|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   12-urni delovnik
25.11.2008 21:48:49   
neanja duo
Kakšno je vaše mnenje?

Meni se zdi,da so tele politiki čisto znoreli.Že tako starši delajo cele dneve,otrok skoraj da ne vidijo,.....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 12-urni delovnik
25.11.2008 22:02:57   
jajula
kdo je to predlagal?

(odgovor članu neanja duo)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 12-urni delovnik
25.11.2008 22:05:21   
neanja duo
http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=1&c_id=187614

(odgovor članu jajula)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 12-urni delovnik
25.11.2008 22:11:55   
N _ B
Noro.

Si ne predstavljam. Že sedaj, ko delam osem ur dobesedno norim, da sem čimprej pri škratkoma. Potem pa še dve uri dlje .... zame skoraj nesprejemljivo.

Po drugi strani pa razmišljam. Ne verjamem, da si bodo to privoščili. Ne le samo zaradi "družinske" problematike, temveč tudi zaradi brezposelnosti.

Enostavna matematika: če podjetje danes rabi 3 delavce, bo potem le dva.
40 ur x 3 delavci = 60 ur x 2 delavca

Še cca 30% večja brezposelnost??? user posted image

(odgovor članu neanja duo)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 12-urni delovnik
25.11.2008 22:15:24   
Spark
Mogoče ciljajo na to da bo več mamic ostalo doma z malimi otročki.

Sem pa proti tako dolgemu delovniku. Postajamo poceni delovna sila, še malo pa bomo Kitajci.

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 12-urni delovnik
25.11.2008 22:28:58   
jajula
IZVIRNO SPOROČILO: N & B

Noro.

Si ne predstavljam. Že sedaj, ko delam osem ur dobesedno norim, da sem čimprej pri škratkoma. Potem pa še dve uri dlje .... zame skoraj nesprejemljivo.



še štiri ure dljeuser posted image  

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 12-urni delovnik
25.11.2008 22:30:30   
N _ B
IZVIRNO SPOROČILO: jajula
še štiri ure dljeuser posted image  


Ups. Ja, še štiri.

(odgovor članu jajula)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: 12-urni delovnik
25.11.2008 23:07:39   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Spark

Mogoče ciljajo na to da bo več mamic ostalo doma z malimi otročki.




Točno to cilajo. Žena naj bo doma, čaka naj na moža....sej veš kako to gre?user posted image

(odgovor članu Spark)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: 12-urni delovnik
26.11.2008 6:19:24   
gumbek
Jaz pa delam vsake 4 tedne  po 12 ur ker imamo tako delo da ne more počakati smo pa potem kak dan prosti in nam ustreza... Da bi pa to uveljavljali za stalno sem pa tudi jaz protii...




_____________________________


Firbec sem!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: 12-urni delovnik
26.11.2008 7:53:14   
aluš
Enostavna matematika: če podjetje danes rabi 3 delavce, bo potem le dva.
40 ur x 3 delavci = 60 ur x 2 delavca


Točno tako sem ugotovila tudi jaz. Za minimalca bo treba delat 12 ur. kar pomeni, da bodo delodajalci plačali dva delavca na minimalcu, ki bosta nredila za tri.

Jaz res ne vem več, kam vse to pelje. A bomo res ratal ko Kitajci. Pa bogi naši otroci, se včaSIH kar vprašam, zakaj smo jih sploh imel, če jih čaka takle šit.

Pa še to je. Ne rabijo samo majhni otroci mamice doma. Moja dva sta 5 in 11. Oba sta vesela, če sem popoldne z njima. Ta velikemu je treba kaj za šolo pomagat, pa prekontrolirat. S ta malim se kaj igrava. Pa fajn je če jim kdo kaj skuha!!!!user posted image

< Sporočilo je popravil aluš -- 26.11.2008 7:54:43 >

(odgovor članu gumbek)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: 12-urni delovnik
27.11.2008 7:03:49   
Poka
Zgleda smo vsi ugotovili kam pes taco moli... Zdaj delajo tri izmene po osem ur, potem bi delali dve izmeni po 12 ur. To pomeni, da bi lahko odpustili 1/3 delavcev.

