|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Hipoteka....
25.4.2005 12:40:39   
zoya_
morskaDeklica... sej bi samo on vzel hipoteko za eno leto, potem bi se pa s pobotnico prenesla na najino hišo, ki bi bila itak enkrat več vredna že samo v III. gradbeni fazi. Za ta obdobje pač rabiva malo večje finance, da lahko začneva in postaviva vse skupaj.
Nočem jaz seda domače obremenjevat s hipoteko za 20 let, to niti nočem, ampak za to leto dni, bi pa lahko a ne pomagal. :zmeden2:

(odgovor članu zoya_)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   Hipoteka....
25.4.2005 12:59:30   
KIRA
midva sva se izognila huipoteki na ta način, da je mož vzel gradbeni kredit pri NKBM: do višine 5 mio ni bilo hipoteke, doba je pa 10 let.
odločila sva se pa tako zato (razen zaradi dobrih pogojev kredita in višjega zneska kot pri drugih bankah), ker je tu okrog tega ogromno (banka vnovči hipoteko oz. prisilno proda hišo zaradi poravnave dolga/kredita).
dokler nama hišo ne vzamejo, se še da kaj zmenit, magari prodava avto ali kako drugače. ko pa že enkrat daš hipoteko, se ti pa takoj na hišo vsedejo in je zadeva za njih končana, mi pa na cesti.
to je moje mnenje, zato sem bla jaz proti hipoteki in je tudi nimava. :)

(odgovor članu zoya_)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   [Brisano sporočilo]
25.4.2005 13:10:19   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu zoya_)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   Hipoteka....
25.4.2005 13:16:15   
Pi-kica 1
Moje skromno mnenje, kar se tiče financiranja rešitve stanovanjskega vprašanja, je tako, da se krediti jemljejo na koncu, ne na začetku. kredit bi naj bil samo dopolnilo k finančni rešitvi, ne pa njeno ogrodje. Sicer se lahko hitro zalomi, kot npr. pri Baguški... To je le moje mnenje.
Sicer pa smo tudi mi, na srečo brez hipoteke, kreit smo vzeli pri Novi KBM, kjer do pet milijonov hipoteka ni potrebna. Sem se je otepala kot hudič križa...

LP

Pi-kica

(odgovor članu zoya_)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   Hipoteka....
26.4.2005 12:07:05   
Anonimen
Za kredite do 5 mio ni potrebna hipoteka, ampak midva sva ga vzela precej več. Sicer pa ne vem zakaj bi se otepala hipoteke. Za banko je to le ena vrsta zavarovanja. Oni dejansko nimajo kaj dosti od tega, če pride do tega, da morajo tvojo nepremičnino prodat. Na dražbi namreč ponavadi dobijo zelo manjhne denarje, precej manjše kot je pa dejansko vredno. Nobeni banki ni v interesu, da bi prodajala nepremičnine ki jih ima v zavarovanju hipotek.

Sicer pa, če sam zase veš, da boš obroke plačeval potem ne vidim nobenega pametnega razloga, zakaj ne bi izbral hipoteke, če lahko na t način prideš do svojega novega doma.

Za zavarovanje samega sebe, sva si pa midva omislila še dodatno življensko zavarovanje. če se komu kaj zgodi, bova s tistim lahko poplačala ves kredit, pa še uredila dom!

(odgovor članu zoya_)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   Hipoteka....
26.4.2005 13:48:57   
Sarina
Mene pa zanima tale "gradbeni" kredit pri NKBM (tiste, ki ga imate) - če ga vzameš npr. 5 milijonov na 10 let , kakšen je kaj obrok? In kakšne so potem kaj obresti. Mi lahko katera pove, ki ga je vzela?
Prosim in hvala!;)

(odgovor članu zoya_)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   Hipoteka....
26.4.2005 15:33:57   
lutka
Če vzameš 5 mio na 10 let imaš obrok 53.648 tisoč sit,stroški odobritve so 168.584 tisč sit. Rabiš izpisek iz zemljiške knjige,ki ne sme bit starejši od 3mesecev in lokacijsko informacijo..kredit lahko vzame tisti,ki je lastnik nepremičnine.Moraš pe prinest izpisek iz matične banke,kakšne prilive si imela zadnjih 6 mesecev(tudi to moraš plačat).

Midva sva kredit vzela pred dobrim mesecem,imaš pa denar nakazan takoj:bravo::bravo:

Če te še kaj zanima mi piši privat

lp:rozica:

(odgovor članu zoya_)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   Hipoteka....
26.4.2005 17:00:19   
LARIKA
stran od hipoteke. tudi če bi jo vzeli raje je ne bi imela, kot pa da mi zaradi slučajne nezmožnosti plačevanja vzeli stanovanje.
midva osebno nebi vzela na hipoteko

(odgovor članu zoya_)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   Hipoteka....
26.4.2005 19:05:41   
GoYa
Vsak kredit je potrebno zavarovati - al pri zavarovalnici al s hipoteko.
Tudi, če kredit zavaruješ pri zavarovalnici, ne pomeni, da si s tem SEBE zavaroval. Če ga ne odplačuješ, bo banka dobila povračilo od zavarovalnice, samo potem zavarovalnica terja naprej kreditojemalca in ti v takem primeru lahko zasežejo tudi hišo, če nimaš drugega, s čimer bi poplačal kredit. To pa je zelo podobno, kot če bi imel hipoteko. Tako da, hipoteka ni tak bav bav, kot se govori. Pa tudi slovenska zakonodaja je zaenkrat še taka, da te ne smejo takoj vreči ven iz hiše, če nimaš kam drugam.



(odgovor članu zoya_)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   Hipoteka....
27.4.2005 17:38:02   
zoya_
GoYa res je... hipoteka sploh ni bav bav. Če ti zagusti pri plačevanju, lahko še vedno prodaš sam nepremičnino in poplačaš kredit, ter greš v najem. Pa tudi, če malo zamakneš plačilo, banke še vedno ne konc zarad tega. Mislim, da se eni tako predstavljajo, da enkrat ne moreš plačat, pa si že drug dan na cesti...
Jaz do prejšnjega tedna nisem vedla veliko o hipoteki, pa sem šla na banko in se pozanimala in ena prijazna svetovalka mi je razložila po dolgem in počez.
Potem pa prašam tiste, ki so tako skeptični, a kredit za avto pa imate? Ali pa kakšno obročno odplačevanje?
Tud za neplačevanje dodatnega zdravstvenega zavarovanja ti rubijo, če ne gre drugače...

(odgovor članu zoya_)
Neposredna povezava do sporočila: 35
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?