da jo je sam bog???

(odgovor članu SOULatka)
  Neposredna povezava do sporočila: 452
   RE: Vera v Boga
30.3.2008 22:44:20   
Anonimen
evo tehnofil, še en kopipast :


Kaj je maternični vložek?

Maternični vložek je kos ukrivljenega, s plastiko prevlečenega bakra, ki ga skozi maternični vrat vstavimo v ustje maternice. Preprečuje, da bi semenska tekočina prišla v stik z jajčecem. Na koncu vložka je vrvica, ki gleda iz nožnice; z vrvico lahko ženska preveri, ali je vložek pravilno nameščen, zdravnik pa z njo vložek odstrani. Vložek je treba zamenjati vsaki dve leti. Je 99-odstotno učinkovit.

user posted image a še rabiš?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 453
   RE: Vera v Boga
30.3.2008 22:58:40   
Freycha
IZVIRNO SPOROČILO: SOULatka

Ne! Ravno za to gre...da je RESNICA ENA! Ko bomo vsi isto mislili, takrat ne bo dolgčas( to si misli ego, zato ima raje skozi drame), ampak bo samo še RESNICA!

Te pa ne more vsak drugače videt! Ker je samo ENA!


žal nisem ovca, da bi blejala zato, ker druge blejale........

(odgovor članu SOULatka)
Neposredna povezava do sporočila: 454
   RE: Vera v Boga
30.3.2008 23:39:18   
tehnofil

Družba se je v 2000 letih zelo spremenila

Niti ne. To se ti samo zdi zaradi televizije, interneta in avtomobilov. Spolnost je bila pri rimljanih zelo pomemben faktor. Od homoseksulanosti do pedofilije in prostitucije. V nekaterih takratnih kultih (se ne spomnim imena ampak sem prepričan, da načitane kot ste, boste lahko hitro izbrskale ta podatek) so imeli v templjih tempeljske prostitutke, ker je bila spolnost tako pomembna.


Tvojega mnenja (kar me je pravzaprav zanimalo) je v tvojih postih zelo malo, ali pa se v čisto vseh pogledih strinjaš s Cerkvijo in opisuješ njeno stališče?

Moje mnenje je, da je stališče, ki ga zagovarja RKC pravilno. Je edino dosledno. Stališče. Čisto nekaj drugega pa je, kaj bi jaz storil v določeni situaciji. Vendar lahko povem samo, kaj sem v določeni situaciji naredil, in ne kaj bi naredil hipotetično. Vendar ne gre pričakovati, da je potrebno spremeniti stališče RKC, ki je pravilno, zato da se ustreza trenutni potrebi posameznika ali družbe.

V tem tudi vidim veličastvo cerkve. Da kljub potrebam posameznikov ali družbe ne odstopa od stališča, kaj je prav. Tako nam je lahko z nauki, ki jih zagovarja stalno svetilnik tudi takrat ko se izgubimo v temi. Naše pa je ali bomo tej luči sledili. Roko na srce - v njenih naukih ni niti ene slabe stvari. In kdor izpolnjuje 10 božjih zapovedi, ne potrebuje zakonov. Zakone potrebujemo zato, ker božjih zapovedi ne upoštvamo oz. jih hočemo zaobiti. Zakone piše človek in imajo luknje. Božje zapovedi nimajo lukenj. Ne ubijaj pomeni ne ubijaj. Pika. Ne kradi pomeni ne kradi. Pika .... V resnici pa je res samo ena zapoved. Ljubi svojega bližnjega. Če bi to zmogli, bi ne ubijali, ne lagali, ne kradli, ne skakali čez plot. Ker so vsa ta dejanja vedno zoper bližnjega.





(odgovor članu Lolypop)
Neposredna povezava do sporočila: 455
   RE: Vera v Boga
30.3.2008 23:41:47   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil



V tem tudi vidim veličastvo cerkve. Da kljub potrebam posameznikov ali družbe ne odstopa od stališča, kaj je prav.



vidiš, jst tud kljub potrebam posameznikov ali družbe ne odstopam od svojih stališč, pa ne vidiš veličine v meniuser posted image user posted image cccc si pristranski, dvojna merila pa touser posted image user posted image

< Sporočilo je popravil ulla80 -- 30.3.2008 23:44:37 >

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 456
   RE: Vera v Boga
30.3.2008 23:42:07   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80
evo tehnofil, še en kopipast :

In kje je sedaj tvoje razmišljanje s svojo glavo?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 457
   RE: Vera v Boga
30.3.2008 23:44:01   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

IZVIRNO SPOROČILO: ulla80
evo tehnofil, še en kopipast :

In kje je sedaj tvoje razmišljanje s svojo glavo?



sej ne morm verjetuser posted image user posted image user posted image a zdej hočš povedat da sem ovca, zato ker sem ti prilepla dokaz, da spirala ni splavilna kontracepcija...a si se ti kej u glavo udaru slučajnouser posted image

dej no, men bi blo pa nerodno mal na tvojmu mestu, k zdej pa že res cepca delaš iz sebeuser posted image user posted image

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 458
   RE: Vera v Boga
30.3.2008 23:47:48   
Anonimen
Uf, tale debata je pa zanimiva user posted image

Ulla, ne daj se user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 459
   RE: Vera v Boga
31.3.2008 0:09:38   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Lolypop
Zmote so bile ovržene?

