|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Če si pila alkohol preden si zvedela
6.8.2008 9:42:10   
*lena*
Nasla zanimiv članek:

 
 
Zanima me, ali lahko nekaj zaužitega alkohola v prvem mesecu nosečnosti poškoduje plod, saj sem ga nekaj zaužila, ko še nisem vedela, da sem noseča.




Načelno lahko tudi manjše količine alkohola vplivajo na razvoj otroka med nosečnostjo. Zato nosečnicam, ki vedo, da so noseče, svetujemo opustitev uživanja alkoholnih pijač ali pa vsaj njihovo zmanjšanje na najmanjšo možno mero.
Vendar pa je na srečo tudi narava nekoliko poskrbela za varnost novonastajajočega življenja. Ob oploditvi jajčne celice z spermijem namreč nastane zigota, iz katere se počasi začne razvijati zarodek.
Celice zigote se razdelijo na celice, ki se bodo razvile v tkivo posteljice in se vrastle v maternično sluznico, in na celice, ki tvorijo zarodek. Zarodek ima v tej fazi "s seboj nahrbtnik z malico", tako imenovan rumenjakov mehurček, ki ga poznamo tudi iz razvoja drugih zarodkov, še posebno piščančkov.
Tako, kot je razvijajoči se piščanček zavarovan pred vplivi okolja in zadostno preskrbljen s strani rumenjakove vrečke, je preskrbljen tudi razvijajoči se zarodek, ki se s pomočjo posteljice še ni povezal z mamico. Prva povezava nastane v času, ko otroku začne biti srček, to pa je nekje po petem tednu nosečnosti. Po tem času rumenjakov mehurček počasi izgublja na pomenu in usiha, rastoča posteljica pa prevzema njegovo skrb za prehrano in oskrbo zarodka.

Torej na kratko rečeno. Ginekologi računamo začetek nosečnosti od prvega dne zadnje menstruacije, torej približno dva tedna pred zanositvijo. Ko ženski izpade menstruacija, po našem štetju minejo štirje tedni, je to čas, ko je plod varno preskrbljen s strani rumenjakove vrečke. Torej je narava poskrbela, da je otrok varen do takrat, ko mamica ugotovi, da v njej raste novo življenje in si temu primerno uredi življenje.
V tem času je škodljivo le radioaktivno sevanje, rentgensko slikanje, terapija s kemoterapevtiki in zelo redkimi zdravili za kronične bolezni. Ženske, ki takšna zdravila prejemajo ali so v takšnih postopkih, pa za to nevarnost vedo in so zato vključene v prednosečniško svetovanje.

Upam, da ste iz vsega napisanega razbrala, da ena zabava z nekaj pijače pred izpadom menstruacije ne bo povzročila pri vašem otroku nobene škode. Zdaj, ko veste, da ste noseči, lahko na svojo "pikico" tudi sami naprej popazite.Torej, želim vam veliko sreče in užitkov v vaši nosečnosti.

_____________________________

Lena
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Če si pila alkohol preden si zvedela
6.8.2008 10:27:09   
sirenetta
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Lena, a lahko napišeš še, kdo je napisal članek? Glih tolk da bomo vse še malce bolj pomirjene...

(odgovor članu *lena*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Če si pila alkohol preden si zvedela
6.8.2008 10:57:27   
*lena*
 

Svetuje ginekologinja Vesna Fabjan Vodušek, dr. med.

Svetovalnica, 24. marec 2008 08:36
MMC RTV SLO



_____________________________

Lena

(odgovor članu sirenetta)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Če si pila alkohol preden si zvedela
6.8.2008 14:18:16   
glen
Prijateljica je zvedla da je noseča ko je bilauser posted image že skori 3 mes.Imela je zelo neredne cikluse in neke vmesne krvavitve,tako da ni posumla.
Malo preden je zvedla zauser posted image ,se je na enem žuru fajn nacukala pa ima zdaj doma zdravega velikega 5 letnika.
Srečno nosečnost

(odgovor članu *lena*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?