|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vakum!
5.4.2005 10:54:51   
ZVEZDICA 22
Drage punce!

Zanima me kaj je to vakum, kakšen porod je to?A to boli bolj kot umetni popadki, ali je zelo težko roditi z vakumom?Kakšna pa je razlika med kleščnim porodom in vakumom?Prosim, če katera kaj ve o tem, ker me grabi panika, saj sem zvedla, da me lahko doleti vakum!kaj je tooo?

Lep dan vsem!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Vakum!
5.4.2005 11:12:38   
Anonimen
Kdo pa ti je rekel, da te lahko "doleti" vakuumski porod? Kako pa to lahko kar vnaprej vedo?

(odgovor članu ZVEZDICA 22)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Vakum!
5.4.2005 11:15:34   
ZARA
Ja no,mene tud zanima,kdo za hudica vas tkole psihira ze vnaprej!!!???

(odgovor članu ZVEZDICA 22)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Vakum!
5.4.2005 11:23:39   
žužu
jaz sem imela prvič vakum, sicer nisem imela okrog sebe takih strokovnjakov, kot jih imaš ti, da bi mi to napovedali;)
vakum ni prav nič groznega, to je pomoč, da pride dojenček na svet. olajšanje za mamico in dojenčka. sicer pa te najbrž ne bo doletel, tako da nima smisla...

(odgovor članu ZVEZDICA 22)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Vakum!
5.4.2005 11:32:33   
Kati S
Valda, da te lahko doleti vakum, saj lahko vsako od nas... Ne se sekirat! Če bi se obremenjevale z vsem, kar nas lahko doleti, bi bila norišnica. Saj bo vse ok!

(odgovor članu ZVEZDICA 22)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Vakum!
5.4.2005 11:44:47   
Grascakinja
Pupe moje, dejmo se probat čim manj sekirat zarad poroda, čim bolj pozitivno mislit, ker če bomo zdajle razglabljale o vsem, kar nas lahko medtem doleti, bomo težje rodile.
Jaz si že kar mantro ponavljam, da bo vse šlo tako kot je treba, da bom pridna in sodelovala z babico, dihala, da bo dragi v podporo, in da bo z bebiko vse ok. Pa misel na prenašanje bolečin tud že počas poskušam vdelat v to.
Saj vem, da me bo na konc še ful panika grabla, ampak vsaj zdaj se trudim čim bolj pozitivno naravnat. Pol pa itak bo kar bo. Bolje, da ne razmišljamo o kleščnih in vakuumskih porodih, neprijaznem osebju, dolgotrajnem porodu in podobnem....
Božajte bušije!!!

(odgovor članu ZVEZDICA 22)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Vakum!
5.4.2005 11:53:30   
ZVEZDICA 22
Meni sta se premi trebušni mišici preveč razmaknili, ugotovila sem tako, da sem na vrhu trebuha opazila kot en greben, kadar sem napela mišice, zdaj pa me je začelo še bolet!Če gre pri porodu za veliko pritiskanja, se baje odločijo za vakum, ker je baje lažje, ker sta trebušni mišici slabi.In sem se full ustrašla kaj je to vakum!?!

lep dan vsem!

(odgovor članu ZVEZDICA 22)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Vakum!
5.4.2005 12:10:46   
Rozalija
Men so med porodom rekli, da mora v zadnji fazi iti otroček v določenem času ven in če ne gre se odločijo za vakum, da ga tako na hitro ven potegnejo, no in pol so iskali tisto babco ki se ti vrže na trebuh in je bla punca zuni preden je ta čas potekel.

Brez veze da se obremenjuješ, takrat še vedela neboš kako in kaj. Baje nekaj otroku dajo na glavo in gre ven.... aja edino to je pri vakumu, da ti ziher presredek prerežejo, da gre otrok lažje ven.

(odgovor članu ZVEZDICA 22)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Vakum!
5.4.2005 12:35:04   
žužu
nina, očitno jih želiš strašit, ker pišeš, da ima vakum posledice za otroka in mater.
jaz pa ti vseeno lahko povem, da jih nima.
včasih, ko so rojevale še naše mame, jih je imel, sedaj pa ne več.

(odgovor članu ZVEZDICA 22)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Vakum!
5.4.2005 12:45:28   
baguSka
Od mojega bratranca žena je tud pred 1 tednom rodila fantka z vakumom in ti lahko povem da sta že oba zdrava doma. Danes baje ni več posledic takega poroda, mogoče se včasih pojavijo težave pri motoriki z dojenčkom..vendar se to ugotovi šele pri razvoju otroka, kar pa sploh ni hudo. Se vse poštima.;) Do vakuma pride v primeru če otrok ne more na svet prilezti samostojno oz. s pomočjo mamice in se predougo zadržuje v porodnem kanalu in takrat ko je že prepozno za carski rez. Torej tega ne morejo določit v naprej.

