|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nujno
19.5.2008 17:28:21   
Anonimen
Lepo vas prosim, da me ne razkrijete, ker je zgodba že sama po sebi dovolj patetična in si pol ne želim kakih osebnih in grdih sporočil.
Rada bi vas vprašala ali se vam zdim v situaciji kriva jst, ker ne vem več kako naj odreagiram in čeprav navzven zgledam močna, čutim da se mi neki lomi not v meni in ko sm sama mi solze kr lijejo.
Imam svojo družino, prekrasnega možeka in njegovi starši so tudi super(že to je velika sreča), z mojo mamo in njenim partnerjem se tudi krasno ujamemo. Moj oče in njegova žena pa nikakor. Ko sta se mojadva ločevala me je ponoči zaklepal vn iz hiše, mama ni smela sama domov-je čakala da jst službo končam in enkrat ko sm ga prosila, da nam pusti vsaj stanovanje(ki ga je konec koncev moja mama dobila od firme) je rekel, da naj gremo živet v gozd, ker itak za drugam nismo-vse to zaradi druge ženske. Takrat pol po ločitvi nisem govorila z njim skori 2 leti in pol so se odnosi nekako umirili-nikoli ni bilo nič pristnega, ampak jst sm se vedno bala, da se mu kaj zgodi in da se bom pol grizla celo življenje.
Od skupne lastnine mojih staršev je ostala ena hiša v tujini in ker tam pač zmagajo tisti z več denarja, ki ga mama nima, je on lepo zablokiral to hišo in se nič ne premika že leta. Zdej se je pa pred kratkim odločil da bo hišo prodal in meni in sestri kao dal pol pol-mama je takoj podpisala pooblastilo in on nam pravi da če hočemo midve da se ta hiša proda da gremo z njim k notarju v sredo, da nas razdedini-da se odpovemo nujnemu deležu, ki naj bi nama pripadel, ko njega ne bo več. Jst bom šla brez problemov, če je taka njegova želja, bom to naredila, ker me njegovo premoženje sploh ne zanima. Za hišo se pa borim samo zaradi mame, ker drugače nebi videla nikoli ficka in se res borim samo za to. Mojo sestro je pa to čisto potolklo-ne more verjet, da hoče to narest. Po eni strani ima čisto prav, ker ko gledaš kako se nekateri starši borijo za svoje otroke, pa če so narkomani al karkoli druzga. Midve smo zdrave-lahko rečem čisto ok in za njega nikoli dovolj dobre.
Jst se samo sprašujem ali sem jst normalna ali ne-resno. Ker vem, da nimam kaj zahtevat od njega in niti nočem, ampak grozno mi je ker on sploh več ni moj oče-2 popolna tujca sva in ali bi vi obdržale stike z njim, če bi bile na mojem mestu.
Rada bi čim več mnenj, da dojamem ali je z mano kaj močno narobe ali pa je res to kar mi pravijo vsi in naj že enkrat prekrižam odnose z njim, ker čedalje bolj trpim?
Vsem hvala za odgovore...
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nujno
19.5.2008 17:51:32   
Anonimen
Kaj je s tabo narobe? Čisto nič. Želiš si tega, kar si želi čisto vsak otrok od svojih staršev: podporo, občutek sprejetosti, ljubljenosti, zaželjenosti. In manj ko ima nekdo tega, bolj se bo grebel, da bi to dobil, pa čeprav  starš tega ni sposoben dat. Nisi kriva ti, ni kriva tvoja sestra, niti mama, oče je tak kot je, očitno čustveno nedostopen, sebičen, vi pa ste za njega tam bolj za to, da ga ovirate pri njegovem življenju očitno. Žal user posted image
Ni point v temu, da moraš ti nekaj njemu dokazat, da si mogoče pa le zaslužiš malo njegove pozornosti in spobude, mogoče objem ali kakšenkoli dokaz, da te ima rad, niti ni tu point v denarju, dediščini, kolikor razumam, poanta je v temu, da oče ne razume, kako fajn, sposobno hčer ima, v kakšno fajn žensko je odrasla. Če kdo, bi se moral on tebi dokazovat in ne ti njemu. In si ne zasluži, da te ima sploh v sorodstvu.

