|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  144 145 [146] 147 148   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2009
22.10.2008 9:45:41   
jjasna85
IZVIRNO SPOROČILO: Grahec
JJasna85 čestitke za stopničke. Velik dosežek ob takem vprašanju! Kaj si pa kaj dobila za darilo?Upam, da nisem spregledala, če si že napisala. Ja smo firbčne, samo če ne vemo kaj si dobila potem smo lahko preveč ali premalo ljubosumne user posted image , če bomo pa vedele bomo pa glih prov! user posted image  


Tole sm dobila:

user posted image   Stokke: komplet tekstila za otročka (spalna vreča za v posteljico, prešita odejica in posteljnina) -> ful ful lep kompletek res!
user posted image   Pilates holistični center: sprostilna masaža za nosečnice z organskimi olji The Organic Pharmacy -> tega nisem dobila, ker so pomešali kuverte in je to očitno dobila ena druga (?!)
user posted image   Sunny studio: darilni paket pedikura in manikura. -> yeah, baby user posted image  (sm že bližje tistemu našemu urniku za LEPO in UREJENO NOSEČKO user posted image
user posted image   Knjiga založbe Meander: Vse o nosečnosti in porodu -> ful debela in ful fajn knjigica.
 
Zraven sm pa dobila še eno spalno vrečko za tamalega (
http://images.baby-center.si/05/0030/0001/imgArticle_176683.jpg), pa enega veliiiikega pelušota (je tudi na slikcah v albumu - tak velik zelen pa oranžen žabec al kaj js vem kaj je user posted image ). No, to bi blo približno to...

neki je za prazen nič..user posted image

(odgovor članu Grahec)
Neposredna povezava do sporočila: 3626
   RE: Marčevke 2009
22.10.2008 9:49:59   
Naja30
Na wc sem šla samo enkrat ponoči! user posted image  Sem pa šla spat ob polnoči in vstala ob 6h, tako da... ni nek hud dosežek. user posted image
 
Dali ja to je pa res zanimivo, kako različne okuse imamo. user posted image  Mogoče ga zdaj, ko sem noseča, bolj čutim, ker imam na splošno izostren okus. Pa vonj tudi. user posted image  Mi je tako stari mehčalec zasmrdel, da sem morala novega kupit.

andreja, jaz tudi mislim, da bo kar v vrtcu, ko rodim. Najbolje je čim manj komplicirat. Mi tudi spimo v isti sobi, ampak mala ima trden spanec. Saj se bomo navadli, bo treba. user posted image

pocka, meni je za krče pomagal magnesol, spila sem ga pa zvečer. Drugače pa ko te prime krč, čim bolj peto naprej porini in bo hitro minilo. user posted image

dana, paše paše sladko! user posted image  Odkar mi ni več slabo, mi paše jest VSE! Predvsem sladko in slano, močni okusi. Se tud jaz nazaj držim zarad možnosti sladkorne in pritiska...

jjasna85, lepa darila. Škoda le za masažo... user posted image  Tale knjiga Vse o nos.in porodu je pa meni najljubša od vseh. Ravno včeraj sem jo vrnila v knjižnico po dveh podaljšanjih user posted image  in upam, da jo nasl. ko grem spet dobim.

< Sporočilo je popravil Naja30 -- 22.10.2008 9:51:50 >

(odgovor članu petrcaK)
Neposredna povezava do sporočila: 3627
   RE: Marčevke 2009
22.10.2008 9:58:05   
jjasna85
IZVIRNO SPOROČILO: mediuhec

dobro jutro!

vidim da vas ima že precej MF za sabo, no jaz bom še malo morala počakat. ve pa le povejte, kako to zgleda, ker imam občutek da ene bolj pregledajo (enim sploh ne povejo da bo naslednji pregled MF? halo.).

Js tudi nism vedla, da sm jo mela! Ker sm klicala pol en teden po pregledu, če delajo morfologijo sploh pri nas.. pa so rekli da ja in, da kdaj sm bla na pregledu.. pa sm rekla, da prejšnji teden (takrat sm bla v 19. tednu). In pol mi je rekla: ''aha.. no sej to je blo to!'' sm jo misnla poslat nekam, ker je tisti pregled trajal približno 3 minute... če je to PODROBEN pregled kot bi mogu bit pol je Pamela Anderson devica.. ne vem no... eni so res kr neki nouser posted image
ma bomo preživele dej...

