|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   razpadajoč zakon
24.2.2005 8:23:34   
nasty
Malo bi vam rada opisala svoj položaj in vas prosila za mnenja.
Poročena sem že skoraj 16 let, imam 3 čudovite otroke, dva v šoli in enega dojenčka.
Tamali je precej bolehen, sicer sem še v porodniški, a vseeno prikovana zanj, saj sva ogromno doma zaradi njegove občutljivosti.
Problem ni pri otrocih,ampak v mojem zakonu, ki žal že nekaj časa razpada.

Pred štirimi leti sem ugotovila, da me mož vara. Spakirala sem mu stvari n ga postavila pred duri. Ker pa pri sebi nisem razčistila, sem ga sprejela nazaj,ko je spremenil svoje obnašanje ( po pribl. 1 letu) in se začel "kesati". Vedela sem, da ne bo več nikoli tako,kot je bilo, a sem upala, da se je res spremenil.

Pred to njegovo avanturo sva si vse zaupala, delala sva skupaj, razumela sva drug drugega brez besed.
Odkar pa se je vrnil, pa je vse čisto drugače. Pravi, da rabi osebno svobodo in da me ne more gledati nenehno. Vsak dan odhaja po "opravkih", baje delat, denarja pa ni od nikoder ( je namreč s.p), kadar je doma, je na chatu na rač., pogovarja se večinoma z ženskami,.... Tudi med nama ni več kot je bilo. Nobenih čustev ne pokaže, ni nežen in ne pozoren.
V tem času me je še enkrat prevaral in to je bil vzrok, da sem vložila ločitev.
Ko je dobil prve papirje se je malo spremenil, za par dni, češ, naj ne delam tega in podobno, da se pač morava spremeniti oba, predvsem jaz. Naj povem še to, da v dveh letih,odkar je spet doma, ni dal za dom več kot 50.000 skupaj, ves ostali denar,ki ga dobi s priložnostnimi deli, ( mesečno okrog 50.000) pa zafura za sebe. Tudi do otrok je čuden, enkrat sladek,drugič grob.
Pri sexu poskrbi za svoje potrebe, za mene mu ni mar. Postal je celo nasilen.
Pred dnevi mi je dokončno dvignilo pokrov in sem mu rekla, da je pa zdaj čas, da spakira in odide. Da ne gre, da ga ne bom ločila od otrok( ki pa so mu tudi sami rekli, naj gre), naj se malo spremenim in bo šlo.
Jaz pa ne zmorem več. Ne morem biti več z njim v stem prostoru, pod isto streho,....
Gabi se mi njegov bežni dotik ( ko gre slučajno mimo mene), vsaka njegova beseda mi para živce,....

Ne da si dopovedat da ne moremo bit več skupaj, od mene zahteva, da se spremenim, on pa ne bo tako dolgo nardil nič,dokler pri meni ne opazi spremembe:zmeden::zmeden::zmeden:

Stanovanje je moje, nič ni vanj vlagal, a vseeno ga ne smem postaviti pred vrata, tako so mi rekli na sodišču.

Do ločitve je še kar nekaj časa, kako naj preživim v takem, ko ne morem bit več z njim niti sekunde???

Zdaj palniramo dopust, on seveda z nami(???), noče si dopovedat, da ni več član naše družine...

Prosim, svetujte mi,kako naj se obnašam, da bo razumel in kako naj se utrdim sama pri sebi!:zmeden2::zmeden2:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   razpadajoč zakon
24.2.2005 8:40:11   
Sara3
Pozdravljena,

Sem mogoče premlada (saj nimam 16 let poroke za mano) za nasvet, lahko ti samo samo nasvet kot otrok iz ločene družine. Moj oče se je tako obnašal z nami in čeprav je bilo stanovanje mamino nismo se ga mogli rešit (dokler se ni drugič poročil). Zaradi njega smo trpele vse (jaz, sestra in mami). mogoče, ko sva bile mlajše nisva mogle dosti razumeti, vendar sedaj vsekakor še precej dobro razumemo kakšna je bila siuacija. Očeta nisem vidla že 10 let, čeprav ve kje živim (jaz za njega ne vem), nima nikakršnega interese. Vse se enkart povrne.
Jaz bi ga totalno ignorirala, ne bi mu več prala, kuhala, likala, naj spi na kavču, po določeni uri zaklenila stanovanje in ga ne pustila notri, v glavnem kot da ga ni - verjamem da bo težko.

