|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: plača bruto 540 eur
29.5.2008 4:46:38   
lelaval
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

Frka, tole si prebrala?

Nenazadnje, lahko odpreš s.p. šiviljstvo. Da imam jaz to posobnost, bi zagotovo jo, mislim, odprla šiviljstvo. Po moje je dobrih šivilj vse premalo, mislim tako, na privat.


Moja super super šivilja dela v tovarni + na črno in to za golo preživetje. Postavila sem ji to isto vprašanje z s.p., pa je rekla da je tekstil tako drag, da ne bi preživela. Vsa roba, ki prihaja iz veletrgovin kot h&m, zara ipd. pa je šivana za đabe na vzhodu...

Učinki globalizacije...


To je čisto vse res, ampak moja tašča ima obrt - je šivilja, pa ima še vedno stranke - to so "premožnejše" gospe - tiste na višjih položajih, katere gledajo na kvaliteto izdelave, ne pa na ceno.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu arsha)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: plača bruto 540 eur
29.5.2008 14:28:31   
PinkaPolonka
IZVIRNO SPOROČILO: frka

user posted image Sem se zaposlila in imam bruto plačo 540 eur in nek dodatek ker imam premajhno osnovo 30 eur. Vendar imam neto 365 eur. Ker vem da je najnižja plača 566 eur bruto sem šla vprašat na inšpektorat za delo ,pa mi je odgovorila da imajo nekateri še manjše plače in da moram imeti na plačilni listi več kot 566, bruto skupaj . to je ena sama frka . ker sem diplomiran ing. konfekcijske tehnologije in sem zaposlena kot šivilja . se pravi da sem plačana za IV stopno oz kot da imam nedokončano osnovno šolo groza pa strah ta naš tekstil.user posted image


Oprosti, ampak zakaj si kot dipl. ing. ne poiščeš službe v drugem sektorju gospodarstva. Plača 365 neto je prav ponižujoča za vsakogar, kaj šele za nekoga, ki je dipl. ing.. Razlika je samo v tem, da najverjetneje NK delavki ne preostane drugega kot delati za tako plačo, ti pa poseduješ neko izobrazbo in imaš zato tudi druge alternative.
Sama sem po izobrazbi dipl. ekonomist, delam pa v informatiki. Pač, ko sem iskala službo, sem pošiljala prošnje za službo tako za V., VI., VII. st. izobrazbe in v različna področja gospodarstva. Dobila pa sem v informatiki. To sicer pomeni, da sem morala delati in se izobraževati mnogo več kot nekdo, ki je študiral računalništvo in informatiko, vendar sem po 5 letih prav tako dobra, če ne celo boljša od marsikaterega programerja. OD se mi je dvignil iz 800€ na cca. 1500€. 
Tako, da zaupaj v svoje sposobnosti in si poišči druge alternative. Še star pregovor pravi: KDOR SI UPA, TA IMA! Držim pesti, da si boš drznila pokazati svoje sposobnosti, katere zagotovo imaš ter si izborila perspektivno prihodnost.

  

(odgovor članu frka)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: plača bruto 540 eur
1.6.2008 9:18:23   
dory
Hm...službo imaš, od plače pa skoraj nič...sedaj je na tebi, ali boš jokala in se spraševala kako je to mogoče, ali boš zavihala rokave in naredila nekaj v tej smeri in si našla boljšo službo?

Vsak ki išče najde...tudi sama imam VII stopnjo izobrazbe in res nisem bila zadovoljna s plačo,ki sem jo v zadnjem času prejemala...sem iskala nekaj mesecev in našla, predvsem nekaj takega,kar mi bo tudi finančno omogačalo normalno življenje...

(odgovor članu PinkaPolonka)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   [Brisano sporočilo]
5.6.2008 7:43:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Skratek46)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: plača bruto 540 eur
5.6.2008 10:35:41   
frka
ja smo da imaš na plačilni listi pol pa te vseeno pretentajo in dobiš izplačano na bruto 540eur in ni več

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 30
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




pleničke
klitia

Kakšne pleničke kupujete oz. katere privoščite svojim otrokom? Pampers so najdražje ampak po številnih poskusih tudi najboljše.

Pampers (48%)

Huggies (2%)

znamka dm (18%)

znamka Mueller (17%)

drugo (15%)


Število vseh glasov: 65

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!