|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pregled dojk
6.2.2009 12:54:44   
Anonimen
Nekaj me zanima ... kdaj je čas za prvi pregled dojk (mamografijo al kako se reče)? Stara sem namreč 25 let pa par tednov nazaj sem zaključila z dojenjem. Pa me sedaj zanima al je že pravi čas za to? Sem prezgodnja, prepozna? A je treba it za to po napotnico k osebnem zdravniku al se kar tako kjet naročiš ... kako je s tem?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pregled dojk
6.2.2009 13:20:20   
Jančika_
Meni so priporočali UZ. Sicer sem dobila napotnico od ginekologa, a je čakalna doba v Celju bila takrat 8 mesecev (zdaj je 11!!!), tako da sem šla samoplačniško.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pregled dojk
6.2.2009 13:20:57   
Jančika_
Aja, kdaj je pravi čas? Ne vem, jaz sem šla, ker sem imela bolečine.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Pregled dojk
6.2.2009 20:56:08   
Spark
Meni je en DR rekel, da bi moral ginekolog na rednem pregledu, pregledati tudi dojke. Ampak, da se ne držijo tega.
Za kakšne večje preglede dojk, pa verjetno od zdravnika odvisno, ne vem.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Pregled dojk
7.2.2009 13:59:44   
jakaracman
Pred 40 je boljši UZ.Tipaj si sama dojke in če imaš težave pojdi do osebnega zdravnika ali do gineko.On potem odloči kako naprej.Če nimaš problemov si malo na netu poglej kako si tipaš dojke pravilno in kdaj.Predstavitve tega bodo tudi v prvem tednu marca v tednu boja proti raku.Poglej malo na teh straneh pa boš še veliko izvedela.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Pregled dojk
7.2.2009 20:45:53   
Anonimen
Ne saj tipam si jih ... samo prejšnji teden je od fantovega znanca žena umrla za rakom na dojkah in je fant zagnal paniko, mene je pa tudi malo napsihiralo pa sem se sedaj samo hotela pozanimat kako je s tem pri kateri starosti se začnejo ti redni pregledi na 3 (oz. koliko že) leta pa če te to kar zdravnik napoti al se moraš sam spomnit in to ... pač malo informacij bi rada zvedela v zvezi s tem.

(odgovor članu jakaracman)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Pregled dojk
7.2.2009 22:17:59   
Anonimen
Nekaj si lahko prebereš tukaj: http://dora.onko-i.si/

Pri mlajših ženskah mamografije običajno ne delajo, ker je gostota mlečnih žlez velika in se iz slike nič ali zelo slabo vidi, boljši je UZ. Najbolj fajn pa je redno pregledovanje svojih dojk, kjer je poanta bolj v tem, da svoje dojke spoznaš, veš, kje so kakšni vozliči, kako se spreminjajo skozi ciklus in s časom zato znaš ločiti vsakomesečne spremembe od nevsakdanjih, če se slučajno pojavijo.

Na faksu smo imeli možnost pretipat silikonski model dojke z majhnimi "tumorčki" in moram reči, da ni ravno držalo tisto, kot ponavadi piše na raznih prospektih, da je potrebno s prsti nežno drseti po koži. Tam je bilo potrebno kar konkretno pritisnit.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Pregled dojk
8.2.2009 18:13:15   
Anonimen
Ja tudi mi smo v srednji šoli na sistematskem imeli možnost tipati tak model dojk in z nežnim božanjem ni bilo nič občutit ... me pa to malo skrbi, ker imam kar velike joškice in jih tako 'v globino' ne morem pretipat.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Pregled dojk
8.2.2009 18:19:09   
Felicita
Otika, lahko jih. in dej jih čimprej, jest sm pri 17ih zatipala prvo konkretno izboklino... adijo pamet. aja, sem pa tut jest bolj joškata in ti povem, da se da. vprašaj svojega ginekologa če ti pove/pokaže kako in kdaj se pravilno pregleduje.

sicer pa, kokr jest vem, ti zdravnik pregleda dojke če sam kej zatipaš ali izraziš željo, drugač ti jih ne do prve mamografije pri 35ih (se mi zdi?).


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Pregled dojk
8.2.2009 18:34:26   
zvesta
Ko sme bila zadnjič na abraziji, sem v mariborski bolnici zunaj videla plakat, da enkrat tedensko izvajajo individualne tečaje pregledovanja dojk. Pa sem že sama razmišljala, da se bi prijavila na to.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?