|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  185 186 [187] 188 189   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: zakladki marčevk
30.9.2008 15:35:17   
Katy13
Lucalu, san hvala.

_____________________________

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu tina50)
Neposredna povezava do sporočila: 4651
   RE: zakladki marčevk
30.9.2008 15:42:44   
ljubljana
Evo drage mamice, da boste morda malo bolje razumele, zakaj vaši otročki jokajo, ko vas ni v bližini in kako celotem proces poteka od 0-3 leta vam v branje ponujam kratek odlomek iz moje diplomske. Besedilo je v večini povzeto po knjig: Cugmas Z., Bodi z menoj mami, Produktivnost, Center za psihodiagnostična sredstva, Ljubljana 1998.
Če vas pa omenjena tema ne zanima ali pa že veste zakaj gre, post veselo preskočite.

Razvoj navezanosti
 
0–6 mesecev: orientacija in prepoznavanje staršev
Kljub temu da novorojenčki niso sposobni ločevati med mamo in očetom, so zelo dovzetni za človeški dotik. Najpomembnejše v tem procesu je, da otrok vidi človeški obraz, ki je zanj zelo zanimiv.
Dialog med materjo in otrokom poteka na neverbalni ravni, in sicer otrok v materi prek projekcijske in introjekcijske identifikacije povzroči občutja, na katera mati odgovarja; gre za vznemirjenost, na podlagi katere mati prepoznava otrokove potrebe po hranjenju, nežnosti, toplini. Mati mora biti sposobna z intuitivnim zaznavanjem oziroma ponotranjenim poistovetenjem z otrokovimi željami in potrebami oziroma preko introjekcijske identifikacije začutiti, kaj otrok potrebuje, in odgovoriti na njegove potrebe, želje in zahteve.
Zgodnja interakcija se prične že takoj po rojstvu. Za okolico postane opazna, ko se otrok okoli četrtega tedna prične smejati. Otrokov nasmešek spodbudi materin nasmeh in bolj kot se mati odziva, bolj se bo odzival tudi otrok. Materino odzivanje je zelo pomembno, saj s tem otroku omogoča kvaliteten razvoj navezanosti. Daniel Stern in Kenneth Wrigh sta menila, da je nemo gledanje med materjo in otrokom bistveno za razvoj notranjega sveta, v katerem se lahko navezanost izraža in regulira. Nespremenljivost materinega obraza in prepoznavnost le-tega daje dojenčku osnoven občutek za "zgodovino" in stalnost, ki sta zelo pomembna za razvoj občutka samozavedanja. Z izvabljanjem materinega nasmeha pridobi dojenček občutek za delovanje in učinkovitost. Njegov nasmeh, ki odseva na materinem obrazu, je vez med tem, kar opazi tam zunaj, in tem, kar začuti v sebi. Materino držanje daje otroku občutke varnosti, podpore, skrbi, brez katerih ne bi niti fizično niti psihično preživel. Zanesljivost in odzivnost varnega zavetja daje otroku nujno potrebno osnovo za kasnejše obdobje ločitve in osamosvajanja. Že pri dveh mesecih se prične otrok veseliti stikov z drugo osebo, veseli se vsakogar, ki je z njim prijazen. V drugi polovici prvih šestih mesecev prične otrok navezovati stike z okoljem. Zaznava odzive, ki so drugačni od materinega, drugače joče, ko se oddalji mati kot pa če se oddalji kdo drug, prične dvigovati roke v želji, da bi ga dvignili v naročje … Znamenje varnega odnosa je med drugim tudi vzpostavitev interaktivnega vzorca, pri katerem se mati in otrok prepoznavata po glasu. Otrok ne zaznava matere kot celote, ampak le njene dele (obraz, prsi, oči, glas …).
 
6 mesecev–3 leta: doseganje navezanosti
V tem obdobju se v otroku zgodi veliko sprememb. Mati prične doživljati kot celoto in jo ločiti od drugih oseb, kar pa je osnova za razvoj prave navezanosti. Otrok se prične bati tujih oseb, ne dovoli vsem, da bi ga hranili. Strah pokaže z jokom, ki je še posebej izrazit v osmem mesecu. Razvije se navezanost, ki se imenuje specifična navezanost. Po prvem letu začne otrok kazati navezanost na druge osebe (na brate, sestre, očeta, stare starše, vzgojitelje, varuške …). Okoli osemnajstega meseca otrok doseže večkratno ali multiplo navezanost. Okoli tretjega leta navezanost med materjo in otrokom postane trdna, prične pa se krhati simbioza, ki tudi dokončno razpade. To obdobje lahko spremlja tudi depresija.
 