Jaz ne vem, če ne bi v takem primeru celo sama hotela se njemu odpovedat kot očetu, če se to pravno sploh da, seveda. V vsakem primeru pa bi se odpovedala vsakemu stiku in dediščini Če me ne bi ibl sposoben sprejeti takšno kot sem oz. bi me imel celo za nekaj, kar mu je napoto, potem si ne zasluži imeti stikov z mano.

BTW, za admine: Mogoče bi bilo fajn, če bi na forumu Družina in partnerski odnosi spet uvedli anonimnost, se mi zdi, da bi kar prav prišla, kjub nekaterim uporabnikom, ki to zlorabljajo. Več se mi zdi, da je takih, ki res rabijo kakšen nasvet.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Nujno
19.5.2008 17:58:30   
Anonimen
Hvala-res hvala za besede-user posted image user posted image user posted image user posted image mi tko lijejo, ko sm to prebrala-tudi moj tast mi pravi, da je on mene kr posvojil in da moj oče ne ve kaj ima.
Sam meni je grozno, ker po eni strani vidim ljudi, ki se odpovejo staršev za dosti manj in jst se pa samo bojim, da se njemu kaj ne zgodi in da mi pol njegova žena ne dovoli na obisk al kaj podobnega...same neke filmčke si delam v glavi.
Dejstvo je da si pa morda on res tega ne zasluži in da si moram priznati da je pač tako. A pozna kdo koga, ki nima stikov z starši ali z enim od njih?
Zraven njega postanem živ čustven invalid in tega preprosto ne morem več-a po drugi strani pa ne morem niti prekrižat vse odnose.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Nujno
19.5.2008 18:16:42   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image  Uf, težko je to, to se zelo težke, boleče stvari. Kaj pa vem, mogoče je sedaj čas, da začneš misliti najprej nase. Da najprej poskrbiš zase, duševno, čustveno, se soočiš z vsem tem, kar je v tebi in te teži, ne da bi še dodatno obremenjavala sama sebe z dodatnimi stiki. In mogoče boš sama pri sebi spoznala, da si zaslužiš več, lepše, boljše. Mogoče boš pri sebi spoznala, da za svojo srečo ne rabiš očetovega odobravanja in da imaš pravico do sreče, neglede na to, kaj on misli, dela.... Potem, ko pri sebi razčistiš določene zadeve (za to pa je potreben čas), lažje nadaljuješ življenje, tudi če se odločiš za stike z očetom. Pri sebi imaš razčišđčeno, kdo si sedaj in se potem lažje pogovarjaš, ker ne dopuščaš več sebi in očetu, da bi s tabo ravnal tako, kot je včasih. Imaš pravico zahtevati spoštovanje.

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Nujno
19.5.2008 18:23:28   
Anonimen
A pozna kdo koga, ki nima stikov z starši ali z enim od njih?


Moj nima stika z očetom. V bistvu tudi njegov brat, polbrat in polsestra ne.

V bistvu pravi da nima očeta. Ker ga res nima niti ga nikoli ni imel. Biološkega ja, očeta kot očeta pa ne.

Ljudje ki delajo take grozote svojim otrokom, niso vredni da se kdo zaradi njih sekira in jih ima rad.


