|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: A otrok ni priden, če v vrtcu ne spi?
5.11.2008 10:00:15   
skuštrana
Tole siljenje otrok s spanjem (nekoč tudi s hranjenjem) je totalno preživeta stvar.


Ja, naj bi bilo tako..Samo, če vzgojiteljica reče otroku, da ni priden ker ni hotel zaspati potem si jaz to razlagam tako, da bi moral zaspati in ker pač ni, posledično ni priden in da to, da ni spal ni v redu - torej ga je silila k spanju, ampak otrok vseeno ni zaspal...user posted image user posted image


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: A otrok ni priden, če v vrtcu ne spi?
6.11.2008 8:13:00   
lilka
Jaz sem dobila občutek, da so pomočnice v vrtcih včasih zelo zelo nestrokovne, naša pomočnica je na sestanku staršev eni mamici rekla, kako je njena hčerka postala poredna(vpričo vsaeh ostalih strašev) in kako postiska druge otroke, mislim halouser posted image , ne vem no, take stravri ki jih izjavljajo se meni zdijo neprimerne in nestrokovne, tisdta da ni pridna ker ne spi je tudi v takem stilu. Ne vem no, to si nebi smeli privoščit, tudi mi ne moremo v svojih službah ljudem govorit kar nam paše no....

_____________________________

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: A otrok ni priden, če v vrtcu ne spi?
6.11.2008 9:09:07   
Rubin.
Se javim, po popogovoru z vzgojiteljico.


Kako je šlo?



Jaz sem sicer danes na kratko pogovorila z našo vzgojiteljico, ampak ne vem če bo kakšen učinek (se mi zdi, da te tamlade mislijo, da če so šolo končale, da znajo vse). Zaenkrat bom po njo hodila po kosilu, samo to je začasna rešitev.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: A otrok ni priden, če v vrtcu ne spi?
6.11.2008 9:09:58   
Piruri
IZVIRNO SPOROČILO: lukec


Mi imamo podoben primer. Naša mala miss že nekje pol leta ne spi in to sem povedala tudi v vrtcu. Sedaj pa je nastal problem, ker kao morajo na ležalniku 15 minut poslušat  pravljico in nato še 20 minut ležat, šele potem se smejo vstati, tisti ki ne zaspijo in se tiho igrati. Ampak kako naj zdrav otrok, ki ne potrebuje spanca leži pol ure ali več na miru. Pa dobro s tem sem se nakako sprijaznila, ampak mi ni šlo v račun, da bi zadnjič ob 14.15, ko sem prišla po njo, morala počivat. In ker ni, sta bili z vzgojiteljico v konfliktu, moja mala miss je stala v kotu in ko me je zagledala se je razjokala. Vzgojiteljica pa mi je ves čas govorila, da se mora privadit, da mora počivat in da je ostale motila, ker ni hotela počivat. Meni pa ni jasno kako se mora privadit user posted image . Jaz mislim, da je bolj ona ostale motla, ko jo je kregala, namesto da bi ji dala kos papirja in barvice pa bi bil mir. Se kar obremenjujem s tem in mi ne bo dalo miru, dokler se ne pogovorim.

Ne vem včasih se vprašam, komu zaupamo otroke? S takšnimi izjavami, jim sigurno bolj škodujejo kot koristijo. Opažam namreč pri naši tamali, da je kadar je ta vzgojiteljica, zelo razdražena in živčna skoraj ves popoldan.


To vprašanje si postavljam že en čas tudi jaz.....grozno....Naša pupa je zelo priden otrok...umirjena in ubogljiva...po vzgojiteljičnem pripovedovanju pa ima eno največjih napak na svetu...POPOLDAN NE SPI! user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image ...in to mi na pogovornih uricah non stop...že pol leta razlaga in tupi v glavo...drugega sploh ne izvem, kakšna je v vrtcu...amak samo to spanje, spanje, spanje...

Doma je ne silimo spati popoldan, ker nam spi po 11-12 ur ponoči in zato domnevam, da ima počitka več kot dovolj...ampak NE...za njih ni dovolj, ker potem...ne vem kaj???...večx sem izpostavila, da če jim je tak problem, ker noče ležat, da naj ji dajo škarje in list papirja, pa bo eno uro mir...ali pa kakšno knjigico...NE...OTROK POTREBUJE POPOLDANSKI POČITEK....in tu ni debate...

Začela mi je tudi razlagat, da naša rabi samo nekoga, ki sedi z njo in potem bo zaspala...samo, da naj ji mi dopovemo (?)...da to res ni potrebno...da one ne bodo sedele poleg njenega ležalnika in čakale, da zaspi (? zakaj pa bi?)...in ko me je vprašala, kaj bomo naredili (???)...sem ji lepo rekla:

"Naši punci lepo povemo, da če je utrujena, naj počiva in spi, če ne pa naj pove na glas, da ne bo počivala oz. spala!"...in me je gledala s povešeno čeljustjo... zdaj me pa zanima, če kje obstaja (strokovno dokazano), da otrok od treh let in pol res potrebuje popoldanski počitek???

