|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
15.2.2009 18:08:26   
suncicica
v austriji v toysrusu imajo angel sound po 25e ,ista vrsta kot se prodaja pri nas.

_____________________________

Stella in Pia

(odgovor članu Barbk)
Neposredna povezava do sporočila: 1576
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
15.2.2009 18:41:30   
šmarnogorka
О,
fino Barbk - tako ne bom edina dvojna atrakcija pod Šmarno user posted image  . Ti še ne veš kakšen spolček sta tvoja dva, a ne?
Škoda, da ne moreš v četrtek  na predavanje - bomo poročale.

(odgovor članu Barbk)
Neposredna povezava do sporočila: 1577
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
15.2.2009 20:00:59   
sasi13
se opravičujem ker se vmešavam.

prodam dva kengurujčka če katero zanima.

user posted image


_____________________________

JaN & AnŽeJ 12.6.2008

(odgovor članu šmarnogorka)
Neposredna povezava do sporočila: 1578
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
15.2.2009 22:28:35   
taškica
[image]http://us.st12.yimg.com/us.st.yimg.com/I/yhst-42522233509519_2038_1468641407" width=220 border=0>

Upam, da se vidi. Eto tole pošiljam dvema marčevkama - Skorpiji in Suncici  za lahko noč, da si boste lažje predstavljale........

_____________________________

Doma imam vsak dan predstavo mojih 5moskih.com! Če to ni sreča....

(odgovor članu sasi13)
Neposredna povezava do sporočila: 1579
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
16.2.2009 5:56:22   
lara light
Iščem pozici....pravkar sem jausknila...pozicijo za moj hrbet, da mi malo odleže...a je ni. Po parih dneh sem celo 2 uri spala, ker je bila utrujenost hujša od bolečine...upam,da mine, mine, mine...držte se!

_____________________________

Strah sega do tja, kjer se začne neizbežno; od tam naprej izgubi ves smisel.
Coelho

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 1580
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
16.2.2009 7:38:14   
rmmaja
Dobro jutro user posted image user posted image !

Lara, kaj pa so zdaj te bolečine user posted image ? Uboga revica, držim pesti, da se stanje hitro uredi.

Nokes, hvala za porodno zgodbo. Zelo doživeto user posted image .
Včeraj sem imela na obisku eno dvojno nosečko z enojajčkoti, ki bo ta teden rodila. Pozna pa tudi nekaj dvojnih nosečk, ki so zadnje čase rojevale. Kar malo me je prestrašila, pravi, da je večina porodov sproženih, CR se v LJ izogibajo, če se le da. Jaz sem se pa ne vem zakaj, ves čas psihično pripravljala na CR. Res bi raje rodila naravno, a sproženi porodi niso ravno 100% naravni. En kup umetnih spodbujevalcev ni v prid ne mami ne otrokoma. Pa dihati ne znam več pravilno, ko so vsako leto nova pravila. In menda je res tako, da na MŠ priporočajo pripravo porodnega načrta, babice v porodni se potem počutijo pa ogrožene in ga ne upoštevajo rade. Ja, 100 ljudi, 100 čudi.

Pika, če pridem v LJ in če to povabilo drži, bom vesela kakršnekoli sladkosti. Obožujem čokoladne, sadne, kremne... samo da so sočne. Sem pravi sladkosned user posted image . Ne bo pa nič narobe, če skupaj skočimo v kakšno slaščičarnico, da ne bomo pri tebi gužve delale.

Skorpija, torej kis namesto mehčalca preiskušeno deluje. Kakšnega pa uporabljaš, sadnega ali alkoholnega?

Če imate velikokrat težave, da vam RR ne odda postov, si jih pred oddajo skopirajte. Jaz to vedno počnem, če ne bi, bi jih kar nekaj "poniknilo" v neznano user posted image .

Moram končat, moj počitnikar je takooo lačen. Pa tako zgovoren, niti 2 minuti še ni bil tiho. Se mi bo kar user posted image , ko sem navajena na dopoldansko tišino.

