|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Žalostna
1.4.2005 13:57:10   
Anonimen
To kar se mi je dveh dneh naredli presega vse moje meje občutljivosti. In ker sem tolk žalostna, sem si rekla, da mal napišem in si olajšam dušo.
Včeraj nakupujem s tamalim v znanem trgovskem centru. In ker ni bilo nobenenega vozička-avta, ga dam sedet v navadni voziček, na tisto rdečo poličko.
In prideva do blagajne in mi ena smrklja (drugače ne morem rečt) reče,če se mi ne zdi, da je moj otrok prevelik za ta voziček.
Jaz čist osupla in nekaj časa kar mal debel gledam, nato pa se začne besedni dvoboj. Ji povem, da je ta voziček namenjen do 15 kg (vsaj zdi se mi tako in upam, da se nisem preveč falila)in da ima moj otroč povrh vsega še cerebralno paralizo in da ne hodi. Pol se mi je hotla neki opravičevat, sem rekla da je že dobr, da naj mi napiše na en listek svoje ime in priimek. In reče zakaj? Ji povem, da bom napisala pritožbo. In šele nato se je začelo. Pokazala je vse svoje sposobnosti nizkih udarcev. Raje ne bom naštevala, kaj vse mi je rekla, ker se mi zdi težko podoživlajti vsako besedo. Bilo pa je tudi že malo pred 20 uro, tako da za mano ni bilo nobenega kupca več. In zgelda da si je potem upala še več.
Danes sem že pisala pritožbo na njihov naslov in me prav zanima kakšen odgovor bom dobila. Pa najverjetneje niti ne bi napisala pritožbe, če se mi ne bi danes še nekaj zgodilo.
Greva kupit tamalemu gumijaste škornje, ker je pač izrazil željo, da bi šel on na vrt, da bo "štihal" in ker pač sam ne stoji, ampak kleči, al pa ga dam nekam sedet, sem si rekla, ša ta najbolj da ma tiste škorenjčke gor. Tamal ful vesel, prideva v trgovino, rečem za št. 21 in 22. Mu dam gor, in vprašam prodajalko, če lahko ona pogleda, kere so mu bolj prav, da jest nevem, št. 21 mu gre lepo gor, sam da ma vse skupi mal bol stisnen, št. 22 pa da mu ful hlapa, še posebej leva nogica, pri kateri ima stopalček krajši za 2 cm. In mi reče. ja sej ste vi mamica, boste pa ja vedla. No in pol se le primaje bližje, mu neki gleda nogice, pa prav ja kok pa trdo stoji, sej se mu tud probat ne da. Pa vidla me je, da sem tamalga prnesla, pa k sem ga postavla na tla, da ne hod. Sem popizd...., pustila škorenčke tam, pa vsa žalostna šla. Celo pot do doma so mi solze kar tekle, tamal me je tko gledal, kaj se dogaja z njegovo mamico.
Sej vem, da ne morjo prodajalke vedet, da imam pač otroka s posebnimi potrebami, sam lohk bi ble pa vsaj mal bol profesionalne in olikane.
No zdej sem si olajšala dušo. Mal na dolgo, sam mi je pa kar bolš.

Škorenčke mu grem pa popoldne iskat (v drugo trgovino), da bo lohk moj sonček izkusil veselje, ki ga prinaša delo na vrtu!!!:love:
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   Žalostna
1.4.2005 14:05:19   
kofetek2010
joj, te prodajalke! :grrr:
V takšnih primerih sem se zmožna na smrt skragat s prodajalko, pa če je trgovina nabito polna!
Po moje, nima nobene veze, če imaš otroka s posebnimi potrebami, kupec je tisti,ki ga morajo upoštevat! Ne glede na to, kako izgleda ali koliko je star,...

Na piši pritožbo ali pa jih daj kar v cajtnge!

lp
jana73

PS: pa čimprej škorenjčke kupit, da bo sinko imel veselje! :bravo:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Žalostna
1.4.2005 14:16:25   
Tjula
V cajtenge. Takoj! Delo, Dnevnik, Večer - pisma bralcev. Če češ ti še pomagam napisat. Kok me to razkuri, ej!!!!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Žalostna
1.4.2005 14:27:14   
Pupica
NUR verjamem, da ti je zelo težko. Vendar včasih na to poglej z veliko rezerve. Trgovke imajo samo 3 letno šolo in nobene medicinskega znanja. Od vsake je odvisno ali opazuje kupca in marsikaj ugotovi ali je tam le za to ker mora biti.