Grahec kar se pa vozičkov tiče... mislim, da prow brez problema voziš tudi fantka v rdečem vozičku... vsaj po moje no...

(odgovor članu mediuhec)
Neposredna povezava do sporočila: 3628
   RE: Marčevke 2009
22.10.2008 10:19:31   
Naja30
No vidiš, jjasna85, pa si misla, da na obali ne delajo MF. user posted image  
Ja, eni si vzamejo čas in vse na dolgo in široko pokažejo, drugi pa na hitro... smotani so! MF bi morala biti zakonsko določena, da mora trajat najmanj 15 minut! user posted image  Se strinjate?
Mislim, da bo tudi pri meni bolj na hitro. Pa dobro, važno da je vse ok, ostalo bom preživela.

(odgovor članu jjasna85)
Neposredna povezava do sporočila: 3629
   RE: Marčevke 2009
22.10.2008 10:21:22   
pikapoka12345
Dan,

jaz pa sem čisto obležala... glavobol, prehlad, grlo,...
Prav slabo se počutim. Popoldne grem k svojemu zdravniku. Me prav zanima kaj se staknila in kje?user posted image

Drugače pa sem včeraj prvič bolj take premike čutila, ne vem ali so prav brcike...miganje je bilo.

Tudi jaz razmišljam o kakšni rdeči barvi za voziček... je lahko za fantka ali punčko...
Razpisale ste se o košari... A ga boste imele kar v lupinici? Potem pa v športnem delu?
Kdaj imate namen iti na šolo za starše? Ali ima katera že kakšne izkušnje od prej?

Čestitke vsem za morfologijo... jaz jo bom imela med 10. in 14. novembrom. SE morem še naročiti.
Eni G, res nimajo srca in občutka...pa te kar malo prikrajšajo za vse lepote nosečnosti.
Drugače pa imam jaz tudi kar dobr apetit... Čeprav se želim kar malo nazaj držat... pa ne gre vedno.

Se še kaj javim dons... sem itak "samček" doma.
Pozdravček 

(odgovor članu jjasna85)
Neposredna povezava do sporočila: 3630
   RE: Marčevke 2009
22.10.2008 10:22:56   
buksi
Ojla!
Meni tud ni v naprej povedaa da bom imela morfologijo. Jo je opravila kar vceraj in je samo bolj podrobnopogledala otrocka, ga stehtala, zmerila, poslušala srčka.

Sicer pa mene zanima glede vozička. jaz sem ga dobila za darilo in je rdeče barve. To mi ne igra nobene vloge. Zanima me pa , če ima katera izkušnje ali pa kakšna mnenja o vozičku: Freestyle 3xl comfort od Quinnija. Imava ga še zapakiranega, ker če ga že zdaj odpreva nama bo še mal prostora zavzel, ker še urejava stanovanje. Pa moj pravi, da je še prehitro in hoče še mal počakat. se kar ne upa veselit, da ne bib ilo kaj narobe.

Zanima me pa ali boste imele na začetku zibko in pol posteljico ali kako?
Ali se prijaviš na metrinsko šolo sam ali te o tem obvestijo?


(odgovor članu jjasna85)
Neposredna povezava do sporočila: 3631
   RE: Marčevke 2009
22.10.2008 11:13:23   
Grahec
Ojla!

Jaz sem že s pregleda  oz. morfologije in je vse OK. user posted image  Danes sem si vzela kar dopust.
Povečini je user posted image  za 3-5dni večji po tistih merah (obseg glavice...), le ena mera je pa za 3 dni majn. Tako, da vse v normalnih okvirih.

Meni je pa napisal antibiotik Amoksiklav za vnete sinuse, ampak res ne vem ali bi začela jemat ali raje še malo počakam kaj bo, ker se mi ne zdi, da bi bilo pa že tako hudo (čeprav že kar nekaj časa jamram zaradi tega). Se mi zdi da ta striček ginekolog kar rad tala recepte user posted image .

Drugače pa sva bila z možem malo razočarana nad pregledom. Če ginekolog ne bi sproti povedal kaj gleda ali meri bi čisto nič kaj dosti ne vedela kaj vidiva na UZ, ker je tako šibal gor pa dol... Na NS je bilo precej boljše.

Pa se mi zdi, da sploh ni zmeril koliko je user posted image  velik in koliko tehta, a kdo ve, če to spada k temu pregledu in bi moral zmerit?

jjasna85 Hvala, ker si potešila mojo firbčnost user posted image . Ma, se mi zdijo kar fajn darilca res.

