Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2025
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni
) doma, ampak kako popoldne bi se lahko dobili. Čez vikedn pa si bomo tudi mi privoščili 4-dnevni izlet. Aja, to potem ni več samo vikend...
. Nam tudi čez teden odgovarja, ve povejte! Nekatere tudi praznujejo, kajne
, tudi mene bi kap! Tudi meni se takoj spipa če mi Ž. za sekundo pobegne izpred oči.
. Te občudujem! Tudi sama bi imela še
, pa nisem tok pogumna 
. Sploh ne vem, od kod se mi je ta misel privlekla. Šc, šc!!!
.
Pa nikoli ni pol toliko jamrala kot jaz pri dveh. Po moje se mi preveč sekiramo za vsako stvar, pa preveč vsega želimo omogočit svojim otrokom. Pa njihove skrbi in probleme hočemo vse prevzet na svoja pleča, potem smo pa izmozgani. Pri moji tašči niso poznali vrtca. Do šole so bili doma, od 4. leta dalje so morali pomagat na kmetiji, pač vsak po svojih močeh. Oblečeni in obuti so bili skromno, jedli tudi skromno, vzgajal jih je oče s trdo roko... Sedaj pa otroke vozimo v šolo, vrtec, na tisoč krožkov in tečajev, pa gledamo, da so lepo oblečeni, da imajo dosti vitaminov in vsega... Res je, da so se časi v dobrih 30. letih ogromno spremenili in da se ne da (niti si ne želim, da bi) živeti tako kot včasih, a včasih se res niso obremenjevali z 80 % vsega, s čimer se danes obremenjujemo starši.