Upam, da se bo čimprej situacija obrnila na boljše; po dežju vedno posije sonce!!!!:rozica::rozica::rozica:



(odgovor članu nasty)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   razpadajoč zakon
24.2.2005 8:41:56   
darjatimci
Oprosti,ali lahko vprašam zakaj si se s tem mošim odločila za tretjega otroka,jaz na tvojem mestu ga nebi vzela s seboj na dopust,če hočeš preživeti dopust v mirnem ozračju z otroci.Odločila si se za ločitev, čakajo te težki trenutki,ampak se ti bodo obrestovali,glavo pokonci,ne pusti se teptati,zberi vso svojo samozavest in optimizem,veliko sreče ti želim,Darja!

(odgovor članu nasty)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   razpadajoč zakon
24.2.2005 8:43:41   
Anonimen
Kaj pa pravijo na sodišču, kakšen je postopek, da ga lahko vržeš ven? Verjetno so ti povedali.

(odgovor članu nasty)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   razpadajoč zakon
24.2.2005 10:01:10   
kattja
Napisala si:Prosim, svetujte mi,kako naj se obnašam, da bo razumel in kako naj se utrdim sama pri sebi!

Na žalost ti najbrž ne more nihče nič pametnega svetovati ali rešiti situacijo namesto tebe. Ni lahko in želim ti, da bi se čimprej in čimbolj ugodno rešila te nadloge. Bodi pogumna in misli na lepšo prihodnost.
:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu nasty)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   razpadajoč zakon
24.2.2005 10:09:19   
nasty
Splišni!
Na žalost vsaj do razveze ni varijante, da ga vržem skozi vrata,pa tudi po razvezi je problem,ker mu moram zagotoviti spodobno bivališče. ker jaz imam redne dohodke,on ne in jaz imam streho nad glavo,on je pa potem ne bi imel. Še za preživnino bo težavno, ker je ne bo imel od kod plačevati in še za to me lahko toži, da jaz njemu plačujem:grrr:, ne on meni za otorke,ker pač meni firma dobro laufa,njemu pa ne.

Problem pa je v tem, da razen dnevne, v kateri spva midva in pikec ter otroške sobe ni drugega prostora za spanje, kar pomeni, da sem ga prisiljena prenašat poleg sebe. Da bi pa šla jaz spat v otroško sobo pa tudi ne gre, ker ni prostora za še eno posteljo.

On še vedno vztraja na tem, da me ima rad, a jaz njega več nimam in on to ve, sem mu povedala, pa si ne da dopovedat. Glede pranja in kuhanja je pa tako: če ne bom počela tega zanj jaz, bo delal to sam in bom plačevala dvojne stroške elektrike,...pa hrano bo tudi jemal mojo. Sam ne kupi ničesar, da bi pa cirkuse zaradi tega delala, pa mi zaradi ljubega miru ni!

Na socialnem so mi rekli, da dokler je v hiši mir, ne morem nič, uradno, glede izselitve.

On se pa tega zaveda in se mi pač izogiba, da se ne skregava.

:(:(:(

(odgovor članu nasty)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   razpadajoč zakon
24.2.2005 10:14:54   
Anonimen
To je pa čudno. Kolikor jaz vem, zakon o tem, da mu moraš priskrbeti ustrezno bivališče, ne velja več. Je sprejet nov zakon, po katerem je odločujoče samo to, čigava je lastnina. In če je na podlagi zakonske zveze bila pač ustvarjena neka skupnost, zaradi katere je tvoj mož bival na tem naslovu, to je v stanovanju, ki je tvoja last, po razpadu zveze pač vzroka za skupno bivanje ni več in mora oditi.
Glede preživnine pa ne vem, je čisto možno, kolikor sem brala debate, ki so o tem že bile objavljene tule, da je tako. To verjamem.