Pa hvala vsem, ki ste mi pomagale do odločitve, da bo rdeč voziček prav fajn! Zdaj je MF mimo in bova šla počasi enkrat kupit voziček, drugače pa imava od opreme zaenkrat že nabavljeno samo posteljico (z druge roke) ampak mi je res prav crtkana.

Če hočete pa lahko počekirate na spodnjem linku kakšne so cene vozičkov, se mi zdi da so kar zelo OK cene, čeprav bova midva voziček kupila kar pri nas, ker sploh ne znava nemško in ker nimava izkušenj s takimi spletnimi nakupi iz tujine.
http://www.o-baby.de/index.asp?pid=shop|advert

No, bodite maksimalno fajn, sem se pa razpisala.user posted image

_____________________________

Ljubezen je iznajdljiva do neskončnosti.
(sv. Vincencij Pavelski)

(odgovor članu buksi)
Neposredna povezava do sporočila: 3632
   RE: Marčevke 2009
22.10.2008 11:17:18   
Dali*
Ejla punce,

debata je torej o vozičkih. Jaz sem fiksno odločena za Hartan Topline S plus, barv je pa tolk na izbiro, da se še odločam in čakam na novo kolekcijo 2009. Bom pa vzela v kombinaciji z usnjem.
Glede rdeče barve vozička vam lahko povem, da imata dve frendici rdeče vozičke za fantke in ena, ki ima pa modrega ga ima pa za punčko. Danes barva ni več pomembna. Vse je kul.

Morfologija - meni je rekla, da mi jo bo delala v 22. tednu. Nas. teden imam pregled - 20. teden in upam, da mi je ne bo delala, ker mi ni nič omenila, pa moj bi rad bil zraven, tko da bom danes poklicala G in vprašala kako in kaj, da ne bo moj razočaran.




(odgovor članu buksi)
Neposredna povezava do sporočila: 3633
   RE: Marčevke 2009
22.10.2008 11:17:36   
čebeica maja
Danuser posted image !

buksi- prinas bomo ineli za prve tri mesce zibko, si jo bomo sposodili. Na materinsko šolo pa pri nas v NM. se ne rabiš prijavljat in nič te ne obvestijo, sm prideš takrat. V dispanzerju za ženske je na oglasni tabli obvestilo za nasledni mesec katere dni bo šola, si ga ogledam vsakič ko grem na pregled. Nevem kako je pri vas. Pri nas je šola v zdravstvenem domu in v bolnici. V zdravstvenem je bol nega, v bolnici pa bol porod in ogled porodne sobe.

Glede barv rdeča je za oba spola, naš mihec je tako luškan v rdeči b. Ja to mešanje med user posted image inuser posted image  je pa neizbežno. Glih v soboto je ena ženska skoz Mihcu govorila  kot da je punčka pa jo je moj skoz popravljav, oblečen pa je bil  v svetlo modro. Enkrak ko je bil pa še dojenček sem ga pa imela v rumenem zimskem pajacku in svetlo modri kapci pa isto če jeuser posted image , pol pa še doda da rumena ni za fantkauser posted image , jaz sem mnenja daje tud rumena nevtralna. Glih v roza ga nimam oblečenga, drugo pa vse b.  

Vsem čestitke za preglede, rojstne dneve in kar tako naj naj.


< Sporočilo je popravil čebeica maja -- 22.10.2008 11:24:19 >

(odgovor članu buksi)
Neposredna povezava do sporočila: 3634
   RE: Marčevke 2009
22.10.2008 11:33:09   
Dali*
Vidim, da smo imeli včeraj in da imamo danes kar nekaj pregledov. Tko, da čakamo na poročilca iz pregledov in nove podatke.

Prav veselim se že, ko se bodo začele oglašati z...naš je pa velik...cm in težek...g.

(odgovor članu čebeica maja)
Neposredna povezava do sporočila: 3635
   RE: Marčevke 2009
22.10.2008 11:53:46   
Grahec
Dali jaz sem se od zadnjega pregleda zredila še za 1 kilco, tako da skupaj napiši +2,5 kg, obseg še sporočim, je pa že več kot 1 m, zato si pa s papirnatim metrom iz lesnine ne morem zmerit, zako da moram preverit, če je šiviljski daljši, če ne bom pa štukala user posted image

Sem prav user posted image , ker ni zmeril in stehtal user posted image  na pregledu, ah bo pa čez tri tedne.  Se pa tudi sama nisem tisti hip spomnila, da bi mu rekla, ker če bi mu bi pa gotovo zmeril, ker je še vsakič naredil vse kar sem ga vprašala...

