|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: štirje otroc se bolj "splačajo"...
10.6.2008 23:31:54   
Anonimen
Zato me je zanimalo, v primeru, da zapustim trg delovne sile, ali je to, da mi država plača prispevke, vse kar lahko da v primeru 4 otrok. Od otroškega dodatka jih res ne morem preživljati, ali morda dobiš kakšno socialno pomoč?


Ne, praviloma je ne dobivas, razen v izjemnih primerih, se mi zdi. Zanasati se na izjemne primere pri stirih otrocih se pa ravno ne mores.

"Dobis" pa poleg dodatkov se davcno olajsavo. Koliko se ti to pozna, je odvisno od dohodka, v tvojem primeru partnerjevega, ki bi olajsavo uveljavljal. Ce zaradi nje pades v nizji dohodninski razred, se zna to kar poznat.

A imas internet? Preracunaj si dodatek in olajsave in bos videla, kako financno stojite zdaj in v primeru, ce ti ne bi hodila v sluzbo.

(odgovor članu tajš@)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: štirje otroc se bolj "splačajo"...
11.6.2008 10:06:16   
sazi
sazi, imaš prav, v mnogočem se strinjava, (v bistvu bolj debatirava), v čem pa seveda ne, kaj pa potem. Jaz tega ne razumem kot prepir, ampak kot debato.


Jaz tudi ne jemljem te debate kot prepir - bi lahko šli na kavo in še malo podebatirali - pa žal nimam časa kofetkat, takole pa najdem kakšno luknjo in se malo razpišem.

Poznam tudi nekaj revnih družin, ki so lepo in dobro vzgojili svoje otroke. Vem, da je veliko delavnih in pridnih ljudi, ki pa so imeli v življenju smolo ali pa se v  tem svetu in sistemu ne znajdejo najbolje. Moja kritika je letela na sistem - ah, bom imel otroke, pa naj nas država vzdržuje - to pa ni ravno neka miselnost, za katero bi bilo dobro, da jo prevzame veliko otrok teh ljudi - žal pa tudi taki so.

O tistih 400 EUR zelo pogosto piše MaruškaŠ - ali kakđšen že ima nick. Vse lepo in pravin verjamem, da dejansko toliko pride, če šteješ notri vse stroške. AMpak je Mič izpostavila, da se ji spalač v primeru, če ne potrebuje večjega stanovanja (del najemnine pa je v Maruškinem izračunu upoštevan) in ravno tako, če imaš 4 otroke, se malo več stavri med otroci lahko pokombinira in ne potrebuješ vsega za vse otroke. Tako da sem prepričana, da Mič ni "operirala" s 400 EUR na otroka.

Cele dneve v službi si vsak po svoje predstavlja. Pri nas to očitno pomeni, da si ob 17. uri doma - no, moji znanci v Španiji dejansko ne vidijo svojih otrok in jih vzgajajo babice. Delati začnejo ob devetih in delajo do 7 ali 8. ure zvečer, ker imajo vmes še 2-3 ure proste, od katerih pa nimajo kaj dosti, saj domov ne morejo. Zjutraj lahko otroke odpeljejo v šolo in to je to in živijo za vikende.
Tudi v ZDA in Angliji so delavniki zelo raztegnjeni in očetje ne morejo pozno popoldne preživeti kvalitetnega časa s svojimi otroci, ampak jih grejo lahko samo še pokrit in poljubit v posteljo, ker že sladko spijo.

Za štiri otroke moraš tudi po mojem mnenju biti supermama. Jaz ne bi zmogla, ampak če bo treba (če naslednjič rodim trojčkeuser posted image ) pač bom. Sem bila varuška v družini s petimi otroci. Oba delata, ampak imata kar nekaj pomoči babic, dedkov in varušk pri logistiki (vrtci, šole, dejavnosti), v osnovi pa za vse in za gospodinjstvo poskrbita sama.

Evo, jaz sem svojo kavo spila in moram nazaj delatuser posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: štirje otroc se bolj "splačajo"...
11.6.2008 10:08:26   
sazi
Zato me je zanimalo, v primeru, da zapustim trg delovne sile, ali je to, da mi država plača prispevke, vse kar lahko da v primeru 4 otrok. Od otroškega dodatka jih res ne morem preživljati, ali morda dobiš kakšno socialno pomoč?


Verjamem, da se ti mojih dolgih klobas ne da bratuser posted image , ampak nekje vmes sem napisala, kaj vse lahko dobiš - koliko se ti to pozna, pa moraš preračunat sama.
Socialno pomoč dobiš pa samo v primeru, da tudi oče tako malo zasluži, da ne dosegate cenzusa (za katerega pa pojma nimam, kkašen je za 6-člansko družino).

(odgovor članu tajš@)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: štirje otroc se bolj "splačajo"...
11.6.2008 23:19:01   
Anonimen
Tako da sem prepričana, da Mič ni "operirala" s 400 EUR na otroka.


Ne, nisem.

Samo s svojo placo in predpostavko stirih otrok.

Vsak si mora zracunati sam, kaj se mu splaca, kalkulacije so pac razlicne, glede na to, kaksni so prehodi med dohodninskimi razredi in razredi za otroski dodatek ter kaksen je dohodek partnerja.

Pa potem to vkomponirat med svoja pricakovanja, potrebe po delu in nedelu,..... 

(odgovor članu sazi)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?