|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prosim za nasvet
14.2.2009 8:39:58   
zgubljenka
Trenutno sem v grozni situaciji in prosim za kakršenkoli nasvet. ki mi ga lahko daste.user posted image
Trenutno sem zaposlena za določen čas in obljubljena mi je bila pogodba za nedoločenega, zato sva se z mojim dragim končno odločila za user posted image (nisva več rosno mlada in sva z otrokom odlašala dokler si nisva uredila življenja). Po grozljivi izkušnji s SS user posted image v decembru bova kmalu spet začela poskušati. In tu se vse zatakne. Zaradi neprestanega mobbinga na delovnem mestu smo vse delavke, ki smo se uprle izsiljevanju in prisilam dobile sporočilo, da naj ne pričakujemo podaljšanja pogodb in tako bom ostala na cesti. Ujeta pa sem v dilemo: ali naj se prijavim za zavod in čimprej zanosim ter iščem novo službo po preteku porodniške ( kako bomo pa ta čas živeli, saj plača mojega partnerja ravno pokrije vse stroške in niti računa za hrano v celoti ) ali naj najprej poiščem novo službo ( v tem primeru bom morala spet prestaviti nosečnost, saj ne morem že prvi mesec v novi službi na porodniško) Kaj bi ve storile na mojem mestu? Prosim pomagajte!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prosim za nasvet
14.2.2009 8:43:34   
Pikapolonica_
Če si bila v zadnjih treh letih zaposlena vsaj eno leto, ti pripada porodniška. Tudi če nisi bila zaposlena vsaj eno leto, dobiš neko nadomestilo (okoli 200 € ) in seveda otroški dodatek (ki je pa odvisen tudi od prihodkov tvojega moža). Če je želja zrela, bi začela jaz na tvojem mestu delat na otroku. v službi lepo počakaj, kako se bodo odločili, ko ti in če ti prekinejo, greš na zavod in potem v porodniško. 

_____________________________

Menda bomo zibali...drugič ;)

(odgovor članu zgubljenka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: prosim za nasvet
14.2.2009 9:04:55   
zgubljenka
Ja, pri trenutnem delodajalcu sem zaposlena 18 mesecev. Drugače pa s partnerjem nisva poročena in sva oba še vedno prijavljena vsak na svojem naslovu. Kolikor sem se pozanimala mi pripada denarno nadomestilo za 3 mesece. Kaj pa med preostankom user posted image ? Če me da ginek. na bolniško, ali sem potem še upravičena do kakšne pomoči po preteku treh mesecev in preden nastopim porodniško? Meni so tile zakoni španska vas. user posted image

(odgovor članu Pikapolonica_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: prosim za nasvet
14.2.2009 9:21:43   
hrchy
jaz bi zacela iskat novo sluzbo... saj ne bos sla ze prvi mesec na porodnisko?

(odgovor članu zgubljenka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: prosim za nasvet
14.2.2009 10:06:48   
zgubljenka
Vsekakor ne bom šla že prvi mesec na porodniško. Ampak prvič nama je uspelo zanosit v prvem tednu poskušanja user posted image , potem je sicer sledil SS, vendar zdaj čakam še zadnjo menstro preden dobiva zeleno luč za ponovni poskus. In če nama spet tako hitro uspe bom najbrž takoj na bolniški, da se ne bi SS ponovil. In če pogledam s stališča delodajalca - jaz definitivno ne bi bila navdušena, da mi sveže zaposlena delavka "uide" na bolniško v prvem mesecuuser posted image user posted image Joj je tole zapleteno! user posted image Sem na koncu z živci zaradi vsega tega.

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: prosim za nasvet
14.2.2009 10:12:18   
jolly123
Jaz bi začela delati kar na otroku. Na tvojem mestu...kot so rekle ti porodniška vseeno pripada, ker si bila toliko časa zaposlena oz. pač neko nadomestilo za tiste manjkajoče mesece. Pa če greš še na bolniško recimo med nosečnostjo, ko si še zaposlena in ti recimo ne podaljšajo pogodbe mislim da ti nekaj časa bolniško potem plačuje še ZZZS, samo ne vem koliko časa. 

(odgovor članu zgubljenka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: prosim za nasvet
14.2.2009 10:43:59   
puffo
Glede na to, da si zaposlena ze 18 mesec, ti delodajalec v bistvu ne more nič. V primeru da bi zanosila in bi takoj odšla na bolniško, bi bila v breme delodajalcu prvi mesec. In ker si na bolniški, bi bila tudi zaščitena. Ne more ti dati predčasne odpovedi. Odpoved ti lahko izroči prvi delovni dan po bolniški.
Preveriti moraš pa še naslednje: glede na to da si zaposlena za določen čas, kolikokrat ti je že podaljšal pogodbo o zaposlitvi? V dveh letih ti jo lahko podaljša samo 2x, drugače ni v skladu z zakonom. Lahko pa tudi počakaš še 6 mesecev da vidiš kaj delodajalec namerava storiti. Jest mislim, da ti kar zanosi.
Obstaja pa še ena možnost v primeru če bi ostala brez nadomestila, bolniške... Če imaš doma še starše (živiš pri njih itd.) naj te zaposlijo kot hišno pomočnico. Ko boš na porodniški ti bo pripadal tudi porodniška, katero ti bo nakazoval zavod - je dosti možnosti, pojdi malo na CSD, Zavod in preveri vse možnosti.
Držim pesti da čimprej zanosiš

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: prosim za nasvet
14.2.2009 10:45:57   
Kliki
Nisem brala predhodnic.
Jast bi se na tvojem mestu odločila za user posted image  saj dobiš nadomestilo okoli 400eurov( toliko dobiva kolegica ki pa prej eno leto ni delala nikjer in tudi podpore ni imela), če si bresposelna in imaš user posted image . Pa še otroški dodatek pa boste že nekako shajali po porodniški pa takoj poišči novo službo.