Naslednji pregled pa imam  12.11.
 
Buksi Freestyle 3xl comfort od Quinnija je meni prav super vozek. Samo nam v Puntota ne gre v prtljažnik, oziroma gre glih za glih, če čisto vse odmontiraš in da daš ogrodje posebej, pa šprtni del posebej, pa kolesa seveda tudi dol... Se nama pa to zdi kar malce preveč komplicirano, tako da izbiramo med drugimi. Misliva pa kupit vse, se pravi košaro, lupinico in voziček. Kaj vem, kljub temu, da user posted image  košaro res hitro preraste, se mi zdi da je le dobro da ima najprej res dobro ravno podlago...

zibka in posteljica Rada bi imela oboje, da bi bila zibka spodaj (pritličje) v dnevnem prostoru za dnevno spanje, posteljica bo pa v najini spalnici za načno spanje. Upam, da bomo dobili prek oglasov kako lepo zibko z druge roke, ker nove ne bi kupovala. Se mi zdi, da jo tako hitro prerastejo, da res nima smisla, dati ne vem koliko zanjo.

_____________________________

Ljubezen je iznajdljiva do neskončnosti.
(sv. Vincencij Pavelski)

(odgovor članu Dali*)
Neposredna povezava do sporočila: 3636
   RE: Marčevke 2009
22.10.2008 12:04:35   
mediuhec
Jaz sem že s pregleda oz. morfologije in je vse OK. Danes sem si vzela kar dopust.


samo če greš na pregled, ti tvoj osebni zdravnik za cel dan napiše BOLNIŠKO, res je škoda dopusta za pregled. poskusi drugič s tem. pa za tako zadevo- če prineseš izvide, ti sestra že napiše bolniško, tko da ne rabiš čakat pri zdravniku.

(odgovor članu čebeica maja)
Neposredna povezava do sporočila: 3637
   RE: Marčevke 2009
22.10.2008 12:08:02   
Dali*
                                            MARČEVKE 2009


    PDP    Ime            (št. user posted image , št. user posted image )    Pregledi, kraj,spol,+ kg, cm buši

user posted image


27.02. 
chichinchek
(28)        (št. 3 user posted image , št. user posted image 1)              

01.03.  
jjasna85 
(23) 
          
(št.1 user posted image , št. user posted image 0) 29.10., Izola, user posted image  , +3,5 kg 
Anonimna user posted image (32)  (št. 2 user posted image , št. user posted image 1)      
cita (27)                      (št. 2 user posted image , št. user posted image 1) ?, CE, user posted image
02.03
ada2 
(29)                    (št. 3 user posted image , št. user posted image 2) 17.11., ?, user posted image  

hedviga (34) user posted image user posted image      (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 07.11., LJ user posted image user posted image (?)
03.03. 
=jasna=
(26)              (št. 2 user posted image , št. user posted image 1)
24.11. , LJ, user posted image +0 kg, 103cm
Miša99 (33)                (št. 3 user posted image , št. user posted image 2)     
SanjaB                        (št. ? user posted image , št. user posted image ?)   
05.03. 
Linda25
(28)              
(št. 1 user posted image , št. user posted image 0)          
06.03. 
Grahec (30)                 (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 12.11., LJ, user posted image +2,5 kg, 99 cm   
07.03. 
spps
(26)                      (št. 2 user posted image , št. user posted image 1) 24.10., CE, user posted image
+5,5 kg, 90 cm
08.03. 
yania
(29)                     (št. 2 user posted image , št. user posted image 1) 23.10.,
LJ, user posted image +0,5kg, 85cm
Lolita23 (23)                (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 3.11, CE , user posted image +4kg
11.03. 
petrcaK
(25)                 (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 03.11., CE, user posted image  +6 kg 
mama_milchy (27)      (št. 2 user posted image , št. user posted image 1) 03.11., Izola, user posted image +3 kg
12.03. 
michell
(28)                  (št. 1 user posted image , št. user posted image 0)
PERSIDA (32) user posted image  user posted image (št. 1 user posted image , št. user posted image 0)11.11., MB,user posted image user posted image +4,8 kg,104 cm
helimaša                      (št. 3 user posted image , št. user posted image 1) 24.11., ?, user posted image    -3,5kg, 93 cm
mizi
13.03.
imam
(24)                     (št. 1 user posted image , št. user posted image 0)
trezika (24)                   (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 19.11., Ptuj, user posted image +9 kg
an_angel (28)               (št. 1user posted image , št. user posted image   0)  29.10, ?,  user posted image  +8 kg
14.03. 
juli@
(24)                     
(št. 2 user posted image , št. user posted image 0)  
trinity22 (30)                (št. 1 user posted image , št. user posted image 0)  
škratka (23)                  (št. 1 user posted image , št. user posted image 0)             
*TEJČI*                        (št. ? user posted image , št. user posted image ?)   
15.03. 
lejca
(32)                     
(št. 2 user posted image , št. user posted image 0) 24.11., ITA user posted image  +7 kg, 100 cm 
tina_r                           (št. ? user posted image , št.  user posted image ?)
brskale                         (št. 4 user posted image , št. user posted image ?)
16.03.
dana
(30)                      (št. 2 user posted image , št.  user posted image 1) 03.11., LJ, user posted image +4kg