Da se vrnem nazaj. Ne da se gledati košče. Vse skupaj kot celota šele dobi smisel. Problem je v tem, da dokler gledaš po koščih je kot nekakšna meglica, ki ti preprečuje spoznati tudi tiste stvari, ki jih vidiš in so pred nosom.

Šesti čut.
Marsikaj si lahko predstavljamo kot šesti čut. Še nihče ga NI VIDEL. Vsak pa ga je že zaznal. Lahko se ga razlaga na tak ali drugačen način. Gre pa za nek občutek. Čutiš "na vodi" user posted image . In ta čut (ali je šesti ali osemnajsti? user posted image ni pomembno) je potrebno razvijati. Razvijati svoje zaznavanje tega čuta. Pravim osemnajsti, ker gre lahko za več različnih čutov. Tu bom opisoval enega.

Gre za čut zaznavanja notranjih vzgibov. Ni vedno kadar čutiš nelagodje nekaj slabega. Tudi ni vedno dobro, kadar čutiš ugodje. Naprimer, karikirano, serijski morilec čuti ugodje, ko ubija. Kleptoman čuti neugodje, če ne ukrade. Ne gre samo za mentalna bolezenska stanja. Gre tudi za duhovna bolezenska stanja. Kdor je pod vplivom Hudega Duha čuti nelagodje ko pride v stik s Svetim Duhom. In obratno. In kdor je pod vplivom Hudega duha čuti ugodje, kadar pride v stik s Hudim. Enako občuti ugodje, kdor je pod vplivom Svetega Duha in pride v stik s Svetim duhom (tu se teološko prav gotovo ne izražam pravilno, ampak lahko se razbere pomen lagodja in nelagodja).

Torej, da bi lahko vedeli, ali je ugodje oz. nelagodje dobro ali slabo je potrebno iskati vir vzgiba. Tu se uporablja razločevanje duhov. Za nekatere stvari je razločevanje jasno in enostavno. Če pride vzgib, da bi nekomu naredil nekaj slabega, je jasno od kje ta vzgib prihaja. Vendar postajajo slabi vzgibi vedno bolj prefinjeni in zakrinkani v nekaj dobrega. Podobno kot naprimer, če bom ukradel to stvar, bom potem z njo lahko naredil dobro temu in temu, ali celo večim. Zato razločevanje duhov zahteva pozornost in trud. Pogosto se Hudi zelo "dere", je glasen v svojem prepričevanju, Sveti duh pa je nežen šepet in potrebno mu je v prvi vrsti HOTETI prisluhniti in šele nato znati prisluhniti.

S tem pisanjem želim le pokazati, da duhova pot ni enostavna, je polna pasti. Zato na njej nujno potrebujemo svetilnik, saj se drugače zelo radi obračamo po "svojih" trenutnih vzgibih. 

In na tej duhovni poti nisi sam. Ne smeš biti sam, ker te drugače hitro "odpili" na stranpot. Z nje pa vedno traja precej časa, predno se je sploh zaveš, kaj šele vrneš. Torej ta svetilnik na duhovni poti pa so sveti zakramenti. Ker Hudega odbija Sveti Duh, ki deluje pozakramentih, so nam zakramenti tista referenčna točka (so še veliko več) po kateri lahko razločujem. Če imam odpor do zakramentov to prav gotovo ne pomeni, da sem napolnjen s Svetim Duhom, saj Sveti Duh neprestano z neizrekljivmi vzdihi kliče k Bogu.

(odgovor članu Lolypop)
Neposredna povezava do sporočila: 460
   RE: Vera v Boga
31.3.2008 0:47:59   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80
ne odstopam od svojih stališč, pa ne vidiš veličine v meni

Hvala za izhodišče.


Vedno vprašanje, kako do Boga. Sicer posredno se skriva v stavku Dokaži, Pokaži Ga. Včasih je to vprašanje iskreno. Največkrat pa je samo fraza. Vendar kadar je vprašanje iskreno, takrat ni nobenega dvoma, da Boga ne bi spoznal. Bog se da spoznati VSAKEMU, ki to hoče. To sicer že veste, saj je veliko komentarjev "nič ne potrebujem", "se zanašam na sebe - nisem slabič" ipd. In temu primerni so tudi rezultati. Izjeme ni. NIHČE NI TAKO SLAB, da se mu Bog ne bi dal spoznati. Nihče ni tako izjemen, lahko je samo tako samozadosten.

Poti je več. Res jih je več. Ampak samo ena pa je 100%. Samo ena je pot za katero je Gospod dal svoje življenje.  Zato vemo, da je 100%.  Ker je sam Sin božji dal življenje. Pa mu ni treba. Lahko bi tlesknil s prsti, pa bi svet nehal obstajati, kaj šele tistih nekaj vojakov onemogočiti. Saj govorimo o Bogu, a ne.