Separacija in individualizacija
Dosežena stopnja separacije in individualizacije M. S. Mahler imenuje "psihološko rojstvo". Omenja tudi več stopenj separacije in individualizacije, ki se odvijejo do tretjega leta starosti. V prvi stopnji, ki se imenuje diferenciacija, otrok najprej loči med ljudmi in predmeti v okolju. Po šestem mesecu prične ločevati med materjo in drugimi družinskimi člani, sebe in mater pa še vedno pojmuje kot celoto. Če se mati odmakne in je otrok več vizualno ne zaznava, občuti strah pred lastnim izničenjem. V sedmem mesecu spozna, da z materjo nista eno. Če je vizualno in slušno ne zaznava, se pojavi strah pred izgubo matere oziroma separacijski strah. V drugi stopnji, ki se imenuje prakticiranje, se otrok na lastno pobudo občasno oddalji od matere. To se odvija okoli prvega leta, v času, ko otrok shodi. Za otroka je značilno preizkušanje. V tretji stopnji, ki se imenuje približevanje, se otrok od mame oddaljuje in s tem sproži situacije, ki izzovejo separacijski strah. K materi se zato pogosto vrača in s tem razreši svoj strah. Ta stopnja traja približno do tretjega leta, ko se razvije separacija.

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 4652
   RE: zakladki marčevk
30.9.2008 15:43:34   
Dinki
IZVIRNO SPOROČILO: tina50

men pa niso všeč te prenovljene strani za album! sem hotla pogledat slike iz prejšnega srečanje, ko ste ga imele, pa se ne da! zgleda, da, če imaš zaklenjenega, ga lahko vidiš samo samuser posted image

a boste druge kej dale slikice gor iz zdejšnega srečanja! rada bi vidla sebe, kok zgledam!user posted image


Jaz ne vem kako so naredili sedaj, vem le da sem imela 2 albuma zaklenjena, zdej pa nista več user posted image .
Tina50, sebe lahko vidiš v albumu s srečanja pri Mergetki. Slikice pa ima še Zofy, ki jih bo tudi upam kmalu dala gor.

Lucalu, super za ponovno prespano noč user posted image user posted image user posted image .

jaz ravno kuham kosilo, Tit pa spi, sva bila dopoldne v nabavi. Sem mu prejle po dolgem času spet naredila korenček, tokrat z jabukom, in ga ne mara, fertik in mu ga zdej pa res neki časa ne bom dajala. Vreme se pa že pripravlja na dež, ki bo prisoten v naslednjih dneh user posted image . Se bomo pa več crkljali in čvekali tu goruser posted image .

_____________________________

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.


(odgovor članu tina50)
Neposredna povezava do sporočila: 4653
   RE: zakladki marčevk
30.9.2008 16:06:52   
san
pozdravljene

mi smo pa danes jedli bučo s kosmiči - riževimi in petršiljem in je bil mali tako navdušen, da je pojedel zvrhan krožnikuser posted image

no, pa se zopet kregauser posted image
več kasneje

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 4654
   RE: zakladki marčevk
30.9.2008 17:18:13   
tina50
IZVIRNO SPOROČILO: Dinki

IZVIRNO SPOROČILO: tina50

men pa niso všeč te prenovljene strani za album! sem hotla pogledat slike iz prejšnega srečanje, ko ste ga imele, pa se ne da! zgleda, da, če imaš zaklenjenega, ga lahko vidiš samo samuser posted image

a boste druge kej dale slikice gor iz zdejšnega srečanja! rada bi vidla sebe, kok zgledam!user posted image


Jaz ne vem kako so naredili sedaj, vem le da sem imela 2 albuma zaklenjena, zdej pa nista več user posted image .
Tina50, sebe lahko vidiš v albumu s srečanja pri Mergetki. Slikice pa ima še Zofy, ki jih bo tudi upam kmalu dala gor.



pri Mergetki ni nobenega albumauser posted image

kakor sem jaz sedaj skapirala te albume, je tako! če si imela zaklenjenega, ga sedaj ti vidiš, mi pa ne, ker jez ne vidim tiste slike oz. albuma, ko ste imele prvič srečanje! če daš tam možnosti, da vidiš ti in tvoj prijatelj, ne vem kako je to! če hočeš, da ga vidijo drugi, pač moraš tam izbrati, da gfa lahko vidijo vsi!user posted image user posted image user posted image

tako, da mergetka, prosim, da daš tam možnost, da ga vidimo tudi drugi-album!

alarm........