pocka (29)                    (št. 2 user posted image , št. user posted image   1) 05.11., Izola, user posted image  +5 kg       
Infinity1                       (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 04.11., NM, user posted image , -0,5 kg 
babyg                            (št. 1  , št.  0) 30.10., CE, user posted image   +7kg 
17.03. 
mediuhec
(29)
            (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 11.11., MB, user posted image   +3,5 kg, 85 cm
18.03. 
Dali*
(28)                     
(št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 28.10., CE, user posted image
+2 kg, 81 cm
buksi                             (št.1 user posted image ,  št. user posted image 0) 25.11., PO, user posted image +2 kg
tasa_m (25)                  (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 11.11., MB, user posted image +1 kg, 82 cm
20.03.
KOKICA32
(32)             (št. 2 user posted image , št. user posted image 0) 18.11, MB, user posted image , +3 kg, 86 cm
evica23                         (št. 2 user posted image , št. user posted image 1)
gaja (28)                        (št. 3 user posted image , št. user posted image 1)
21.03. 
_andreja_
  (23)          (št. 2 user posted image , št. user posted image 1) ?, TRB-CE, user posted image   0 kg, 110 cm     
sanna                             (št. 1 user posted image , št. user posted image 0)  
mojčika (32)                  (št. 2 user posted image , št. user posted image 1) ?, LJ, user posted image
+2,5kg, 88cm
pupa7 (28)                     (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 7.11., CH, user posted image +2 kg
jadrnica                         (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 24.10, LJ, user posted image +3,5kg, 85cm
čebeica maja                 (št. 2user posted image , št. user posted image  1) 11.11., NM  user posted image +4 kg, 86 cm
22.03.
pikapoka12345 (26)     (št. 2user posted image , št.user posted image 0) 4.11., LJ, user posted image +3kg
23.03.
Zasanjana
(26)              (št.3 user posted image , št. user posted image 2) 5.11, FRA,  user posted image
+8 kg, 105 cm
1hruska (24)                  (št. 1 user posted image , št.  user posted image 0) ?, LJ, user posted image
 
25.03.
piamaria
                        (št. 4 user posted image , št. user posted image 2) 24.10., LJ, user posted image
+5 kg
MONIKQ                         (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) ?, MS, user posted image  + 2 kg, 96 cm
štručka** (25)               (št. 2 user posted image , št. user posted image 0)
marec2009 (31)             (št. 1 user posted image , št. user posted image 0)         
27.03.
lotoska
 
    
                       (št. 2user posted image , št. user posted image 1 )
SRCCEK                          (št. 2user posted image , št. user posted image 1 ) 03.11.
novo (29)                        (št. 3 user posted image ,  št. user posted image 0) ?, CE, user posted image +5 kg, 90 cm
28.03.
Nina00
(35)                    (št. 2 user posted image , št.  user posted image 1) ?, LJ, user posted image   +3 kg
suncicica (29) user posted image  user posted image      (št. 2 user posted image , št.  user posted image 0) ?, Ptuj, user posted image +5kg
Tejči H                            (št.1 user posted image ,  št. user posted image 0) 12.11., LJ, user posted image +1 kg
mkkl (223)                      (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 5.11., LJ, user posted image  +1 kg, 91cm