En od zakramentov, zelo pomemben za obračanje k Bogu je Sveta Spoved. Sam ne vidim možnosti nekega osebnega odnosa z Bogom brez spovedi. Oz. tudi kadar gre za izreden primer, ko Bog silovito vstopi v življenje razuzdanega posameznika (tega ni malo. Kar nekaj je pričevanj o tem, tu, danes, ne pred 100 ali 1000 leti) sledi temu velika notranja potreba po spovedi.

greh = neljubezen (vsako dejanje ki deluje proti ljubezni)

Ko se obrneš na prijatelja in mu zaupaš svoje probleme, težave, nagnjenja sta oba vedno pristranska. On, ki te posluša in ti, ki govoriš, pa vendar tako kot tebi paše. Največkrat odgovora nočeš slišati (saj je tega polno po RR), če se ne ujema s tvojo predstavo, kako stvari urediti. Če je ta sogovornik psihoterapevt, ki se s teboj pogovarja še in še a vedno v območju tvojih meril, lahko takšne terapije trajajo zelo dolgo in dajejo občutek zdravljenja, ker se počutiš bolje. Ampak počutiš se bolje v okviru svojih meril. In rečete, bravo. Paetno, pogovori se s kom.

Ko pa se obrneš na Spoved, pa takoj plaz posmehljivk. V Spovedi se brezpogojno podrediš sodbi Boga. Ni več tvojih meril, ki jih spreminjaš glede na potrebe. V luči neodvisnih meril lahko vidiš in spoznaš svoja dejanja. Si v podrejenem položaju, saj sprejemaš sodbo izven svojih meril. Sprejemaš na sebe prvič sploh spoznanje greha, napake. Sprejemaš pokoro in sprejemaš posledice. V resnici se soočiš s svojimi dejanji, brez strahu da bi te za to obtoževali, zaničevali. Pri spovedi se ločiš od dejanj greha. Duhovnik te (po Jezusovem pooblastillu cerkve) ODVEŽE tvojih grehov. Tu gre še posebej poudariti da gre za odvezanje od NAVEZANOSTI na greh. In ene zadnjih besed duhovnika so "Bog ti je grehe odpustil."

Ampak kako to, da Bog odpusti? Da mojega greha več ne vidi? To je ena najčudovitejših skrivnosti krščanstva. V zakramentu spovedi nastopaš ti in spovednik kot prestavnik Jezusa. Zato je Jezus pri spovedi prisoten. Spovedane grehe odvzame Jezus in si jih naloži na svoje rame. Z njimi odide pred Očeta.  Ko Oče gleda Sina, naloženega z grehi, ne vidi grehov. Vidi je LJUBEZEN Sina, ki si je samo iz ljubezni do človeka naložil grehe. Oče vidi samo Ljubezen. Greha več ni. Da. Vendar pokora ni vse. Ostale so posledice greha. V očeh Boga sicer nisi več grešen, nisi več skregan z njim, ampak posledice, posledice greha, te ne izpuhtijo. Te vedno odplačamo.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 461
   RE: Vera v Boga
31.3.2008 1:12:33   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko
Tehnofil, olni for ju  

Že vsaj leto je minilo od kar sem ti predlagal poiskusiti pot. Tako, zares, za poiskus, ampak resno. Brez zadržkov in logike. Povedal sem ti tudi, da vsa logika pride šele potem, ko VSTOPIŠ. Od zunaj ne moreš logike niti imeti, ker na logiko vplivajo faktorji, katere zaznavaš šele ko vstopiš. Kot v hišo.

Vstrajaš pri svojem. Čeprav je riziko majhen (naprimer si bil kako ovca) in dobitek neprecenljiv (spoznati Boga - če je še kateri dobitek večji?). In že takrat sem ti povedal, da samo iz branja knjig ne moreš naprej. Danes, leto kasneje, si prebral(a) necko vsaj še nekaj dodatnikh knjig. A še vedno stojiš na istem mestu, kot leta nazaj. Niti ena stvar v krščanski veri ti ni bolj jasna. Zato ti spet namigujem, če ni rezultatov je potrebno nekaj spremeniti. In to korenito.

IZVIRNO SPOROČILO: nejcko
o Sokratu in Aristotelu, o Budi, Mohamedu.
Ničesar pa ne vemo o Jezusu. Ne kdaj točno je bil rojen, ne kdaj točno je umrl, o tem, kako točno je živel, pa še najmanj (razen stvari, povezanih z njegovim poslanstvom).

Odgovor si lepo povzela v vprašanju. Aristotel, Buda, Mohamed so bili ljudje. Jezus je bil učlovečeni Sin Boga. Zato res ni nenavadno, da so vsi ti podatki, ki se ne nanašajo na poslanstvo izpuščeni. Namreč ura, kraj in podatek ali je imel kdaj prebavne težave NIČESAR ne povedo o poslanstvu in so zato brezpredmetni. Nasprotno pa so podatki o Budi, Aristetoelu in Mohamedu zelo natančni. Ker so podatki pomembnejši od poslanstva. (tud enga smajlija z žarnico ni user posted image )

IZVIRNO SPOROČILO: nejcko
Zakaj je toliko vprašanj odprtih? Zakaj je toliko skrivnosti? Komu to koristi?