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 4655
   RE: zakladki marčevk
30.9.2008 19:09:41   
mergetka
Ojla, mamice in zakladki!

Danes sem bla pa ful zunaj in Matic je spal kot en polhek. Je treba izkoristit lepe dneve, ker ne vem, kako dolgo bo še tak lepo....
No, uspela sem VSE prebrati. Najprej vsem bolančkom user posted image , da bo kmal boljše in vsem, ki praznujete v kretkem user posted image .

In še:
IZVIRNO SPOROČILO: Dinki
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Mergetka, vse NAJ, NAJ tvojemu Matičku za pol leta user posted image
in pa tako kot je napisala NČK, vse NAJ, NAJ jutri ker 31. ni, Anji in Maju user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image



Hvala Dinki! user posted image Titu za kakec user posted image .


IZVIRNO SPOROČILO: lucalu

Pozdravljene mamice! Kaj bo dobrega?
Mi smo bili danes v posvetovalnici... Veliki smo 70 cm in težki 7650 g. Smo bili zelo pohvaljeni kar se tiče razvoja, baje celo malo prehitevamo! No, cepljeni pa nismo bili, ker je zdravnica rekla, da naj kar v miru preboli to do konca (grlo je imel še malo rdeče in nosek ima full zamašen... pa hripav je, bošček user posted image ), za cepljenje je še čas, tako, da nas je naročila čez tri tedne.


Matic (mergetka) čestitke za polovičko rojstnega dne!!! user posted image

Toliko zaenkrat, zdaj me pa zakladek kliče pa psi me tudi že čakajo... Pridne bodite in veliko se cartajte!!!


Hvala Lucalu za čestitko in za tak lepo slikco! in čestitke tvojemu korenjaku za kile in napredekuser posted image user posted image user posted image !! Pa naj se čimprej pozdravi user posted image user posted image user posted image .


IZVIRNO SPOROČILO: Lona76

Nejcu od Ursi84 in Maticu od Margetke vse naj naj za 7 oz. 6 mesecev. Se opravičujem za zamudo user posted image .
 


Hvala tudi tebi Lona!!

(odgovor članu Lona76)
Neposredna povezava do sporočila: 4656
   RE: zakladki marčevk
30.9.2008 19:10:15   
mergetka

IZVIRNO SPOROČILO: san

dober večer, vas mal pozdravim, pol grem pa v postlo. danes ne morem več ničuser posted image . sem mela izidorja doma, pa me je izmuču. otroc še vedno kašljajo, po moje tekmujejo kdo bo bolj grozno zakašljajl. no, urban je bolje, sam tavečja pa niti ne. v četrtek dobim kroglice, pol bo pa spet vse ok, upam...


matic in nejc, ne vem če sem vama že voščila, tko da če slučajno nisem, potem še enkat VSE NAJBOLJŠEuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

in še Anji in Maju HAPPY HALF BIRTHDAYuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image



Hvala San in user posted image user posted image user posted image za tvoje kašljavčke in čimprej se pozdravite!

Hvala tudi, ker si mi pomagala preizkušat albume. Sem hotela videt, če so zaklenjeni za druge, če daš opcijo, naj jih vidijo sam "jaz in prijatelji", pa zgleda, da jim to ne dela..user posted image

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 4657
   RE: zakladki marčevk
30.9.2008 19:36:48   
Ursi2
žIVJO!
Naš mišek pa ni čez dan skor nič spal, sma bla pa zunaj od 10 pa do 14.30. Pol sma prišla pa domov, skuhala kosilo in sma šla spet ven, pa atija presenetit in čakat v službo. Je bil ful vesel. Pa smo prišli domov, se hitro najedli in spet šli ven, ati delat zunaj, midva pa kontrolirat user posted image   in pa se malo gugat. Je blo treba izkoristit še tole lepo vreme.
Je pa zdejle malo zadremal, ker je bil čisto zmatran, pa se bo tk kmalu zbudil, potem pa v bano čofotat. Jupppi. Sem mu včeri kupla v Lidlu take delfinčke za v vodo. Bo pomoje mu ful všeč. Pa dobla sem še eno pižamico, pa dve majčki z dolgimi rokavi. Na eni piše always tired, na drugi pa dangerous smile.
 
Špela100, tista moja G je neka ful čudna. Sem zvedla neki takih stvari o njej, da me je čist šokiralo. Za moje pojme je za v zapor. Sem se menla s svojim G, ki ga imam sedaj in je rekel, da bi mogle se ženske skup zbrat in jo tožit, ker bi blo prav, da ji vzamejo licenco. Sem prav vesela, da nisem več pri njej.

