|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: stanovanje in "žleht" sosedje
26.1.2009 11:10:08   
nanč
Men ni jasno, kako lahko zarad enih glupih sosedov teroriziraš lastne otroke. Ob naslednjem ropotanju z metlo imaš dve možnosti, ena je, da z možem obujeta cokle in zaplešeta eno pošteno polko, al pa da lepo pozvonita pri njih in jih vprašata, če majo kako metlo za posodit oziroma če so normalni v glavo in da ob naslednjem ropotanju z metlo prenehaš pazit in kupiš otrokom cokle, pol nej se pa slikajo.

Ob butanju po vratih z notranje strani pa zaleže poštena brca v vrata in je stvar rešena. Bohnedaj pa terorizirat lastne otroke zaradi sosedov, ki itak samo poslušajo, če bo kak šum od vas. Ropotajte, tako da bodo vedeli, kaj je ropot.
user posted image user posted image

_____________________________

kaj vse me dandanes čudi...

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: stanovanje in "žleht" sosedje
2.2.2009 8:47:34   
s.
IZVIRNO SPOROČILO: anckabancka

A je to normalnouser posted image



Ni normalno.

Vem, da ti je težko in da si že čisto obupana nad tem. Držim pesti da bo kdaj bolje. user posted image

Jaz se enostavno več ne bi sekirala zatradi takšnih. Očitno imajo preveč časa in se ne znajo zamotiti drugače. Imejte svoj ritem, kot bi ga imeli, če bi bili doma kjerkoli drugje. Nehajate paziti na to, da boste še šepetati začeli zaradi nekih ljudi, ki jih moti sapica.

Živite svoje življenje in naj vas ne zmotijo takšni ljudje, ki dejansko povzročajo več hrupa kakor vi.

Želim, da boste čimmanj v stiku s temi ljudmi in res ne polagajte več pozornosti na to, kakšen "hrup "povzročate, saj živite in če jih moti, ko teče voda po cevi in če preglasno kašljate, potem jim ni pomoči.

Upam. da se boš čimmanj jezila nad takimi, ki jih imate za sosede.

Saj ti lhako tukaj povemo kaj in kako, ampak, urediti boš morala sama in si pri sebi rečti, da jih enostavno več ne boš šmirklala.

Naj ti povem, da imam jaz sosede, ki se razburjajo, ker si jaz odkidam avto, nekdo drug pa pride in se sprakira na moj plac, jaz pa se ne jezim. Jezijo se sosedje. Sekirajo se, ker imam prašna okna. Jaz se ne. Sekirajo se, ker drugi sosedje premalo zračijo stanovanje, da ne govorim kaki smrad imajo oni. joj.
Res se nimam časa ukvarjati s takimi ljudmi. Očitno nimajo hobijev in gledajo samo kak živijo drugje. ko so mi pa vdirali v stanovanje, pa so mi na dvorišču z nasmehom povedali, da so mi vdirali ( mene med vlomom ni bilo doma). Lahko temu rečeš človek?

Ne imej časa za tako sekirancijo s sosedi! Bolje še boš počutila. Vem, da ti je hudo, ampak poskusi ignorirat.

Pa srečno!

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: stanovanje in "žleht" sosedje
2.7.2013 9:08:50   
oče_2_otrok
Pozdravljeni,

pišem kot zelo utrujen oče 2 otrok, ki je včeraj ob pol noči doživel zlom in sem se zjokal. Že drugič to noč me je zbudil hrup zgornjega soseda, kateri izvaja pritiske zaradi našega hrupa po dogovoru z našim spodnjim sosedom. Tresel sem se vsaj še eno uro.

Že slabo leto živimo (po sili razmer) v slabo grajenem bloku. Spodnji sosed je kljub mojemu zatrjevanju, da otroci ne povzročajo namerno hrupa in da jih vzgajam v smeri umirjenosti, nedavno sklenil dogovor z zgornjim sosedom, da nas 'pouči' kako izgleda življenje pod nami. ) Mimogrede… oba soseda sta iste narodnosti in nista Slovenca… zgornji trenira boks in ni izobražen.

