|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  105 106 [107] 108 109   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Desetke007
27.2.2009 9:59:21   
drobižek
Zdravo punce!

Ne, ne nisem pozabila na vas in na naše oktoberčke, le časa zmanjkuje....

spanje drugje - prespi pri babici in dedotu in to res takrat, ko rabimo. Rabimo pa velikokrat....ko imamo službo zjutraj, je v vrtcu, imamo pa kdaj tudi zvečer ali pa vikende ali praznike in pridemo zjutraj domov, takrat se pa zmenimo, da kar ponavadi pri babi prespi. Ker sva oba v isti službi (sodelavca), lahko samo rečem hvala za babico, ki je v sosednjem bloku. Sploh decembra je zelo pestro v službi....takrat je bila cel teden več ali manj pri babici...Živa ima tam tudi svojo posteljo in ni nobenih problemov....celo tako je včasih, ko gremo ven,  kaže na sosednji blok, tam ko je doma babi, in govori ba  ba  in hoče iti tja in ne domov....user posted image

Z dragim greva za 4 dni v Pariz (dobila za darilo za 30) in takrat bo tudi pri babici.

Pa še ena slaba novica:

V službi me pošiljajo na usposabljanje, ki traja od 16. marca do 27. novembra, julij in avgust sta prosta. Traja od ponedeljka do petka od 7.30-17.00 ure in to nekje bogu za hrbtom, da imam 2 uri vožnje do doma....je pa tako, da je en teden usposabljanje, en teden doma (oz. v službi) in tako naprej...vem, da mi do tretjega leta starosti otroka tega ni treba opravljati, ampak potem ostanem sama. Zdaj gresta še dve punci -sodelavki. IN to moram opraviti slej ali prej, če želim ostati tu v službi. Imam še drugo možnost - drugo službo, ki mi jo ponujajo v domačem kraju, vendar si ne prestavljam biti celo življenje na takšnem delovnem mestu. To lahko opravljam poleg te službe , ki jo imam sedaj, vendar v manjšem obsegu.....no skratka...to usposabljanje mi visi nad glavo že nekaj časa.....najprej sem bila odločno proti, zdaj se že probam nekako sprijazniti s tem...vendar ko začnem razmišljati kako bo to izgledalo realno, me pa stisne...cel teden me ne bo doma pri 16 mesečnem otročku.....user posted image

facebook - punce kako vas najdem na facebooku?

maškare - je bila zajček. Isto kot lani, vendar drugačen zajček...pa še s to razliko, da letos ni bilo problemov dat ušeska na glavo....sem bila zelo presenečena....verjetno se je že navadila, ker pač nosi kapico skoz.

Stiskajte se in lepo se imejte...

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 2651
27.2.2009 10:04:09   
skuštrana
Hojla...

Helou, še od nasuser posted image

Jasna, jaz preberem še, potem pa zmanjka časa...Pa še nekaj sem zbolela, pristala na AB - grrr..Počasi prihajam k sebi. Vas občudujem tiste, ki ste bolne, pa ki imate non stop bolne otroke..Meni bi se zmešalouser posted image user posted image

Maškare, so vse lepe, ampak hvalabogu jih je konec, meni so že na vseh koncih ven gledale, Liza bi pa še kar..Smo bili na maškaranem balu 3 sobote, pa en karneval, pa drugi, pa ples v vrtcuuser posted image user posted image Jaz pa bolana, se mi ni nič dalo..Ampak MORAŠuser posted image

Bor user posted image user posted image ....A sedaj cela četica desetk koraka?user posted image

Moj trebuh pa v tretje ne raste tako zelo. Sem pred parimi dnevi spoznala eno junijko, ki ima rok par dni pred menoj pa je bila uf, ogromna...Jaz sem poleg nje izgledala kot nenosečkauser posted image No, saj se ne pritožujem, že to kar nosim okoli me ovira v vsakodnevnem življenju, sem pa bila z Arsenom bolj ogromna...Če imam jakno gor, tako ozko, se mi sploh ne vidi da sem noseča...Ali pa če kaj takšnega oblečem. V Lizinem vrtcu sploh ne vejo, pa me vsak dan vidijo...user posted image user posted image Ko jim pa povem, da bomo zibali že junija me pa gledajo kot 15 čudouser posted image

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 2652
27.2.2009 10:05:58   
skuštrana
Drobižek, pošlji mi ZS kako te najdem pa ti pošljem naše desetkeuser posted image Na Facebooku, ofkorsuser posted image

user posted image
Mi2 z Arsom 2 tedna nazaj

Še Arsen
user posted image

In Fifi
user posted image

< Sporočilo je popravil skuštrana -- 27.2.2009 10:17:10 >

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 2653
27.2.2009 12:27:46   
lane31
Skuštrana........pa si ti ziher noseča user posted image res ni videt nikjer

Ko te bom poljubila za lahko noč,
te bom še tesneje
in še malo dlje stiskala k sebi.
Takrat se bom zahvalila Bogu zate.
Ničesar drugega ga ne bom prosila,
kot le za še en dan s teboj...