Ja, poznam ta občutek, ko že ne pričakuješ več, da boš zagledal user posted image , potem pa sta le tu. To je nekaj najlepšega in vznemirljivega. Mi smo imeli tisti mesec tak, da se midva še vidla nisva skor, kaj šele, da bi imela moč in čas kaj pošteno delat na user posted image . No, pa je le vseeno blo. Zgleda, ker se res nisem imela časa obremenjevat in je blo 1000 drugih stvari v glavi, da je pa prijelo.

Veš, ko sem jz prvič pustla Lukija sem bla čist fertig. Mi je moj reku, da ga boma četertek pustla, pa da vidima, kako bo, midva boma šla pa na en doooolg sprehod. Mi je blo 2 dni tk slabo, čist zelena sem hodla okrog,kr obračalo mi je. Pa še pol naslednji dan mi je blo kr slabo. Pa ni blo nobenih problemov sploh.

Upsssss, mišek se je zbudil. Morem it!

(odgovor članu tina50)
Neposredna povezava do sporočila: 4658
   RE: zakladki marčevk
30.9.2008 19:47:46   
mergetka
Ljubljana, hvala za ta post! Če maš še kaj podobnega, kar prilimaj gor. Sej komu tega ni za brat, lahko itak preskoči.

Vesela sem, da so prišli časi, ko se ve kaj več o tem, kako naj bi user posted image dojemali svet okoli sebe. in da se da nekaj na intuicijo. Pa da lahko starši spet "cartamo" svoje otroke. Sej ne, da eni prej niso delali po svojih občutkih, sam še zdaj lahko slišimo, kako naj nebi dvigovati otroka, če joče in da samo izsiljuje in hoče našo pozornost ?????(ja normalno, da jo hoče) in podobna pametovanja....

... joj, sem se mal razuser posted image .


Aja, v dnevnikom objektivu je članek Juula, če vas zanima.

(odgovor članu ljubljana)
Neposredna povezava do sporočila: 4659
   RE: zakladki marčevk
30.9.2008 20:48:26   
Lona76
Dober večer!
Danes sva bili s Tajo pri P. In imamo nove mere. Pri skoraj 7 mesecih ima 68 cm in 8190 g. Je pa bila kljub prehladu cepljena in ta moja reva tut pisnila ni. Potem pa sva morali še v laboratorij dat kri, je pa zajokala samo ker ji ni spustila roke in je imela že dovolj. Res je bila pridna. Je pa vse naredila kar ji je sestra pokazala edino enga klopčka volne ni hotla pogledat k ga je na tla vrgla.
Se pa full zbuja zdejle. Ne vem, a jo kaj nogica boli al je pa tok zmatrana da tut spat ne more. Ker danes čez dan ni bilo spanje kot bi moralo biti.
Tko zdej grem pa še posodo v stroj dat pa spat.

(odgovor članu mergetka)
Neposredna povezava do sporočila: 4660
   RE: zakladki marčevk
30.9.2008 21:05:41   
mergetka

IZVIRNO SPOROČILO: tina50

IZVIRNO SPOROČILO: Dinki

IZVIRNO SPOROČILO: tina50

men pa niso všeč te prenovljene strani za album! sem hotla pogledat slike iz prejšnega srečanje, ko ste ga imele, pa se ne da! zgleda, da, če imaš zaklenjenega, ga lahko vidiš samo samuser posted image

a boste druge kej dale slikice gor iz zdejšnega srečanja! rada bi vidla sebe, kok zgledam!user posted image


Jaz ne vem kako so naredili sedaj, vem le da sem imela 2 albuma zaklenjena, zdej pa nista več user posted image .
Tina50, sebe lahko vidiš v albumu s srečanja pri Mergetki. Slikice pa ima še Zofy, ki jih bo tudi upam kmalu dala gor.



pri Mergetki ni nobenega albumauser posted image

kakor sem jaz sedaj skapirala te albume, je tako! če si imela zaklenjenega, ga sedaj ti vidiš, mi pa ne, ker jez ne vidim tiste slike oz. albuma, ko ste imele prvič srečanje! če daš tam možnosti, da vidiš ti in tvoj prijatelj, ne vem kako je to! če hočeš, da ga vidijo drugi, pač moraš tam izbrati, da gfa lahko vidijo vsi!user posted image user posted image user posted image

tako, da mergetka, prosim, da daš tam možnost, da ga vidimo tudi drugi-album!

alarm........