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 1581
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
16.2.2009 7:40:39   
rmmaja
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image





(odgovor članu rmmaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1582
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
16.2.2009 7:47:05   
pikatara
Mlinčka nič bat da bi meni gužvo delale. Nama je to ful velik užitek, oba sva tako rada v kuhinji, da imava skoz polno hišo ljudi. Moj se že zelo veseli, da nam bo lahko kaj spekel. Pravi, da le povejte kaj. Vam bo njegove besede napisala: pa reci jim, da jim ni treba razmišlkjat le o smeri tortic (straccatella, ananasova, jagodna, saharca,...) temveč tudi o tiramisujih (jagoda, malina, ....).

Šmarnogorka kar se sladkega tiče nimam nobenih posebnih želj, tako da na plan s predlogi.

Boga Lara. Poznam ta občutek. Naj te tvoj čimveč masira. Meni pomaga masažna blazina za na stol, ki jih prodajajo v top shopu, pa še drage niso. Včeraj sem si pa prvič zaželela, da bi čimprej rodila, ker me je na desni strani tik pod prsmi bolelo ko sto hudičev. Še preklinjala sem  ko nikoli ne. Tamala me tako tišči, da me vsa koža peče in boli. Ampak res neznosne bolečine.

Maja tudi jaz si vedn ko kaj napišem, ker vmes še berem, stisnem crtl+a in nato ctrl+c, da si vse skopiram in če gre slučajno k vragu odprem novega in pritisnem crtl+v. 

(odgovor članu mlinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 1583
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
16.2.2009 8:52:08   
blanč
Dobro jutro. Jaz vam, kar malo zavidam predavanje o dvojčkih še posebej zaradi tortice, ki vam je obljubljenauser posted image .
Larica, božica hitro se pocajti, ker tole da ne moreš spat pa res ni uredu.


_____________________________

Daj vsakemu dnevu možnost, da bo najlepši v tvojem življenju!
(Mark Twain)

Pa smo po večih letih le dobili nagrado in to kar dvojno:):)

(odgovor članu pikatara)
Neposredna povezava do sporočila: 1584
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
16.2.2009 9:41:45   
nokes
jutro!!

hmmm, saj ne vem čisto dobro ali kaj narobe napišem ali oddajam napačne vibracije, samo moj porod zame ni bil razočaranje oz. izkušnja ni bila negativna. želela sem naraven porod, dobila sem naravnega in eskpresno hitrega, kar sploh nisem upala user posted image user posted image ! napisala sem samo svoje mnenje oz. izkušnjo o tem, da je veliko mamic razočaranih, ker je porod povsem nekaj drugega od pričakovanega in nenazadnje obljubljenega s strani babic v materinski šoli. a ste brale knjigo modrost rojevanja?? zelo popularna in iskana knjiga. no, tako se v ljubljani ne rodi! to je vse.

lara, kaj tebe matra hrbet?? si razmišljala o blazini za dojenje? jaz jo imam in jo kljub temu, da dojim le občasno, uporabljam pri ležanju, spanju, hranjenju po steklenički in se super obnese za hrbet! to je bila dobra investicija. drugače pa masaža in pravilno vstajanje iz postelje ali kavča, iz boka počasi navzgor!

aha, vsem, ki se boste udeležile predavanja in sladkanja pri pikatari, sporočam, da sem vam fauš!user posted image  zdaj ko lahko spet jem vse, kar mi pade na pamet (no, skoraj), sem se abonirala na taščine štrudle!!! njami.user posted image ,

aha, ima katera kakšno izkušnjo s temi kengurujčki?? jaz bom kasneje potrebovala nekaj, s čimer bom nosila tamaladva v 4 štuk in dol, pa me zanima uporabnost tehle mašinc user posted image



_____________________________

nokes

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 1585
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
16.2.2009 9:49:54   
taškica
Jutro!!!!!


Lara - kaj so zdaj te bolečine? kaj je zdaj to?????