< Sporočilo je popravil Piruri -- 6.11.2008 9:10:23 >


_____________________________

www.by-ab.si

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: A otrok ni priden, če v vrtcu ne spi?
6.11.2008 9:51:56   
Rubin.
eno največjih napak na svetu...POPOLDAN NE SPI! .



OMG.

Otrok valjda sam za sebe ve če je zaspan ali ne, sej nihče drug ne mora vedeti bolje od njega samega. Kdo pa za vzgojiteljico ve kdaj je lačna? Ja valda ona sama! Meni gre full na živce, da si eni domišljajo da vedo kaj je dobro za mene bolje od mene same.

Sej že dojenček ve kdaj je zaspan, a ne? Ga tudi ne moreš prisilit, da bo spal, kdaj bo tebi/meni pasalo. Lahko sicer ustvariš pogoje, ampak prisilit ga pa ne moreš.

Jaz bi ji lepo povedala, da nima kaj mojega otroka silit v bilo kaj, pa naj bo to spanje, hranjenje ali kaj drugega. Sej ni čudno, da imajo potem takšne in drugačne posledice. Potem pa so poredni, trmasti, klubujejo, motijo, ....

Mi je danes rekla, da se mora prilagodit, pa sem ji rekla nazaj, da se v bistvu z njo strinjam, ampak da se človek (kar je otrok tudi, čeprav se na to pogosto pozablja) prilagaja do te mere, ko je še vedno zadovoljen in da prilagajanje v lastno škodo, pelje do frustracij in nezadovoljstva.

Glej jaz ti priporočam, da poslušaš sebe in svojega otroka ter vztrajaš na tem, kar se TEBI  zdi prav, saj vendar gre za TVOJEGA otroka.


(odgovor članu Piruri)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: A otrok ni priden, če v vrtcu ne spi?
6.11.2008 9:55:05   
Rubin.
zdaj me pa zanima, če kje obstaja (strokovno dokazano), da otrok od treh let in pol res potrebuje popoldanski počitek???


Vprašaj jo kje v pravilniku imajo zapisano, da mora otrok popoldan spat.

Ker meni je tudi danes rekla, da otroci pri njih pač morajo počivat. Pa sem ji rekla, da to pa ne bo držalo, ker imajo v njihovi brošuri o vrtcu napisano, citiram:

"Čas počitka je prilagojen potrebam POSAMEZNIKA".

No potem pa je bila tiho.

(odgovor članu Piruri)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: A otrok ni priden, če v vrtcu ne spi?
6.11.2008 10:06:47   
Mišni
Zanima me vaše mnenje...a otrok ni priden, če v vrtcu leži na ležalniku in ne spi?


Po moje je vzgojiteljica mislila, da če bi punčka hotela učke zapret, da bi zaspala. Pa jih ni hotela. In potem ji je šlo na živce, ker je tamala zmagala.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: A otrok ni priden, če v vrtcu ne spi?
6.11.2008 10:11:52   
Naja30
Sem pozabila citirat, se pa čisto strinjam s frutko.
Glede tega spanja/nespanja/počitka je po moje tako, da otroku ne škodi počitek, če ne more zaspat. Če je po kosilu čas za počitek, se je treba tega držat. Najprej pravljica, glasba... potem pa kakšna mirna dejavnost, če otrok ne spi.
Tisto iz pravilnika, da je čas počitka prilagojen potrebam posameznika je mišljeno ravno s tem, da če otrok ne more zaspat, dela kaj mirnega kot je gledanje knjig, risanje, mirno igranje...


< Sporočilo je popravil Naja30 -- 6.11.2008 10:12:28 >

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: A otrok ni priden, če v vrtcu ne spi?
6.11.2008 13:48:49   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: Rubin.
Mi je danes rekla, da se mora prilagodit, pa sem ji rekla nazaj, da se v bistvu z njo strinjam, ampak da se človek (kar je otrok tudi, čeprav se na to pogosto pozablja) prilagaja do te mere, ko je še vedno zadovoljen in da prilagajanje v lastno škodo, pelje do frustracij in nezadovoljstva.


