|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke´08 - 4.del
1.8.2008 8:04:02   
*zvezdica*
Dobro jutro in hvala za kavico!

Mi smo ravno po zajtrku. Je možek spet ta slastne palačinke z banano in nutelo naredu...mmmmnjamii!
Sem pa ful vesela ker sem prejle dobila sms od kolegice, da je ob 5h dobila punčkouser posted image .

Vse, ki imate danes pregled dobro opravite in čim prej sporočite kako ste opravile.

MajaT, zelo dobro razumem kako ti domači težijo po porodu. Po 1. porodu še nismo živeli skupaj, sedaj pa, tako da me je kar mal groza kaj me še čakauser posted image . Čeprav če sem poštena se je men po porodu res ful vid pokvaril. Sem iz nule fasala -2.5 in -2.75, kar je kar velik, tko da moram sedaj očala nosituser posted image . Sedaj sem sklenila, da bom vsaj na začetku probala mal pazit, da ne bom tolk na compu in pred TVjem. Je pa itak od posameznice do posameznice različno.

Čipka, upam da si OK in da slabo izkušnjo čim prej pozabiš.

Anita, poznam dr. Rantovo. Res je ful vredu. Vse pohvale zanjo! Njo bi si tud želela pri porodu.

Sandra, super da kmalu pride Tina. Sedaj jo pa sigurno že pošteno pogrešaš!

Hmm...me zanima če nam je ponoči katera pobegnilauser posted image



_____________________________

Marcel in Zarja

(odgovor članu sandra123)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Avgustovke´08 - 4.del
1.8.2008 8:07:42   
matejchi
Sandra123 halo??? Mal sem po seznamu gledala in vidim +10, kako ti je pa to uspelo pri dveh user posted image ?  Pa čestitke za 37. tednov!

_____________________________

27.01.2004 - ŽIGA 20.08.2008 - MARUŠA
RD RR
Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s svetá odganjaš - sence. (T. Pavček)

(odgovor članu *zvezdica*)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Avgustovke´08 - 4.del
1.8.2008 8:38:06   
anckabancka
Pa se še jaz javim po doooooooolgem času. Mogoče se me še katera spomniuser posted image

Prosim, če me lahko daste nazaj na seznam: anckabancka, PDP 27.8. (3. user posted image user posted image ) 28 let. doma imam že dva fantiča, stara 3 leta in leto in pol. Zdaj pa čakamo na naše presenečenje.

Trenutno sem v fazi, ko sem ravno pričela pripravljati za dojenčka, ve pa že pridno rojevate in crkljate vaše štručke. Se mi zdi, da pri vsakem otroku kasneje začnem "gnezdit". Ampak bo že, samo, da me ne prehiti preveč.

Drug teden pa se moramo še preseliti v stanovanje nadstropje nižje... Tako, da me čaka še veliko dela. Za RR pa poleg čiščenja,selitve in dveh malih falotkov ostaja res bolj malo časa.Pa se bom poskusila malo bolj redno javljat...

Za konec pa ČESTITAM VSEM NOVOPEČENIM MAMICAM PA TISTIM, KI SO PONOVNO MAMICE!

Ostalim pa želim čim hitrjši ina čim manj boleč porod in luštne štručke!


_____________________________

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu matejchi)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Avgustovke´08 - 4.del
1.8.2008 8:41:40   
nell
Dobro jutro čvekice!

Hvala za kavico...se javljam na vsakodnevni raport.
Noč je bla dobra...sem celo prespala kot polhec, z razliko od prejšnjega dne. Se pozna tudi da je moj lubi danes doma in da me ni neki skrbelo, da bi ga ponoči zbujala.

Je pa moj mali včeraj spet mel dirke po trebuhu...iz ene strani na drugo...za znoret...tko kot pravi Sandra, pa boljše, da pri tem nisem v vodoravnem. Še vedno pa se umiri, ko da ati roko na trebuh...ampak kaj ko ga skor nič ni doma. No sej sem rekla...mi vsaj dolg čas ni.

Vsem, ki imate preglede danes, želim da dobro opravite.


_____________________________

Življenje je čudež, vsak dan znova!

(odgovor članu matejchi)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Avgustovke´08 - 4.del
1.8.2008 9:18:47   
Krysia
Dobro jutro!