Majči - ne sekiraj se preveč pls, glede naravnega, Cr, dihanja. Vse je še vedno tako kot je bilo, to dihanje itak ti pa povedo v porodni kdaj in kako. Glede Nokes in njene izkušnje - mogoče zato, ker sem tretjerodka - ne pričakujem preveč. Ti porodni načrti, pa muzika, pa hoja pa voda pa to; to je vse larifari, morajo pa to že govoriti, ker je toliko vsega po medijih. Porodnišnica je tovarna, prijazna dojenčkom - ne mamam. Vse to so koncepti, s katerimi predvsem sebi olajšajo delo...ne razmišljate preveč....vse bomo šle skozi s tako ali drugačno izkušnjo. Slabe hitro pozabite, lepe pa naj ostanejo v glavah.

Ta drugič v porodni sobi - me je edini smrtni strah objel, ko sem babico zavohala, da smrdi po alkoholu (pa ne šampanjc, da ne bo pomote). Hvala bogu je bila smena in sem dobila drugo! Punce, ne muzika, ne žoge, ne kaj drugega - to je šele grozno, če svoji babici ne zaupaš.......

Maja - kolk sem se ti nasmejala - a veš da točno vem, kako je ko si navajen na tišino, potem pa ti ob 8ih en škrat začne težit s kakšnimi norimi vprašanji!!!!!! Madona, počitnice so garaško delo za nas mame!!!!!


Pika - tudi jaz sem za en lokalček v bližini. Jaz ne bom imela časa priti do tebe, ker dvigujem otroke opoldne (šola, vrtec), pa vezana sem na kuhanje kosila....Predlagam da te obiščemo enkrat drugič, ko bomo že etablirane nosečke ali pa mamice....in fulll hvala za povabilo res.

Svečano objavljam, da sem že na 19kg plusa!!!!!!! user posted image
 
Ko pridem čez 20 se vam spet javim!!!!!!!!!!
 
Za znoret!! Prava sumoborka bom. user posted image  Torej končala sem 27 teden in 19kg plusa - si upa katera napovedati koliko bom imela na koncu nosečnosti??????'




_____________________________

Doma imam vsak dan predstavo mojih 5moskih.com! Če to ni sreča....

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 1586
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
16.2.2009 9:56:16   
mlinčka
IZVIRNO SPOROČILO: pikatara

Mlinčka nič bat da bi meni gužvo delale. Nama je to ful velik užitek, oba sva tako rada v kuhinji, da imava skoz polno hišo ljudi. Moj se že zelo veseli, da nam bo lahko kaj spekel. Pravi, da le povejte kaj. Vam bo njegove besede napisala: pa reci jim, da jim ni treba razmišlkjat le o smeri tortic (straccatella, ananasova, jagodna, saharca,...) temveč tudi o tiramisujih (jagoda, malina, ....).



Dobro jutro!

No, potem pa z veseljem pridemo, pikatara! Tudi meni je čist vseeno, kaj, ker sem težki sladkosned user posted image . Res se ne bi mogla za nič točno določenega odločit. Se bomo pustile presenetit, ne punce? Sta pa face, moram rečt!

Drugače pa tud jaz tako kot pikatara nardim s posti, preden pošljem. Si skopiram napisano in če gre vse v franže, ponovno odprem in prilepim. Vedno deluje...če le ne pozabiš skopirat prej user posted image .

Barbk, že kej uspeha z AS? Jaz sem bla tok euforična in neučakana, da sem ga šla kar v prvo trgovino kupit in mi je za ceno prov dol viselo user posted image . Je pa res, da je blo pred prazničnimi dnevi v decembru in sem opravičevala s tem, da je perfektno darilo za naju user posted image . Se pa strinjam, da je drag za popi... in me je kar zvilo, ko sem vidla, da so v AUT po 25€. Je pa fajn. Meni je ful pomagal skozi te prve mesece, ker kar nekako nisem mogla dojet, da nama je končno le uspelo in sem ves čas pričakovala, da bo šlo pa zihr zdej kej narobe user posted image . Je pa hec pri nas dvojnih, ker nikol nisi čist zihr, če si našel drugega, al se je prvi tolk "sprehodil", da spet istega poslušaš user posted image . Sploh sva bla pa od začetka smešna, ko sva bla prepričana, da sva našla utripe otročkov, sva pa mojga poslušala - na levi in desni (mi ni kapnilo, da se lahko utripanje mojih žil sliši). In pol je bil šele štos, ko sem jaz paniko zagnala, da to je pa ful prepočas. Preden sva pogruntala, je šlo tud kar nekej živcev user posted image ...