Verjetno so mislili, da bi delali po novem 12 ur za isto plačo. To pomeni, da bi privarčevali 33,33% kapitala. Verjetno si mislijo, da smo vsi neumni... Direktiva je prišla iz Bruslja. Od EU nimamo nič, samo slabo do sedaj, po mojem mnenju... Poleg tega pa tako poudarjajo varstvo človekovih pravic in vse te stvari, v resnici jih pa prav malo briga. Do sedaj so nekateri težki fizični delavci težko zdržali že 8 ur. Koliko bi zaradi tega dodatno dali za zdravstvo, se nihče ne vpraša. Verjetno so si pa mislili, da si bo to moral od zdaj naprej vsak sam plačevat - oziroma, pri nas si že tako moramo, če hočemo kvalitetno oskrbo.

Poleg tega si pa ne predstavljam, da bi se bilo mogoče izogniti 3. svetovni vojni, če to naredijo, že zdaj je preveč nemirov.

(odgovor članu aluš)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: 12-urni delovnik
27.11.2008 10:21:43   
ronja
Moje mnenje je: NE, HVALA! sva se pa z lubijem to včeraj pogovarjala (revež je bil tak zmatran, da še niti športa od pon. časopisa ni mel časa prebrat in v službi toliko dela, da niti ni vedel, da se to kao pripravlja, tako da sem ga končno lahko jaz enkrat seznanila s tekočimi  zadevami - navadno on mene, jaz ne berem časopisa), no, skratka: včeraj sva se to pogovarjala, pa je rekel, da če bo to res tako, bova mela pa kmetijouser posted image , da on ne bo 12 ur v službi, da nimaš nič od življenja: odpadejo vsi hobiji, otrok sploh ne vidiš, za punco/ženo nimaš časa...
Se strinjam in bova delala nekaj svobodno - on kmetijo, jaz bom kaj ustvarjala, eč bi bilo to nujno. 12 ur ne bova v službi, pa pika!

(odgovor članu neanja duo)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: 12-urni delovnik
27.11.2008 10:35:02   
ronja
gumbek, tudi lubi dela po 12 ur na terenih, ker je pač tako najbolj smotrno in pogosto tudi edino možno - vendar pa to ni vsak dan!!! Potem imaš te ure za kak drug dan, da si malo prej doma, pa se recimo splača - ampak, da bi pa to moral počet vsak dan, p anikoli bit zato prej doma - to pa ne! NI šans!

pa mislim, da so se politiki ušteli: enostavno ne narediš toliko v 12 urah - ker si ZMATRAN! Vsaj če delaš z glavo, je enostavno ne moreš prisilit, da bo vsak ljubi dan delala 12 ur na max! ker ne bo, možgani izklopijo - sem probala, nisem spala praktično nič in delala ful, pa so možgani dobesedno izklopli, padeš skup ali pa zaspiš, med drugim... tak da mislim, da se to ne splača, tudi delodajalcem ne - več bo napak in s tem več stroškov... več bo bolniških, ker zdaj ko si na meji, rečeš, ajde, grem, bo že... potem pa boš vedel, da 12 ur pa ne boš zdržal in boš pač ostal doma... Nosečnice bojo prej rekle: veste kaj, jaz 12 ur ne morem sedet na miru, mi je prav žal, dajte me na bolniško... Skratka, se mi zdi,d a tega ne vračunajo v te svoje idealistične izračune...

Že tako se mi zdi, da narediš v 6ih in 8ih urah približno enako - je mala razlika, ampak ni tako velika! Ker v 6ih urah ne rabiš kosila, dovolj je malica, ki jo poješ sproti, medtem, ko delaš ali pa med debato s sodelavci, ki je lahko čisto strokovna ali pa samo za družabne stike, ki pa tudi (dokazano) pripomorejo k večji storilnosti. Potem rabiš v 8ih urah vsaj še en odmor več kot v 6ih. Večkrat moraš na wc (sploh če si user posted image ,...), več časa rabiš, da se spet zbereš po ornk kosilu kot po lahki malici... in navsezadnje razlika ni 2 uri, ampak slabo uro... Tam si pa 2 uri dlje - ni računice...

Meni se zdi 6 ur idealno, mogoče je za starše malih otrok še boljše manj, ampak na splošno se mi zdi 6 ur super. 7 ur je kompromis, 8 ur je pač kruta realnost, kar je več, je pa nesprejemljivo (pa čeprav sem mela vedno nadure, ki so se nam brisale, torej sem delala vedno po 9 ur v povprečju, pa vem, da zdaj, ko mava user posted image , tega ne mislim več počet!)