Predvsem podatki, ki ti manjkajo, čisto nič ne bi prispevali ne k tvoji, ne k moji veri. To niso skrivnosti, le nič ne koristijo.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 462
   RE: Vera v Boga
31.3.2008 1:21:19   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80
evo tehnofil, še en kopipast :

zato ker sem ti prilepla dokaz,

Če bi bil kopipast dokaz, bi ti že zdavnaj bila vernica. user posted image

Sploh pa se mi zdi neprimerno razpravljati o stvareh, ki so merljive in dokazljive.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 463
   RE: Vera v Boga
31.3.2008 1:52:16   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: ribicaRR
Uf, tale debata je pa zanimiva 

Samo da je izhodišče. user posted image

Spoved, Sveta Evharistija, bolniško maziljenje, zakrament svetega zakona, ....da ne govorim o Krstu, kateri vam gre tako na živce, zlasti nevernim, da je res težko verjeti, da ne verjamejo v moč krsta ... (sedem zakramentov je, kar malo pobrskajteuser posted image ) so svete skrivnosti po katerih Kristus prihaja k človeku in se mu osebno daje v odrešenjskem srečanju kot odgovor na vsak trenutek človekovega življenja. Vsak od njih je izreden. In vsak od njih je neposreden odnos z živim Bogom.

Zato sem ne ponosen, ampak se počutim dobesedno izbranega, da lahko dojemam njihovo vrednost, in jih prejemam. In to ravno in samo v RKC. Vseh sedem zakramentov boste težko našli še kje drugje. Mogoče pravoslavni? nevem. Protestanti sigurno ne.

Pa še nekaj je lastno RKC in neprecenljivo. Avtoriteta. Dogme ne prihajajo od zgoraj navzdol. Dogme nastajajo od spodaj navzgor. Cerkveni vrh na cerkvenih zborih jih potrdi. Avtoriteta in dogme se neprecenljive ravno za ohranjanje Kristusovega nauka. Če pogledaš protestante. Vsak pastor, ki ima svojo cerkev uči svoje. Ni čudno, da vsi debelo gledajo. Čim en pastor misli o določeni zadevi drugače (zato ker je dobil tak vzgib), ustanovi svojo cerkev, sekto. Podobno v Islamu. Po smrti Mohameda se ne morejo dogovoriti, kdo je naslednik. In so šiiti, ki so prepričani, da je naslednik po krvnem sorodstvu in on odloča, in so suniti, ki so prepričani, da morajo slediti po Suni (Sunah). Znotraj tega pa vsak lokalni Imam vodi svojo islamso skupnost brez prave povezave z ostalimi v smislu avtoritete. Zato tudi pridejo na plan razlage, da je potrebno nevernike pobijati, ker je pač nekdo dobil tak vzgib (nima pa daru razločevanja). Saj je vsakemu jasno od kje ima vzgib za pobijanje, korenine.





(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 464
   RE: Vera v Boga
31.3.2008 2:23:33   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Lolypop
Zmote so bile ovržene? Blago rečeno, sploh pravično za tisoče ljudi, ki so bili ....

Ja. Ampak a ni presenetljivo, da se je celotna institucija pa kljub temu, da je že bila na tako napačni poti, ustavila in šla nazaj na pravo pot. Če to ni "dokaz" da cerkev vodi Sveti Duh. Če to ni še en "dokaz" da je Kristus glava cerkve. Potrebno je pogledati, kje je cerkev danes. In danes prekaša v svojem učenju ves humanizem in človečnost demokracije. A ni to nekaj izjemnega.

Pa ni vse tehnika. Tehnike so samo zunanje oblike, ki pripomorejo k notranji odprtosti k Bogu. Tu ne mislim tehnike meditacije ampak tehnično obred maše, molitev, zakramenti. Vse te tehnične stvari so nemočne brez notranje odprtosti k Bogu. Brez vere. Resnično je to, da če ne veruješ, ne moreš pričakovati čudeža. Čudež je vedno omejen s človekovo nevero.

Sv. Avguštin je bil razuzdani mladenič. Probal je vse. Potem je začel iskati pot k Bogu. Bil je v vse mogočih sektah, verah, gibanjih, kar so se tisti čas zmislili. Njegova mama (Monika) je bila kristjanka. Goreče je molila za svojega sina, da se spreobrne. Po dolgem času je Avguštin začel preučevati krščanstvo. V krščanstvu je našel vse odgovore, kateri so manjkali v vseh verskih skupnostih, katere je prej poznal. Njegova pot skozi polno stranpoti je bila v resnici najbižja pot nečemu večjemu. Spreobrnil se je v kristjana in postal eden največjih teologov do današnega časa, s svojim temeljitim poznavanjem vseh ostalih verstev in temeljitim poznavanjem krščanstva je postavil osnovne temelje teologije v takratnih verskih bojih (bojih v besedah in argumentih). Z njegovo pomočjo so bila prečiščena mnoga osnovna teološka vprašanja, ki so bila nujno potrebna za iskanje odgovorov v naslednjih stoletjih odprtih vprašanj.

Bog je mnogokrat pustil težke preiskušnje, da so se izkristalizirala teološka stališča, katera so se izkazala, da so bila kmalu nujno potrebna. Ko gledaš zgodovina nazaj, pa reci, da je slučaj. Preveč vse lepo skupaj paše.