Lara, a masaža pa nič ne nuca, božca? Naj čim prej mine!
 
Blanči, nič se ne sekiraj glede predavanja. Bomo pridno zapisovale in zapiske semle gor ruknile. Hja, glede tortice bo pa mal težje. Ti eno virtualno zdejle nalepim, ok? Upam, da maš rada čokoladno:

user posted image



_____________________________

In vendarle so bile štorklje...

(odgovor članu pikatara)
Neposredna povezava do sporočila: 1587
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
16.2.2009 9:56:53   
taškica
Noki daj raje napiš kako sta ta maldva? kako ti spita, kakšna sta? koliko se jokata, ju dojiš? Sta skupaj v posteljici? Katero številko cunjic uporabljaš?

Aja, glede kengurujčkov - jaz nisem bila navečji fan; mogoče sem imela full štorastega. Mislim da so od 6+ namrej, ker morajo fajn držat glavo. Ne vem, če ga boš uporabila poročaj, pls.

Blazina za dojenje - še druge vprašam - boste nabavle?????? Nokes - katero predlagaš?

_____________________________

Doma imam vsak dan predstavo mojih 5moskih.com! Če to ni sreča....

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 1588
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
16.2.2009 10:09:17   
Skye
IZVIRNO SPOROČILO: taškica
 
Za znoret!! Prava sumoborka bom. user posted image  Torej končala sem 27 teden in 19kg plusa - si upa katera napovedati koliko bom imela na koncu nosečnosti??????'




no da se ponovno malo vmešam...nič bat...jaz sem tud kipela kot kruh (do 30 tedna pridobila 18 kg), potem pa so se kilce ustavile, tako da sem na koncu imela  "samo" +20kg user posted image ...rodila sem pa v 38 tednu.


_____________________________

Vse, kar lahko storiš,
ali o čemer sanjaš,
da lahko narediš,
poskusi narediti.
V drznosti je genialnost,
je moč in čarovnija.
Začni zdaj! (Goethe)

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 1589
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
16.2.2009 10:29:32   
rmmaja
Nokes, po mojih izkušnjah kengurujčki niso ravno praktični, sploh pri dvojčkih. Zato sem jaz nabavila košari za vozek (zato je pa tako drag). Na začetku, ko sta majhna in ne držita glave, si ne predstavljam kako nositi dva. Ko pa jo že držita, postaneta pretežka, da bi dva naenkrat nosila v nerodnih naramnicah. Lahko pa vprašaš na forumu dvojčki, ti bodo punce znale bolj pomagati, kot me, ki jih še trebuščkamo user posted image .
Ja, pa povej kako je z mlekom, dojenjem, črpanjem, spanjem, oblačenjem... Kmalu bomo za tabo in bi prav prišlo kakšno opozorilo ipd.

Taškica, ni začel že ob 8h ampak ob 6h. Zdajle se je malo umiril, ko gleda Anico. No, sem prehitro rekla, že komentira Anico in ima nore želje user posted image .
Kile so se pa pri meni kar ustavile pri 28 tednih. Zdaj se spet malo premika, a velikooo počasneje in pri enaki prehrani. Me pa nekaj zanima. Kje za vraga ti skrivaš teh +19. Saj si kot manekenka z žogo v trebuhu user posted image . Pa se ne hecam, tako sem te videla.

Jaz sem nabavila rabljeno blazino za dojenje dvojčkov od Rike in mi že zdaj tako koristi, da tudi če ne bom dojila, bo izkoriščena. Je pa kar velika in težka, a mi lajša spanje ponoči.