Smo pa res čveke - že 4. del pišemo. Me je prej skoraj kap, kosem to videla. Erin, si pa naredila tak zaključek, da se po moje nobena ne bo upala, po tistem rdečem "konec" še kaj napisat user posted image user posted image . Potem sem pa seveda morala prebrat vse, kar ste včeraj popoldan načvekale (jaz sem pa uživala pri sestrici na rojstnem dnevu ob ful dobri  user posted image ).

Bella, čestitke za Tejo! Takole na hitro si nam ušla v P in zdaj lepo cartaš svojo princesko. Lepo, da smo dobili še kakšno bejbo, a ne? Da se ne bodo naši user posted image preveč tepli med sabo čez dobro desetletje user posted image user posted image .

Čipka, joj kaj si morala ti prestati. Upam, da je bolečina minila in da se dete do poroda samo obrne na glavo. Če pa ne, pa da te ne bodo matrali, ampak da ti lepo CR naredijo, če je treba. Ko sem brala tvojo izkušnjo, je tudi mene vse bolelouser posted image ...

Maja T., ne se sekirat, če ti ne znese bit nonostop na RR - saj vse razumemo, da je zdaj Zara na prvem mestu. Po moje vas bom jaz tudi mal zanemarjala po porodu, ker me je mal strah zarad oči - že itak imam dioptrijo pa ne bi rada, da se mi še poslabša ... pogledat vas bom pa vseeno prišla, to pa obljubim.

Lepo, da vsi "avgustovski" user posted image pridno papcajo in rastejo .... Upam, da tako tudi ostane.

No, toliko za zdaj. Pridne bodte pa se beremo ...

(odgovor članu nell)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Avgustovke´08 - 4.del
1.8.2008 9:34:55   
anita goitan
jutrooo,
danes mal bolj pozno za rr, sva ravno monterja dobila, k nama kuhinjo že pol leta končujejouser posted image ene detajle.
V glavenm jaz sem super, danes mogoče šibneva na primorsko mal k mami, pa na pokopališče bi šla, v torek je po očiju obletnica, 16 let že.....pa mal nečake da še vidim, itd

naty me je ravnokar klicala, jutri gresta že domov, že danes bi lahko šla, vendra je rekla da bo mal še počakala. Oba sta dobro, in VSE lepo pozdravljauser posted image user posted image

Mi2 sva pa user posted image hm masažo presredka delalauser posted image user posted image user posted image me prou zanima če bo kaj kruha iz te moke, ampka moj dan je 4.8.user posted image

user posted image user posted image tiste ki imate preglede danes VSE dobro!

(odgovor članu Krysia)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Avgustovke´08 - 4.del
1.8.2008 9:38:48   
čipka
sandra123, ozziebo, *zvezdica*, vika1, Krysia..in ostale-hvala vam za skrb!user posted image

LenaG, višnja, anckabancka-lepo da ste se spet javile in da ste uredu!user posted image

Muklla-držim pesti za pregled.user posted image

Erin-kje pa si danes? Si nam morda kam pobegnila?user posted image

MajaT-čisto razumljivo, da ne moreš bit zdej veliko na rr, odkrito povem, tudi sama ne vem kako bo, ko se bo moja pikica rodila in kolk časa bom imela za take stvari.user posted image   No, se bom pa sigurno še javljala.user posted image


Danes sem malo bolje..  Je pa res, da sem bila potem včeraj popoldan kr uredu, zvečer me je pa spet prijelo in sem spet jokala kot dežuser posted image in božala buška. Mi je moj user posted image ful stal ob strani in mi govoril ne sekiraj se, da bo vse uredu. Saj vem, da bo vse uredu, vendar sem se mogoče bolj sekirala, da sem "mučla" najino pupiko, kot da se sekiram kakšen bo porod. Res. Komaj čakam drug teden v sredo, da grem spet na pregled in na ctg. Kot pravim..danes sem ful boljša in se ful pogovarjam z user posted image in jo prepričujem da bi blo fajn da bi šla sama na glavico. Pa tudi če ne bo šla, samo da bo z njo vse uredu in da se rodi zdrava. Uf, res je neverjetno kako imaš lahko nekoga tako rad,da bi dal življenje zanj, ki ga v bistvu niti ne poznaš.user posted image Hecno, ne?

Zdej grem pa na napad na lubenico user posted image !  