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Nujno
19.5.2008 19:04:27   
Anonimen
Moj oče nas ni tepel ali karkoli-sam je pa dejstvo, da tudi ko sta bla z mamo skupaj je ona vedno morala skrivat, če nam je kaj kupla in ni bil nikoli prisoten. Vzgoja je bla vsa na mami in pol po ločitvi je pa se je res psihično izživljal nad nami...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Nujno
19.5.2008 19:13:09   
Anonimen
Jah, tudi pri fizičnemu nasilju niso udarci tisti, ki najbolj bolijo, temveč to, kar pride zraven, psihično in verbalno nasilje, marsikaj pa je pogosto prikrito oz. se ga niti ne zavedamo, vendar pusti posledice. Brazgotine, modrice, zlomi se zacelijo, duša pa ostane ranjena veliko globlje in dlje. Mogoče res ni bil prisoten fizično, a psihično je bil in še vedno je ves čas s tabo, sesto, mamo. Ker vam je zlezel pod kožo, njega in njegove želje postavljaš v ospredje, tudi če bi bila na drugem koncu sveta, bi še vedno razmišljala, kaj pa, če se njemu kaj zgodi, kako njemu pomagat. Je to res pravi način? Ali ni mogoče sedaj čas, da najprej pomagaš sebi?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Nujno
19.5.2008 19:23:44   
natasarobi
Tko kot ti je Ankica napisala - nič ni narobe s teboj. Zakaj le? Očetu bi rekla, da je le on moj oče, kljub vsemu kar je storil, da so vrata moje hiše zanj odprta, če bo kaj potreboval. Pač , daš mu vedeti, da ga čist zbrisat nočeš, če pa to on želi pač škoda, ker ne ve kakšno hči ima.

Jaz bi se odpovedala nujnemu deležu brez problema, AMPAK šele takrat, ko bi bila tista hiša prodana in bi imela jaz oz. moja mama denar od prodaje na računu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Nujno
19.5.2008 19:23:49   
Anonimen
Iskreno povedano razmišljam že tudi o kakem psihologu, ker je zame vsega preveč-ne morem več vsega tega prenašat.Po moje razdediniš otroka, ko ti res neki groznega naredi in če bi sama kaj takega naredila, bi to tukaj povedala, ker sem itak anonimna, ampak zgodba je gor napisana-ne vem kaj sem mu naredila in moja sestra še manj-tako da po moje nas hoče samo ponižat do konca...Sam nima veze-jst bom šla vseeno podpisat-ni problema-sam me zanima zakaj se tako izživlja-to bi res rada vgotovila in kako lahko dovoli, da nas njegova žena gleda in uživa v temu kar nam dela-sam to mi ni jasno.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Nujno
19.5.2008 19:27:09   
Anonimen
sej je neka pogodba, da pač to da se odpovemo stopi v veljavo šele takrat ko bo denar nakazan na račun. Da povem še to...da ne boste mislile da bog ve kako hišo prodajamo-moj oče ima veliko premoženje-ta hiša o kateri je govora bo prodana za 20.000EUR. Sej nima veze-sam, da dobite predstavo zakaj se je moja sestra izšokirala-jst bom pa itak mami dala vse.
Poanta res ni v denarju, ampak ali je vredno, da obržim stike z njim?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Nujno
19.5.2008 19:28:11   
natasarobi
Mogoče pa težava ni čisto v tvojem očetu, ampak ga  ona pumpa in bi rada vse zase pobasala oz. za svoje otroke.

So ljudje, ki se jih da fajn okoli prsta vrtet. Ljudje so različni: od moje kolegice mama je tudi hotela, da se ona in njen brat odpovesta nujnemu deležu, ko je oče umrl. Pa niso imeli drugače nobenih slabih osnosov (navadna družina). Zakaj je pa to hotela pa tudi kolegica ni imela pojma.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Nujno
19.5.2008 19:31:03   
Volga
Zdej se je pa pred kratkim odločil da bo hišo prodal in meni in sestri kao dal pol pol-mama je takoj podpisala pooblastilo in on nam pravi da če hočemo midve da se ta hiša proda da gremo z njim k notarju v sredo, da nas razdedini-da se odpovemo nujnemu deležu, ki naj bi nama pripadel, ko njega ne bo več