29.03.
mikroB
(25)                (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) ?,Velenje,user posted image
+5 kg, 97 cm
30.03.
janaja
(25)                     (št. 2 user posted image , št. user posted image 1) 18.11., KR, user posted image  
-0,3 kg,108cm
31.03.
Naja30
(30)                  
(št.2 user posted image , št. user posted image 1) 10.11., LJ, user posted image +2 kg
frulica                            (št. ? user posted image , št. user posted image ?)  
Irena 83

xx.03. 
julam 
(33)                      (št. 3 user posted image , št. user posted image 2)                

anonimnauser posted image (29)       (št.  2user posted image ,  št. user posted image 1)     
kayica24 (24)                 (št. 1 user posted image ,  št. user posted image 0) 
pondelak (19)                 (št.1 user posted image ,  št. user posted image 0)
 
03.04
Piruri (30)                       (št. 2user posted image , št. user posted image 1) 18.11., ?

user posted image  - 11 fantkov
user posted image  - 4 punčke
user posted image  - 56 presenečenj

Trentno je 71 nosečk!

user posted image

user posted image  

Z nami so pot začele:
user posted image   fragola , Nikita,  zasavka, pikica36 user posted image

user posted image    MAŠKA, ajja, enkratna   user posted image  


ZANIMIVE SPLETNE STRANI:


  • Punce če vas zanima kako naše pikice sedaj izgledajo, si oglejte tukaj:
DRUGO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE
TRETJE TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE


  • Pa če še katero zanima kako je s pregledi in dokumenti v nosečnosti:
PREGLEDI              user posted image DOKUMENTI, NOSEČNOST, PORODNIŠNICA

  • Še nekaj strani:
user posted image SEZNAMI ZA BODOČE MAMICE
user posted image  NOSEČNOST                user posted image ŠOLA ZA STARŠE
user posted image  NOSEČNIŠKI KALK.     user posted image VSE O NOSEČNOSTI
user posted image  MAMA.SI                      user posted image NUMEROLOŠKI IZRAČUN IMENA


  • Informativni izračun višine osnove starševskega nadomestila
LINK                VODNIK PO PRAVICAH NOSEČNIC

  • nosečnost in delo
TUKAJ                          TUKAJ

Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1     priloga S-1
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2        Potrebno je izpolniti še isto prilogo S-1 kot je zgoraj.
Kako do pomoči ob rojstvu otroka?
Priznanje očetovstva
Kako do otroškega dodatka?
Zdravstveno zavarovanje novorojenčka



< Sporočilo je popravil Dali* -- 22.10.2008 12:15:35 >

(odgovor članu Dali*)
Neposredna povezava do sporočila: 3638
   RE: Marčevke 2009
22.10.2008 12:09:53   
Naja30
mediuhec si ziher s tem glede bolniške? Mislim, da ti napiše bolniško za ure, ki si jih porabila za pregled. Če bi bil cel dan, bi to vsaka izkoristila. user posted image

Tako, 1 uro sem se potila ob štedilniku, zdaj pa počitek. Ko pride možek, je pa treba dobrote še pojest. To pa ne bo tako težko. user posted image

(odgovor članu mediuhec)
Neposredna povezava do sporočila: 3639
   RE: Marčevke 2009
22.10.2008 12:21:49   
janaja
grahec-  tele cene na spletu so pa kr solidne speedy pride že 378 eur z dreami košaro, sem poslala mail kolk pride poštnina.
 
A ma slučajno katera izkušnje  s to spletno trgovino??
 
http://www.o-baby.de/index.asp?pid=shop|info|x|x&aid=21001&code=sp08fu-set1
 
janaja

(odgovor članu mediuhec)
Neposredna povezava do sporočila: 3640
   RE: Marčevke 2009
22.10.2008 12:32:04   
pocka
zibka - mi je prvič nismo imeli, smo nabavili kar posteljico 120x60 in je bila ok, še zdaj spi v njej, ko se pa rodi user posted image , bo dobil tole poteljico, Taja bo pa šla v večjo.

voziček - meni je pa ful všeč Jane slalom pro in bi ga sigurno kupila, če bi nabavljali novega, ampak ne bomo. Drugače pa si lahko malo pogledate vozičke tudi tukaj http://web38.server25.publicompserver.de/shop/index.php/cat/c53_Kinderwagen.html/XTCsid/60b10s8ccrn4ig5pg897sqepbg3ng3a0, mi smo ga preko njih naročili in ni bilo nobenih problemov, pa še cenovno smo dali 50% manj, kakor za enakega pri nas. Glede tiste druge spletne trgovine pa žal nimam izkušenj.