Joj, a kar avgust je že?user posted image user posted image    Jupiiiiiiiiiiiiiii....sezona je odprta!user posted image

En veliiiiiiiiiiiiiiiiiiik objemček vsem RR-jevkamuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nell)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Avgustovke´08 - 4.del
1.8.2008 9:41:58   
anita goitan
Verjetno se vam tekom dneva nič več ne oglasim, ker naju ne bo doma kot sem prej napisala šibneva na Vipavsko, se pa jutri beremo.

Punce danes je mlaj, pa delni sončni mrk, pa 1.8.AKCIJA!!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu čipka)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Avgustovke´08 - 4.del
1.8.2008 9:42:42   
matejchi
anita a ti imaš kar upanje, da bo prej? Jaz mislim da pri nas pred 20. ne bo nič.
Je pa fajn user posted image , tut če zaradi tega ne bo nič prej... jaz grem tut zdaj mal prest.... hihi, da se našmu mucku dvigne "rep".


_____________________________

27.01.2004 - ŽIGA 20.08.2008 - MARUŠA
RD RR
Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s svetá odganjaš - sence. (T. Pavček)

(odgovor članu anita goitan)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Avgustovke´08 - 4.del
1.8.2008 9:51:25   
K_a_t_j_a
jutro.
Piše vam fant od Katje, z malim je zdaj vse vredu, bil je dva dni pod lučko ker je dobil zlatanco pa infuzijo je mogu dobit, ker je bil mal bolj slabokrvn, danes pa so ji ga prpelali, tak da pravijo, da je vse vredi.
So ji rekli, da gre jutri domu če ne bo kaj narobe.
Katja vas pozdravla in komaj čaka da bo lahko čvekala z vami.


_____________________________

30.07.2008 - najina sreča JAN

04.03.2011 -06.04.2011 angelček Jure

(odgovor članu matejchi)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Avgustovke´08 - 4.del
1.8.2008 9:53:35   
Ryssa
Ojla user posted image

A katero danes kaj daje?
Mene nekaj krči matrajo spet že od včeraj, pa ponoči sem jih v spanju čutla. Hvalabogu niso bili tak močni, da sem lahk spala. Zgleda da imajo nebesna telesa vpliv na mene, me je že zadnjič nekaj matralo ko je bla polna luna.
Sicer je pa lep datum 1.8., pa 8.8., pa 14.8. in 24.8. Sva se z malim zmenila da pride na enega od teh datumov user posted image user posted image user posted image

Sicer pa, kje pa ste vse danes? Ste bolj redkobesedne user posted image

Erin si še z nami ali sem imela prav ko sem rekla da bo danes tvoj dan?

(odgovor članu matejchi)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Avgustovke´08 - 4.del
1.8.2008 9:56:32   
Ryssa
Fant od Katje super da je vse ok in da gresta jutri že domov user posted image user posted image user posted image

Nekaj sem še pozabla vprašat. A se pediatra izbira že pred rojstvom ali po? A ve jih že imate?
Ne vem ali naj pokličem že zdaj ali šele po rojstvu user posted image

(odgovor članu Ryssa)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Avgustovke´08 - 4.del
1.8.2008 10:04:07   
anita goitan
vstopila sem v 39.teden in mi piše:Nosečka ste še kar tukaj?user posted image user posted image
ja kaj naj pa..user posted image

(odgovor članu Ryssa)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Avgustovke´08 - 4.del
1.8.2008 10:06:06   
matejchi
anita mal refoška prnesi, mislim da bo pospešil...

_____________________________

27.01.2004 - ŽIGA 20.08.2008 - MARUŠA
RD RR
Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s svetá odganjaš - sence. (T. Pavček)

(odgovor članu anita goitan)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Avgustovke´08 - 4.del
1.8.2008 10:17:57   
anaya
Jutro pupe...

Po 12ih urah spanja se javljam.... super je ko si popolnoma spočit.

LenaG: tisto na seznamu (kraj) je kraj kjer bomo rodile, ne kraj od kod smo.... vsaj pri večini...

Muklla: jaz sempa slišala, da naj bi fantki imeli navado it čez rok, sicer pa vsaka nosečnost je zgodba zase, jaz po tihem še  sicer vedno upam da bom prej, al pa da vsaj hitro mine....

Gajka: V čem je finta ja da naj ne hodimo bose??? Moja mama tut skoz teži s tem, pa sploh ne ve da je to najboljše (vsaj občutek), ampak se ne dam, še vedno bosa tekam okrog kamorkoli le lahko...