(odgovor članu Skye)
Neposredna povezava do sporočila: 1590
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
16.2.2009 11:40:53   
blanč
user posted image






mmmmmmmmm, bi jo zdajle zmazalauser posted image ... Sem se danes že sladkala, imam nečakinjo na počitnicah in sva si privošle banane s sladoledomuser posted image
Se priporočam za zapiske, bodo prav prišli. Zadnjič sem gledala knjigico dojenček-navodila za uporabo in mislim, da si jo bom kar nabavla, se mi je zdela super. Želje po AS pa jaz nimam, ker pol bi imela še eno zasvojenost več, ker me take stvari prerveč potegnejo.


_____________________________

Daj vsakemu dnevu možnost, da bo najlepši v tvojem življenju!
(Mark Twain)

Pa smo po večih letih le dobili nagrado in to kar dvojno:):)

(odgovor članu rmmaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1591
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
16.2.2009 14:24:01   
Snezinka4
Pikatara - jaz sem tudi mnenja, da je bolje da se dobimo nekje v bližini porodnišnice in da se vsaj vse prisotne srečamo. Sploh ne dvomim v to, da vajina torta nebi bila najboljša. In prav lepo se zahvaljujem za prisrčno povabilo. Kapo dol, ni kej. user posted image  Jaz se sicer z veseljem udeležim sečanja, ampak sem tudi med tistimi, ki nebi bila rada preveč v napoto.


Nokes - kot sem že rekla, tvoja izkušnja poroda je enaka moji pri prvem. Le da sem jaz še tako krvavela, da sem kasirala transfuzijo. Pa narkozo pa odsranitev dela posteljice... Pa ne boste verjel, noben mi ni povedal, da so mi dali 8 dcl krvi. To sem zvedla kasneje od moje mame, ki se je po porodu malo pozanimala pri kolegih zdravnikih. Tudi mene je babica nadrla, ko sem bolečino hotela zmanjšat s krikom. Pa dali so mi plin, naj ga uporabljam, ko ga hočem, a žal jaz nisem dojela da je to plin, sem mislila, da je kisik user posted image . In sem zadevo tako vdihavala, kot da je življenjskega pomena user posted image . Bila zato popolnoma zadeta, ne pri stvari, ko je bilo treba predihavat...k sreči je posegel vmes dragi, ki me je razsvetlil z resnico. Jaz koza pa vdihavala "kisik", ko nora, da ga ja otroku nebi zmanjkalouser posted image . Pa nobena babica ni nič komentirala. Je pa res, da jih kaj dosti tudi ni bilo zraven. Sem pa skoz ležala na hrbtu in se počutila kot nasedel nemočen mrož. Ni dobra poza...
Ampak punce zavedat se morate, da ste ve tiste, ki boste porod naredile "znosen" (ob predpostavki, da se naj nebi nič preveč kompliciralo).  Me smo tiste, ki bomo ali pa ne bomo znale popadke predihat. Od nas je odvisno kako se bomo spopadale z bolečino. Al se bomo njej upirale (stiskale zobe, preklinjale, obupavale, si mislile, da tako hudo si pa res nisem mislila, da bo,...jamr, jamr, jamr...) ali pa bomo zavestne pri porodu. Kar pomeni, da ko se popadek začne si ne rečemo "joj sranje še en prihaja, ne vem kako bom pa lahko tega preživela, ko je bil že prejšnji tako hud", ampak se postavimo v tak položaj kot nam paše (pa naj babica zraven kriči na vas ali pa se strinja - če bo kričala naj jo pa možek prijazno z nasmehom ven napoti...) in si mislimo, da ko ga bo konec, bo pa še en manj. In bolečino izdihavajmo. Kako predihat bolečino lahko vadite, če se boste kam udarile, al pa urezale (čeprav vam ravno tega ne želim,no), al pa ko vas mali tako brcnejo pod rebra, da zaboli...(sori Lara, ne vem če to predihavanje pomaga pri stalni bolečini v križu...user posted image ).  Skratka kratki mali vdihi in izdihi al pa dolgi izdihi, to meni pomaga "predihat" bolečino. In to, da moram jaz biti bolj pri stvari in "zahtevat" svoje pravice sem si zadala za drugi porod. Ko so me sprejeli sem začela razlagat, da imam slabe izkušnje s prvim porodom in da si želim čim dalj hodit, NE ležat nemočno na hrbtu, (če se da) posebno sobo, pa muziko. No dobila sem malo večjo sobo (ki je imela kavč, da je vsaj dragi normalno lahko sedel), prinesli so mi radio (pa tudi če nebi imela muzike nebi bilo nič drugače, je čist brez veze), pa ker je bila soba večja, sem lahko hodila. In malo počepala in popadke predihavala hodeč ali pa na kolenih ob masaži spodnjega dela trebuha. Tko mi je pasalo takrat user posted image . Ko so me pa hoteli še na CTG priključit in sem se morala uležt na posteljo, pol pa nisem mogla več dol. So bili popadki prepogosti in sem kmalu rodila user posted image . In se mi je zdelo, da je vse skupaj hitro minilo, čeprav je trajalo slabe 4 ure.
Še malo bom pametna: Potek poroda je odvisen predvsem od nas samih. Če naletimo na prijazno babico, bo toliko lepši, če pa na tako kot Nokes, si pa ne smemo dovolit, da nas njene pripombe prizadanejo, razjezijo, se nas dotaknejo...strinjat se je treba z njo, lepo se ji nasmehnit, jo pohvalit, kakšno šalo spohat... in delat natančno tisto, kar nam paše (kričat, jokat, stokat al pa petuser posted image ). Seveda ko je pa akcija je pa akcija, takrat pa strogo upoštevat navodila.
Treba je vzpostavit stik z babico, pa se nam bo bolj posvetila. In enako velja za sestre katere nas bodo "pedenale" ko se bomo trudile dojit. Saj je njihova služba da nam pomagajo, ampak pomoč je lahko taka ali pa drugačna. Cerar je tudi enkrat rekel, da ni plačan, da je prijazen.