Ne vem, v čem je fora teh novih albumov, ker eni jih pa vidijo...npr. Dinki. In s San smo mal eksperimentirale: dala sem jo v imenik in pol zbrisala in smo gledale, če vidi v obeh primerih. In je videla, tko da ne vem, zakaj jih ti ne vidišuser posted image

(odgovor članu tina50)
Neposredna povezava do sporočila: 4661
   RE: zakladki marčevk
30.9.2008 21:12:14   
aleži
IZVIRNO SPOROČILO: mergetka


IZVIRNO SPOROČILO: tina50

IZVIRNO SPOROČILO: Dinki

IZVIRNO SPOROČILO: tina50

men pa niso všeč te prenovljene strani za album! sem hotla pogledat slike iz prejšnega srečanje, ko ste ga imele, pa se ne da! zgleda, da, če imaš zaklenjenega, ga lahko vidiš samo samuser posted image

a boste druge kej dale slikice gor iz zdejšnega srečanja! rada bi vidla sebe, kok zgledam!user posted image


Jaz ne vem kako so naredili sedaj, vem le da sem imela 2 albuma zaklenjena, zdej pa nista več user posted image .
Tina50, sebe lahko vidiš v albumu s srečanja pri Mergetki. Slikice pa ima še Zofy, ki jih bo tudi upam kmalu dala gor.



pri Mergetki ni nobenega albumauser posted image

kakor sem jaz sedaj skapirala te albume, je tako! če si imela zaklenjenega, ga sedaj ti vidiš, mi pa ne, ker jez ne vidim tiste slike oz. albuma, ko ste imele prvič srečanje! če daš tam možnosti, da vidiš ti in tvoj prijatelj, ne vem kako je to! če hočeš, da ga vidijo drugi, pač moraš tam izbrati, da gfa lahko vidijo vsi!user posted image user posted image user posted image

tako, da mergetka, prosim, da daš tam možnost, da ga vidimo tudi drugi-album!

alarm........


Ne vem, v čem je fora teh novih albumov, ker eni jih pa vidijo...npr. Dinki. In s San smo mal eksperimentirale: dala sem jo v imenik in pol zbrisala in smo gledale, če vidi v obeh primerih. In je videla, tko da ne vem, zakaj jih ti ne vidišuser posted image


jaz sem tudi malo gledala po svojem albumčku in potem šla na javni albumček in vidla slikice od Tine50 vaše srečanje. Prepoznala sem samo Dinki in NČK po  rdečih gatahuser posted image user posted image , ki se prav na vseh treh slikicah lepo vidijouser posted image user posted image . Drugih pa žal nisem prepoznala. Zofy tudi se je nekam skrila?user posted image

(odgovor članu mergetka)
Neposredna povezava do sporočila: 4662
   RE: zakladki marčevk
30.9.2008 21:14:25   
aleži
IZVIRNO SPOROČILO: Lona76

Dober večer!
Danes sva bili s Tajo pri P. In imamo nove mere. Pri skoraj 7 mesecih ima 68 cm in 8190 g. Je pa bila kljub prehladu cepljena in ta moja reva tut pisnila ni. Potem pa sva morali še v laboratorij dat kri, je pa zajokala samo ker ji ni spustila roke in je imela že dovolj. Res je bila pridna. Je pa vse naredila kar ji je sestra pokazala edino enga klopčka volne ni hotla pogledat k ga je na tla vrgla.
Se pa full zbuja zdejle. Ne vem, a jo kaj nogica boli al je pa tok zmatrana da tut spat ne more. Ker danes čez dan ni bilo spanje kot bi moralo biti.
Tko zdej grem pa še posodo v stroj dat pa spat.


user posted image user posted image  in še tako naprej lepo rasti. A so jo cepli čeprav je prehlajena? Pri nas more biti obvezno zdrav dojenčke, če ne ti premaknejo cepljenje za kakšen dan ali teden!

(odgovor članu Lona76)
Neposredna povezava do sporočila: 4663
   RE: zakladki marčevk
30.9.2008 21:19:31   
aleži
****************************************
user posted image user posted image user posted image   Matic in Nejc  user posted image user posted image user posted image  
user posted image user posted image user posted image   Anja in Maj user posted image user posted image user posted image  
user posted image user posted image
****************************************

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 4664
   RE: zakladki marčevk
30.9.2008 21:20:53   
Naša črtica koraka
ojla,
nekaj šteka tale RR ... ali vam tudi? Zdj sem prišla gore tako, da nisem odprla prve strani RR, ampak direkt ta forum o dojenčkih ...