Čipka: revica ne se tolk sekirat, če si mučla pupiko, ni ji blo tolk hudo kot tebi.... mogoče se ji je malo čudno zdelo samo ko jo je nekdo obračal od zuni.... pa baje je dokazano da je porod najhujša bolečina, ki jo doživimo v življenju, tako da tisto jo bo precej bolj bolelo pa je čist naravno.... hvala bogu da pozabimo na to...

(odgovor članu anita goitan)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Avgustovke´08 - 4.del
1.8.2008 10:36:38   
andrejaboris
Jutro babike!

Je bla pestra noč, ko se je Lan zbujal na 2-3 ure. Verjetno me pripravlja na pol ko bo user posted image ! Ne vem kaj ga meče zadnje dni!

Lena jaz grem rodit v MB! Sem 1. tut in same pohvale upam da bo tut v 2. tako!!!

Erta, oziebo in Sandra fajn opravite!!!

Kje pa je Erin? Zdaj nas spet za nos vleče, ko me že mislimo da carta!user posted image user posted image user posted image Pa brez zamere!

Ryssa pediatra izbereš po rojstvu, ko že imaš zdravstveno kartico!

Čipka verjamem da ti je hudo, samo ne se sekirat, še bo tvojo user posted image zaskrbelo! Smo s tabo! Boš vidla da bo vse ok!!!user posted image user posted image user posted image

Mukkla jaz sem Lana rodila 4 dni čez rok! Sem pa tut slišala, da baje user posted image nočejo ven! Na koncu pa tak vsi pridejo!user posted image user posted image user posted image

Nič še pridem kasneje pogledat kaj dogaja! Avgust je že!!! JUpiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!






_____________________________

Lan, Enej in Boris so moj smisel življenja!!!

22.11.2005 Lan
17.08.2008 Enej


(odgovor članu anaya)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Avgustovke´08 - 4.del
1.8.2008 10:39:34   
betty
Zivjo!
Pozdravljene v mesecu avgustu! Njaprej cestitke vsem novo pecenim mamicam!!! user posted image user posted image user posted image  kr nekaj se vas je ze na bralo :)

Erin - naslednji pregled + ctg imam 6.8. ,v sredo, ko sem imela pregled,sem cakala na dr.2,5 ure. da te vse mine. v ljubljanski porodnisnici je bilo ful vroce, itak pa brez klime. in potem se cakas in cakas... da ti rece: se mi zdi, da je obrnjen na glavo. imate kaksne tezave? no, potem pa cez en teden. potem sem mu rekla, naj mi vzame bris za streptokok B. on pa: zakaj pa vas to skrbi????    halo?! mi je pa potem le vzel bris.

zanima me ,ce vam je ginekolog predlagal odvzem brisa na streptokok B? sem brala v revijah, da je kr dobr, ce ves ali si okuzen ali ne? novorojencek ima potem lahko kr nekaj tezav. skratka - nocem zamoriti, ampak ti ginekologi (vsaj moj) se mi zdi prevec flegmaticen. bo ze...

Ryssa - tudi jaz se nimam izbranega pediatra. lahko si ga izberes prej ali pa potem. itak ti nekje morajo vzeti otroka. pri nas je tako ,da ko pride babica na obisk (patronazna) ti predlaga najbliznji zd. dom in to naj bi bilo potem to. razen ce ne zelis, potem se dogovarjas drugje.

lp vsem in cimmanj vroceine vam zelim!
B

(odgovor članu Ryssa)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Avgustovke´08 - 4.del
1.8.2008 10:45:50   
Erin
Evo mene...še vedno 2 v 1, nič ne zvija, nič ne ščipa, nič od nič...le spet imam popolnoma premočene vložke...user posted image mali se je umiril, no saj miga, samo še manj kot se je, revežu je zmanjkalo prostora. Ajde, gremo venuser posted image Pogodba je potekla...

čipka- samo da si boljše user posted image
Ryssa - jaz še nimam pediatra izbranega pa mislim da tudi ne bo veliko izbire saj sta samo 2. Se pa to, vsaj kolikor vem, izbira po rojstvu otroka.user posted image

Grrrrr..jaz pa čakam  sedaj da čistilka od družine v zgornjem štuku spet stepe tepihe da jo ujamem pri dejanju in lahko ornk naderem...bitchuser posted image Jaz naj pa potem sušim od malega perilo ona bo pa prah gor strešala.... kar naj izziva, bo že videla - MENEuser posted image user posted image user posted image


_____________________________

*Kdor upa-vztraja-kdor vztraja - ZMAGUJE!
**Poražen si šele takrat, ko se sam predaš.
***Zmagajo tisti, ki verjamejo, da to zmorejo.