Če se človek ne zna prilagodit, to povzroči frustracije in nezadovoljstva. In zato jih je kar fajn navajat, da se je treba prilagajati, pa če jim je to fino ali pa ne. V družbi pač so ena splošna pravila in bolj ko kolebaš, ali bi se jih držal ali ne, težje ti je.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: A otrok ni priden, če v vrtcu ne spi?
6.11.2008 23:15:22   
picola1
Mišni, se načeloma strinjam s tabo...Samo nekje pa so neke meje, kaj misliš? Vsemu pa se tudi ne moreš prilagajat, čeprav to počne večina. Ker kje pa piše, da če to počne večina, da je to pa fajn in prav? S tem, ko otroka siliš na vsak način, da se prilagaja nečemu, čemur mu pa res ni (spanje se mi že zdi takšna stvar-a ti lahko zaspiš, če nisi zaspana???), ga po moje učiš samo tega, da upoštevanje samega sebe ni ok in da je reba bit ovca, ker drugače si drugačen od drugih in izstopaš, to pa ni ok...

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: A otrok ni priden, če v vrtcu ne spi?
7.11.2008 9:17:07   
Rubin.
ga po moje učiš samo tega, da upoštevanje samega sebe ni ok in da je reba bit ovca, ker drugače si drugačen od drugih in izstopaš, to pa ni ok...


user posted image . No pa meni ni treba odgovarjat.

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: A otrok ni priden, če v vrtcu ne spi?
7.11.2008 10:42:14   
F*S*M
V našem vrtcu v naši skupini (otoci stari od 2 do 4 let) je pa tako, da se gre po kosilu počivat, ker pa smo se dogovorili z vzgojiteljico, da bomo hodili po njega ob 12 in da želimo, da v vrtcu ne počiva, saj doma še spi popoldan nekje od 2 do 3 ur in bi radi, da bo spal doma, sploh ni problema, ti otroci, ki ne spijo gredo v drugo skupino, v kateri otroci ne spijo. In je stvar rešena 

_____________________________

Moje sonce je začelo sijati 13.05.2006 ob 20.39

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: A otrok ni priden, če v vrtcu ne spi?
7.11.2008 22:23:43   
tweed
IZVIRNO SPOROČILO: F*S*M
otroci, ki ne spijo gredo v drugo skupino, v kateri otroci ne spijo. In je stvar rešena 

user posted image  Nekateri vrtci tega ne morejo nuditi. No pri nas je ena skupina od 1-6 let (11 otrok). Nima drugega, kot da počiva. Sicer nimamo težav, ker zelo rada spi, vendar se mi zdi, da je v vrtcu od 12:30 do 14:30 vrh glave spanja. Še tako ne gre pred 21:00 spat doma...

_____________________________

Vsak dogodek je pozitiven iz določene perspektive.
Neli se je to poletje naučila plavat brez rokavčkov...
Rea pa se potopi pod vodo in vstane z nasmeškom...

(odgovor članu F*S*M)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: A otrok ni priden, če v vrtcu ne spi?
8.11.2008 9:49:03   
atea
Za spanje ni recepta.
Sem se pa že večkrat prepričala, da otrok potrebuje varnost.
Otrok ponavadi ne zaspi, kadar ima občutek da bo kaj zamudil ali da ga starši ne bodo prišli iskat , če bo spal.  Ponavadi jim je treba povedat - nazorno pokazat da se prepričajo da imajo veliko časa za spanje. Otrok NE VE koliko je od 12:00 do 14:30.
Povedat in pokazat mu je treba , da ko se zbudi bo vse tako kot prej.

(odgovor članu tweed)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: A otrok ni priden, če v vrtcu ne spi?
8.11.2008 10:00:01   
atea
Če otroku rečemo, naj zaspi za eno uro, potem bomo pa malicali se igrali in potem pa bomo šli na igrišče ker je zelo lepo vreme.
Še jaz težko zaspim po takih obljubah.
Kdaj bo minila ena ura?
Ali me bo čakala malica, kaj bo za malico?
Kdaj bomo že šli na igrišče?
Otrok nima ure niti na roki , pa tu di ne ve koliko traja vsak dogodek.
Vzgojiteljice, varuške, starši vedno hitimo ter se borimo s časom- minutami.
Otrok  ima čas ker ne pozna na uro.
Tudi babicam ni potrebno hiteti , zato se otroci dostikrat bolje počutijo kot v vrtcu ali doma.
Poskusite otroku razložit, da lahko počiva cel popoldan , da ga bo vse počakalo, ko se odpočije boste pa naredili urnik za naprej.
Ne določajte mu obveznosti že prejšnji dan ali zjutraj za več časa vnaprej.
Ko se zbudi se dogovorite kaj boste počeli. Poskusiti velja.
Lp

(odgovor članu atea)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: A otrok ni priden, če v vrtcu ne spi?
10.11.2008 9:41:49   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: picola1

Mišni, se načeloma strinjam s tabo...Samo nekje pa so neke meje, kaj misliš? Vsemu pa se tudi ne moreš prilagajat, čeprav to počne večina. Ker kje pa piše, da če to počne večina, da je to pa fajn in prav? S tem, ko otroka siliš na vsak način, da se prilagaja nečemu, čemur mu pa res ni (spanje se mi že zdi takšna stvar-a ti lahko zaspiš, če nisi zaspana???), ga po moje učiš samo tega, da upoštevanje samega sebe ni ok in da je reba bit ovca, ker drugače si drugačen od drugih in izstopaš, to pa ni ok...


