|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  143 144 [145] 146 147   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Desetke007 part 4
25.8.2008 21:40:13   
živa
Hoj!

Danes mi je čvergo uprizoril zverinsko dretje - ni in ni hotel zaspati niti na zizi niti kako drugače, zaspan pa za umret - in kot nalašč je še big brother nagajal. Zdajle me od tišine ušesa kar bolijo user posted image . Se psihično pripravljam na burno noč. Zdaj sem že tako utrujena in obupana, da se poigravam celo z mislijo, da bi pustila mojega čvergija kakšno noč jokat. Pa saj nimam srca, ampak prav res ne vem več, kaj naj naredim. 

Sicer pa je čvergo prehlajen user posted image . Vročine nima, samo iz nosa mu teče. Ali razen spiranja s fiziološko (joj, to je šele dretje!) poznate še kako domače zdravilo za hitro pozdravitev prehlada?

V četrtek na srečanje pridem, vsaj zaenkrat tako mislim, najbrž z obema. Vas bo lepo spet videt. Majoli, res te bomo pogrešale. Čas, kraj? Kodeljevo ob 11h? Ali pa je slaba napoved?

A lahko še jaz nekaj v zvezi s piknikom user posted image ? Poskusila sem eno super pecivo, trikotne oblike, s kokosom. Kaj je bilo to in kdo je mojstrica, ki ga je ustvarila? Tudi sicer najlepša hvala vsem pekovkam, ker se jaz niti slučajno nisem zrajtala, da bi bilo lepo kaj prinesti.  Pa slikce so tudi super user posted image , si moram vzeti čas in si jih naložiti.

kinnie, moj user posted image  me je danes obvestil, da ima v petek službeni piknik, v soboto bodo pa itak električarji na bajti in posledično ne bo nič od njega. Če si izborim avto, bi se pa mogoče lahko oglasila in za kako noč razveselila še mojo mami ... no ja, čvergo jo bo, ko bo vpil user posted image .

Mehurčica, me veseli, da so na svetu še normalni šefi in so ti omogočili dopust user posted image .

Vrtec: danes sem klicala, ker ni bilo ne duha ne sluha od kakega klica vzgojiteljice in uvodnega sestanka. No, moj večji je sprejet med letnike 2005 in torej izven jasli user posted image . V trenutni finančni situaciji se ok. 600 evrov na leto (če sem prav izračunala razliko med plačilom za jasli in 2. starostno obdobje) ogroooomno pozna. 

Teka, a tvoj user posted image  igra v bendu? Moj je ravno včeraj na pikniku - je tudi malo špilal - spet navduševal deco za trobento user posted image . Čvergo je bil čisto navdušen, gavnar pa zaenkrat raje prepeva. Pozna en sam verz iz neštetih pesmic, ki mu jih pojemo: mamice ne dam user posted image  user posted image

Komaj čakam, da se končno malo zleknem. Lepo se imejte,

živa

(odgovor članu Ulaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3601
25.8.2008 21:41:24   
živa
Še to: a ni veliko bolj zanimivo čvekat, ko se med sabo poznamo user posted image ?

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 3602
25.8.2008 21:45:40   
mehurčica
Živa, ja, res je čisto drugače pol nekomu nekaj napisat, ko veš kako zgleda. Ti morem povedat, da sem si te čisto drugače predstavljala.user posted image

Grem kr spat, ker imam oči že kot terminator...user posted image Rdeče torej..user posted image

Šele, ko postaneš mama, začneš resnično cenit zdravje.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 3603
25.8.2008 21:52:19   
sanwebdra
IZVIRNO SPOROČILO: Ulaa
dekce: bejbe, ki nesebicno prispevate dekce po katerih se valjajo nasi malcki - HVALA!
Mimogrede, kje se jih kupi?

Če misliš tiste s podlago (t.i. piknik odeje), sem jih pred 1 tednom gledala v Sparu za ene 9€.user posted image

Đulika danes v posvetovalnici - nisva nič zrihtale, ker je dobila še vročino, tako da ni bilo pik pik in nimava potrdila za vrtec. Bova poskusile brez AB, pa potem čez en teden spet po pikeca in v vrtec! Še vedno nima 9 kg.user posted image  Nove mere:
12 mesecev (no, 3 tedne prej): 75,5 cm in 8870g (nisem čist ziher, ker sem, KURA, doma pozabla kartonček - bom naslednjič prosila, da dopišejo).

Tako da sva teden pod vprašajem za srečanjeuser posted image , da res ne bo koga okužila pa še tisti potem ne bo mogel v vrtec! Čeprav ima "kao" čisto malo vneto levo uho (začetek) in rahlo pordelo grlo!