(odgovor članu nasty)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   razpadajoč zakon
24.2.2005 10:30:50   
nejcko
Te popolnoma razumem, da mora biti življenje s človekom, ki ga skoraj sovražiš, prava muka. Verjetno bi bilo res najbolje, da storiš tako, kot ti je svetovala Sara:, ne kuhaj mu, ne peri, ne likaj... naj sam poskrbi zase.
Pripravi se tudi na to, da ga boš morala po ločitvi verjetno izplačati, saj mu bo sodišče glede na njegove prihodke določilo, kolikšen je njegov vložek v skupno gospodinjstvo v vseh letih zakona. Zberi čim več računov, s katerimi boš lahko dokazovala, da si ti prispevala veliko več.
Obrni se na kakšnega odvetnika po nasvet, pa na med.over.net na forumu Partnerska posvetovalnica povprašaj strokovnjaka, kako čim lažje in najmanj stresno preživeti tole ločitveno obdobeje.

Svetujem pa ti, da ne glede na vse, vztrajaš pri svoji odločitvi in ločitvi, ker se ne bo NIKOLI spremenil. Kakor se ni treba spreminjati niti tebi.

Prilagam ti link za brezplačen pravni nasvet. SREČNO.

http://www.odvetnik-hojnik.si/svetovanje.html

(odgovor članu nasty)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   razpadajoč zakon
24.2.2005 11:30:42   
Gina
Kaj pa če prodaš stanovanje in si kupiš novega>? Tam mu ne dovoliš prijaviti stalnega bivališča. nisi dolžna. naprej se lahko menita na sodišču. to bo itak še trajalo. poleg tega, če ima on s.p., ga ti kljub vsemu nisi dolžna preživljat, ko sta ločena in on mora kljub vsemu plačevat za otroke - le nabavit si moraš dobrega odvetnika. ne ti bit škoda denarja za to.

(odgovor članu nasty)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   razpadajoč zakon
24.2.2005 11:34:11   
Anonimen
Kolikor jaz vem, je čisto vseeno, ali je prijavljen ali ne. Če je razpad skupnosti, ni več podlage, da bi živel tam.

(odgovor članu nasty)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   razpadajoč zakon
24.2.2005 13:03:20   
Moyca_
TO DA MU SPARKIRAJ KUFRE TO TAK SAMA VEŠ. UPAM DA ME NE BO KDO LOVIL, AMPAK JAZ BI I NA VSAK NAČIN ZRIHTALA PREPOVED PRIBLIŽEVANJA (OBSTAJA DOSTI METOD)


SEM PA SE PIKNILA V TO DA GRE ON ZRAVEN NA DOPUST. JA HALO!!!!!!!!!!ČE HOČEŠ DA GRE, POTEM BO ŠEL, ČE NE PA NE. SAJ PA GREŠ SAMA PLAČAT, SE ZMENIT ZA TERMIN IN PRIJAVIT OSEBE- GREŠ TAKO DA ON SPLOH NE VE. ČISTO SIMPL
:sloncek::sloncek:

(odgovor članu nasty)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   razpadajoč zakon
24.2.2005 13:27:09   
nejcko

Ti, tahuda Moyca, maš čist prav. Dober predlog, tole z dopustom, pa še čist simpl.

(odgovor članu nasty)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   razpadajoč zakon
24.2.2005 15:40:44   
cmokec
Kot je meni znan primer moje sosede, mora bivališče biti zagotovljeno za tistega starša, ki bo po ločitvi skrbel in stanoval u otroki. Se pravi: če bi vas on spodil iz lastnega stanovanja, bi moral svojim otrokom do dopolnjenega 18. leta urediti bivališče. Mamica bi tako avtomatsko z otroki dobila dom.

V tvojem primeru je bivališče tvoja lastnina in otroci ostanejo pri tebi. Tako ga lahko vržeč ven brez nadomestnega bivališča.

Vseeno se raje pozanimaj. :angel::angel::angel:

cmokec

(odgovor članu nasty)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   razpadajoč zakon
24.2.2005 15:48:21   
Gina
Mislim, da ima cmokec prav, vendar je v RS vsak dolžan imeti stalno prebivališče in ne glede na to, da se ločiš, stalnega bivališča ne moreš ti sama spremenit njemu - se pravi ne moreš ga odjavit, groza.