(odgovor članu anaya)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Avgustovke´08 - 4.del
1.8.2008 10:57:16   
pingo80
Danes je pa za mano ena taka fajna noč. Sem spala 8 ur v enem kosu; mal sem sam učke odprla, ko je šel user posted image  v službo, pol pa naprej. PA še brez obiska WC-ja sem zdržala.

Čipka - tvoja pupika ve, da si to poskusla tud zarad nje. Ne se obremenjevat s tem. Je pa res,da kar težko verjameš, da maš lhko nekoga tko rad, pa ga sploh ne poznaš. Jaz se kar neki jokam, ko se z mojo pikico pogovarjam o porodu, da ji bom pomagala, da bo čim prej zunaj ... Eh, jokica pa taka.

Maja T. - nam je vsem jasno, da je vajina Zara na 1. mestu. Sem pa vesela, ko napišeš, kaj se kaj dogaja z vami, kaj počnate, kaj špiči. Pa user posted image  tvoji princeski za pridno papcanje.

Midva pa imava danes z mojim user posted image  10 let od kar sva skupaj. Tak da si bova privoščila večerjo, pol pa kino, pa ...

(odgovor članu *zvezdica*)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Avgustovke´08 - 4.del
1.8.2008 11:03:31   
pingo80
Erin - vidim, da imaš probleme z zgornjimi sosedi oz. njihovo čistilko. Jaz pa nisem norela zarad stepanja tepihov, ampak zarad obiranja rož. Jaz pometem balkon, pol grem pa zvečer ven sedet in mam vsepovsod polno vejic od grmičkov pa cvetov. Sem lani skor znorela. Pol sem jo pa enkrat na balkonu čakala in ko sem slišala, da je začela lomastit sem gor bulila - direkt v njo in bla čist tih. Si je očitno pršla gor. Letos so na balkonu sam še cvetki, kar pa pač ne morš pomagat. LE PEJT JO NAP...

(odgovor članu pingo80)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Avgustovke´08 - 4.del
1.8.2008 11:07:09   
sayuri
ZojaMiša mi je poslala SMS. Zjutraj je imela čuden izcedek in se je šla pokazat v P.. SO jo kar zadržali, ker je ta mala zelo nizko in že čutijo glavico. Mora še kak teden zdržat. Zvečer bo dobila računalnik, pa se bo že sama lahko kaj javila.

ZojaMiša, čuvaj se in počivaj.

Sem samo to prišla sporočit....laufam v spalnico user posted image

(odgovor članu pingo80)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Avgustovke´08 - 4.del
1.8.2008 11:10:20   
bambi14
OOJ,
tud jaz sem vam našla. Hihi kr ne morem verjet kolko smo že načvekala in se počutim kot, da imam še eno familijo na netu in spremljam naše dihanje in pogovore in mi je lepo z vami.user posted image

Torej čestitke vsem za bebice in obletnice ,.....sem malo iz RR padla in morem vse prebrat, če mi bo ratalo.user posted image
No včeraj sem imela pregled, je naredla pregled in mi dala canestene( baje je malo sora)- ja ok  če je treba je treba. Vse ok, žal pa mi ni delala UZ, pa tudi na CTG me še ni poslala, baje pošlje po 39. tednu.

Mi2 sma doma pridna, vsaka 2 dni moj odmkne kamelje ustnice in zmasira presredek- hhhhhmmmm.....kaj drugega pa se ne upa dotaknit, pravi, da ga bo tamala primla za prst al pa ga vgriznila- hihi, al pa da ga bojo kamelje ustnice požrle- jooooj se morem nasmejat user posted image user posted image user posted image . Po 8.08. pa grem v akcijo za rodit, ...kaj bom delala še ne vem, ene baje hodijo dosti po stopnicah,...

(odgovor članu pingo80)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Avgustovke´08 - 4.del
1.8.2008 11:11:14   
Barbarinha
Drage souser posted image !

Da se po dolgem času še jaz malo javim, da vidite da smo še vedno 2v1.