IZVIRNO SPOROČILO: živa
A lahko še jaz nekaj v zvezi s piknikom user posted image ? Poskusila sem eno super pecivo, trikotne oblike, s kokosom. Kaj je bilo to in kdo je mojstrica, ki ga je ustvarila? Tudi sicer najlepša hvala vsem pekovkam, ker se jaz niti slučajno nisem

Če se ne motim, je to bila mojstrica po imenu ULLA!user posted image  

Ko te dete vpraša, čeprav nikoli nismo doma imeli prižganega Big brotherja: "Mami, si jedla sir?"

(odgovor članu Ulaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3604
25.8.2008 22:03:20   
živa
IZVIRNO SPOROČILO: sanwebdra

nimava potrdila za vrtec.

Kje pa je logika? 4. cepijo otroka pol leta po 3. odmerku in če si npr. bil vmes bolan, se itak zamakne. Kaj pa potem, otroka ne moreš dati v vrtec ali kaj? Jaz vem, da se en moj alterfrend user posted image  izogiba cepljenju in mala pri 3 letih še ni prejela 4. doze (ali še katere prej), pa je bila sprejeta v vrtec.

Še vedno nisem šla podolgem user posted image .

Lp,

živa

(odgovor članu sanwebdra)
Neposredna povezava do sporočila: 3605
25.8.2008 22:12:08   
sanwebdra
Živa, spravi se že spatuser posted image user posted image ... saj bi se jaz tudi morala počasi novemu ritmu privajat, ker bom ob 6.30 koma ... takrat jaz najbolj spim!user posted image  Izgleda, da bo tu Julie hodila spat ob 19.00, ker mora spat 12 ur ... no, bomo videli!

Kar se naše P tiče .... glede na to, da če bo čez teden še vedno tako "bolana", da ne bo mogla bit cepljena, tud v vrtec ne bo mogla it ... pa mi je itak vseeno, al danes cetlc ali čez 1 teden. Ker danes itak nisem imela jaz nič zraven - razen zdravstvene.

Ko te dete vpraša, čeprav nikoli nismo doma imeli prižganega Big brotherja: "Mami, si jedla sir?"

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 3606
25.8.2008 23:10:19   
pingi
Hej!

Tale naš piknik je pa raztural, tako in drugače user posted image

Najprej naj povem, da sem bila res vesela, da se nas je toliko zbralo in uživalo skupaj z našimi otročki.
Tudi mojemu user posted image  je bilo všeč, čeprav je le s težavo privolil, da gre z nama.
Na žalost smo kmalu šli, tako da mi je bilo kar malo hudouser posted image , ko sem videla skupinske slikce in otročke s svojimi muffini.

Cenovni del: torej, plačala sem 13 evrov, ker sem bila prijavljena samo jaz (se je možek zadnji hip odločil, da gre zraven, pa nisem mogla prijavit dodatne osebe) in sva tudi jedla samo za eno osebo, ker se nama je zdelo to edino pošteno. Pila nisva nič, ker sem pričakovala, da bo sistem takšen, da naročiš po želji in takoj plačaš.
Torej, glede na to, da gre po mojem mnenju za velikanski nateg s strani gostilničarja, sem pač pripravljena solidarnostno prispevat razliko do "povprečne" cene.

Bi bila pa scena, če bi se res skalkuliralo, koliko se je popilo in potem šlo do gostilničarja in reklo: A daš denar nazaj, ali pa ti naredimo tako antireklamo na RR, da se boš še dolgo držal za glavo?user posted image

Predlog za drugo leto: se dobimo v Iškem vintgatrju (oz. nekje v naravi), obrnemo par kur, prinesemo pijačo s sabo in to je to. Bo imel moj user posted image  vsaj nekaj dela user posted image

Srečanje LJ. - itak, da prideva, glede na to, da je to zadnje srečanje na katerega bova lahko prišlauser posted image
Joj, punce, meni je tako težko it v službo. Prav pogrešala bom te naše čveke, pa naše male otročke. Mi je že vsak tako prirasel k srcuuser posted image  
A ni zanimivo, kako lahko otroci povežejo tako različne ljudi iz različnih koncev Slovenije? Se mi zdi, da se poznamo že od nekdaj. user posted image

