|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   alergija na mleko in izdelke
15.3.2005 14:06:02   
Mirjam-1
No, moj dečko 1 leto star je alergičen :( na mleko in na vse mlečne izdelke. Je še kje kakšen tak otroček? S čim nadoknadite kalcij? Kaj dajete kot nadomestek mleka? Sojo, riž?

Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   alergija na mleko in izdelke
16.3.2005 6:30:13   
Natasa-6
Pozdravljena!
Tudi moja hčerka je alergična na mleko in jajca. Uporabljamo pa predvsem riževo in ovseno mleko, včasih kakšen sojin jogurt ali puding. Saj ni tako hudo, se kar znajdeš, le precej dražje je.
Kako pa vam kaj gre? Meni je najbolj zoprno to, da je potrebno vse kuhati, da ne moreš na hitro dati kosa kruha in sira, ali pa jogurta. Pa salame tudi odpadejo, pa žemljice, ker je v njih večinoma mleko, da so bolj mehke. Pa saj vse to verjetno že veš.
Lep dan!


(odgovor članu Mirjam-1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   alergija na mleko in izdelke
16.3.2005 9:40:11   
dami2
Zivjo Mirjam.
Sedaj triletni sin je imel podobne težave, s tem da smo imeli še druge alergije, ki so se izmenjavale (soja, mleko, svi pšenični izdelki). Na mleko in izdelke je imel alergijo od 6. meseca dalje in sprva je bila res kriza. Ne veš kaj kuhat, kako kuhat...
Midva sva kot glavni nadomestek imela Pregomin, ki sva ga dobila na recept pri zdravniku. Zraven je mali pil tudi sojino in riževo mleko (slednjega ni maral preveč), ter druge sojine izdelke, ki se zdaj dobijo že v vseh večjih trgovinah, pa tudi cene so mnogo bolj dostopnejše, kot nekaj časa nazaj. Gotovo si ugotovila, da se lahko dobi že vse, kar si zaželiš, od jogurtov, sira, različnih namazov, pudingi...
Pred mesecem so pri sinu ugotovili, da so prav vse alergije izginile, tako zdaj lahko jemo prav vse (čeprav mali mleka niti približno ne mara). To se menda zgodi zelo pogosto, tako da upam, da bo tako tudi pri vas.
Vso srečo!


(odgovor članu Mirjam-1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   alergija na mleko in izdelke
16.3.2005 9:59:25   
Mirjam-1
Živjo, Nataša!

Moram povedati, da moj dečko sicer ni tako občutljiv (vsaj ne še) na mleko v kruhu, ampak na samo mleko, pa razne Fruchtzwerge, pa Monteje, pa podobne reči, ravno tako seveda na jogurte, ....sira pa tako in tako ne mara. Jaz mu dajem sojin puding, za tako vmes, sicer pa v drugačni obliki mleka ne dobi. Jaz kalcij nadomestim s kalcijevo šumečo tableto.

Koliko pa je stara tvoja deklica?

(odgovor članu Mirjam-1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   alergija na mleko in izdelke
17.3.2005 13:35:04   
Natasa-6
Danes praznujemo 1.rojstni dan!

(odgovor članu Mirjam-1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   alergija na mleko in izdelke
31.3.2005 17:39:30   
BarbaraO
Tudi Enja ima alergijo na jajca in mleko (sva bili ravno včeraj na kontroli - na kožnih testih - in je stanje menda še vedno nespremenjeno). Jaz tudi še vedno uporabljam Pregomin (flaška zjutraj in zvečer - z rižkom), sicer pa ji dajem sojine jogurte (vse razen jagodnega), od kruha ji zadnje čase poleg dovoljenih kupujem koruzne kajzarice, ki jih povsem v redu prenaša. Sicer pa je v LJ v Štepanjcu podjetje, ki dela kruhe in peciva za alergike. Z njimi se da dogovoriti, da lahko tudi osebno kaj kupiš (ker načeloma dobavljajo le na veliko - npr. vrtcem ipd.). Imenuje se BIOS-M, telefona pa ta hip nimam pri roki. Skratka, Enja kar preživi s tem kar sme jesti in piti, tako da nismo nič obupani.

(odgovor članu Mirjam-1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Telo po porodu: Štiri resnice in ena laž
O spremembah, ki jih pusti nosečnost na telesu ženske se veliko govori. Ženske predvsem zanima, kako jih lahko omilijo o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?