Blazina za dojenje - absolutno jo bomo nabavili. Enkrat je že ena povedala, kje se jih lahko nabavi (http://www.rika123.com/dvojcki.html).

Nokes - kako gre pa dojenje? Jaz si močno želim dojiti oba naenkrat. Je to mogoče? Poznam dve, ki sta imeli dvojčka pa jima ni šlo. Nista pa vztrajali. 

Kengurujčki - tudi meni se niso obnesli. Noben od otrok ga ni maral. Eni jih pa blazno hvalijo. Drugi pa štorklje...

Nushka - mene je tudi peklo okrog popka. Predvsem ob večerih ali pa če sem se preveč najedla. Zdaj (21 teden) je že ponehalo.

Barbk - tudi tiste marele, ki ne gredo čisto v horizontalni položaj so po moje ok. Itak moraš notri dat košaro, v kateri bo otrok. Košara ima pa ravno dno. Če je pa preveč postran lahko pa kaj podložiš. Ampka to je že kolobocija...user posted image  Samo dve mehki košari not tišat se mi zdi pa, da je gneča. Zato smo mi marele (pa zaradi majhnih koles) kar skenslal.
Letnik EW je pa mislim da 2009. Saj to sprašuješ, ne? Vsaj na tega (l.2009) naj bi šla dva avtosedeža, na prejšnjih modelih tega niso reklamirali. Mogoče se motim?

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 1592
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
16.2.2009 14:38:20   
suncicica
tako jaz sem se vrnila s pregleda....cez teden dni kontrola. s user posted image user posted image je vse ok,obrnjena sta en proti drugemu,oba glavicno.  slabo je le to da bom morala drug teden ostat v bolnici, ta teden si je moj izboril pri zdravniku. ga je lepo prosil ce sem se lahko ta teden doma.

_____________________________

Stella in Pia

(odgovor članu Snezinka4)
Neposredna povezava do sporočila: 1593
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
16.2.2009 15:18:22   
Snezinka4
Suncicica - super, da sta malčka v redu! Zakaj pa naj bi ostala v bolnici?