(odgovor članu gumbek)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: 12-urni delovnik
27.11.2008 11:05:30   
tweed
Bodo pa pri nas naredili enako kot na Japonskem, kjer imajo zaposleni posebno sobo, v tej sobi pa lutko v obliki in podobi šefa. Pa se lahko (če so preveč pod stresom, ali pa tudi ne) znesejo nad to lutko...

Se strinjam Ronja, človek v 12 urah ne bo naredil nič več kot pa je sedaj v 8ih. Nekateri bodo še manj učinkoviti, še posebno tisti, ki pridejo v službo in pogledajo na uro, kdaj bo malica...

_____________________________

Vsak dogodek je pozitiven iz določene perspektive.
Neli se je to poletje naučila plavat brez rokavčkov...
Rea pa se potopi pod vodo in vstane z nasmeškom...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: 12-urni delovnik
28.11.2008 12:14:55   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
pa mislim, da so se politiki ušteli: enostavno ne narediš toliko v 12 urah - ker si ZMATRAN! Vsaj če delaš z glavo, je enostavno ne moreš prisilit, da bo vsak ljubi dan delala 12 ur na max! ker ne bo, možgani izklopijo - sem probala, nisem spala praktično nič in delala ful, pa so možgani dobesedno izklopli, padeš skup ali pa zaspiš, med drugim... tak da mislim, da se to ne splača, tudi delodajalcem ne - več bo napak in s tem več stroškov... več bo bolniških, ker zdaj ko si na meji, rečeš, ajde, grem, bo že... potem pa boš vedel, da 12 ur pa ne boš zdržal in boš pač ostal doma... Nosečnice bojo prej rekle: veste kaj, jaz 12 ur ne morem sedet na miru, mi je prav žal, dajte me na bolniško... Skratka, se mi zdi,d a tega ne vračunajo v te svoje idealistične izračune...

Že tako se mi zdi, da narediš v 6ih in 8ih urah približno enako - je mala razlika, ampak ni tako velika! Ker v 6ih urah ne rabiš kosila, dovolj je malica, ki jo poješ sproti, medtem, ko delaš ali pa med debato s sodelavci, ki je lahko čisto strokovna ali pa samo za družabne stike, ki pa tudi (dokazano) pripomorejo k večji storilnosti. Potem rabiš v 8ih urah vsaj še en odmor več kot v 6ih. Večkrat moraš na wc (sploh če si user posted image ,...), več časa rabiš, da se spet zbereš po ornk kosilu kot po lahki malici... in navsezadnje razlika ni 2 uri, ampak slabo uro... Tam si pa 2 uri dlje - ni računice...

Meni se zdi 6 ur idealno, mogoče je za starše malih otrok še boljše manj, ampak na splošno se mi zdi 6 ur super. 7 ur je kompromis, 8 ur je pač kruta realnost, kar je več, je pa nesprejemljivo (pa čeprav sem mela vedno nadure, ki so se nam brisale, torej sem delala vedno po 9 ur v povprečju, pa vem, da zdaj, ko mava user posted image , tega ne mislim več počet!)

Absolutno podpišem user posted image  
 
Lahko pa povem svoj primer: državna služba, delala sem na 4 ure, ostale sodelavke na 8.
Jaz: prišla 7:45, slekla jopico, šla ev. na WC, sedla za mizo, prižgala računalnik in začela vnašati obrazce, ki so mi jih pripravili na mizo - vse, kar je "8-urcem" ostale od prejšnjega dne! Ob 8h prišle stranke in sem sprejemala obrazce ter jih sproti vnašala. Vmes mogoče max. 1x na wc, če sem imela M ali prebavne težave. Ob 11:45 sem vstala, se poslovila ob kolegic in šla domov. Jutranjo kavo sem pila doma, malico sem jedla na poti domov na vlaku.
Ostale + šefica: prišle ob 7h. Ko sem prišla jaz, so še vedno čičale v kofi-sobici in kofetkale do 8h, ko so prišle stranke. Sledila so opravičila, naj pač stranke počakajo, ker "so glih računalnik prižgale in se mora zalaufat". Do 12h sprejemale obrazce, vnašale nič. Če ni bilo strank, so pač mešale zrak. Sledila je malica. Popoldne naj bi vnašale obrazce, ampak sem jih drugi dan veliko našla na svoji mizi...
 