Zjutraj (pravkar) sem poklical tudi policijo, a se ni odzvala. Dejala je, da naj jih raje pokličem, tedaj ko bo hrup. To ni bil moj prvi klic in do sedaj so navadno našli izgovor, da niso prišli (npr, ko je bil zvonec ob 5:20… dolgotrajen in je zbudil vse, so dejali, da ni dokazov (niti prstni odtis ne bo štel). No prišli so le enkrat, ko sem imel žebelj v gumi. Tudi tedaj niso storili nič… še več, dali so mi vedeti (tako sem se počutil), da sem 'bednik', da sploh kličem za te stvari.

Namerno NISEM NIKOLI ustvarjal hrupa, sem pa bil že zelo hud na otroka, ko sta se preveč razživela. V soboto celo z osamitvijo v kopalnici. Groza me je bila, kdo postajam.

A sosed je z namernim hrupom nadaljeval. Ne gre za TV, radio (ker se ga čez stene ne sliši). Gre za dva do tri močne udarce po tleh (ima ploščice brez preproge, mi les z debelimi tepihi). V razmiku 5 do 10 min… odvisno, kot se spomni. Spodnjih sosedov pa sploh ne slišimo (imajo že najstniško hčer).

Gre za dogovorjeno ustvarjanje pritiska na nas, da se izselimo. A Policija ne naredi NIČ. Baje so celo zgornjemu sosedu reklu, da lahko med 6-22 tudi on dela, kar hoče, kajti tudi mi imamo to pravico.

KAJ SEDAJ??? PROSIM, povejte, kajti, bolj kot zatirati svoje otroke ne morem. Jaz pa RABIM spanec, ker je moja plača edini vir preživljanja, nimam pa vzvoda za vračanje nasilja (tudi nisem tak tip, ali pa bi izgubil službo, če bi se šel tovrstno 'vojno'). Izselitve ne bo še vsaj pol leta, ker je hiša v gradnji… a JS NE MOREM VEČ… Težko je razumeti, kako zažvenketajo kozarci, ko pade utež po zagrmi nad nami okoli 22h, ko se otroka zbudita, ko … . Jaz pa sem povsem nemočen. Žena me sicer miri, a je v prav isti stiski… tudi sama večkrat joka. Še sreča, da so v bloku v na obeh straneh (tik ob najinem stanovanju) ljudje, ki naju podpirajo in spodbujajo, naj vzdrživa, a tudi sami so (tudi fizično), nemočni nad mlajšim fantom nad nami. Ker gre za neko sorodstveno povezavo s upravnico stavbe in spodnjimi sosedi.

Zadnji pogovor s zgornjim sosedom sem (skrivaj) posnel in na njem je večkrat dobesedno izgovoril, da hrup povzroča namerno in po dogovoru s spodnjim. A časa in sredstev za tožbo nimam, Policiji pa ta posnetek ne upam omeniti, ker je posnet skrivaj.

Selitev DA, a kako do tedaj… včeraj sem v solzah ženi omenil, da bi se vsaj jaz za nekaj časa preselil, kajti služba in zidava hiše (+otroci) so že sami po sebi dovolj… in rabim počitek. A da tega ne morem storiti, ker me je groza, da tudi sami ostanejo tam, kjer smo. Res sem na dnu z živi in prišli so mi do živega.

Omeniti še moram, da smo prvi pisni opomin dobili (prvi!) dan (selitev je trajala 2 dni), pisnega 1 teden in znotraj 14dni že pismo upravnika STANINVEST (ker so šli spodnji in zgornji sosedi na policijo nas prijavit).Tedaj je šele prvi prišel potrkat na vrata in groziti v polomljeni slovenščini, da naj umirimo otroka (spomnim se, da je tedaj  malo pred tem tamali (1.5l) padel in imel prebito čelo). Soseda to ni nič pomirilo. Zamenjali smo namreč  tihega samskega fanta in verjamem, da smo velika sprememba. A iz odnosa se je sklepalo, da je sosed vajen tovrstnih prijemov, smo namreč bili v 4 letih že četrti lastniki tega stanovanja.

Kako ustaviti naraščajoče nasilje nad nami? Kot oče bi ga zelo želel, a nimam vzvoda… PROSIM PROSIM… kaj naj storim, kajti jaz se danes iz službe ne morem niti vrniti tja… takšna groza me je tega stanovanja, teh pritiskov… nisem človek za takšno okolje, selitev je predaleč, policija ne pomaga, odvetniki so dragi… KAJ? Res ne bo šlo brez dodatne selitve z dvema malima otrokoma (starejša je 3L)?

Lp,
oče2otrok

(odgovor članu s.)
Neposredna povezava do sporočila: 78
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?