janja
|
No, danes je pa čisto zatišje tu gor. Se vidi, da je bil danes spet en lep sončen dan. Pri nas tudi ful dogaja. Andraža smo čist vrgli v šport. Pred 14 dnevi so v vrtcu drsali in mu je bilo zelo všeč. Tako da sem mu ta teden kupila drsalke in sva jih šla danes preiskusit. Sem bila še sama presenečena, da po 15 letih še vedno znam drsat. Skratka bil je ful zadovoljen - sva imela končno dan samo za naju. Potem je pa dobil tak apetit, da bom naslednjič morala pripraviti še kak sendvič za s sabo. No, v ponedeljek pa gre v plavalni tečaj (3 mesece, 2x na teden), da se končno nauči plavat. Pa se tudi že veseli. Urban je tečko kot ponavadi. Trmasto uveljavlja svojo voljo, če pa kaj ni po njegove, pa začne kričati. Upa, da je zdej zdrav. V ponedeljek greva na Pediatrično kl. na testiranje za alergije. Me je že kar groza. Po moje bo tako tulil, da se ga bo slišalo po vsej Ljubljani. spanje pri babici - ko sem jaz rodila Andraža, mi tudi na misel ni prišlo, da bi ga čez noč pustila pri tašči. Je pa stvar taka, da sta tašča in tast dolga leta imela skoraj vsak vikend v varstvo hčero od svakinje. Njej je očitno ustrezalo, da se je za vikend rešila otroka. Jaz pa nisem tak tip in logično mi je, da smo vsaj za vikend skupaj. No in nečakinja je zrasla, pa zdaj ne hodi več prespat k babici. Tako da sta zdaj na udaru moja otroka. No, ene dve leti sem se upirala, potem pa sem pri skoraj 3h letih Andraža prvič pustila pri njiju na morju za ves teden. Pa sploh ni bilo problema, ko sem ga poklicala po telefonu, sploh ni imel časa govorit z mano, ker mu je tolk dogajalo. Moram reči, da se tašča in tast res posvetita otroku (gledata na njegovo prehrano, ustaljen ritem spanja in se čez dan aktivno ukvarjata z njim - so pa to druge stvari, ki jih počnemo doma, zato je otroku toliko bolj zanimivo!). V zadnjem času pa babi servis kar pogosto koristiva, ker bi drugače pregorela. Zaenkrat gre k njima čez vikend (eno noč) samo Andraž. In je zelo zadovoljen. Je pa tudi Urban že prespal pri njiju ene parkrat, pa tudi ni bilo problemov. Tako da, če sem bila v začetku toliko proti temu, se zdej lahko samo zahvalim, da imam sploh to možnost. Pri mojih pa moja otroka ne prespita, ker ni prostora, pa še psa imajo v stanovanju (kar mi ni glih všeč!). Je pa tako, da mi je oče sam rekel, da on ne misli paziti nobenih vnukov, mama je pa bolna, tako da za par uric še utegne, kaj več pa tudi ne.