Ok, malo za popestritev, ene gnusna zgodbica izpred štirih ur:
Sva bila s tamalim na otroškem igrišču in se on igra na travi z enim tovornjakom, jaz pa na klopci, ene 5 m stran. In ravno dobim en SMS, da je ena kolegica rodila in odtipkavam čestitko, mali pa neki vala po rokah. In gledam kaj ima, pa mi izgleda kot ena mala hruška. OK, naj jo ima. Pa si nese k ustom, pa jaz: Jaka, ne. Da dol, pa spet mečka naprej po rokah. Pa jaz začnem razmišljat, pa od kje mu hruška, če ni nobenega drevesa okrog?
In grem pogledat in je imel v rokah polža lazarjauser posted image , ga je že rahlo speštal, pa po trenirki si ga je razpacal... user posted image Skratka, gnusno na kvadrat! In mu grem roke umivat in valda ne gre dol. Se ga je tisti sluz držal kot ne vem kaj. Potem sem mu s plenico nekako zdrgnila roke, da ni bil več sluzasto oranženuser posted image
In če pomislim, da je po vsej verjetnosti tega polža tudi polizal... Jao.

Mehurčica, čestitam za službo!user posted image user posted image

Držim pesti tudi za Sanwebdro! Pa Vanili, javi, kako je s tvojo službo.

Živa, jaz sem pa ravno zadnjič mojmu razlagala, kako fino si ti odvadila svojga čvergota dojenja ponoči in da te moram spet malo povprašat za nasvetuser posted image
No, naš je danes ob pol dveh uprizoril pravo huronsko dretje, ker mami ni dala joške. Pa se je po 15 min pomiril in zaspal nazaj do 5.45, ko je bila mami bolj uvidevna in je dobil svojo drago joškouser posted image  

Ok, zdaj sem napisala cel roman. Lahko mirne vesti preskočiteuser posted image

Lahko noč!

(odgovor članu sanwebdra)
Neposredna povezava do sporočila: 3607
26.8.2008 8:22:03   
VANILI
dobro jurti!
najbrž telegrafsko poročanje, ker sta oba mala gor, Živa zabava teotka, ampak ne vem, koliko časa bo še tako.

Pingi- predlog za drugo leto mi je všeč, a lohk moj pomaga kure obračat?user posted image  

gnusi dogodki. jaka - bljeeeeeeekuser posted image user posted image  jaz sem pa včeraj v pasji drek stopila,kar spodrniklo mi je na njem. In to sredi mestauser posted image . No in ker vem, kako teo rad je krokse, sem dala moje in preventivno Živine kar v pralni stroj na 40,za vsak slučaj.

krokse: veste, saj mam tudi kaj drugega za obutuser posted image

živa - zobki ne morejo bit - a nima tvoj čvergo že kar polna usta zob?? no ponoč se je tudi teo zbujal, pa vrtel po pojstli kot odojek, pa stokal... sam po moje nam gre zobek ven. Bomo vidli. Zdaj pa zbujen in kot rožca. Jaz pa zombka zraven
evo, me žekličeta. Nič, vas berem kaj čez dan, danes grem urejat vlogo za znižano plačilo vrtca. Joj kok sovražim rihtat papirjeuser posted image

The only man who had his work done by Friday, was Robinson Crusoe.

(odgovor članu pingi)
Neposredna povezava do sporočila: 3608
26.8.2008 8:40:22   
Klaudia
Dobro jutro!

Vidim da se bo počasi služba začela za vse. Sama tudi že delam. Malo drugače kot smo vajeni, ampak je fajn, ker imam lahko Lio ob sebi. Sestra ima namreč strogo bolniško, samo do stranišča pa nazaj. In je iskala nekoga, da bi ji skuhal, pa cunje opral in malo po stanovanju pospravil. Glede na to, da nismo dobili vrtca mi je to super začasna rešitev. Tako da sem včeraj začela.

V četrtek lahko pridem ,ampak samo za približno eno urco. Bom vidla, kdaj moram it naprej.

pingi - je bil iški vintgar tudi v igri ampak žal do takrat še ves zaseden. Tako da moramo naslednje leto pohitet, če hočemo piknik tam.

mehurčica - čestitam za službo! Eni se bo pa zelo hitro navadila, je taka družabna punca.

ulaa - a bi lahko dobila recept za tiste kokosove trikotnike. Lia je bila tako navdušena nad njimi, da je na koncu vse pojedla user posted image

pikijakob in miška1 - imata ZS!