Jaz sem glede ljudi z posebnimi potrebami kar precej seznanjena, pa se mi je kljub temu naredil en velik kiks.
Ko sme bila na nekem javnem uradu, kjer sme urejala zadeve, sem opazila, da delavka piše z levo roko, ter da ima desno roko paretično(se je tudi vizualno videlo, da je roka atrofična). Pa sme vseeno ob koncu ponudila svojo desno roko v slovo.Avtomatsko.:(:ups::ups::ups::ups::ups::ups:
Seveda se hitro znajdem v takih trenutkih, tako da sem hitro objela njeno levo roko z obema rokama, kot v znak hvaležnosti.
Lahko bi pa precej butasto izpadla:zmeden::ups::ups::ups:

Jaz ti želim, čim takih nečemernih trgovk, ter čimveč prijaznih.
Lahko pa te potolažim, da je luna in da so ljudje sitni kot sam:hudicek::hudicek::hudicek::)-

:love::love::love:za tvojega sončka, ter prijetno vrtnarjenje!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Žalostna
1.4.2005 14:38:34   
Magi*
ne bodi žalostna zarad butastih prodajalk. na žalost je pri nas še vedno tako, da je prijazen, takten in olikan prodajalec prej izjema kot pravilo. da bi pa še razumeli posebne potrebe posebnih otročičkov in njihovih stršev - to je pa že znanstvena fantastika. no, kot rečeno, so tudi izjeme. zato moramo pa mi - kupci - odločno zahtevati primeren nivo, kupovati pri konkurenci, zadeve obelodaniti v vseh možnih medijih - tudi v spletu.

upam, da bo Rokec dobil škorenjčke in se veselil na vrtu.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Žalostna
1.4.2005 14:47:08   
Čiračara
:grrr:na žalost se takšne stvari zelooo pogosto dogajajo

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Žalostna
1.4.2005 14:50:18   
.ču
Žalostno res,tak odnos:(
Vsemu temu pa ni kriva "samo triletna šola"(vsak se šola po svojih zmožnostih in razmerah,ki omogočajo šolanje-tako ali drugačno)in neobvladanje medicinskega znanja:(
Da nekdo potrebuje pomoč,sploh mamica z otročkom,ni potrebno medicinsko znanje,samo nekaj dobre volje,prijaznosti in nasmeh,ki dela čudeže.

Njihova dolžnost je,da so s strankami prijazni in vljudni in če imajo probleme naj jih pustijo doma.

Sm tud,sama dons doživela en šok:(ne na tak način kot ti,pa bo res verjetn kriva luna:)
Ponavadi nam najbolj paše,da krivdo valimo na druge,še bolje na luno,ki je precej daleč in nam kaj dost več ne more.

To zame ni opravičilo:(

Lp:rozica:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Žalostna
1.4.2005 15:02:11   
polona2
Se strinjam s Pikaču!

Polona 2, trgovka s triletno šolo...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Žalostna
1.4.2005 15:04:05   
pravljica
ma veš kolk je še takih primerov...ampak po drugi strani je pa tud kr neki takih, ki pogledam kartonček z imenom zaradi prijaznosti in nasmejanosti

men je zadnjič v interšparu (europark) ena rekla, da drugič naj pa tisti vez z mlekom dam iz vozička na trak (pa se mi tud že kar trebuh vidi)...ampak mi ga še pri nobeni ni blo treba gor dajat, nikoli prej, ker imajo itak tam kodo pri roki za take stvari