grahec - škod da ni zmeril in stehtal user posted image , no zdrži do naslednjega prgleda, pa mu takrat reči. Drugače pa poglej v materinsko knjižico, tam bi moralo vse pisat kaj je gledal na UZ ali pa na slikici tudi piše, če si jo slučajno dobila.

buksi - pri nas  (hodila sem v Lucijo) se v materinsko šolo ni potrebno vpisat, se samo pozanimaš kdaj se začne, ponavadi je v začetku vsakega meseca in pol samo greš tja in to je to.

pikapoka12345 - user posted image user posted image ,da se čimprej pozdraviš.

jjasna85 - ful lepa darilca si dobila, res, edino škoda za masažo... H kateremu G pa hodiš?

naja 30
- ma saj bi porinla peto naprej,ko me krč zagrabi, ampak me zagrabi po celi nogi od kolena navzdol ali pa ob strani, skratka nemogoče točke user posted image , čim premaknem nogo me pa na drugi stani prime, graveee. Pa čestitam za zamjšanje števila nočnih pohodov na WC user posted image .

starejši otrok v vrtcu - mi bomo našo tudi kar pustili,da hodi v vrtec, vsaj zaenkrat smo se odločili tako, če bo veliko bolna, bom pa imela oba doma. Čez poletje bo pa itak doma, ker našo enoto za 2 meseca zaprejo in bi jo morala vozit v Izolo, kar pa se mi ne da, pa še prevelika sprememba bi bila zanjo.

bolniška - a ve katera za sigurno kako je z bolniško na dan pregleda? Jaz sem šla vedno prej iz službe, ker imam skoraj vedno pregled ob 13 uri, ampak pol mi grejo pa ure v minus in jih moram med vikendi not prinest.user posted image


_____________________________

Taja - 16.03.2007
Blaž - 20.03.2009

http://picasaweb.google.com/mylittledecocorner



(odgovor članu Dali*)
Neposredna povezava do sporočila: 3641
   RE: Marčevke 2009
22.10.2008 12:37:42   
jadrnica
helo, sem vas kar nekaj prebrala, odgovorila bom pa popoldne, ker sedaj nimam časa.

sem sedaj fulll neki slabe volje, prava depresija me daje, pa še tak dan je...brrrr.ker vse me je minil, še dobro , da sem nosečka, ker potem se spomnim, da ne smem biti slabe volje, ker se detetu pozna user posted image user posted image

sem pa bila včerja prvič v Baby centru (tko zame) pa ne se emjat, ker nisem iz LJ pa pač ne morem skočit tko popoldne v BC. lepe stvari imajo, sem pa počekirala vozičke in se definitivno odločila, da 3 kolesniki so pa full težki, blazno dolgi (pa imamo zlo velik avto) in kar malo neokretni v primrjavi s Per Perego, ki me sedaj navdušuje. To je samo moje mnenje, ampak Quinny , maxi cosi in ostali so pa res taki tanki, da rabiš imeti prav orožni list za okol, full so robustni in trdi, vsaj meni se tko zdi.  Jaz košare ne bom kupovala, ker ni parktična, bom pa voziček, kjer se hrbtišče popolnoma vodoravno izravna. Jajček za v avto bo pa od Maxi Cosi Cabrio  neki, ali pa Roemer. pa bo. upam user posted image user posted image user posted image

cau, pa upam, da ste ve kaj boljše volje, mene moja mat sekira in mi teži da dol padeš.



(odgovor članu janaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3642
   RE: Marčevke 2009
22.10.2008 13:04:15   
Lolita23
Živjo!!


Voziček barva se me ne zdi sporna glede na to, da pač ni več toliko razlike med spoli. Pa moram priznat, da tudi sam včasih kakemu malemu zamenjam spol.user posted image No midva sva najprej gledala Quinny speedya, ampak ko sva videla,da pride cena  600 evrov, če vzameš in košaro in jajčka še zraven, sva se premislila, glede na to, da vsa  si uredila stanovanje, najino prvo, pač predrago.. Naj povem, da pri Quinyu moraš imet košaro, saj ni ravno ležišče, če je nimaš in tudi če daš not zimsko vrečo bo otroka zeblo, saj nima nobenega zaveterja, to vem saj sem imela turnejo po trgovinah.Zdaj imava še upanje v Kopru v eni trgovini, ki ima solidno ceno trikolesnika za okol 300 €.