Ni pa dolgo nazaj, morda 10 let, ko je v Italiji mati mislim da štirih otrok zbolela za rakom. Bila je verna kristjanka. Mož in otroci je niso "šmirglali" (glede vere). Ko je izvedela, da ima raka je to svojo bolezen darovala za poseben namen. Darovala jo je Jezusu za spreobrnitev svoje družine. Ko je umrla, je en sin postal duhovnik, oče se je spreobrnil, ostali otroci pa so se spreobrnili in vsi poročili cerkveno. Vse je v veri. In veliko je tudi v tem, kaj smo Bogu Očetu pripravljeni darovati. Ni vedno treba darovati življenje. Lahko darujemo vsako bolečino, glavobol, ureznino ali odpoved določeni hrani in podobno. Vendar ne v smislu diete. V smislu darovanja nekaj svojega truda Jezusu. In ne misli, da Jezus ne ve za te. Tako dobro ve za te, kot ti veš za vsakega svojega otroka. In kot z vsakim novim otrokom ima mati ljubezni več, tako je Jezusova ljubezen z vsakim človekom večja. Ker ta ljubezen se ne deli ampak se množi.

Zato vse, sem ponosen da sem ud Rimo-katoliške cerkve. Tega vsega nikjer drugje enostavno ni. Povsod drugod so samo delčki tega. Zato je v vsaki veri del razodetja Boga a je le v Rimo-katoliški cerkvi razodetje Boga popolno. Nobeno drugo razodetje ne more več razodeti nič dodatno bistvenega. Ne osebno ne javno razodetje.


< Sporočilo je popravil tehnofil -- 31.3.2008 2:24:47 >

(odgovor članu Lolypop)
Neposredna povezava do sporočila: 465
   RE: Vera v Boga
31.3.2008 9:03:27   
Anonimen
Tehnofil, pa kdaj hodiš spat user posted image user posted image ?

IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil


IZVIRNO SPOROČILO: Ankica
organizira RK, je rešilo že ogromno življenj.

Tako je. In nihče ne očita celotni organizaciji RK da je pokvarjena, ker je pokvarjen njen glavni.

In verjetno tudi ni nikogar, ki bi čisto vso Cerkev ali Karitas celotno imel za slabo in pokvarjeno, če je vmes nekaj pokvarjenih členov. Če pa je tako, vidijo življenje (verni ali neverni) zelo črno - belo. In nikoli verjetno ne bodo videli vseh čudovitih sivih odtenkov, se že v izhodišču omejujejo.

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica
in nezrelo od tebe zahtevati, da mi moraš fizično dokazat svojo vero ali obstoj Boga.


Predvsem nemogoče. Ker to se ne da prenesti. Lahko se poskuša prenesti zunanje oblike, ki omogočijo osebno spozanje Boga, ne more pa se lastno izkustvo Boga prenesti na drugega. Šele ko imaš lastno izkušnjo Boga se odpre sposobnost prejeti podobno izkustvo drugega. Stvar je namreč tako nemogoča, da tisti, ki veruje samo na besedo je ali neumen ali pa je prejel izreden dar milosti od Boga in je blagoslovljen ker veruje, pa ni videl.

Torej vsak mora (lahko, če želi) sam imeti željo spoznati Boga. Če je nima, zastonj pričakuje, da Ga bo spoznal. Razen v posebnih primerih ko osebo sam Bog dobesedno izbere in jo vodi do spoznanja, ker ima z njo poseben načrt. Čeprav se takšen primer zdi fini, ni nič kaj lepo, ko te Bog vzame v roke z namenom, da te oblikuje. Navadno je to pot križa.

Vsak vernik, pa naj bi s svojim življenjem in delom pričeval fizižno obstoj Boga. Ker pa so svetniki med nami bolj redki, velikokrat s svojimi dejanji ne vzbujamo ravno vtisa o obstoju Boga. Tako mi, kot posamezni duhovniki.

To je pa lepo napisano, povsem razumljivo in logično user posted image .



Plemenita, vidiš, da imaš pred sabo boga fizično user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Soulatka, prav, če ti tako misliš, ampak se omejuješ in omejuješ druge ljudi okoli sebe. Zanimivo, resnica še nikoli ni bila ena, kvečjemu se z razvojem sveta pojavljajo nove in nove.

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 466
   RE: Vera v Boga
31.3.2008 9:12:31   
Dadi
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil
V smislu darovanja nekaj svojega truda Jezusu. In ne misli, da Jezus ne ve za te. Tako dobro ve za te, kot ti veš za vsakega svojega otroka. In kot z vsakim novim otrokom ima mati ljubezni več, tako je Jezusova ljubezen z vsakim človekom večja. Ker ta ljubezen se ne deli ampak se množi.


Se strinjam....Mi je bil dan trenutek milosti, da sem se lahko določeni stvari odpovedala in v tej dotični stvari je Bog konkretno(s 100x povrnitvijo) poskrbel zame. In ko je Bog konkreten v tvojem, mojem življenju lahko še 1000 ljudi reče , da je vera utopija in čredništvo. Da Boga ni....Zame je...To je moja vera in to ponosno izpovedujem v Kristusu Jezusu. Amen.

_____________________________

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 467
   RE: Vera v Boga
31.3.2008 9:26:21   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

IZVIRNO SPOROČILO: ulla80
ne odstopam od svojih stališč, pa ne vidiš veličine v meni

Hvala za izhodišče.