(odgovor članu nasty)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   razpadajoč zakon
24.2.2005 16:28:03   
nasty
Dekleta, stvar kar se tiče bivališča je uradno preverjena, da ga ne morem postavit na cesto, ne da bi imel kje drugje bivališče. In seveda se lahko izgovarja in izmotava po mili volji, če me hoče zezat.
Priskrbeti mu moram človeka dostojno bivališče, če se ga želim znebit.
Kar se tiče morja, je pa tako. Jaz ne nameravam, da bi šel on z nami, ampak, skrivat pa tudi ne mislim, da bomo mi šli, poleg tega otroci o tem ne bodo mogli molčati. Zakaj bi morala bitti to prepovedana tema. Mene moti to, da si on ne da dopovedat, daon ne more z nami,ker ni zaželjen. Kaj bi rekle, če bi ve vašemu partnerju v obraz povedale, da pri vas ni več zaželjen in ne dobrodošel, on pa bi vam na to odvrnil, da vas ima rad in vas ne more pustit zaradi tega.
Mene od vsega boli najbolj to, daseon več kot očitno norčuje iz mene in otork, pa da misli, da sem tako neumna, da bom to prenašala in tolerirala.

Pri odvetniku sem bila, imam že papirje in neke napotke, a kot sem povedala, ne morem ga kar postavit na cesto,ker lahko plačam kazen. To je pa naša država:grrr::grrr::grrr:

(odgovor članu nasty)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   razpadajoč zakon
24.2.2005 16:28:12   
tilka
To, da ga ne moreš prej postaviti pred vrata, jaz ne bi preveč verjela. Sploh pa ne sodišču in sociali. Z obojimi imam namreč izkušnje. Malo povprašaj na občini, kjer se spoznajo na stanovanjske zakone, pa tudi kakšnega odvetnika vprašaj glede lastniških zadev. Vem, da je tako bilo nekoč, sedaj pa nisem prepričana. Sicer pa tako kot so ti že druge rekle:spakiraj mu kufre pa naj gre kam ve in zna, če ti je res do tega, da se ločiš. Ločitev se definitivno začne šele takrat, ko dva živita narazen. V nasprotnem primeru si lahko tudi razvezana, pa če živiš z njim nisi naredila nič ali skoraj nič.

(odgovor članu nasty)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   razpadajoč zakon
24.2.2005 16:49:47   
Gina
Ja, zdaj pa samo nekaj ne razumem - ali ima on uradno prijavljene dohodke, oz. plačuje državi dohodnino? Če je tako, ga nisi dolžna preživljat, ko sta ločena. Pa jaz bi šla vseeno na socialno težit in jih seznanit s problematiko, saj v bistvu je to nasilje nad tabo. V primeru tožbe, imaš tako vsaj nekaj dokazov več, ki so na tvoji strani. Pa enega dobrega odvetnika poišči, ki ti bo povedal kako in kaj, ker tale, ki te je podučil o vsem, kar zdaj veš, ti še vedno ni povedal, kako ravnat, da se ga boš fizično znebila. Zamenjaj ga.

(odgovor članu nasty)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   razpadajoč zakon
24.2.2005 20:24:25   
wawa
Kar se tiče moža sama veš kako je, najbolje zate in za otroke je da gresta narazen...

Zdaj pa ostalo (formalnosti)....ločitev lahko pospešiš z izrecno prošnjo na sodišču....stanovanje, če sta ga kupila v času zakona žal uradno pripada obema, če pa si ga imela ti že prej potemje tvoje in nima on nič zrave.....za stalno prebivališče njega ti ni treba poskrbet....takoj ko bo ločitev končana sproži postopek za razdelitev premoženja in zahtevaj celo stanovanje, žal pa če sta ga kupila v zakonski zvezi boš morala njemu nekaj izplačati, tudi če ni vanj vložil čisto nič:zmeden::zmeden:....okvirno.

(odgovor članu nasty)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?