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: prosim za nasvet
14.2.2009 11:21:53   
Anonimen
Ne vem kje ste pobrale da brezposelne dobijo 400€ ampk ok.

TO tebe niti ne zanima. TI si zaposlena. Ne vem sicer kdaj ti pogodba poteče, ampak itak boš še tri mesece dobivala nadomestilo. Torej če takoj zanosiš, pa da ti že drugi mesec pogodba poteče, si greš porodniško rihtat takoj k je možno, da se ti upošteva še kkšna plača več. Za tiste mesece k ne boš nič dobivala ti bodo upoštevali minimalno plačo oz. 55% mislim da.
Lahko si izračunaš tukaj, koliko bi znašala potem porodniška:
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp

Tiste par mesecev pred rojstvom pa ne dobiš nič(razen pač tistih treh mesecev iz zavoda). Razen če z partnerjem ne presežeta cenzus.

(odgovor članu Kliki)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: prosim za nasvet
14.2.2009 11:44:30   
čipka
Ne vem kje ste pobrale da brezposelne dobijo 400€ ampk ok.



tudi jaz ne vem

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: prosim za nasvet
14.2.2009 13:31:29   
ajataja
IZVIRNO SPOROČILO: čipka


Ne vem kje ste pobrale da brezposelne dobijo 400€ ampk ok.



tudi jaz ne vem


če bi bilo 400e bi pa ja bilo super,ampak je žal samo 181e nadomestilo ,če nisi upravičen porodniške

(odgovor članu čipka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: prosim za nasvet
18.2.2009 15:05:57   
benči
Draga zgubljenka!

Nič nisi napisala do kdaj imaš sklenjeno pogodbo za določen čas. Ko ti ta poteče, si upravičena do 3-mesečnega nadomestila z zavoda.

Da bi šla v običajno porodniško, bi morala biti vsaj en dan pred nastopom le-te v delovnem razmerju, na bolniški ali pa prejemati denarno nadomestilo na zavodu. V tem primeru se za izračun porodniške upoštevajo dohodki zadnjih 12 mesecev.

Če ni izpolnjena nobena od navedenih zahtev (si oz. boš brezposelna), je rešitev sledeča: ker si bila v zadnjih treh letih zaposlena vsaj eno leto, ti ravno tako pripada porodniško nadomestilo, vendar brez dopusta (ker ga itaš ne rabiš, ker si brezposelna). Višina tega nadomestila se izračuna po posebnem ključu, odvisna je od trajanja zaposlitve v zadnjih treh letih - torej, dlje kot si bila zaposlena, višje bo nadomestilo. Višina tvojega trenutnega dohodka pa na tovrstno nadomestilo nima vpliva.

V primeru, da tudi tega pogoja ni, pa mamici pripada starševski dodatek, ki trenutno znaša 188.90 EUR.


Tako...

Veselo na delo na projektu user posted image






(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: prosim za nasvet
19.2.2009 7:35:49   
zgubljenka
Drage moje,
vsem najlepša hvala za pomoč. user posted image Situacija na delu je iz dneva v dan hujša in kot izgleda, bom najbrž potrebovala tudi pravno pomoč. user posted image Tako se najin projekt user posted image z vsakim dnem odmika dlje v prihodnost. user posted image Najbrž nosečnica ne dobi ravno veliko ponudb za zaposlitev, ne? Da ostanem doma pa enostavno ni izvedljivo ker z eno plačo ne bova preživela.
V glavnem še enkrat hvala vsem za pomoč . Vam sporočim kako se je razpletlo.

(odgovor članu benči)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: prosim za nasvet
19.2.2009 9:11:18   
tojeto1
Jaz bi na tvojem mestu vsekakor delala na otrocih in šla čim prej na bolniško, če ti je v službi hudo. Porodniška ti pripada, če s partenrjem nista poročena se lahko prijaviš kot samohranilka in dobiš otroške dodatke. Proti koncu porodniške pa lahko začneš iskat novo zaposlitev.
Leta prehitro minevajo, otroci pa so naše največje bogastvo. Jaz sigurno ne bi čakala.

(odgovor članu zgubljenka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: prosim za nasvet
19.2.2009 10:35:32   
Sibil_
No, jaz pa ne bi delala še otroka, če veš, da z eno plačo ne moreta preživeti. Pa dobro punce, kaj res živite v oblakih?Mislim, saj je lepa želja po otroku in vse to, ampak če ti nihče ne more pomagat finančno in veš, da sam ne preživiš, valjda ne boš šel otroka delat, ne?In tudi po porodniški ne dobijo vse takoj službe, kaj pravite?user posted image

Jaz bi si našla službo, tudi če slabše plačano in pač tam malo potrpela, nakar bi zanosila. Vsaj tako, da veš za ziher da imaš vse urejeno pred porodniško, za potem pa pač buhpomagej. PA da lahko opremo kupiš pa vse kar dojenček rabi.user posted image

LP,
Sibil RR

_____________________________

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu tojeto1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?