Vedno vprašanje, kako do Boga. Sicer posredno se skriva v stavku Dokaži, Pokaži Ga. Včasih je to vprašanje iskreno. Največkrat pa je samo fraza. Vendar kadar je vprašanje iskreno, takrat ni nobenega dvoma, da Boga ne bi spoznal. Bog se da spoznati VSAKEMU, ki to hoče. To sicer že veste, saj je veliko komentarjev "nič ne potrebujem", "se zanašam na sebe - nisem slabič" ipd. In temu primerni so tudi rezultati. Izjeme ni. NIHČE NI TAKO SLAB, da se mu Bog ne bi dal spoznati. Nihče ni tako izjemen, lahko je samo tako samozadosten.

ti si smotanuser posted image nkol nism rekla da nič ne potrebujem...o ne...sam z bogom se pač ne obremenjujem...u bistvu mi je čist vseen al je al ni...zdej če ga res ni - je dejansko vseeno, a ne, če pa bog je, so pa dejanja tista k štejejo, vsaj to bi jaz pričakovala od njega....če je pa tok hinavski da ni tko, se pa zard mene lohk v rit ugrizneuser posted image da bi se mi bog dal spoznati? po moje se me izogoibauser posted image ga verjetno kr želodec začne bolet, če pomisli dab mogu z mano debatiratuser posted image

Poti je več. Res jih je več. Ampak samo ena pa je 100%. Samo ena je pot za katero je Gospod dal svoje življenje.  Zato vemo, da je 100%.  Ker je sam Sin božji dal življenje. Pa mu ni treba. Lahko bi tlesknil s prsti, pa bi svet nehal obstajati, kaj šele tistih nekaj vojakov onemogočiti. Saj govorimo o Bogu, a ne.

no, seveda več poti, maš avtoceste, pa magistralke, makedam, pa gozdne potke, odvisno sam kolk je avanturista v tebuser posted image in če jaz uživam, ko se prebijam čez grmovje in trnovje, lazim čez podrta drevesa, se preganjam po makedamu, da se kr praši za mani, a lohk rečeš, da me kljub težavam moja pot ne bo pripeljala do cilja? sam zato k so teb ljubše visoke petke pa gladek asfalt? da je sam asfalt 100%?

En od zakramentov, zelo pomemben za obračanje k Bogu je Sveta Spoved. Sam ne vidim možnosti nekega osebnega odnosa z Bogom brez spovedi. Oz. tudi kadar gre za izreden primer, ko Bog silovito vstopi v življenje razuzdanega posameznika (tega ni malo. Kar nekaj je pričevanj o tem, tu, danes, ne pred 100 ali 1000 leti) sledi temu velika notranja potreba po spovedi.

no no, tale spoved je spet kr ena izmišljotina duhovščine, lepo te prosim...da so meli nadzor nad ljudmi....a misliš da sem nora, da se bom izpovedovala enmu tam, k mogoč tisočkrat slabše živi od mene? bog tko vse vidi a ne in on pol ve kako jaz živim in ne rabim pol nekega posrednika....tale spoved je po moje celo zelo žaljiva do boga...kr neki je...jaz če že, se lahko direkt njemu spovem, župniku? ma ni u snu...

greh = neljubezen (vsako dejanje ki deluje proti ljubezni)

Ko se obrneš na prijatelja in mu zaupaš svoje probleme, težave, nagnjenja sta oba vedno pristranska. On, ki te posluša in ti, ki govoriš, pa vendar tako kot tebi paše. Največkrat odgovora nočeš slišati (saj je tega polno po RR), če se ne ujema s tvojo predstavo, kako stvari urediti. Če je ta sogovornik psihoterapevt, ki se s teboj pogovarja še in še a vedno v območju tvojih meril, lahko takšne terapije trajajo zelo dolgo in dajejo občutek zdravljenja, ker se počutiš bolje. Ampak počutiš se bolje v okviru svojih meril. In rečete, bravo. Paetno, pogovori se s kom.

no, jaz nisem pristranskauser posted image to vejo vsi prijatelji, k se obrnejo name, ker jim nikol ne povem tistga, kar bi radi slišaliuser posted image zato se v zadevah, kjer rabjo nekoga k jim bo kimu pa joku z njimi, name ni dobr obračatuser posted image

Ko pa se obrneš na Spoved, pa takoj plaz posmehljivk. V Spovedi se brezpogojno podrediš sodbi Boga. Ni več tvojih meril, ki jih spreminjaš glede na potrebe. V luči neodvisnih meril lahko vidiš in spoznaš svoja dejanja. Si v podrejenem položaju, saj sprejemaš sodbo izven svojih meril. Sprejemaš na sebe prvič sploh spoznanje greha, napake. Sprejemaš pokoro in sprejemaš posledice. V resnici se soočiš s svojimi dejanji, brez strahu da bi te za to obtoževali, zaničevali. Pri spovedi se ločiš od dejanj greha. Duhovnik te (po Jezusovem pooblastillu cerkve) ODVEŽE tvojih grehov. Tu gre še posebej poudariti da gre za odvezanje od NAVEZANOSTI na greh. In ene zadnjih besed duhovnika so "Bog ti je grehe odpustil."

