|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   študentka
2.3.2005 13:49:35   
majcy25
Najprej vse lepo pozdravljene!

Včeraj sem izvedela, da sem noseča. Rok imam na začetku novembra. Sem absolventka, ostal pa mi je še en izpit in diploma, ki je že skoraj pri koncu. Ker imam status študenta do konec oktobra, me zanima glede denarne pomoči, ali je boljše, da z diplomo počakam,da se mi absolvent podaljša za eno leto, ali se prijavim na zavodu. V katerem primeru dobim več in koliko?

Če ima katera podobne izkušnje, mi naj prosim pomaga.

Lep pozdrav od presrečne :nosecka:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   študentka
2.3.2005 17:22:28   
san
najprej cestitke

tudi jaz sem se studentka in nekaj malega ti lahko povem

ce bos podaljsala absolventa, potem bos dobivala starsevski dodatek iz CSD v visini okoli 42000 sit,vsako leto se malo povisa in sicer ta znesek dobivas 1 leto od otrokovega rojstva
ce pa se prijavis na zavodu, pa lahko zaprosis se za socialno pomoc na CSD , mislim da gledajo dohodke zadnjih 3 mesecev

najboljse pa je da gres na svoj center za socialno delo in povprasas socialno delavko

v mojem primeru je bilo boljse da sem obdrzala status absolventa, ker sem dobivala tudi stipendijo in je skupaj naneslo vec

lp sandra

(odgovor članu majcy25)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   študentka
2.3.2005 17:34:12   
san
aja pri rojstvu ti pripada tudi paket za novorojencka, lahko pa se odlocis tudi za denar v visini okoli 53 000 sit, ki ga dobis pri CSD in pa ne pozabi oddati obrazec za otroski dodatek

lp

(odgovor članu majcy25)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   študentka
2.3.2005 20:42:03   
Naty*Taja
Lepo pozdravljena! Me veseli, da nas je toliko študentk v pričakovanju. Tudi sama sem absolventka, sicer še malo dlje od diplome kot ti (za štiri izpite), pa bom že. Men je trenutno najbolj pomembne moja bebica, ki že zelo veselo brca in me opominja nase! Čez kaka dva meseca bo pa že z menoj.
No zdaj pa k odgovoru zate. Ravno prejšnji teden sem bila na socialni glede financ. Poleg štipendije bom dobila še 40.000 starševskega nadomestila in otroške doklade od otrokovega rojstva naprej! Otroški dodatek se mi bo obračunal glede na moje prihodke v letu 2004 - kar je bilo pri meni delo preko študenta in štipendija.Prijavljena bom kot samohranilki(tako se bom opredelila, ker imam stalni naslov še doma in ne pri fantu, pa tudi poročena še nisva) tako, da bo otroških nekje okrog 25.000,00? No potem pa dobiš še paket ob rojstvu - izbiraš lahko med štirimi različnimi paketi, ali pa se odločiš za denar, znesek je nekaj čez 57.000,00. Poleg tega, če boš podaljšala status, boš kot študentka upravičena do darilnega bona v vrednosti okrog 15.000,00 pri Vzajemni!
To bi bile pa menda vse možnosti za pridobitev financ kot mamica-študentka. Zdaj se pa odloči, če se ti splača podaljšat abs. Upam, da sem ti kaj pomagala, vem, da so meni informacije tule na tem forumu ful prav prišle.
Lep pozdrav in uživaj v nosečnosti!


(odgovor članu majcy25)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   študentka
3.3.2005 8:21:48   
Moyca_
jaz sem dobivala socialno in starševski, pa sem tudi abs.
idi se zmenit-mislim da ne rabiš biti na zavodu prijavlena, vsaj pri meni je bilo tako

(odgovor članu majcy25)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   študentka
3.3.2005 8:40:03   
maruškaD
Starševski dodatek dobiš tudi, če si prijavljena na zavodu.

Kot študentka pa lahko poskusiš dobiti še republiško štipendijo. (če je še nimaš) lahko vložiš ob izrednih razmerah (rojstvo otroka) to tudi med letom. Ko imaš otroka se dohodki tvojih staršev ne upoštevajo več. Torej tvoji (ki jih nimaš) in pa fantovi če živita skupaj. (lahko pa si kot samohranilka) - odvisno kaj se bolj splača. Če boš imela dovolj nizke dohodke lahko računaš še na socialno pomoč.

Jaz sem bla redna študentka prvega letnika, ko sem rodila.

(odgovor članu majcy25)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   študentka
3.3.2005 8:41:34   
Naty*Taja
A mi lahko prosim poveš od kod si?
Zanima me kako to, da ti niso nič nergali, ker nisi prijavljena na zavodu? A nisi potrebovala nobenega potrdila od tam - ponavadi ga potrebuješ, da ti dajo socialno pomoč?!
Tudi sama sem absolventka in imam letos še štipendijo, in pa nekaj neopravljenih izpitov, za kar bi drugo leto še potrebovala status. Štipendije pa potem ne bo več, pa sem premišljevala, če se bolj splača imet status in zastonj izpite, al se bolj splača imet socialno. Če imaš lahko pa oboje skup je pa itak najbolje.
No skratka prosim, če mi obrazložiš, kako to dosežeš in če ni skrivnost kakšen je znesek socialne?
Hvala za odgovor in lep pozdrav

(odgovor članu majcy25)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   študentka
3.3.2005 8:42:31   
Naty*Taja
Se opravičujem, moje zgornje vprašanje je za Moyco!