(odgovor članu suncicica)
Neposredna povezava do sporočila: 1594
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
16.2.2009 15:26:57   
suncicica
preventivno- da bom zagarantirano pocivalauser posted image

_____________________________

Stella in Pia

(odgovor članu Snezinka4)
Neposredna povezava do sporočila: 1595
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
16.2.2009 15:29:12   
lara light
Sunči, lepo ti gre...pridna

Taškica, kg+, briga te, saj boš do julija mela spet tvojo manekensko postavo, stavim

lara, kaj tebe matra hrbet?? si razmišljala o blazini za dojenje? jaz jo imam in jo kljub temu, da dojim le občasno, uporabljam pri ležanju, spanju, hranjenju po steklenički in se super obnese za hrbet! to je bila dobra investicija. drugače pa masaža in pravilno vstajanje iz postelje ali kavča, iz boka počasi navzgor!

Noki zlata, vse to že počenem. Zgleda, da sta tko postavljena, da mi na en živc pritiska.
Punce, hvala vsem za tolažbo, res pomaga pojokat, čeprav nisem tega vajena, a tokrat je res hudo.
Predihat bolečine sploh ne morem, čim razprem malo bolj pljuča, jokam od bolečin, pa čutim, da mi manjka kisika, ker sicer veliko jogijsko diham...
Upam, da mine čimprej.
Imam blazino za dojenje, ne vem kakšna, lahko pogledam, dobila od prijateljica, je pa dolga in fajn s takimi krogloicami noter, ja tudi dragi masira, a ne odleže, zaspim ob 7h zjutraj izmučena do konca, ko sem tko utrujena, da presežem s tem bolečino...
Super zanimive ste, sicer sem preletela, ker sem težko tu...
Pika, z veseljem bi prišla na sladko k tebi, predavanje tudi če zamudimuser posted image
Rada vas imam, čuvajte seuser posted image


_____________________________

Strah sega do tja, kjer se začne neizbežno; od tam naprej izgubi ves smisel.
Coelho

(odgovor članu suncicica)
Neposredna povezava do sporočila: 1596
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
16.2.2009 17:39:57   
Shadow
Joj Lara, grozno, to kaj berem o tvojih bolečinah. Upam, da se ti malčka čimprej obrneta in da te nehata pritiskati in povzročati bolečine!

Za AS se tudi midva nisva odločila, saj imam vsak mesec UZ, pa se takrat srčkov naposlušam.

Jaz sem pa dobila datum za AC in sicer grem 5.3. Sicer mi je sestra, pri kateri sem se naročila, začela nekaj jamrati, da je pa to težko izvesti pri dvojčkih, ampak  jaz upam, da me ne bodo žejne prepeljali čez vodo.

Nehajte tortice gor lepit!!! Čutim, kako lezem narazen, ko jih gledam! user posted image

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 1597
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
16.2.2009 17:50:09   
pikatara
Taškica saj sem čist blizu porodnišnice doma.

Snežinka nič se bat da bi gužvo delale.

Lara drži se, poznam te bolečine. Meni skoz en na hrbet pritiska ta drugi pa na trebuh. Boli ko hudič.

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 1598
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
16.2.2009 18:13:24   
nokes
IZVIRNO SPOROČILO: taškica

Noki daj raje napiš kako sta ta maldva? ok! tamaučka sta super user posted image , ful sta mirna in zadovoljna. kako ti spita, kakšna sta? spita skoraj non stop, razživita se zvečer in pa dopoldan, ko ju umivam. koliko se jokata, ju dojiš? jočeta skoraj nič, Ivana se zadere ven s plenic, vitan pa nabira deset minut in nekaj jamra, na koncu pa spusti en cmih!Sta skupaj v posteljici? jp, spita v 120*60 vsak na svoji strani, z nogami skupaj, vprašanje, kako dolgo še?? user posted image  Katero številko cunjic uporabljaš? v glavnem vse cunjice sem dobila (hvala S., J. in B.), nekaj je manjših (št. 50 in tudi manj), pa uporabljam te. ker se ne polulata in pokakata tako, da bi ju skozi preoblačila , mi nekaj teh tamalih številk res pride prav. drugače pa pokombiniram s kakšno večjo cifro in zaviham rokave. zgledata pa kot ena dva revčka user posted image user posted image , glede cunjic je meni kar fajn, da imata nekaj kosov, v katerih zgledata približno ok, ker sta taka drobižeka.