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu VANILI)
Neposredna povezava do sporočila: 3609
26.8.2008 8:49:24   
2ursae
živa, moj pikipok je tud nahoden ... ej, so muke s to fiziološko user posted image . A je kaj narobe, če mu le spiram, pol pa tistega nič ne sčrpam ven - ker je do takrat, ko k nosku pride na obisk črpalka, že tako nadražen, da se res bojim, da ga z njo ne bi kam štoknila user posted image . A ga lahk dam ven spat? Zunaj je pri nas 14'C, pa sem ga kar povozičkala, spi pa dosti bolje kot čez noč, ko je revček (in mama revcauser posted image ) res minimalno spal.
JOOOJ, jaz sploh ne znam porihtat bolnega otroka, pojma nimam. HB, sta bila oba do sedaj tiptop zdrava. Ga moram pocajtat, v čet. naj bi šli na user posted image .

mejte se

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 3610
26.8.2008 9:18:20   
Kasija
Vanili hvala za fotki!

Prehlad Elian je danes ponoči tudi ves čas jamral, jokcal in se zbujal. Ima poln nosek in se zbuja, ko se mu zatakne. Tako da sem bolj utrujena. Pa hotela sem vprašat isto glede fiziološke, pa vidim, da imate ostale iste probleme. Jaz trenutno držim velik lonec vode na štedilniku, da ves čas vre, in zaenkrat pomaga - vsaj na pol ure moram brisat pod noskom. Ker nimamo vlažilca zraka in ga itak nimam kam postavit pač prekomerno rabim štedilnik.

Srečanje v četrtek Prideva samo če ne bo prehlajen, če je morda nalezljivo.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3611
26.8.2008 9:46:13   
VANILI
blabla
jaz sem milivanili

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 3612
26.8.2008 10:33:26   
drobižek
Pozdravljene....

POgledala vse  slike in filmček. Res suuuuuuuuuuuuuper!

služba - mislim, da bomo vse slej ko prej na istem...ene malo prej druge malo kasneje....jaz tudi že jutri začnem s konferenco, s ta zaresno službo pa 22.septembra. SEm vzela en teden dopusta, ker začnemo z uvajanjem v vrtec 15. septembra. Ja, so pa me imeli že napisano v zasedbi kot da pridem 16.user posted image user posted image

mehurčica - tebi pa res čestitam iz srca, ker vem da si si to zelo želela! A si si govorila "hočem to službo"? Malo se hecam....super res!

Klaudia - kako je s copatki? Kdaj jih približno pričakujemo?Si dobila nakazano od mene?

teka, živa - a vajini user posted image so tudi glasbeniki? A kje igrata? MI smo tudi glasbeni....

teka - ta prava slika za osvajanje ženskih src!

ULLA - jaz bi tudi recept za tvoje trikotnike, čeprav me ni bilo na pikniku. Prosim...

gliste - mi smo zdaj naredili tisto 3 dnevno kuro z vermoxom, čez 14 dni še ponovimo. Kaj pa če še ne bo ok? Potem tudi v vrtec ne bo smela ali kako?

vedra - ste dali kaj preverit za gliste?

Lep dan vam želim! SE mi zdi, da jih lahko že štejemo počasi, ker bo jesen kmalu tu....

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3613
26.8.2008 12:56:31   
lane31
Hay.........se pridružujem v klub močno prehlajenih user posted image ponoči je kar hudo ker je navajena z dudo spat ,in ne more ker pol ne gre dihat.......čez dan je pa tako dobre volje ,hb brez tt , nosek spet zalivam z fiziološko -ji že tako full spravim ven ,potem pomirjanje in nato sesanje....se mi zdi da zdaj že bolj mirno spi opoldansko spanje ,bomo videli ponoči
Srečanje......naju ne bo ,ker tudi kašlja zraven.....pa še v službo se grem dogovarjat in prosjačit
Mehurčica.......iskrene čestitke še od mene,pa super da lahko imaš oboje dopust in službo , ti privoščim.......kaj pa si po profesiji ,če te lahko vprašam ?
Teka........ta slika pa je tako originalna user posted image bi jo skoraj mogla na kaki natečaj poslat

Grem malo počivat zraven male ker ponoči nisem skoraj nič in morda se še ena taka noč obeta

Vsem bolančkom user posted image ......

Ko te bom poljubila za lahko noč,
te bom še tesneje
in še malo dlje stiskala k sebi.
Takrat se bom zahvalila Bogu zate.
Ničesar drugega ga ne bom prosila,
kot le za še en dan s teboj...