Ne, jaz se dediščini ne bi odpovedala. Bi se včasih, zdaj pa, ko poznam sodelavko, ki je drugače tudi pravnica, pa od mojega teta je pravnica, prav za dedne zadeve, in po tem, kar sta mi povedali, ko sem jaz potreboala pomoč, se ne bi. Ker, kar ti pripada, ti pripada. Morda sploh ne veste, kaj vse bi pripadalo k nujnemu deležu? Moslim, kaj vse on ima in bi se potem delilo med otroke. Zdaj, če imate kje živeti, tako ti, sestra kot tudi mama, lepo čakajte, kaj se bo iz zadeve izcimilo, mislim, čez leta. Če ste do zdaj lahko živele brez njegovega denarja, boste tudi naprej lahko. Jaz mu ne bi dala tega zadoščenja, da bi še enkrat psihično zmagal nad mano s tem, da bi se odpovedala dedovanju. Je pa možakar malce bolan, ampak to ni tvoja stvar, četudi je tvoj oče. Če se drugje in z drugimi bolj epočuti kot s primarno družino, tudi prav. Ti svojo družino imaš, mami stojte ob strani, za sestro pa upam, da je tudi poskrbljeno. Dvigni glavo in ne se mu dat teptat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Nujno
19.5.2008 19:33:04   
Anonimen
Nic ni narobe s tabo...mogoce le to, da si predobra in hoces ostati normalna medtem ko so drugi, konkretno oce ze pobezljali.

Jaz ne bi sla z njim k notarju...za tistih 20.000€? Bo mislil, da je "placal" vse svoje grehe za nazaj? Ali to celo prodajal kot svojo dobroto? Pa kaj se. Ce nujno ne rabis denarja za osnovno prezivetje, pozabi.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Nujno
19.5.2008 19:33:17   
natasarobi
Poanta res ni v denarju, ampak ali je vredno, da obržim stike z njim?


Več kot toliko ne moreš naredit, pa vanj silit. Jaz bi mu dala vedet, da če me bo potreboval, da sem tam zanj in da lahko pride kadar želi (ne izkoriščat in poniževat).

Verjetno to zelo boli (ker je le tvoj oče), ampak bolj pomembna si ti, tvoje zdravje in družina ki jo imaš. Okoli sebe imaš veliko ljudi, ki te imajo radi. In če misliš, da rabiš psihologa pojdi tja, ker tam verjetno najlažje poiščeš pot in govoriš kar ti tisti moment pride.

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Nujno
19.5.2008 19:33:46   
Anonimen
Brez veze je iskat vzroke v njej-ona pač deluje po svoji kulturi in izpolnjuje svoje lastne cilje. Mene ne zanima ona-zakaj bi me mela rada...Sam moj oče je kriv.
Moj tast nebi dovolil nobenemu na svetu, da ga hujska proti otrokom, pa tudi partner od mame tega nebi nikoli dovolil-moj oče pa nas pač ne mara-nikoli nas niuser posted image

(odgovor članu natasarobi)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Nujno
19.5.2008 19:34:54   
Anonimen
Pa tako kot Volga pravi. Lepo pocakaj in bos videla, kje je pravica.In tvoje zadoscenje. V ponujenih 20.000 skoraj gotovo ne... 

(odgovor članu Volga)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Nujno
19.5.2008 19:39:31   
Anonimen
Nočem se obremenjevat z dediščino punce, ne zanima me pa če bi dedovala milione-če on ne želi, da jst in moja sestra to dobimo-če to ni iz srca, je zame to preklet denar in ga nočem. Hočem si izborit denar od mame-tisto je njeno in jo ne briga čez 10 let ali 20 kaj bo-zdej ga rabi.
Jst ne rabim nič-po moje bi rabla očeta, pa ga nimam in si bo treba počasi priznat, da ga nikoli nisem imela in si ne dovolit to da se izživlja nad mano ko nad eno vrečo krompirja, ker sem mnogo več in ker vem da če nič drugega imam čisto dušo. Na žalost pa ga ne morem prisilit da me ima rad-ne morem!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Nujno
19.5.2008 19:42:24   
Volga
Nočem se obremenjevat z dediščino punce, ne zanima me pa če bi dedovala milione-če on ne želi, da jst in moja sestra to dobimo-če to ni iz srca, je zame to preklet denar in ga nočem. Hočem si izborit denar od mame-tisto je njeno in jo ne briga čez 10 let ali 20 kaj bo-zdej ga rabi.


