|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Počakati na službo ali volonterstvo?
20.11.2008 22:44:15   
nu_tella
Glej, ko so mene vzeli v službo so tudi dobili od občine denar. In mi kljub temu plačevali pripravniško plačo. Pa ne eno leto ampak dve leti. Ampak včasih pač ne moreš samo na denar gledat. Včasih je pač treba tudi na svoje izkušnje gledat oz.  vsak ima svoj razlog zakaj nekaj počne ali ne počne, kar nekdo drugi nebi.   Veze so pač veze in nikoli ne veš kdo te bo »povozil« zaradi njih. Ampak včasih je pač treba reskirat. Če nikoli ne reskiraš nič ne profitiraš. In vsako delo je boljše kot sedet doma.   Ne vem koliko je star tvoj otročiček. Ampak če ima 1 leto in imaš možnost varstva se mi zdi prov da greš v to. Saj imaš veliko verjetnosti, da ne boš delala 8 h na dan, ampak boš imela le jutranje ali popoldansko varstvo… in to je idealno za otročička. Saj se lepo potopoma navadi na odsotnost mamice. V vsakem primeru pa lahko počakaš tudi do drugega šolskega leta…  

_____________________________

Ce te nekdo ne ljubi na nacin, kot si zelis ti, se ne pomeni, da te ne ljubi z vsem, kar zna.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Počakati na službo ali volonterstvo?
21.11.2008 12:10:49   
ThinkPink
Če nikoli ne reskiraš nič ne profitiraš. In vsako delo je boljše kot sedet doma. Ne vem koliko je star tvoj otročiček. Ampak če ima 1 leto in imaš možnost varstva se mi zdi prov da greš v to.


To je res. Brez nič, ni nič. Kot pravim, meni sploh ni frka, da ne bi hotela delati ali bi se počutila "prezvišeno" nad kakšnim delom. Tudi zastoj bi delala, saj bi na ta način dobila izkušnje, morda nova poznanstva, ki bi mi pomagala do redne službe, kompetence in na koncu tudi ta strok. izpit.

Imam srečo tudi v tem, da imamo do tašče, ki bi pazila tamalo 5 minut peš hoje, do šole pa 10.

Če sem za kaj jezna sem samo na to državo, ki razpisuje too much študijskih mest, ko ve, da nas je veliko preveč. Da potem razpisuje premalo pripravniških mest (le 90 na leto za vse smeri), da je še vedno prisoten nepotizem. Da volja in pridnost nič ne pomenita, temveč le "od koga si".

Tak, do novega leta bom premislila (upam, da se prej kaj odpre), potem pa pač volonterstvo...do sept. moram že končati ta izpit, da lahko potem, ko bom imela vse pogoje konkuriram Priimkom, ki jih ne bodo imeli.

(odgovor članu nu_tella)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Počakati na službo ali volonterstvo?
23.11.2008 19:57:02   
mayflower
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II



Nehajte hodit v sluzbo zaradi pogodbe. Delajte, ker radi delate in ker vas to veseli.

Če ti gre za službo in preživetje, ti še kako gre za pogodbo. Sedaj, ko sem v službi za nedoločen čas gledam na iskanje zaposlitve prav drugače, kot če si za določen čas. Sploh, če ima družina stanovanjski kredit in podobno. Moraš dati situacijo skozi.... Pa na koncu je bila to moja optimalna služba - poklic, za katerega sem študirala. Sedaj pa res delam na drugem področju samo za to, da preživim. Če za tvoj poklic razpišejo približno 5 oglasov letno na področju cele Slovenije nimaš kaj dosti časa za razmišljanje. Nočem vplivat na nikogar, dala sem ven samo ven svojo izkušnjo.


_____________________________

Ko se mi nasmehneš, s soncem napolniš moj dan.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Počakati na službo ali volonterstvo?
26.11.2008 20:10:54   
mala zirafa
Povsod zahtevajo strokovni izpit.Mislim da boš brez vez in še huje brez strokovnega zelo težko prišla do šole.Jaz sem imela to srečo da mi je ministrstvo odobrilo in to 2x ker imam dve izobrazbi.Veze pa kanček sreče.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Počakati na službo ali volonterstvo?
27.11.2008 11:56:46   
ronja
ThinkPink, jaz bi na tvojem mestu gledala na situacijo kot na "zastonj izobraževanje", ne kot na neplačano delo, pa bi mi bilo lažje. Če si želiš it v službo in ti strokovni izpit pomeni večje možnosti, se ga vsekakor splača čimprej naredit. ker boš potem vsaj tam, kjer to zahtevajo kot pogoj, imela prednost pred priimki brez tega izpita...