ma, kakšne gate? Upam da vidim slikice user posted image

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 4665
   RE: zakladki marčevk
30.9.2008 21:35:22   
terida
Spet sem predolgo brala vse za nazaj, pa mi časa zmanjkuje, da bi kaj več napisala. Tako, da samo na hitro...

user posted image user posted image user posted image Pikapoke za vse bolane mamice in user posted image ! user posted image user posted image user posted image

Tudi Erika mi zadnje dneve nekaj smrka. Nič drugega ni, samo nos ima skozi zamašen in posledično probleme z dihanjem in dojenjem. Še dobro, da poje nekaj GH, kjer se lažje kombinira hranjenje + dihanje user posted image Sem pa prav žalostna, ker je to gotovo od mene fasala. Sem nekako upala, da se user posted image težko nalezejo bolezni od mamic oz. da je odporna tako kot njen tata, pa očitno ni tako.

user posted image user posted image user posted image Vsem čestitke za 6 in 7 mesecev! In tudi za vsa cepljenja in napredke! user posted image user posted image user posted image

Mi imamo sistematski drug teden in me prav zanima kaj vse bo morala mala delat tam.

IZVIRNO SPOROČILO: Azzurra

Dopoldne dobi sadno malico (včeraj je pojedla 4 suhe slive + jabolko, oboje iz kompota, z eno svežo hruško in 3 piškoti Plasmon. ko je to pojedla je hotela še in je dobila še pol hruške)

O, madonca, zdaj pa se mi zdi, da Eriko stradam! Jaz sem lahko srečna, če mi za malico poje pol tega. Za kosilo, ko ji dam zelenjavo, pa itak komaj kaj poje. Včeraj sem ji naredila riž z zelenjavo, ki ga ni in ni hotela. Ja, seveda, če je pa vse brez okusa. In tako sem ji dala malo soli (ampak res malo), no, potem je pa vse zmazala! Raje ji dam nekaj soli, da potem vsaj zelenjavo poje, kot da bi bila brez soli pa tudi brez zelenjave...

Joj, tole s kahlicami me je pa najprej čisto presenetilo. Sem si mislila, evo, že spet nič ne veš! No, potem pa le iz vaših komentarjev ugotovim, da se tudi vam zdi to hitro - kakšno leto prehitro! Meni zaenkrat tole previjanje še nič ne preseda, tako da je gotovo še ne bom postavljala na kahlico. Sploh zdaj, ko je bolj hladno (zadnjih par dni je sicer topleje) pazim, da ima ritko čim manj na zraku, da se mi ne prehladi.

Za skuto (ena je spraševala o vrsti skute) je meni patronažna rekla samo, da mora biti polnomastna.

M tudi jaz še nimam in skoraj 100% nisem noseča. Tisti skoraj je pa zato, ker človek nikoli ne ve kdaj kakšna kontracepcija crkne user posted image

Mergetka, tudi meni kaže kot da nimaš gor nobenega albuma. Res upam, da bodo to prenovitev albumov kmalu prenovili, ker je prej vse ok delalo, zdaj je pa čista katastrofa. Sem tudi jaz imela namen nekaj novih slikc gor dat, a bom raje počakala, da mi ne bo treba 2x delat. Glede na to, da sem jaz tudi od tega foha, je verjetno grdo, da se norčujem z računalničarjev... user posted image

Evo, to je bil moj "na hitro" user posted image

Lahko noč!

(odgovor članu mergetka)
Neposredna povezava do sporočila: 4666
   RE: zakladki marčevk
30.9.2008 21:36:10   
Lona76
IZVIRNO SPOROČILO: aleži

IZVIRNO SPOROČILO: Lona76

Dober večer!
Danes sva bili s Tajo pri P. In imamo nove mere. Pri skoraj 7 mesecih ima 68 cm in 8190 g. Je pa bila kljub prehladu cepljena in ta moja reva tut pisnila ni. Potem pa sva morali še v laboratorij dat kri, je pa zajokala samo ker ji ni spustila roke in je imela že dovolj. Res je bila pridna. Je pa vse naredila kar ji je sestra pokazala edino enga klopčka volne ni hotla pogledat k ga je na tla vrgla.
Se pa full zbuja zdejle. Ne vem, a jo kaj nogica boli al je pa tok zmatrana da tut spat ne more. Ker danes čez dan ni bilo spanje kot bi moralo biti.
Tko zdej grem pa še posodo v stroj dat pa spat.


user posted image user posted image  in še tako naprej lepo rasti. A so jo cepli čeprav je prehlajena? Pri nas more biti obvezno zdrav dojenčke, če ne ti premaknejo cepljenje za kakšen dan ali teden!