ma se ni vredno zato sekirat!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Žalostna
1.4.2005 15:18:18   
bonika
V cajtnge jih daj, vse po vrsti, ki so te užalili, kaj pa mislijo da so, če niso sposobne opravljati svojega dela, pa naj pustijo službo, se mi zdi, da je verjetno kakšna prijazna prodajalka kje, ki je brez službe. Za prijaznost se mi zdi da ne rabiš met magisterija al pa celo doktorata, mislim da tle nima veze 3-letna šola.
Sploh pa si otrok s posebnimi potrebami zasluži tudi posebno pozornost, saj je že tako za marsikaj prikrajšan, njegova mamica pa veliko bolj obremenjena.
Joj, tudi mene je tole tako razkurilo in upam da bo prodajalka, za katero si napisala pritožbo tudi ustrezno kaznovana!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Žalostna
1.4.2005 16:45:17   
bunkica
Po mojih pojmih(k je tut moja mami prodajalka,pa me je že v rani mladosti naučila)S soljudmi morš bit prijazen,še posebej v trgovinah in ustreči pač še tok zahtevnemu človeku!Ni mus da ti paše ampak to je pač javna služba in se nekak morš vzdržat!Na žalost pa je vse več neolikanih in nervoznih,če ti morjo kej pomagat.
Nč se ne sekiri,ti sam kupi tamalmu škorence in ko ga boš vidla kok uživa boš na vse pozabla,kr se zarad takih nizkih k ne znajo olike ne splača sekirat!
Evo par:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:zate
in par:racka::racka::racka::racka::racka:za tvojga sončka!
Uživajta na vrtu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Žalostna
1.4.2005 16:54:54   
Gina
Mah, meni se zdi da obstajajo zelo zelo prijazni trgovci, pa tudi taki, da niso za ta poklic niti slučajno. To je tako kot v vsakem poklicu.

Jaz sem vedno našega malega dajala v nakupovalni voziček, ki ima gor pritrjen stolček, v vsaki trgovini so ga imeli - pri nas in v lj.. Pa pridem par mesecev nazaj v ljubljanski interspar in ugotovim, da je treba plačat jurja za to, da si ga sposodiš. Pravzaprav je to kavcija. Ampak meni se je kar film strgal. Že tako imajo tako gužvo, cene nič več nižje od mercatorja ali tuša, potem pa še plačuj varščino, da lahko otroka daš v stol. Zraven pa zapraviš 20.000.-! Tudi če stol ne bi pripeljala nazaj do informacij, pa to vedno naredim, bi moralo biti to všteto v ceno. Itak nekdo pobira te vozičke, pa jih vozi nazaj, majo dovolj prometa, da si to lahko privoščijo. Pa to svet ni videl. Ljudje se pa sploh ne pritožujejo. Se jim zdi to čisto normalno.
Mene v interspar z otrokom več ne bo.

Jaz te čisto razumem, pa prav je, da si napisala pritožbo!:bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Žalostna
1.4.2005 17:18:42   
india
Ja, tako je,kot ste že napisale, za lep odnos ni pomembna šola in izobrazba, važna je srčna kultura.
Moja hči ima ptozo na očesu ( povešeno veko, tako,da je ono napol zaprto). Do pred letom dni nismo nikjer v javnosti naleteli na kakšne negativne pripombe, potem pa smo enkrat v Mercatorjevem hipermarketu nakupovali in pride direkt za nami ena smrklja, zgledala je kot hostesa, imela je le neko majhno značko in stala je pri tistih stojnicah, ter pravi : joj,kako je to grdo, če ne more očesa odpret. A tako phabljena bo celo življenje? In to vpričo otroka in moža ter seveda mene! Mislila sem, da jo požrem od jeze, a smo se le obrnili in odkorakali ven.
Kaj češ? Nekateri pač niso bili nikoli kaznovani zaradi svojega zlobnega jezika, a verjamem, da še bodo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Žalostna
1.4.2005 17:27:54   
African queen
Jaz mislim,da so tudi visoko izobraženi zelo nestrpni do "drugačnih".Vem iz lastnih izkušenj,bolje,da nič ne napišem..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Žalostna
1.4.2005 18:25:36   
saša 73
Pikaču in Sarita,definitvno se strinjam z vama.
Samo,ko prebiram kaj se dogaja me kar srh spreleti.
Lep večer vsem RR.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Žalostna
1.4.2005 20:36:35   
lin
Sem ostala brez besed(glede prodajalk):zmeden:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Žalostna
1.4.2005 20:41:59   
Erdbeere
Tud jest se strinjam z groznimi pripombami, ki jih sama doživljam, tudi od prodajalk, kdaj bi katero prjela pa vrgla iz trgoovine....malo spoštovanja bi pa lahko imele

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
2.4.2005 10:46:37   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   Žalostna
2.4.2005 19:41:08   
Anonimen
Hvala vsem za lepe besede!:love:

Naj pa napišem še to, da je bil danes mali cel dan v škorenjčkih. Tako na kolesu, kot na vrtu, pa še kje. Je bil ful ponosen in jih sploh ni hotel dol dati.:ups:

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?