Splet.Ka
|
Katja_p, hvala za seznam. Jaz bom napisala stvari s seznama, ki jih NISEM potrebovala in jih marsikatera druga tudi ne bo, zato morda ne nakupite še vsega...če boste potrebovale, vam lahko kdo "skoči" po kakšno stvar: Hipp čaj za dojenje (pila sem navadnega bebi čaj) Prsna črpalka (ne vem, zakaj bi jo že od začetka kdo potreboval, razen če dojenje ne steče? Sem pa slišala, da je pri najnovejših porodnicah zelo popularna.) Vata za umivat otroka (jaz sem v Mullerju kupila neke krpice, bombažne za 1x uporabo, so mi bile ljubše) Krema za ritko BebiVal (še vedno uporabljam navadno hladilno mazilo iz lekarne) Trdo milo za kopanje (vsaj do 3. meseca naj bi otroka umivali samo z vodo, brez mil...torej jih lahko kupite kasneje, itak v porodnišnici dobite veliko vzorčkov) Mandljevo olje za otroka (meni je bilo ljubše olivno) Dude (0+ oz. 0-3 m) (če se le da, otroka ne navajajte na dudo...če ne gre drugače, vam jo tudi kasneje kdo skoči iskat v lekarno) Steklenička z nastavkom 1 (če dojenje steče, stekleničk ne rabite...če ne, vam jih dajo v porodnišnici, za doma jih bo pa že možek nabavil, kajne?) Baby-sleep (trikotnik za otrokovo spanje na boku) (trgovine s farmacevtskimi izdelki) (lahko zvijete brisačo in jo otroku položite ob hrbet) Fiziološka raztopina za nos s pumpico (lekarna) (tudi brez pumpice je ok) Palčke za čiščenje nosa (pri nas je uporaba palčk za nosek strogo prepovedana, odvisno od vsake patronažne posebej) Še nekaj komentarjev - pod jogi daj deko, da bo otrok imel glavico malo dvignjeno (to je super, če otrok poliva) - mogoče pride prav koš za plenice – čisto zaradi vonja (dokler ni goste hrane, se s tem ne mudi, ker drekec nima neprijetnega vonja) - otroka umivaj z vato, ker je nežnejša od pleničke; lahko ga tudi po glavici (pri vati se lahko zgodi, da se svaljki zažrejo v gubice in povzročijo vnetje...zato mora biti res tista posebna vata za dojenčke!)