Je rekla da ker je že tok časa prehlajena je ok. Če pa bi se ji prehlad ravno začel pa bi počakali. Ponavadi cca 3 dni da vidijo če bo vročina. So jo pa mogli cepit, ker bi morali drugače prvo cepljenje ponoviti. Že tako je med prvim in drugim cepljenjem 6 dni več kot 3 mesece.

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 4667
   RE: zakladki marčevk
30.9.2008 21:37:14   
Lona76
IZVIRNO SPOROČILO: mergetka


IZVIRNO SPOROČILO: tina50

IZVIRNO SPOROČILO: Dinki

IZVIRNO SPOROČILO: tina50

men pa niso všeč te prenovljene strani za album! sem hotla pogledat slike iz prejšnega srečanje, ko ste ga imele, pa se ne da! zgleda, da, če imaš zaklenjenega, ga lahko vidiš samo samuser posted image

a boste druge kej dale slikice gor iz zdejšnega srečanja! rada bi vidla sebe, kok zgledam!user posted image


Jaz ne vem kako so naredili sedaj, vem le da sem imela 2 albuma zaklenjena, zdej pa nista več user posted image .
Tina50, sebe lahko vidiš v albumu s srečanja pri Mergetki. Slikice pa ima še Zofy, ki jih bo tudi upam kmalu dala gor.



pri Mergetki ni nobenega albumauser posted image

kakor sem jaz sedaj skapirala te albume, je tako! če si imela zaklenjenega, ga sedaj ti vidiš, mi pa ne, ker jez ne vidim tiste slike oz. albuma, ko ste imele prvič srečanje! če daš tam možnosti, da vidiš ti in tvoj prijatelj, ne vem kako je to! če hočeš, da ga vidijo drugi, pač moraš tam izbrati, da gfa lahko vidijo vsi!user posted image user posted image user posted image

tako, da mergetka, prosim, da daš tam možnost, da ga vidimo tudi drugi-album!

alarm........


Ne vem, v čem je fora teh novih albumov, ker eni jih pa vidijo...npr. Dinki. In s San smo mal eksperimentirale: dala sem jo v imenik in pol zbrisala in smo gledale, če vidi v obeh primerih. In je videla, tko da ne vem, zakaj jih ti ne vidišuser posted image


Jst tut ne vidim. Pri tebi ne vidim nobenega albuma user posted image

(odgovor članu mergetka)
Neposredna povezava do sporočila: 4668
   RE: zakladki marčevk
30.9.2008 21:38:17   
Naša črtica koraka
Če odprem tinin album me ven vrže ... verjetno me tudi, če odprem kakšen drug album ...


user posted image user posted image user posted image Hvala za vse čestitke za polletnico! user posted image user posted image user posted image user posted image  


Včeraj sem se malo zmotila v datumu, user posted image  ... Danes sem ji za rojstni dan privoščila koruzno žemljico in jo je nadušeno zmazala! Kruh in vodo, to ima najraje.

Včeraj so se anji zgodili 2 "veliki" stvari:
- šla je na kolena in se primajala do igračke. Sicer še ne z iztegnjenimi rokicami, a začetek pa je.
- prvič je kakala v stranišče!
(bila ej že tretji dan zaprta in ko sem ji dala jabolčno kašico, jo je začelo zvijati. In je začela jokati, uf revček mali se mi je tako smilila, pa sem jo dala lepo na WC (nimamo kahle) in je kakala in kakala, uf, celih 6 klobasic je nakakala. Kaj bi se matrala, če bi to morala potiskat v pleničko! Ne vem, če je dojela kaj se je zgosilo, njej je odleglo!)

uf, zdj pa sine joka!

(odgovor članu Naša črtica koraka)
Neposredna povezava do sporočila: 4669
   RE: zakladki marčevk
30.9.2008 21:45:43   
tina50
IZVIRNO SPOROČILO: mergetka



Ne vem, v čem je fora teh novih albumov, ker eni jih pa vidijo...npr. Dinki. In s San smo mal eksperimentirale: dala sem jo v imenik in pol zbrisala in smo gledale, če vidi v obeh primerih. In je videla, tko da ne vem, zakaj jih ti ne vidišuser posted image


po moje je to fora, da oni smatrajo prijatelja za tistega, katerega si si dopisoval po ZSuser posted image user posted image  ker sem jaz tud neki probavala, pa sem od Gaye vidla, ker sma se neki že pisale???? jaz si samo tako lahko razlagam! če boš hotela, da bomo videle slike boš morala tam zamenjati, da ne boš imela jat in prijatelj, ampak člani foruma!!  a ti moje vidiš?
če ne te bom jaz prosila,če bi mi jih poslala na moj e-mail!
ti ga bomposlala po ZS!