Morfologija kot vidim imate vse probleme z G, zato moram priznat, da jaz nimam, Dr. Hozjan- Levak je odlična G,  to mi je dokazala  že na nuhalani, ko je nama vse podrobno razložila, ko sem bila zadnjič na pregledu, je rekla, da mora nujno mladi očka pridet zraven. Mislim res je enkratna.

No vsem, ki imate preglede  želim, da uživate ob pogledih na svoje male sončke.


lp





(odgovor članu jadrnica)
Neposredna povezava do sporočila: 3643
   RE: Marčevke 2009
22.10.2008 13:09:57   
helimaša
men je delala v pondelk morfologijo....tko da zdej to za ziher vem.....sm bla pa v 19-tem tednu.....tko da je kr nardila.....ampak mi ni čist nč povedala.....sm jo mogla vse spraševat....pa še ekran ni k men obrnla....tko da nism nč vidla.....je blo pa vse ok......
vozički mi ga ne bomo kupovali, ker ga mamo še od Maše.....tko da je pa rdeče barve od PP.....mi je bil takrat ful všeč....in glede na to da nismo vedl kaj bomo mel....mi je bla rdeča barva primerna za fantka in punčko......

(odgovor članu Lolita23)
Neposredna povezava do sporočila: 3644
   RE: Marčevke 2009
22.10.2008 13:11:08   
helimaša
aj pa še to.....Dali sm se motla v datumu.....21.11 mam naslednji pregled.....rodila bom pa v Ljubljani....spol pa je presenečenje

(odgovor članu helimaša)
Neposredna povezava do sporočila: 3645
   RE: Marčevke 2009
22.10.2008 13:16:27   
pocka
lolita23 - imaš ZS

_____________________________

Taja - 16.03.2007
Blaž - 20.03.2009

http://picasaweb.google.com/mylittledecocorner



(odgovor članu helimaša)
Neposredna povezava do sporočila: 3646
   RE: Marčevke 2009
22.10.2008 13:24:10   
dana
Jaz pa mal gledam kombinezone, samo ne tiste smučarske, ampak iz flisa ki so mal podloženi. Ker vrečo za v vožiček bom dobila od sestrične, nimam pa nič takega za oblečt tamalga, da bi blo mal bolj kompaktno.

No in sem gledala en kombinezon, samo zdaj ne vem katero velikost vzeti - 50/56 ali 62/68. Bolj se nagibam k 2. varianti.
Kaj pravte?

(odgovor članu helimaša)
Neposredna povezava do sporočila: 3647
   RE: Marčevke 2009
22.10.2008 13:25:42   
Dali*
IZVIRNO SPOROČILO: dana

Jaz pa mal gledam kombinezone, samo ne tiste smučarske, ampak iz flisa ki so mal podloženi. Ker vrečo za v vožiček bom dobila od sestrične, nimam pa nič takega za oblečt tamalga, da bi blo mal bolj kompaktno.

No in sem gledala en kombinezon, samo zdaj ne vem katero velikost vzeti - 50/56 ali 62/68. Bolj se nagibam k 2. varianti.
Kaj pravte?


Druga varianta bo bolš.

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 3648
   RE: Marčevke 2009
22.10.2008 13:29:10   
pocka
dana - ne vem kateri konbinezon gledaš, je odvisno od modela, ampak midva sva prvič kupila za našo user posted image kombinezon št. 68 in se je totalno izgubila notri,ampak prav hudo, bi ji bil prav pol glih čez poletje. Tko,da bodi pazljiva pri velikosti.

_____________________________

Taja - 16.03.2007
Blaž - 20.03.2009

http://picasaweb.google.com/mylittledecocorner



(odgovor članu Dali*)
Neposredna povezava do sporočila: 3649
   RE: Marčevke 2009
22.10.2008 13:32:22   
mediuhec
bolniška: mislim da bi se morale dogovorit z os. zdravnikom, pokličite in preverite. če računaš, da rabiš vsaj 1 uro za pot (tja in nazaj), včasih čakaš 1 uro, potem je pregled še dlje - sploh MF, potem pa včasih še v laboratorij, te ni 4 ure (po možnosti sred dneva)- saj ti gre cel dan. meni ni kompliciral, ko sem 1x prosila. je pa dobro če imaš izvid kakšnekoli oblike da mu pokažeš. na firmi sicer ne komplicirajo če grem ven, je pa nerodno ker težko dobim termin pri G popoldan.


(odgovor članu helimaša)
Neposredna povezava do sporočila: 3650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  144 145 [146] 147 148   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  144 145 [146] 147 148   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?