Brez strahu, ni boleče, le pomagajo otročku, da hitreje pride na svet.;)

(odgovor članu ZVEZDICA 22)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Vakum!
5.4.2005 12:46:37   
dory
uau baguska..cist naucena :):bravo:

(odgovor članu ZVEZDICA 22)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Vakum!
5.4.2005 12:57:55   
Gina
Joj, zvezdica, saj ti ne bodo vakuuma delali samo zato, ker imaš razmaknjene mišice. Saj sem ti rekla, da sem jih jaz imela za 4-5 prstov, to je za celo dlan notri potisnit (v resnici sem vse 4 prste vmes dala), pa otroček se je zahaklal, so bile res težave pri iztisu, ker ga je popkovina nazaj vlekla, pa poleg tega imam še visoko dioptrijo, torej vse dejavnike, ki bi prišli v poštev za pomagat z vakuumom, pa sem kar lepo normalno rodila. Možnost, da bi ga pa tebi delali, je pa tako majhna, da je zanemarljiva.
Poglej, meni so v resnici hoteli delat vakuum pa pri drugem porodu, ko je punčka ležala s temenom naprej. Ravno tako pomagajo, kadar otrok leži nap. v zatilni legi, ali kadar gre z ramico naprej+glavico. V teh primerih se zatakne čisto spodaj, ne more ven, ga vse stiska in mamica ga tudi ne more ven iztisnit. Oba sta v hudi stiski, otrok je lahko celo v življenjski nevarnosti. Torej, kaj hudiča naj pa zdravniki drugega naredijo, kot da pritrdijo na otrokovo glavico vakuum in pomagajo obema! Ali naj ga pustijo tam umret ali kaj? Saj carskega tudi ne morejo več delat, ker otrok na pol ven gleda, ni več sredi trebuha, halo!
Samo zaradi razmaka mišic, pa ne delajo vakuuma. Garantiram. Meni je otroka vsakič, ko je glavica ven pogledala, nazaj notri potegnila tista 2x ovita popkovina okrog njegovega vratu. Če bi ga delali, bi ga zaradi česa drugega, kar pa ti zdaj ne moreš vedeti.
Pomiri se!

(odgovor članu ZVEZDICA 22)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Vakum!
5.4.2005 13:10:47   
Skye
jaz sem bila z pomočjo vakuma rojena....pa je bilo to daljnega leta 1976...in sem danes živa in zdrava;)

Sigurna posledica vakuma je to, da ima beba še kakšne 2-3 dni veliko buško na glavi.

(odgovor članu ZVEZDICA 22)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Vakum!
5.4.2005 13:16:39   
Gina
Ja, je čisto res, sky. Pa danes je vakum še bolj varen, kot je bil nekoč. Ampak če otrok leži v temenski ali zatilni legi ima tudi brez vakuuma kvadratno glavo še kar nekaj dni, taki pritiski so to nanj.

(odgovor članu ZVEZDICA 22)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Vakum!
5.4.2005 22:54:57   
Pikabu
Jaz sem bila sama rojena z vakumom in tudi Emo sem rodila z vakumom, pa je z mano vse v redu, Ema pa tudi zaenkrat nima nobenih težav. Baje so včasih imeli drugačne te ploščice, ki so jih dali otročku na glavo, danes naj bi bile bolj prijazne, pa manj posledic pustijo. Pa še to je bilo pri Emi, da je imela zelo veliko laskov in ji ni takoj prijelo, tako da so ji akr trikrat to montirali gor, da je prijelo. Ema je imela nekaj časa le buško na glavi, pa rumena je bila bolj, ker se je tam zadrževala kri in se ni dobro razgrajevalo, kar je povzročilo, da je bila bolj rumena. Sem imela pa tak porod zato, ker je Ema imela že zateklino na glavi in sama od sebe ne bi šla skoz. Meni je bilo to olajšanje, ker sem se pri pritiskanju zelo matrala, si pa v naslednje ne želim roditi z vakumom, ampak bolj zaradi sebe, ker sem se kar nekaj časa borila z občutkom, da sem se premalo potrudila zanjo.

(odgovor članu ZVEZDICA 22)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Vakum!
6.4.2005 8:25:02   
baguSka
Hehe teja moja učiteljica. ;)8)

(odgovor članu ZVEZDICA 22)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Krvavitve med nosečnostjo – kdaj so nevarne?
Do krvavitev med nosečnostjo lahko pride zaradi različnih vzrokov, pri čemer so nekateri povsem nenevarni, drugi pa so r...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?