Najprej veliko user posted image  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image vsem srečnim mamicam in malim štručkam, ki se jim je tako zelo mudilo videti naš svet. Obilo lepih trenutkov, čimmanj kolik in drugih nevšečnosti, da bodo zdravi, zadovoljni in okroglih ličk.

Čestitke za 4. del, res ste prave čveke, imam slabo vest, da nisem k temu nič prispevala.

Kolikor vidim, sem čisto povprečna nosečka; tudi meni malo zatekajo noge, imam take hruške v gležnjih, na prstkih pa safaladice. Občasno dobim mravljince v trebušček, tu in tam kakšno špikanje, trikrat sem izgubila nezavest, prvič so mi rekli da zaradi dehidracije in me držali v bolnišnici cele tri dni, drugič in tretjič pa kaj vem... pijem ko goba, tako da dehidracija ni bila.

V sredo sem imela G, ki je naredila vaginalni pregled in ugotovila, da sem še vedno čisto in popolnoma zaprta, ter UZ malega Lukca in opravila vse potrebne meritve; nahaja se točno v sredini krivulje, torej bo čisto povprečen dojenček, ki tehta malo čez tri kilograme in ima že ogromno laskov, na trebuščku in ličkih se mu že nabira špehec, plodovnice je dovolj, maternica je gladka. Bomo kar do 25tega počakali da vidimo malega nogometaša. Deset serij gibov naštejem še preden vstanem iz postelje, se mi  zdi da me kar zbrca ven: daj mama, vstani malo, da bom lahko aji tu not. Sem se pa čudila, ker si mali požerušček že od prejšnjega pregleda pred 14timi dnevi še vedno tišči pest v usteca. Je G rekla da so taki radi pravi požeruhi, me je kar strah, da mi bo non stop na prsih visel in se dojil.

Prav tako sem imela v sredo zjutraj prvi CTG v Ptujski porodnišnici, pa se mala žaba ni premaknila niti enkrat user posted image . Sva morala z user posted image  po stopnicah na porodni oddelek, kjer so nama pokazali sobe in protokol. Mi je bilo všeč, kako so nama sami povedali stvari, brez da bi morala spraševati in siliti. Nato sva malo čakala, spila vročo čokolado, da bi se kaj pričelo dogajati, sladkor ponavadi pomaga. Obuli so naju v copate in oblekli v halje, sterilizirali roke in nama razkazali še porodno sobo, ki je resda zdelana, ampak je čista. Babica, ki nama je vse razložila pa super prijazna. Priznala je, da ultive ne odobravajo, je pa vedno na voljo (imajo tri porodne sobe in tri aparate za ultivo, ter anestezista 24 ur na voljo, samo potrdilo moraš imeti, da si opravil informativni razgovor v protibolečinski ambulanti, in je popolnoma brezplačna). Sem jo še vprašala glede rezanja presredka in je odgovorila da nihče noče rezati presredka in da to opravijo le v skrajnem primeru, ko vidijo da bo prišlo do raztrganin in ga čuvajo, če se le da. Izjavo je dopolnila še s svojo izkušnjo, da je rodila dvakrat v porodnišnici kjer dela, in da je bila dvakrat rezana. In je vse odvisno od ženske do ženske, ene so bolj, druge manj elastične. Če povem po resnici, sem kupila drago Kosmerbino rjavo kremico, in sva z dragim masirala lih dvakrat. Me je bolelo in mi bilo oh in sploh neprijetno tisto pritiskanje dol.  Noooooo, nato sva še malo počakala, spet so me zvezali na CTG in me obrnili na levi bok, kar je bilo bolje. Je ubogal mamico in pridno sodeloval. Mamica pa je skoraj zaspala, ko je poslušala enakomerno bitje srčka. Sledil je razgovor s porodničarjem, ki je spraševal zakaj me je G sploh poslala na CTG, če se sploh nič ne dogaja. Ja kaj pa jaz vem, zakaj me pošilja, jaz samo ubogam in grem, že ima razlog za to. Je bilo vse BP, srček normalno, gibi so. No, naslednji CTG sledi v torek 12.08., G pregled pa naslednji dan 13.08., nato gre G na dopust. Mi je rekla da bova dali še to skozi, nato pa imam njen blagoslov, da rodim. Bom tako že v 39t takrat.

user posted image  veselo masira kremico proti strijam, nisem pridelala niti ene (vseeno bom počakala, da vidim po porodu), zato pa sem na +18kg. Groooza! Sem kot nasedli tjulen.