ne, podrediš se sodbi duhovnika, bog nima kake ekstra bnesede zraven...ena zdravamarija pa tri očenaše ni zame neka pokora, k bi jo bog dejansko naložu. a ga maš res tolk za debilnega?sej pravim, žaljivo do njega...to je kr neki, zato da so me nadzor nad ljudmiuser posted image

Ampak kako to, da Bog odpusti? Da mojega greha več ne vidi? To je ena najčudovitejših skrivnosti krščanstva. V zakramentu spovedi nastopaš ti in spovednik kot prestavnik Jezusa. Zato je Jezus pri spovedi prisoten. Spovedane grehe odvzame Jezus in si jih naloži na svoje rame. Z njimi odide pred Očeta.  Ko Oče gleda Sina, naloženega z grehi, ne vidi grehov. Vidi je LJUBEZEN Sina, ki si je samo iz ljubezni do človeka naložil grehe. Oče vidi samo Ljubezen. Greha več ni. Da. Vendar pokora ni vse. Ostale so posledice greha. V očeh Boga sicer nisi več grešen, nisi več skregan z njim, ampak posledice, posledice greha, te ne izpuhtijo. Te vedno odplačamo.



(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 468
   RE: Vera v Boga
31.3.2008 9:43:54   
Lolypop
Zmote so bile ovržene? Blago rečeno, sploh pravično za tisoče ljudi, ki so bili zažgani na grmadah in pobiti v križarskih vojnah.

Obsojam  to dejanje, ker trditi da je življenje nedotakljivo in v istem dahu pobiti tisoče ljudi je zame totalno hinavsko dejanje. Kako naj verjamem v nekaj kar eno uči in drugo dela? In tukaj ni bil posameznik, tukaj so bile množice, poslane od tvojega Boga.
Že tukaj napačno misliš.
Še nihče ni napadel nekoga, ki ne veruje, da je bedak, zavede'n in neumen.

Še noben neumen ni trdil, da je neumen. Vedno je za sebe prepričan da je pameten in ne sodi v norišnico.

Kako zelo malo ljudi poznaš, kako zelo se motiš. Daješ neke primerjave, ki sploh nimajo osnove.
Če je trdil da je neumen je predvsem prej pameten. Tako se predvsem v verskih stvareh izredno izrazito pojavlja ta značaj paradoksa.
Tukaj mogoče prepoznaš sebe?

Vsi ljudje smo omejeni na pet telesnih čutil. Vemo, si mislimo ali smo slišali še o šestem čutu. O čutu, ki ga ni mogoče opisati v fizični obliki. Seveda lahko nekdo trdi, da šestega čuta ni. Ampak s tem se samo zapira v samozadostnost petih telesnih čutil in v bistvu nazaduje, čeprav se počuti zelo varno.

Ta čut je v vsakem izmed nas, pa ne boš verjel, tudi živali (ki so za nekatere manj razvita bitja, čeprav so dejansko dosti bolj inteligentne v nekaterih stvareh.) in se mu reče nagon. Samo eni mu prisluhnemo, drugi ne. Nekateri znamo gojit te naravne danosti, ampak v današnji dobi tehnologije so vedno bolj zanemarjani.

Niti ne. To se ti samo zdi zaradi televizije, interneta in avtomobilov. Spolnost je bila pri rimljanih zelo pomemben faktor. Od homoseksulanosti do pedofilije in prostitucije. V nekaterih takratnih kultih (se ne spomnim imena ampak sem prepričan, da načitane kot ste, boste lahko hitro izbrskale ta podatek) so imeli v templjih tempeljske prostitutke, ker je bila spolnost tako pomembna.
Nisem imela v mislih tega, ampak to:
...je postala spolnost v partnerskem odnosu zelo pomemben dejavnik.


Gre za čut zaznavanja notranjih vzgibov. Ni vedno kadar čutiš nelagodje nekaj slabega. Tudi ni vedno dobro, kadar čutiš ugodje. Naprimer, karikirano, serijski morilec čuti ugodje, ko ubija. Kleptoman čuti neugodje, če ne ukrade. Ne gre samo za mentalna bolezenska stanja. Gre tudi za duhovna bolezenska stanja.
Kot si sam napisal, gre z abolezenska stanja. V drugem primeru pa tudi za vest, tisti mali notranji glasek, ki ti pove kaj je prav in kaj ni, in ga ti imenuješ Bog.
Če to ni "dokaz" da cerkev vodi Sveti Duh. Če to ni še en "dokaz" da je Kristus glava cerkve.

Torej se je Sveti Duh zmotil? Kako je lahko zmotljiv, ker človek je zmotljiv, Bog ni. Če je torej Sveti duh zmotljiv je enak človeku in ni nad njim, v tem potem ni nič božjega.

Zato vse, sem ponosen da sem ud Rimo-katoliške cerkve. Tega vsega nikjer drugje enostavno ni. Povsod drugod so samo delčki tega. Zato je v vsaki veri del razodetja Boga a je le v Rimo-katoliški cerkvi razodetje Boga popolno. Nobeno drugo razodetje ne more več razodeti nič dodatno bistvenega.