Če pa si v svojem srčku še ne želiš it v službo, pa si brez slabe vesti reči: jaz bom še malo doma z mojo malo muco in vmes pošiljaj prošnje in hodi na razgovore, kar tako malo potipat, baje res rajši vidijo, da prideš kar tja..., mogoče bo pa vseeno kje kaj.

Odmisli torej denar, ker tega v nobenem primeru ne boš dobila (mislim plače), torej se ne jezi zaradi njega in se samo vprašaj, ali bi rajši šla malo ven med ljudi in doživela še kaj drugega ali bi se rajši 100% posvetila svoji hčerkici. Nič od tega ni narobe, težko pa ti mi povemo, kaj je bolj prav zate... To, kar ti čutiš...

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Počakati na službo ali volonterstvo?
27.11.2008 12:14:25   
ronja
Sicer je pa nekje treba zacet. Jaz si ne predstavljam, da grem s faksa direkt v sluzbo, da mi dajo delo, ki ga moram narediti dobro od zacetka do konca in da je to strogo strokovno delo edino, kar delam. Pac nekje zacnes in med te zacetke sodi tudi fotokopiranje.

se strinjam.
hehe, pri nas tudi doktroji kopirajouser posted image . Pa se nobenemu ne zdi zamalo - to je pač treba naredit, če češ met en članek od kolega skopiran...
Jaz sem še prek študenta delala res svega i svašta - brat je samo zavijal z očmi, ko sem delala za 1,5 Evra/uro... Pa na začetku tudi dostikrat zasotnj! Ampak jaz sem se dosti naučila, čeprav mogoče traparije, pa mi zdaj vseeno pridejo prav (kako odpret smetano, da se ne polije v baru, kako naredi krasno sladoledno kupo v sladolednem vrtu, kako v 10ih minutah krasno zavit darilo v cvetličarni, kako delat z idioti na radiu,...)

Nobeno delo mi ni pod častjo, razen kake prostitucije, pa še to bi šla delat, če bi bila edina možnost, da so moji otroci siti/zdavi... Sicer pa se mi zdi, da ni prav gledanje, da ti delo prinese samo denar - ker ti ne samo tega: prinese ti samospoštovanje, če ga opravljaš dobro, prinese ti veselje, kadar ti nekaj rata, prinese ti izkušnje, ki jih rabiš, prinese ti navsezadnje še nek status v družbi, pa če nam je to prav ali ne, tako je, prinese ti lahko določen ugled,... (saj veste tisto: "aja, doma si..." in potem se pogovarjajo s tabo samo še o otrocih in gospodinjstvu... Jaz sem že zdaj na knjižnem sejmu mela vseh poln kufer, ker so mi vsi samo knjige o dojenčkih ponujali... Mislim, res mam trebuh, ampak kljub temu mi je ostala glava - a ne vidiš, da gledam Dawkinsa?user posted image Saj ne rečem, da je tudi kako knjiga o otrocih fajn met, ampak lepo vas prosim, nisem samo maternica na dveh nogahuser posted image )

Ne rečem, da je takšno gledanje pravilno, vendar pa to ne pomeni, da ljudje tako ne gledajo in da te to lahko boli, če se ti dlje časa dogaja... In če veš, da bi rada počela še kaj drugega, ti lahko to pač zagreni življenje. Če si v sebi popolnoma odločena in mirna, te seveda take opazke ne bodo ganile, ker veš, da delaš to, kar si želiš.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Počakati na službo ali volonterstvo?
27.11.2008 12:38:10   
ronja
Inštrukcije in prevajanje pa zame odpadejo, ker sem zgodovinarka in tukaj težko najdem tudi kaj honorarnega.