Moraš se boriti za dediščino zase in za svoje otroke. Kaj te briga, kaj on želi in česa ne. On tudi tebe ni spraševal skozi življenje, kaj si ti želiš in česa ne. Kar pa se mame tiče, hja, kaj pa vem no, bi rekla, da obstajajo zakoni, kaj in kako, kaj komu pripada in kaj ne. Bi pa po moje stopila do kakšnega pravnika in vprašala za nasvet. Pustila mu ne bi čisto nič. Čisto nič, ker se je in se še vedno tako obnaša, kot da vas ni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Nujno
19.5.2008 19:43:38   
Anonimen
Hočem si izborit denar od mame-tisto je njeno in jo ne briga čez 10 let ali 20 kaj bo-zdej ga rabi.


Tudi tisto je na nak nacin mamino.....zadoscenje pa bo vase, vas vseh.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Nujno
19.5.2008 19:50:01   
Anonimen
Vidite,še vedno se razpravlja o dediščini-jst pa želim samo mnenje ali bi imele stike s takim očetom kot ga imam jst?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Nujno
19.5.2008 19:52:08   
Anonimen
Vidite,še vedno se razpravlja o dediščini-jst pa želim samo mnenje ali bi imele stike s takim očetom kot ga imam jst?


Ce si jih zelis imeti, jih imej.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Nujno
19.5.2008 19:56:06   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Vidite,še vedno se razpravlja o dediščini-jst pa želim samo mnenje ali bi imele stike s takim očetom kot ga imam jst?


Aja, če je pa samo to vprašanje, potem pa res, kot pravi Mič: če hočeš, jih imej, če ne, pač ne. Če te stiki obremenjujejo, jih ne imej, sicer pa.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Nujno
19.5.2008 19:56:07   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Moj oče nas ni tepel ali karkoli-sam je pa dejstvo, da tudi ko sta bla z mamo skupaj je ona vedno morala skrivat, če nam je kaj kupla in ni bil nikoli prisoten. Vzgoja je bla vsa na mami in pol po ločitvi je pa se je res psihično izživljal nad nami...


Tudi mojga ni tepel. Ga je psihično zjebal po domače.

Stikov pa nima zato ker je bla to edina pot da je normalno zaživel.
Včasih se je pač treba rešit bremen preteklosti v fizičnem smislu(prekinit stike), da lahko sčasoma še v psihičnem kolkrtolk pozabiš in normalno zaživiš.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Nujno
19.5.2008 20:00:53   
Anonimen
Rada bi vas vprašala ali se vam zdim v situaciji kriva jst, ker ne vem več kako naj odreagiram


In cesa bi bila kriva, da se vrnem k zacetnemu vprasanju?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Nujno
19.5.2008 20:27:04   
mika
jst pa želim samo mnenje ali bi imele stike s takim očetom kot ga imam jst?


na tvojem mestu bi mu dala še eno priložnost- verjamem to, da si vsak zasluži eno prilonožnost, ampak samo eno.

moj mož s svojo mamo nima stikov. maredila mu jo grozne stvari tako fizične kot psihične, pa ji je kljub vsemu, dal še eno priložnost. v to sem ga sama prepričala, da si ne bi kdaj očital, da ji ni naredil vsega za pomiritev. žal se je še zadnjič prepričal, da to ni možno.

anonimna, a si povedala z besedami kaj čutiš do njega in kako zelo te skrbi zanj? če nisi, mu povej! če se bo odzval negativno, potem veš, da pri njem nimaš več kaj iskati.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?