Aja, glede kengurujčkov - jaz nisem bila navečji fan; mogoče sem imela full štorastega. Mislim da so od 6+ namrej, ker morajo fajn držat glavo. Ne vem, če ga boš uporabila poročaj, pls. ja, bom še razmislila glede uporabe, seveda kasneje, a nekako bom morala rešit transport po stopnicah, dokler ne shodita! user posted image

Blazina za dojenje - še druge vprašam - boste nabavle?????? Nokes - katero predlagaš? jaz sem kupila eno v bebicentru (40 eur) ful priročna, ker je taka fiksna, se ne preoblikuje, ko se nanjo nasloniš, res fajn podpora pri dojenju in drugače. ima pa kot polnilo ene kroglice. (nekje sem zasleldila, da je v temu keč).


ok, zdaj pa dojenje. jaz se bom na žalost najverjetneje morala sprijaznit s tem, da ne bom dojila. tako pač je, čeprav mi to gre težko z jezika user posted image . ker sem rodila v 35 tednu, je bil njun sesalni refleks še nerazvit in nikakor nista hotela sesati, Ivana sicer je nekaj poskušala (moja junakinja user posted image ), se je pa Vitan samo cartal. nato jima je 3 dan močno padla teža, pri Vitanu je bil padec več kot 10 % od porodne teže, kar je postalo zaskrbljujoče. zato sem začela po navodilu zdravnice s hranjenjem na 3 ure na stekleničko. to je bilo zelo izčrpljujoče, saj je skupaj s previjanjem trajalo uro in več, da ju nahranim, včasih pa nista sploh hotela jesti! teža cel teden v bolnišnici ni šla gor in bilo me je strah, da bosta hranjena na sondo. ubožčka! no, nakar me odpustijo in hranjenje doma steče, in danes smo imeli kontrolo teže in sta končno pridobila nekaj 100 gramov!!! user posted image user posted image , kako sem si oddahnila!

občasno ju pristavljam, a še vedno ne sesata optimalno, Vitan sploh hoče mleko takoj in zdaj, potem pa cmih, cmih, Ivana je bolj vztrajna in dobro sesa. bom videla, kako dolgo bom še lahko takole kombinirala, po moje vedno slabše, ker mleko resnično ne nastaja, če si utrujen in če ni stimulansa. črpanje sem prakticirala v bolnici, pa nekaj še doma, a vzame vse skupaj preveč časa, raje pristavim. zaradi njune nizke porodne teže in nedonošenosti je sesanje naporno tudi za njiju in ker ne dobita takoj dovolj veliko mleka, se hitro utrudita in potem spita, tako pa pade v vodo tudi obrok na stekleničko. no, takle mamo... se vrtimo v začaranem krogu. kot sem rekla zgoraj, bom še poskušala dojit, če pa ne bo šlo več, pa tudi ni konec sveta.

kaj še?? se ne spomnim user posted image , kar vprašajte!! aja, nove slike bodo kar v albumu, kmalu user posted image ! lep večer.

aja, laralight, kaj bi ti mogoče kakšnega zdravnika pobarala glede hrbta? ker vse žive nosečniške tegobe smo imele oz. imate, ampak takšna bolečina da jočeš??? hkmmm?

_____________________________

nokes

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 1599
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
16.2.2009 18:14:00   
Rubin.
Pozdravljene, "dvojne" nosečke, če smem, bi se vam tudi jaz pridružila user posted image . Danes na pregledu smo ugledali dva srčka, ki pa sta, da je presenečenje še večje enojajčna. Po glavi mi roji 1000 vprašanj, privajam se še na novo nastalo situacijo. Sreča se meša z zaskrbljenostjo. Ne se jezit, če bom imela xx-vprašanj.

(odgovor članu pikatara)
Neposredna povezava do sporočila: 1600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?