(odgovor članu majcy25)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   študentka
3.3.2005 8:49:43   
maruškaD
Iz Hrastnika. Če imaš status študenta ne moreš biti prijavljen na zavodu. Ti prinesi potrdilo o vpisu.

Jaz sem imela tako situacijo, da sva bila z mojim prijavljena skupaj, kmalu sva se tudi poročila. Zato so se njegovi dohodki upoštevali in smo mejo za socialno pomoč presegli za 1500 sit. (pa moj nima visoke plače)

Se ti pa delo preko študentskega servisa upošteva pri izračunu otroških dodatkov in socialnih pomoči. Jaz sem začela delati preko študenta ko je bil Jakob star 1 leto. Zelo kmalu so mi znižali otroški dodatek. :hudicek: In ugotovila sem. Bolj si priden in se trudiš svoji družini nuditi dobre pogoje, bolj te vseh koncih oberejo. Včasih je najbolje biti en velik lenuh nič ne delati in pobrati vse možne pomoči.

(odgovor članu majcy25)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   študentka
3.3.2005 13:08:25   
Moyca_
hay,
ja jaz sem prinesla potrdilo o šolanju, pa takrat moj uradno ni dobival nič- in to je vse. Ti samo nesi notri. Potem se je moj zaposlil pa sem dobivala nekaj malega(okrog 25 000) ker je imel prikazano najnižjo plačo. Sedaj pa ne gre več:)
Sem pa dobivala 50 000-ampak komaj sem dala na koncu nosečnosti notri, tako da smo dobivali kot družina.

(odgovor članu majcy25)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   študentka
3.3.2005 13:11:10   
Moyca_
pač če nisi na zavodu je še ena možnost do9bivat socialno in to je ta, če imaš potrdilo o šolanju.

Pa ko rodiš ti za eno leto podaljšajo status-po zakonu. Daš notri vlogo in rojstni list-če še slučajno nisi vedela

Meni so ga že 2 krat:)- (za 2 otročka:))

(odgovor članu majcy25)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   študentka
3.3.2005 14:52:02   
san
zivjo
jaz sem prijavljena kot mati samohranilka in imam tudi ze 2 otroka, izabela je dopolnila 6 let in ko je imela 1 leto sem zacela studirati. ves cas sem dobivala stipendijo, otroske doklade in na zacetku 1 leto starsevski dodatek, vendar pa socialne nikakor nisem mogla dobiti, ker sem imela status studenta. je rekla socialna delavka da edino ce se prijavim na zavod, vendar se mi to ni izplacalo. no pred 1 letom sem rodila se izidorja in takrat podaljsala absolventa, a hkrati izgubila stipendijo, ker jo lahko dobivas le 1 leto kot absolvent. sedaj imam zopet status studenta, ker sem vzporedno na istem faksu delala se eno smer in sem bila zopet na CSD Lj-Vic, pa je rekla socialna da nikakor ni mozno da bi s statusom prejemala socialno pomoc.
no sedaj dobivam le otrske doklade v visini 42000 za oba otroka, starsevsi dodatek, ki sem ga dobivala 1 leto v visini 39000 sit, pa sem ravno nehala prejemati.

Moyca

in sedaj me v bistvu zanima ta moznost socialne na podlagi potrdila o solanju, kdo ti jo izplacuje.
hvala za odgovor
lp:)

(odgovor članu majcy25)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   študentka
3.3.2005 16:46:14   
Moyca_
ne vem no zgleda da je odvisno od občine- pa morda tudi zato ker smo bili kot družina obravnavani?!
Ne vem no, sem pa pod občino Pesnica pri Mariboru. Ko mi je status potekel sem nehala dobivat podporo in potem ko sem prinesla spet potrilo sem dalje dobivala.
Ne vem kako je pri ostalih, ampak pri meni je bilo tako- morda pa je odvisno tudi od referentke.
amo mislim da ti pripada, zakaj pa ne?!

(odgovor članu majcy25)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   študentka
4.3.2005 9:16:07   
majcy25
Moyca a ti status podaljšajo tudi če ti do poroda manjka en mesec. Status imam do konca septembra. Rok poroda imam pa novembra. Kako je s tem?

Lep pozdrav od :nosecka:in:duda:

(odgovor članu majcy25)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   študentka
4.3.2005 9:23:37   
Moyca_
JA MENI SO GA-SEM TUDI RODILA NOVEMBRA. kOT RAZLOG SEM NAVEDLA NOSEČNOST-PA SO MI GA PODALJŠALI ZA 3 MESECE, V TEM ČASU SEM PA RODILA IN SO MI GA POREM ZA ENO LETO. TAKO DA IMAM STATUS DO 31.12.2005:)-:)-:)-

SE NISEM IMELA NAMEN DRET:)-

(odgovor članu majcy25)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   študentka
4.3.2005 10:21:36   
majcy25
Najlepša hvala za odgovor.

Lep pozdrav;)

(odgovor članu majcy25)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?