Me čudi, da so nekateri G tako neosebni in nenatančni. Za otročka se morajo potruditi, še posebej za mamico, in če gledamo da nekateri več desetletij opravljajo svoj poklic, vaginalni pregled ne bi smel več boleti.

Čipka, svaka ti čast! Moj prag bolečine je tako nizek, da verjetno niti ne bi šla na tak poseg. Upam, da te kmalu neha boleti maternica. Verjamem, da je bilo pravo mučenje.

Glede user posted image , sem se tako nasmejala komentarjem. Je moj user posted image  rekel, da naj kar napišem, da nima miru. Po masiranju olja proti strijam, obvezno sledi cartanje. Skoraj vsak večer. Sem srečka ne? user posted image

Zaenkrat je to vse, obljubim, da se bom več javljala.

Upam, da v tem vročem in soparnem dnevu noge ne bodo preveč zatekale.

Pa pa!



_____________________________

Tudi črna ovčka volno daje!

(odgovor članu anaya)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Avgustovke´08 - 4.del
1.8.2008 11:14:44   
Krysia
Čipka - sej tvoja user posted image ve, da jo nisi matrala zato, ker bi ji hotela kaj hodega. Sploh pa mislim, da je tebe veliko bolj bolelo kot njo - njej je bilo verjetno bolj neprijetno kot boleče. Sem pa zadnjič nekje brala od enih vaj, ki so kao dobre za to, da se otrok obrne. Sam se ne spomnim, v kateri knjigi je bilo. Mogoče Nega nosečnice in dojenčka al pa nekaj takega ... Bi ti prepisala, pa sem jo pred kakšnim tednom nesla nazaj v knjižnico. Sem pa slišala tud eno varianto (ne vem, če ji je za verjet, ker je mal čudna), da otrok potuje za lučko ... Torej naj bi posvetila na trebuh tam, kjer ima glavo, pol se pa počasi premikaš z lučko dol proti medenici ... user posted image Ne vem, no ... sem precej skeptična do tega, ampak kaj pa vem - bolet že ne more, a ne? Poskusi še vtipkat v kakšen brskalnik - mogoče pa kaj najdeš ... Joj, punce, ne me zdej napast, jaz samo povem, kaj sem slišala -  ne trdim da deluje in nimam izkušenj s tem ...

Erin, ti kar povej sosedi, kar ji gre ... mislim, sem 20 let živela v bloku, pa mi na kraj pameti ni padlo stepat preproge al stresat krpe čez balkon. Pa kaj je folku???? Pa sem živela čist na vrhu, pa se mi vseen zdi, da se to pač ne dela ... Pa tud rože ... sej če jih ocufaš, lahko to neseš v smeti, a ne?

No, ko že govorimo o datumih: men sta pa všeč 16.8. (če se ne motim, je takrat tud neka luna) pa 24.8. Ampak ne vem, kako se bova s podnajemnikom zmenila - bo kar sam povedal, kdaj se bo izselil ... user posted image

Joj, pr naslednjem postu pa končno dobim še eno zvezdico - če se ne motim ....

Ok, lepo se (s)mejte.

(odgovor članu pingo80)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Avgustovke´08 - 4.del
1.8.2008 11:25:11   
buhtlčk
Evo mene s pregleda. Vse ok, razen kri 108, pa kile so pač na +23. In mi sestra komentira da ''sej jeste nekej, sam slabe kvalitete''. Sm ji kr zasikala, da tolk kvalitetn k zdej jem še nikol nisem, sam samo da neham želez zraven jest mi pade. Želez na svoje stroške seveda, na recept mi ni še nikol nč dala, sam skoz z neko teletino mori. Mah...me je mal popuser posted image . Pa sej drugač je ok, G je pa sploh prijazen, čeprav sva sam srčka poslušala (pa prav, da je to tko k en CTG, da ne rabim it, če dobr gibe čutim, da to je edin važn). Tko, upam, da do naslednga pregleda v petek že rodim. G prav, da zarad njega že lah grem, jst se pa strinjam.

(odgovor članu Krysia)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zakaj tudi najbolj zdrave nosečnice slabo ...
99 odstotkov nosečnic se pritožuje nad kakovostjo spanja. Preverite, kateri so trije glavni razlogi, zakaj nosečnice pog...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?