Ja, včasih je treba bit ovca. Bolje za otroka, da to ve.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: A otrok ni priden, če v vrtcu ne spi?
10.11.2008 10:43:06   
frutka_
Meni to meji že na  dlakocepstvo. Zaradi tega, ker bo otrok na ležalniku ležal 30min ne bo zatiran! Ali zafustriran. Ali zakompleksan. Ali da je zaradi tega ovca. Pomočnica se je nerodno izrazila.
Po mojem mnenju otrok NE VE koliko spanja potrebuje. Tako kot ne ve katera hrana je zanj najprimernejša. Zato smo tukaj odrasli, ki ga vodimo. Ker se otrok NE MORE sam odločat o takih stvareh v življenju. V vrtcu je zato vzgojiteljica. Doma ste za to starši. In močno se strinjam  s predhodnico, ki je napisala, da se je treba tudi vprašat ali je spodkopavanje vzg. avtoritete dober vzgled otroku?!

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: A otrok ni priden, če v vrtcu ne spi?
10.11.2008 10:59:05   
frutka_
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Tole siljenje otrok s spanjem (nekoč tudi s hranjenjem) je totalno preživeta stvar.


Ja, naj bi bilo tako..Samo, če vzgojiteljica reče otroku, da ni priden ker ni hotel zaspati potem si jaz to razlagam tako, da bi moral zaspati in ker pač ni, posledično ni priden in da to, da ni spal ni v redu - torej ga je silila k spanju, ampak otrok vseeno ni zaspal...user posted image user posted image



Ne, ni ga silila. Nikjer to ne piše. Samo njena izjava je bila nerodna. In siljenje s spanjem in hranjenjem je tudi meni mimo. Ampak kratek počitek otroku ne škodi! Saj je vseeno. Počitek je namenjen temu, da se otrok umiri in čez določen čas nadaljuje z aktivnostmi. Če pa je staršem to trn v peti pa  naj otrok počaka pri mizi medtem, ko bodo ostali šli počivat. Kaj je torej boljše. Da tistih 30min preleži ali presedi pri mizi?

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: A otrok ni priden, če v vrtcu ne spi?
10.11.2008 12:00:13   
skuštrana
No pri nas je ena skupina od 1-6 let (11 otrok).


Pri nas je isto, s tem da sta 2 skupini, ki se pri spanju združita v eno, ker gre kar veliko otrok pred spanjem domov. So vsi, tudi tisti, ki ne spijo v eni igralnici, ker se druga ta čas čisti...Pa jim ni potrebno spati, ampak se lahko mirno in tiho igrajo..

Frutka, meni se pa to, da otroke silijo spat in se starši pritožijo (spat, ne počivat, počivanje mi je ok) ne zdi dlakocepstvo..Naša L spi od 7 zvečer do 7 zjutraj. To se mi zdi za skoraj 4 letnico čisto ok. Če bi jo v vrtcu silili spat, vem da je doma ne bi spravila v posteljo pred 10 zvečer in bi imeli zjutraj cel kažin za vstat..Ima pač tak ritem.


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu tweed)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: A otrok ni priden, če v vrtcu ne spi?
10.11.2008 12:05:36   
skuštrana
Frutka,MIKA JE NAPISALA, DA JE PUNČKA LEŽALA NA LEŽALNIKU, NI PA ZAPRLA OČIuser posted image (sori, črke)...Meni se to, da je ležala zdi kot počivanje, vendar je očitno vzgojiteljica pričakovala več, ker punčka po njenem ni bila pridna...user posted image

Sicer pa, nima se smisla kregat, upam da je mika stvar že rešila...user posted image


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: A otrok ni priden, če v vrtcu ne spi?
11.11.2008 22:16:15   
daysi
Jaz mislim, da če bi znali otroci povedati, kaj vse se dogaja poleg "prisiljenega spanja" po vrtcih, bi bil vpis v vrtec pol manjši. In še nekaj, ne podcenjujte pomočnic, kajti prav ta oseba je lahko več kot osem ur z vašim otrokom v vrtcu in prav ta oseba poskrbi, da je z vašim otrokom vse ok. Vzgojiteljica izvaja program, pomočnica pa poskrbi, da je vaš otrok preskrbljen. Imam kolegico pomočnico in vem kako to gre.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 46
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...
BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?