(odgovor članu drobižek)
Neposredna povezava do sporočila: 3614
26.8.2008 13:18:50   
VANILI
oj!
sem vidla da je en domči škrat se mal poigral z mojim nikom, je že dobil kazen

služba - sem jo dobilauser posted image ,občutki so mešani, ravnateljica je mislila, da bom skakala do stropa, ampak sem čist otopela, ker mi je šlo v tem poletju preveč živcev. je za določen čas, hb do 31.8. in ne do 30.6., ampak... poslušajte tole...
moj mali teek ima danes 10mesecev... jaz pa že jutri začnemuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
pa kdo bo njega tok crkljal kot njegova mamica.... kdo ga bo stiskal k sebi in ga lupčkal, se smejal z njim.... ga DOJILuser posted image user posted image user posted image
jojjojjoj
kok je to težko...user posted image user posted image

v četretk upam vseeno, da pridem, sicer mamo ob 8ih konferenco, ampak bom menda uspela do 11ih - no potrudila se bom. če pa ne, Klaudija, ti pa denar nakažem, brez skrbi.

lane31, za aneto eno user posted image !!
živa, za čcergota isto user posted image
kasija, za eliana user posted image
2ursae - za Bora, tudi user posted image

in eno user posted image  za vse bolančke, ki sem jih nehote spregledala!!!

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 3615
26.8.2008 13:21:58   
VANILI
vrtec in Živa - matr sem houdra: NIČESAR še nimam urejeno, na uvodnem sestanku smo manjkali (sem bila na srečanjuuser posted image ), tako da sem šele danes zvedla, v kateri skupini bo, kdo bo njena vzgojiteljica in da je treba naredit zdravniški pregleduser posted image , s tem da vloge še nisem oddala... mislim, kot najslabša in najbolj neodgovorna mati se obnašam
joj kak problem bo spet kri datuser posted image user posted image

(odgovor članu VANILI)
Neposredna povezava do sporočila: 3616
26.8.2008 13:24:35   
Kasija
Mehurčica čestitke za službo! Pa še povrh tista, ki si si jo želela user posted image

Vanili tebi tudi čestitke za službo user posted image  
Mislim, da bi ti bilo lažje, če bi se lahko počasi navadila na odhod, zdaj bo pa tako na hitro. Saj boš vsak dan kmalu doma - no, razmišljam kako besedo tolažbe, pa je to najboljše...pa družinski proračun, pa tvoja strokovna samozavest... pač boljše je od dolge nezaposlenosti.

(odgovor članu VANILI)
Neposredna povezava do sporočila: 3617
26.8.2008 13:25:02   
VANILI
teka - max na fotki je svetovenuser posted image user posted image user posted image !!!!

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 3618
26.8.2008 13:31:33   
VANILI
kasija, hvala, saj vem, s tem se tolažim. Pa se živo bom morala uvajat... uf vse na kupu...
je pa res prednost, ker je zelo blizu - službo mam 5 minut z avtom, če ne manj, vrtec pa je mimorede, če grem po drugi poti.

tako da konec koncev, hb se je vse dobro izteklo.

hvala vam za vse pesti in hvala  vesoljni delegaciji, da je sprejemalo moja hotenja, in jih usmerjalo v ravilno smeruser posted image

(odgovor članu VANILI)
Neposredna povezava do sporočila: 3619
26.8.2008 13:41:52   
*pikijakob*
Neo pa je danes probal mačje brikete in so bili njam in on bi kar šeuser posted image

Otrok je bitjece, ki naj bi mehčal trda srca.

(odgovor članu VANILI)
Neposredna povezava do sporočila: 3620
26.8.2008 13:43:39   
VANILI
pikijakob a dej nehiuser posted image user posted image user posted image
mogoče majo pa okus po kašicah

< Sporočilo je popravil VANILI -- 26.8.2008 13:44:20 >

(odgovor članu *pikijakob*)
Neposredna povezava do sporočila: 3621
26.8.2008 13:48:51   
*pikijakob*
Klavdija zs

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 3622
26.8.2008 13:53:19   
*pikijakob*
IZVIRNO SPOROČILO: VANILI

pikijakob a dej nehiuser posted image user posted image user posted image
mogoče majo pa okus po kašicah

To sigurno ne, ker kašic ne mara.

(odgovor članu VANILI)
Neposredna povezava do sporočila: 3623
26.8.2008 13:55:19   
VANILI
pikijakob, a veš, da naša 2 mačka pa sta tudi nora na pasje brikete tako da dajemo pasje brikete psički in mačkoma

(odgovor članu *pikijakob*)
Neposredna povezava do sporočila: 3624
26.8.2008 13:58:23   
VANILI
evo zdaj sem samo na elefonu sedela in rihtala birokracijo. In nekaj celo uredila.
zdaj pa grem kuhat kosilo.
joj moj mali teo

(odgovor članu VANILI)
Neposredna povezava do sporočila: 3625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  143 144 [145] 146 147   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  143 144 [145] 146 147   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Dečkova mama.
пеперутка16

Ste fantov penis/mošnjo/kurca obrnili navzgor, preden ste jih povili? In če ste, zakaj?