(odgovor članu mergetka)
Neposredna povezava do sporočila: 4670
   RE: zakladki marčevk
30.9.2008 21:49:33   
tina50
user posted image user posted image  Taji (Lona76) za posvetovalnicouser posted image user posted image  in napredek

(odgovor članu Lona76)
Neposredna povezava do sporočila: 4671
   RE: zakladki marčevk
30.9.2008 21:54:28   
mergetka

IZVIRNO SPOROČILO: tina50

IZVIRNO SPOROČILO: mergetka



Ne vem, v čem je fora teh novih albumov, ker eni jih pa vidijo...npr. Dinki. In s San smo mal eksperimentirale: dala sem jo v imenik in pol zbrisala in smo gledale, če vidi v obeh primerih. In je videla, tko da ne vem, zakaj jih ti ne vidišuser posted image


po moje je to fora, da oni smatrajo prijatelja za tistega, katerega si si dopisoval po ZSuser posted image user posted image  ker sem jaz tud neki probavala, pa sem od Gaye vidla, ker sma se neki že pisale???? jaz si samo tako lahko razlagam! če boš hotela, da bomo videle slike boš morala tam zamenjati, da ne boš imela jat in prijatelj, ampak člani foruma!!  a ti moje vidiš?
če ne te bom jaz prosila,če bi mi jih poslala na moj e-mail!
ti ga bomposlala po ZS!


Probaj zdaj...

Upam, da boš videla.

(odgovor članu tina50)
Neposredna povezava do sporočila: 4672
   RE: zakladki marčevk
30.9.2008 21:56:02   
tina50
IZVIRNO SPOROČILO: Naša črtica koraka


Včeraj so se anji zgodili 2 "veliki" stvari:
- šla je na kolena in se primajala do igračke. Sicer še ne z iztegnjenimi rokicami, a začetek pa je.
- prvič je kakala v stranišče!
(bila ej že tretji dan zaprta in ko sem ji dala jabolčno kašico, jo je začelo zvijati. In je začela jokati, uf revček mali se mi je tako smilila, pa sem jo dala lepo na WC (nimamo kahle) in je kakala in kakala, uf, celih 6 klobasic je nakakala. Kaj bi se matrala, če bi to morala potiskat v pleničko! Ne vem, če je dojela kaj se je zgosilo, njej je odleglo!)




no nam se kahlica zdi prehitro, Anja jo je pa kar prskočilauser posted image

user posted image user posted image  Anja, ker si šla na kolenčka

(odgovor članu Naša črtica koraka)
Neposredna povezava do sporočila: 4673
   RE: zakladki marčevk
30.9.2008 21:57:30   
tina50
IZVIRNO SPOROČILO: mergetka


IZVIRNO SPOROČILO: tina50

IZVIRNO SPOROČILO: mergetka



Ne vem, v čem je fora teh novih albumov, ker eni jih pa vidijo...npr. Dinki. In s San smo mal eksperimentirale: dala sem jo v imenik in pol zbrisala in smo gledale, če vidi v obeh primerih. In je videla, tko da ne vem, zakaj jih ti ne vidišuser posted image


po moje je to fora, da oni smatrajo prijatelja za tistega, katerega si si dopisoval po ZSuser posted image user posted image  ker sem jaz tud neki probavala, pa sem od Gaye vidla, ker sma se neki že pisale???? jaz si samo tako lahko razlagam! če boš hotela, da bomo videle slike boš morala tam zamenjati, da ne boš imela jat in prijatelj, ampak člani foruma!!  a ti moje vidiš?
če ne te bom jaz prosila,če bi mi jih poslala na moj e-mail!
ti ga bomposlala po ZS!


Probaj zdaj...

Upam, da boš videla.


ti nimaš v albumu niti en albumuser posted image

(odgovor članu mergetka)
Neposredna povezava do sporočila: 4674
   RE: zakladki marčevk
30.9.2008 21:59:26   
mergetka
zdaj dela?

(odgovor članu tina50)
Neposredna povezava do sporočila: 4675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  185 186 [187] 188 189   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  185 186 [187] 188 189   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
Najbolj stroge mame so rojene v znamenju ...
Nekatere mame so popustljive in prizanesljive, druge so stroge in imajo rade kontrolo nad vsem. Ste vedeli, da pri odnos...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?