|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   študentka in skupno bivališče
30.3.2005 13:27:09   
tulipan
Živjo, imam eno vprašanje. Sem študentka, s fantom živiva skupaj, vendar nisva poročena.Ne vem kaj naredit, ko se nama bo rodil :duda:, ali naj se prijavim tudi jaz na skupnem naslovu ali ne.
Jaz uradno živim pri starših, kot študentka bom upravičena samo do starševskega + otroškega dodatka, štipendije nimam, če pa bova prijavljena skupaj, se bo za otroški dodatek upoštevalo tudi njegov dohodek (je zaposlen)... Zato ne vem, ali se mi splača prijavit skupaj ali ne.
Če pa nisva prijavljena skupaj, a ima on sploh pravico do izrabe očetovskega dopusta in do fraj dneva, ko bom rodila? In a te npr. patronažna lahko pride obiskat na drug naslov, kot je tisti, kjer si prijavljen?
Vprašanje je obsežno, nekaj sem že na prejšnjnjih forumih izbrskala, a mi še vedno ni jasno..:zmeden:
Hvala za pomoč!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   študentka in skupno bivališče
30.3.2005 13:54:03   
pika78
Vem samo za en odgovor. V materinski šoli so rekli, da te pride patronažna sestra obiskat na naslov, ki ga poveš v porodnišnici in ni treba, da si na njem prijavljen.
Ostale stvari pa žal ne vem in bodo druge punce povedale. Se mi pa zdi, da bi moral imeti tudi fant pravico do izrabe očetovskega dopusta, tudi če nista na istih naslovih prijavljena. Sej midva tudi še nisva (vsak je prijavljen pri svojih starših, čeprav že 3 mesece živiva skupaj v svojem - fantovem stanovanju, ki ga je kupil). Tudi jaz razmišljam, da bo verjetno še pred rojstvom treba spremenit naslov - da si z otrokom prijavljen na istem naslovu:zmeden:.
LP!

(odgovor članu tulipan)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   študentka in skupno bivališče
30.3.2005 14:04:41   
Naty*Taja
Zdravo! Sem v istem položaju kot ti in sem tule na forumu že zasledila vse odgovore.
Takole: ti kr ostani na domačem naslovu, ker očka lahko kljub temu izkoristi očetovski dopust- greš na socialno tam nekje dva meseca pred pdp oz. ko dobiš pri gin. potrdilo o datumu poroda,in ti čisto vse razložijo. Daš not vlogo za paket in starševski dodatek, dobiš pa tudi vse mogoče papirje, ki jih bo po rojstvu bebice izpolnil očka za očetovski dopust...
Če boš prijavljena na domačem naslovu, lahko po rojstvu bebice zaprosiš za štipendijo - tu se upoštevajo samo tvoji prihodki (preko študenta...) in pa število članov samo ti in mali- tako, da je skoraj gotovo, da ti jo bodo dali! (rojstvo je namreč vzrok za izredno prošnjo za štipendijo med letom!!!)
V tem primeru se seveda dohodek očka ne upošteva.
Na socialni morata samo uredit preživnino.
Glede patronažne pa takole. Ravno zadnjič smo dali skoz šolo za starše in nam je ona tam povedala, da ko te odpustijo iz porodnišnice, izpolniš neke papirje glede tega in tam poleg svojega domačega- stalnega naslova napišeš še začasnega, kjer naj bi te babica obiskovala. Baje nič ne sprašujejo, ker to ni njihova stvar. Sicer pa kje pa piše, da ti takoj po porodu ne greš na primer k mamici domov, da ti pomaga tiste prve dni!??
Upam, da sem ti kaj pomagala in ti želim lepo nosečnost in lahek porod.

(odgovor članu tulipan)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   študentka in skupno bivališče
30.3.2005 16:43:38   
Gina
Drugo so ti že ostale povedale. Še enkrat pa to. Ko se otrok rodi in oče podpiše očetovstvo, se vi trije avtomatično štejete za družino, ne glede na to, kje je kdo prijavljen.
Če želiš, da se ne štejete za družino (se pravi mati samohranilka), potem moraš tožiti očeta za preživnino. Kolikor vem, se na csd-ju ne da več zmenit, oz. lahko prineseš kopijo vložene tožbe, tudi če še ni rešena, pa ti ponavadi upoštevajo, da si že samohranilka.
Ne vem čisto točno, ali ima oče vseeno pravico do očetovskega dopusta, če si prijavljena kot samohranilka...vprašaj na csd. Vsekakor pa oče nima pravice do bolniške za otroka, če ne živi na istem naslovu, čeprav je tvoj izvenzakonski partner. To je po novem-velja par mesecev.

(odgovor članu tulipan)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   študentka in skupno bivališče
31.3.2005 9:04:43   
tulipan
Na bolniško za otroka pa še nisem pomislila...saj res ni logično, da bi jo lahko koristil, če ne živi z mamo in otrokom in ne pazi nanj...

(odgovor članu tulipan)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   študentka in skupno bivališče
31.3.2005 14:49:12   
iva01
Bolniške ne o mogel koristiti za otroka,tisti dan ko se otrok rodi pa ima lahko fraj, men je rekla socialna delava da tudčre nisva prijavlena na istem naslovu lahk štejemo kot družina sam očetovstvo mora podpisat, če hočeš pa bit samohranilka pa moreš poleg očetovstva uredit še preživnino.

(odgovor članu tulipan)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   študentka in skupno bivališče
1.4.2005 9:14:50   
karmy
glede da če si prijavljena na domačem naslovu, ni res, ker ti ruknejo dohodke od staršev.. najboljš da greš v svoje gospodinjstvo skupaj s fantom.. fant tud more biti skupaj s tabo v gospodinjstvu, brez prikolice ( meaning: brez prihodkov svojih staršev in premoženja), šele takrat lahko dobiš več denarja, ki ti pripada... potem boš upravičena do štipendije, po vsej vrjetnosti tudi polne, ki je tam okoli 43. tisočakov, kar ni majhna vrednost, pa tud prav ti bo prišla...


(odgovor članu tulipan)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?