|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pretres mozganov.
26.1.2009 1:36:02   
15.7.
zanima me če je kdo imel kdaj pretres možganov, kok tu zgleda, kok te boli pa kaj te boli, dober vem da te boli glava, sam me tok nenormalno boli po nesreci, da sem pomislna da imam pretres.

_____________________________

...18.12.2007 sva postala presrečna starša najinemu čupavemu Klemnu..
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pretres mozganov.
26.1.2009 8:07:06   
urška
mislim da je za pretres značilno tudi bruhanje in to, da si zelo zaspan. nisem ga pa nikoli imel, takoda naj me popravi tista, ki ga je imela.

(odgovor članu 15.7.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: pretres mozganov.
26.1.2009 8:34:50   
Anonimen
Jaz sem ga imela in to ne enkrat. Prvic kot najstnica.. sem padla ob betonski rob, imela veeeeeeeeeliko busko na vrhu cela (kot Tom in Jerry) in spala sem dva dni skupaj...
drugic tik po koncu najstniskega obdobja so mi v kleti (polno zalozeni) padle sanke na glavo s kovinskim delom.. buska je bila tokrat precej normalna, spala sem pa tud dva dni skupaj, brez hrane, samo zbudila sem se za WC.
Drugace nisem nic bruhala, ni me pretirano galva bolela, le spat sem si mocno zelela in tudi obakrat spala...

(odgovor članu urška)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: pretres mozganov.
26.1.2009 8:38:12   
madela
Jaz sem imela par let nazaj rahel pretres možganov. Meni je spodrsnilo in sem padla ter z glavo zadela v vogal stene. Ko sem se peljala domov sem bila tako obupno zaspana,da skoraj nisem mogla vozit.
Kar se pa tiče bruhanja,sicer nisem bruhala,vendar mi je kar gor gnalo,kot da bom vsak čas bruhala.
Tile znaki so trajali tisti dan,potem pa je bilo v redu.
Če imaš pa take hude bolečine po udarcu v glavo pa bi bilo dobro,da bi šla na slikanje. Mene so poslali na slikanje,ker vedno obstaja možnost,da je počilo lobanjska kost in s tem se ni za hecat.
Kakšni pa so znaki ob tem,pa ti ne vem povedat,ker je  bilo pri meni o.k.
Sam pretres možganov pa ni nevaren.

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: pretres mozganov.
26.1.2009 9:39:23   
Felicita
tut jest sm ga fasala ko sem se preveč zagnano pognala za odbojkaško žogo in priletela v rob letvenikov.

glavni simptom je bil glavobol in to zlo izrazit, zlo močen. Sicer sm bla tut zlo zaspana, težko sem se osredotočila (ko me je zdravnik spraševal stvari sploh nisem vedla kaj hoče od mene), meglilo se mi je pred očmi in blo mi je slabo. minilo je pa vse skupi v ene treh dneh. reč ni nevarna in edino zdravilo je mirovanje.

odgovor avtorici: sicer ne vem kok časa je minilo od nesreče, ampak če je več kot 2 dni in te glava nenormalno boli pejd na slikanje, ker zna bit kej hujšega kot samo pretres.


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: pretres mozganov.
26.1.2009 15:40:19   
Gina
Po prometni nesreči sem imela po moje pretres, za katerega me ni nihče vprašal niti me kontroliral, ker na hrvaškem kjer se mi je nesreča zgodila, pač te reči ne delujejo glih najboljše. izgledalo je tako, d ame je zelo glava bolela, vrtelo se mi je in slabo mi je bilo. Ker me je poleg tega bolelo izrazito močneje še vse kaj drugega od vratu do hrbtenice, se mi to ni zdelo tako grozno. Vendar sem še dve leti imela konstantne bolečine na tistem delu glave desno zadaj, ki je priletel nazaj v stol z vso silo (to je bilo praktično vsak dan - bolečine), tako hude glavobole vsaj 1x na teden, da sem šla zato k nevrologu, če je kaj narobe. Pa ni bilo. IN tam nekje po dveh letih je začelo iti na boljše, po treh letih pa se je začelo pojavljati mnogo redkeje. Vendar me še danes včasih glava boli točno na tistem mestu. Hrbet me po prometni nesreči nikdar ni nehal boleti. Čisto vsak dan ga čutim, veliko manj seveda, ampak ga čutim. Moraš vedeti, da prometna nasreča, čeprav pri 30km/h ni nekaj nedolžnega. In kar je najhujše, bolečine so naslednji dan po nesreči še mnogo hujše kot prvi dan, ko se jih niti zavedaš ne v celoti. In potem se stopnjuje in ne mine tako kmalu. Ampak mine pa, vsaj tisti res boleči del.

(odgovor članu 15.7.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: pretres mozganov.
26.1.2009 16:44:19   
tanjusi
grozno se ne smem spomnit, ga je mel sin pri štirih letih, ko je padel iz dveh metrov na trda tla.Ogromna buška, zaspal je , ko sva pa prišla vbolnico so naju pa hotli domov poslat , češ da je mali pač zaspan, k sreči so le posumili da nekaj ne štima in so ga dali na slikanje, en dan je preživel na intenzivni samo spal je nič jedel , ko je prišel k sebi smo mu komaj dopovedali kaj je bilo, ker se nič ni spomnil, imel je hud pretres.K sreči je sedaj vse ok in nima posledic. Sam takrat....user posted image user posted image

_____________________________

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: pretres mozganov.
26.1.2009 16:45:15   
tanjusi
zanima me če je kdo imel kdaj pretres možganov, kok tu zgleda, kok te boli pa kaj te boli, dober vem da te boli glava, sam me tok nenormalno boli po nesreci, da sem pomislna da imam pretres.

kako nesrečo si pa mela ?


_____________________________

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?