hehe, jaz sem biologinja, pa sem inštruirala matematiko in fiziko in to zelo uspešno (se lahko pohvalim, ker so res dokazljivi rezultati - to da nekdo naredi popravca s 4, recimo, se mi zdi velik uspehuser posted image , sploh če veš, kje je štartal/a...) Prevajala sem ravnokar ene čisto tehnične zadeve, o jedrskih elektrarnah, baje je bilo dobro prevedeno... Malo moraš bit včasih prilagodljiv, pa se lažje zvoziuser posted image .
Pa ne bit tak negativno nastrojena glede teh vez: normalno je, da če sta dva enako izobražena, pa delodajalec enega pozna, bo vzel tega. če pa je drugi boljši, pa bo pač moral vzet boljšega. Ja, mogoče v praksi ni vedno tako, ampak midva z lubijem sva oba dobila delo brez kakršnihkoli vez, v naši skupini tudi nihče ni prek vez prišel not, razen tisti, ki so tu delali diplomo, če to šteješ pod veze (jaz bi to dala pod izkušnje). Bivša sodelavka je zelo hitro dobila delo v šoli, pa tudi ni bilo prek vez, kolikor vem... in bilo je v Lj.

ko bom brez službe oz. bom iskala novo, ker je ta za določen čas, bom hodila na razgovore, kot da veze nimajo nobene veze in se 100% potrudila in jim dala vedet, da v veze ne verjamem, če me bojo kaj takega vprašali. Ni nujno, da me bojo hoteli, jim bo vsaj malo žal ali pa bojo meli vsaj malo slabo vest pri tem, če bojo vzeli slabšega ali manj motiviranegauser posted image . Želim si, da ko bi zapustila pisarno, kjer je vse že zmenjeno, da bi si rekli, madona, te je pa škoda. To je že nekaj.

Sicer pa meni vedno daje optimizem en mali dogodek iz otroštva: ko sem hodila v glasbeno šolo in čakala na izpit junija, hkrati z našimi izpiti pa so bili še sprejemni izpiti za naslednje šolsko leto, sem slišala, kako je ena učiteljica violine jamrala sodelavki, da je prišla k njej na sprejemni izpit ena strašno nadarjena deklica (slučajno sem vedela, kdo je to, ker je bila sestrica od moje najprijateljice), ona pa ima prostor samo še za enega učenca in ravnateljica je prijavila na to mesto svojega sina in seveda hoče, da on dobi to mesto... In da ne ve, kaj naj naredi, da seveda ne more vršt ravnateljičinega sina na sprejemcih, ker je to njena direkt šefica, ampak te punčke ji je pa tako škoda... No, jeseni, ko sem spet prišla v glasbeno šolo, sem videla to tamalo s kovčkom z violino, kako je šibala k tej profesorici. Nimam pojma, kaj je bilo s tistim ravanteljičinim sinom, niti me ne briga, se mi ne zdi pomembno, ampak dejstvo je, da je nadarjena punca lahko igrala in to je edino važno!user posted image

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Počakati na službo ali volonterstvo?
27.11.2008 13:40:26   
ThinkPink
Ronja, hvala za izčrpen odgovor user posted image . Vedno je fajn prebrati kaj spodbudnega, ker sem zadnje čase res morda malo preveč črnogleda in namesto, da bi iskala pozitivne izkušnje, vidim samo negativne.

Saj doma s hčerkico je super, samo kot si sama napisala; okolica te več ne dojema kot neki individum, temveč kot "naju-mene in Evo". Pogovori pa se tako sučejo samo na temo "Kje kupuješ plenice?" ali "Kaj bo danes za kosilo?"
Zato se strinjam s tabo, da čeprav volonterstvo, vseeno si spet bolj aktivno vključen v socialno življenje, kjer te boljša priložnost morda poišče sama.

Tudi jaz imam mnogo izkušenj iz študentskih del, saj sem tako rekoč delala svega i svašta (najbolj intelektualno delo je bilo šiljenje svinčnikovuser posted image , sem pa že tudi delala zelo samostojna in odgovorna dela).

Saj bo... Kdor čaka, dočaka. Kdor prej pride, prej melje. Kdor išče, ta najde.
No, nekaj v tem smislu...





(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 33
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?