|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   skalnjak
17.4.2008 14:23:56   
pikica36
pred hišo smo položili tlakovce in zravnali ter posejali travo. med prehodom tlakovci-  zelenica, sem prej imela cvetlično gredo, zdaj pa smo jo vrgli ven in bi na tem mestu naredila manjši skalnjak.
a ga je katera delala sama, ali jeboljše da se za nasvet obrnem na kako vrtnarijouser posted image
če ima katera izkušnje s tem ali če ga je delala sama PROSIM  kak nasvet!

lp

kaj pa jagode v koritih na oknih- kako vam uspevajo??
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: skalnjak
17.4.2008 14:27:46   
Volga
kaj pa jagode v koritih na oknih- kako vam uspevajo??


meni lepo cvetijo, samo malo me skrbi, ker tako v luft rastejo. Se mi zdi, da bi se morale malo bolj tal držat. Morda pa zato, ekr sem jih sproti, ko sem jih posadila tudi pognojila, pa se bodo potem  umirile. ne vem, bom videla kako in kaj.

Skalnjak je pa moja mami sama naredila in to ful velik - malo je razgibala teren, iz gozda nanesla lepe in zankimive skal, posadila rože, raznorazne, tako da samo stojiš pa gledaš. jaz se ga ne bi sama lotila, bi kar mami poklicala user posted image

(odgovor članu pikica36)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: skalnjak
17.4.2008 15:55:36   
bučkabb
ja skalnjak sem tud jaz sama naredila zraven ribnika, ki sma ga tud z bratom sama naredila.

naprej sma navozla skupi zemljo tak da sem jo mela lep kup, pol sma pa večje kamne iz hudije, ki nam mim hiše teče, nanosla in sem jih tak lepo naložla nivojsko in razgibano po kupu zemlje, med kamenje sem nasadila rože, večina trajnice, razne manjše grmičke, trave in podobno.
je ful lepi in mi ravno zdajle cvetijo na njem tulipančki, trobentice, spominčice in podobne spomladanske rožice.

mislim, da je pametno da se ga lotiš kr sama, ker ni tako zahtevno, le za nanos kamenja boš rabla moško pomoč, če boš pa za to poklicala vrtnarje ti bodo pa fajn zaračunal. mislim da maš kaj ustvarjalnosti in da ti bo z lahkoto uspelo. če pa greš kupit v vrtnarijo rože in rečeš da rabiš za skalnjak ti bodo pa tud pomagal pri izbiri, nasadila jih boš pa že sama.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: skalnjak
18.4.2008 7:54:55   
pikica36
hvala punce, ja malo sem pobrskala po netu, pa zgleda da res ni nevem kaka umetnost kot prvo zgledauser posted image

a potem na koncu prekriješ zemljo s kakim peskom ??ali kr zemljo pustiš

(odgovor članu bučkabb)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: skalnjak
18.4.2008 10:37:13   
Anonimen
Načeloma so rožice namenjen za skalnjak precej nezahtevne, tako da lahko kar zemljo pustiš, lahko pa tudi pesek vmes zmešaš, da bo bolj suho, odvisno pač, kakšna je zemlja. Pri nas je že itak apnenčasta in plitva, tako da veliko dela nimam, cveti vse, pa imam dve levi roki, kar se rožic tiče user posted image user posted image user posted image . Aja, paziti moraš edino, da voda fajn odteka (drenaža), ker rožice za skalnjak po večini ne marajo stoječe vode.

Na to temo imaš veliko knjig.

Rožice pa lahko tudi pri komu dobiš, seveda če imaš kakšno prijazno sosedo, prijateljico, vsaj za začetek in osnovo, da si ne delaš prevelikih stroškov. Ali pa naročiš prek bakkerja, ampak odsvetujem, meni so poslali ene čisto gnile in ene čisto presušene. Edino čebulice so bile OK.

< Sporočilo je popravil Ankica -- 18.4.2008 10:38:19 >

(odgovor članu pikica36)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: skalnjak
23.4.2008 15:49:15   
zaljubljena23
Tako zgleda naš skalnjak

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image





_____________________________

23.4.2009, plusek...17.5.2009 si odšel med angelčke...
23.4.2010, plusek...17.12.2010 si prijokal na svet...
23.4.2012, plusek... 26.12.2012 PDP...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: skalnjak
1.5.2008 22:21:12   
Anonimen
Jaz bi ti pa svetovala, da se skalnjaka lotiš malo drugače. Če kaj spremljaš literaturo ponavadi strokovnjaki iz tega področja, krajinski arhitekti vedno svetujejo, da se pri izdelavi skalnjaka zgledujemo po primerih v naravi. Torej tako, kot so recimo skale nametane v kakšnih gorah. Jaz bi ti svetovala, da teren rahlo nagneš, nato pa daš na vrhu kako res veliko skalo in se potem spuščaš dol z manjšimi. Bi ti pokazala od sosede, ki ima res lepega pa ne vem če bi se strinjala z objavo (mogoče na ZS)

Lahko pa narediš precej bolj enostavno. Jaz sem eno veliko gredo zasejala s travo pregradila z lesenimi čoki in v drugi del nasula savski pesek, nanj postavila tri res ogromne skale in posadila nekaj rastlin (pahlajčaste javorje, hoste, pušpan, ognjeni dež, pa še ena bolj veika zadeva mi manjka ampak je vse tako drago). Juti slikam in ti pokažem, če te bo zanimalo. Če pa rabiš velike skale se pa kar name na ZS obrni.user posted image

(odgovor članu zaljubljena23)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: skalnjak
1.5.2008 22:23:02   
Anonimen
Mi je pa tudi ta od zaljubljene všeč, samo kamni so pa v naših gozdovih lepši user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?