To se pa ne sklada s tem kar Jezus trdi, da je Bog vse okoli nas. Ti imaš Boga, zakaj potem potrebuješ Cerkev kot posrednika? A se nisi sposoben sam s svojim Bogom pogovorit?
Jst si svojo mašo, spoved, svoj pogovor s svojim bogom naredim v naravi, pa mi je tam še bližje. Jst ga imenujem Narava, Roža, Nebo, Oblak, kakor hočeš.
Pa še eno vprašanje: Zavračaš čisto vso znanost in biologijo in trdiš, da je Kristus dejansko vstal od mrtvih? Si predstavljaš kaj bi danes naredili s človekom ki tako izjavi? Včasih so bili pa ljudje naivni in so si stvari razlagali po svoje, ker boljše niso znali. In tega se Cerkev drži kot pijanec plota.
No, če bi Sveto pismo bral z glavo, in ne naivno s srcem, bi v njem celo prebral kaj poučnega. Sveto pismo je bilo pisano nekaj tisoč let nazaj. A lahko dojameš da se je v prevodu veliko izgubilo, a opaziš da je Sveto pismo polno prispodob in je napisano tako, da si ga vsak razlaga kot sam hoče in ravno to je poanta Svetega pisma.


_____________________________

Carpe diem.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 469
   RE: Vera v Boga
31.3.2008 9:55:02   
Anonimen
hm, me res zanima kaj bi tehnofil neredu, če bo dnjega pršu neznanec, ga potrkal po rami in mu rekel da je božji sin? in to vztrajno ponavljal? bi mu verjel? bi ga slavil? al bi ga spakiral na psihiatrijo?
mogoč je pa bogi Jezus res kje na kakemu oddelku zaprt, sej so napovedovali njegov ponovni prihod na zemljo a ne? pa so po vsej verjetnosti reveža na psihiatrijo strpali....še bolj verjetno pa je, da se ravno iz tega razloga z vsemi štirimi upira vrnitvi....po mojem masta z bogom kr fajte....

men je totalno mimo, kok se obešajo eni na tole krščansko dogmo  in jo prodajajo za sveto resnico....lepo vas prosim nouser posted image grow up....a v božička še tud kr verjameš...

< Sporočilo je popravil ulla80 -- 31.3.2008 9:56:35 >

(odgovor članu Lolypop)
  Neposredna povezava do sporočila: 470
   RE: Vera v Boga
31.3.2008 12:07:48   
Freycha
dobra iztočnica Ulla.


Kako je zdej s tem Božičkom? ker ga imate kar za svojega.... v bistvu si ga je pa izmislila Coca-cola. Zato pa je rdeče barve. No, pa ko smo pri barvi - to je zelo lepa komunistična rdeča, pa ste ga oblekli v rdečo, Dedek mraz, ki pa je simbol socializma (ali za nekatere komunizma) je pa bel?!user posted image  kar seveda spominja na belogardiste - izdajalce v 2. svetovni vojni.....

madonca je vse pomešano ne? Lahko bi bog malo reda naredil.....

Torej, v Božička še verjamete?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 471
   RE: Vera v Boga
31.3.2008 12:40:43   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image

Malo sta zašli. Sv Miklavž bo pravi. Oz. sv. Nikolaj, ki je bil resnični človek, škof, znana po dobrih dleih al kaj že, od tu pa je ven prišlo tradicionalno obdarovanje.


(odgovor članu Freycha)
  Neposredna povezava do sporočila: 472
   RE: Vera v Boga
31.3.2008 13:09:41   
Lolypop
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica

user posted image user posted image user posted image

Malo sta zašli. Sv Miklavž bo pravi. Oz. sv. Nikolaj, ki je bil resnični človek, škof, znana po dobrih dleih al kaj že, od tu pa je ven prišlo tradicionalno obdarovanje.




Ti si se mal zmotla. Gre za tri različne osebe:
sv. Miklavž je bil dobrodelni škof, ki obdaroval ljudi in goduje 6.12.
Božička so si zmisnli američani in obdaruje 25.12. (mislim da nima zveza s komunizmom, čeprav je rdeč, sej je nasploh božič rdeče obarvan)
Dedek mraz pa so si kontra Božičku in Miklavžu zmisnli komunisti in obdaruje malce po božiču (29.12. se mi zdi)




_____________________________

Carpe diem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 473
   RE: Vera v Boga
31.3.2008 13:16:34   
janjja
Prav dosadni ste s to temo. user posted image

Tehnofil ti pa pišeš take klobase da res moraš imeti orng cajt da vse prebereš (jaz se nisem trudila).

Itak so se vedno fajtali zaradi vere in tu niste nič boljše. Vsak ima svoje prepričanje in to je to.


(odgovor članu Lolypop)
Neposredna povezava do sporočila: 474
   RE: Vera v Boga
31.3.2008 13:18:34   
Anonimen
Lolypop, kje oz. kaj sem se zmotila? Seveda obstajajo trije "obdarovalci", samo za katoličane (vsaj tiste, ki jih jaz poznam), je pomemben Miklavž in ne Božiček ali Dedek mraz. To sem mislila, ne vem, kaj ti ni jasno.

Zato mi je zgrešeno vprašanje o Božičku, če je tisti "pravi" Miklavž.

< Sporočilo je popravil Ankica -- 31.3.2008 13:19:04 >

(odgovor članu Lolypop)
  Neposredna povezava do sporočila: 475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?