Zakaj mi niso podaljšali pogodbe?
1. Ker sem res delala in metala slabo luč na ostale.
2. Ker nisem marala enournega kofetkanja v "kokoko" klubu.

Kasneje mi je bila jasno, kaj je pomenil šefičin komentar, da naj bolj počasi delam...

< Sporočilo je popravil špelin@ -- 28.11.2008 12:16:17 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: 12-urni delovnik
28.11.2008 12:34:10   
ThinkPink
Absolutno podpišem

Lahko pa povem svoj primer: državna služba, delala sem na 4 ure, ostale sodelavke na 8.
Jaz: prišla 7:45, slekla jopico, šla ev. na WC, sedla za mizo, prižgala računalnik in začela vnašati obrazce, ki so mi jih pripravili na mizo - vse, kar je "8-urcem" ostale od prejšnjega dne! Ob 8h prišle stranke in sem sprejemala obrazce ter jih sproti vnašala. Vmes mogoče max. 1x na wc, če sem imela M ali prebavne težave. Ob 11:45 sem vstala, se poslovila ob kolegic in šla domov. Jutranjo kavo sem pila doma, malico sem jedla na poti domov na vlaku.
Ostale + šefica: prišle ob 7h. Ko sem prišla jaz, so še vedno čičale v kofi-sobici in kofetkale do 8h, ko so prišle stranke. Sledila so opravičila, naj pač stranke počakajo, ker "so glih računalnik prižgale in se mora zalaufat". Do 12h sprejemale obrazce, vnašale nič. Če ni bilo strank, so pač mešale zrak. Sledila je malica. Popoldne naj bi vnašale obrazce, ampak sem jih drugi dan veliko našla na svoji mizi...

Zakaj mi niso podaljšali pogodbe?
1. Ker sem res delala in metala slabo luč na ostale.
2. Ker nisem marala enournega kofetkanja v "kokoko" klubu.

Kasneje mi je bila jasno, kaj je pomenil šefičin komentar, da naj bolj počasi delam...


To pa je ziher na davčni user posted image .

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: 12-urni delovnik
28.11.2008 12:37:34   
ThinkPink
Sicer pa mislim, da ta 12 urni delovnik ne bo nikoli sprejeti hvalabogu imamo vseeno toliko močne sindikate, da imajo neko pogajasko pozicijo.

Poleg tega bi to pomenila cela vrsta drugih sprememb, za katere Slo ni pripravljena. Kje pa bodo otroci, če bodo starši do 18/19h v službi? Ah, saj ni izvedljivo.

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: 12-urni delovnik
28.11.2008 19:36:34   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: ThinkPink
To pa je ziher na davčni user posted image .

Ni davčna, si pa kar blizu na en način.

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: 12-urni delovnik
28.11.2008 19:48:16   
Felicita
@ špelin@: no, skor gotovo je javna uprava, ane? user posted image

mam jest tut izkušnje s tem... delam kot študentka in sploh ne bom začela z zlivanjem žolča na situacijo. lahko dam samo en primer - 3 tedne so iskal dokumente, ki sem jih urejala, ko sem bila pri njih. menda so premetali VSE. potem sem bla jaz že čist panična, kaj sem zaj..., sem šla v službo, odprem fascikel, vzamem liste iz srajčke in glej no glej, 2. list v srajčki je blo tisto kar so iskal. in so vse premetal. user posted image sej ne vem al bi se človk smeju al joku nad takimi razmerami...

pa še 8 ur - človeško nemogoče, razen če nam dajo 4 ure odmorov vmes... če nej bi blo pa to za zvišanje produktivnosti... hja, nej odpustijo pol ljudi, ki so na delovnih mestih po zvezah in mešajo luft (npr razni kokoko klubi kot jih špelin@ opisuje, ki grejo v službo zato da kofetkajo), naj spravijo tja tiste ki dejansko znajo in hočejo delat, pa se bo tudi produktivnost zvišala. ampak ker je itak nemogoče kogarkoli iz službe vržt, pa če cel mesec plavega vzame... well, pol pa pač je kot je.


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?