Neposredna povezava do sporočila: 2654
27.2.2009 18:18:23   
mišk
Moja jeza od zadnjič: Ni bilo to, da bi prespala kje drugje, ampak to, da tašča klicari mojo mami, kako je užaljena, ker ne dam Done k njej za prespat,... V glavnem ljubosumje med starimi starši!!user posted image  Sploh pa Dona pri tašči tudi nima pogojev, da bi prespala. Recimo svoje posteljice v svoji sobi. Brez tega naša mačka ne zaspi. Ma ni šans, da bi ona pri komu na sredini spala ali v istem prostoru... Sej je to fajn, samo včasih je zelo nepraktično. Že v hotel ne moremo it z njo, ker ne zaspi, če ni sama v sobi!user posted image  Ah, sej vem, če bi bla sila bi že.
Pri mojih doma jo dava z možem velikokrat spat, potem greva ponoči ven, a tudi midva potem prespiva pri meni, tako da se zbudimo vsi skupaj. Tam imamo tudi že vse prilagojeno za majhnega otroka: zavarovane vtičnice, nedosegljive nevarne predmete, ni prometne ceste,... Tašča pa tega nima uštimanga in vedno, ko pridemo se nekaj razbije al pa je glih za glih kaka katastrofa. Ful nima več filinga za otroke in zelo hitro se utrudi.
Itak pa, da bodo najini otroci hodli, ko bodo mal starejši na počitnice kamor bodo hotli, le če jih bo kdo vzel.user posted image  Enako bo pri nas vsakdo dobrodošel.

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 2655
27.2.2009 20:34:08   
mišk
Bor: Čestitke za samostojno hojo!!!user posted image user posted image user posted image  Dona bi se strinjala s tabo, da zihr je tanartabulš!user posted image

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 2656
27.2.2009 20:40:52   
nova10ka
zdravo

hvala za vaše komentarje glede lulanja v vrečko... rabim namreč večje psihične priprave za "odvzem vode"user posted image

mišk - itak je ful čudna zgodba kako tašča kliče tvojo mamo in ji jamra ker vnučka pri njej nič ne spi user posted image ma to so te družinske fore, pri nas tud ful stvari okol ovinka pride pa ti pol ni nič jasno, kdo kaj misli. sam jaz sem se že čist navadla in se samo še smejem, pol se pa ponavadi kar direkt zmenim... sam s taščami je pa ponavadi direkt pogovor lahko kar problem user posted image

a se lahko pohvalim? no v bistvu moram nujno moram tjašo pohvalt. danes sem jo pobrala v vrtcu in sem si vzela čas pa pogledala slikice malčkov, ki jih imajo obešene na steni. in naša tjaša je narisala najlepšo razstavljeno risbo user posted image resno!!! na vseh so bile tko po tri črte v samo eni barvi, tjašin list je bil pa čist pobarvan z vsemi barvami možnimi. doma tudi ful riše in mi potem vsako risbico posebej prinese v kuhinjo user posted image

aja, pa še to (to pa ni pohvala) - ko sem jo gleda skozi steklena vrata v vrtčevski supini, sem videla, kako jebrez razloga trikrat kresnila po glavi eno punčko user posted image šele potem me je opazila in stekla k meni, samo jaz sem bila pa čisto šokirana, kaj se dogaja. vzgojiteljica je ravno takrat kregala enega drugega malčka, ker je ugriznli eno tretjo punčko... dobre so te vzgojiteljice, meni bi se že zmešal...

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 2657
27.2.2009 21:38:52   
jasna
klaudia, uau kašna skica user posted image . Na katero šolo si pa hodila?

sanwebdra in lane, ja, velike so že pupeuser posted image , ni to kr tko na kahlico hodituser posted image

predator - si je sigurno več kot zaslužil. Sem ga že lani občudovalauser posted image .

giboni - a lahk grem zraven?user posted image

drobižek, težka je ta s službouser posted image . Jaz sem delala izmenično dop. -pop. ko je bil A tak mali pikec. Je bilo izmenično delo 12-12, vendar mi kot nosečki ni bilo treba delat ponoči. In je res težko, ko dete cel teden ne vidišuser posted image . Ampak na tvojem mestu bi jaz šla, če to pomeni službo, v kateri bi uživala. Se mi zdi kar pomembno, da delaš nekaj kar imaš rad, ker je to ohoho časa v življenju.

skuštrana, luštne maškarce ste biliuser posted image . Ti si se pa našemila v nenosečo mamicouser posted image . Idejo za Fifi ti pa drugo leto definitivno ukrademuser posted image .

mišk, ma saj vem... te igrice so res user posted image . predlagam da ob naslednjem podobnem dogodku 5x globoko vdihneš in pokličeš taščo. Povej, da ti lahko mirno pove, kaj si misli in da se ti trenutno Dona zdi še premajhna za prespat pri njej. Da ji to ne bi bilo v užitek in sigurno tudi ona ne želi, da mala trpi. Itak bosta pa imeli še veliko časa za skupna druženja ko malo zraste in naj se ji nič ne mudiuser posted image . Sem ziher, da se boš po takšnem pogovoru prav fino počutila, tašča se bo pa najraje pogreznila v zemljouser posted image  user posted image .

nova10ka, boste imali doma umetnicouser posted image user posted image . Tepež pa...saj veš... rešuješ lahko samo na licu mestauser posted image .

Jao moja fanta sta čist naspidiranauser posted image . Smo danes usposobili biciklski vozni park in jima je adrenalin zrastel v višaveuser posted image .

pa, pa

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 2658
28.2.2009 18:49:24   
janja
No, danes je pa čisto zatišje tu gor. Se vidi, da je bil danes spet en lep sončen dan. Pri nas tudi ful dogaja.

Andraža smo čist vrgli v šport. Pred 14 dnevi so v vrtcu drsali in mu je bilo zelo všeč. Tako da sem mu ta teden kupila drsalke in sva jih šla danes preiskusit. Sem bila še sama presenečena, da po 15 letih še vedno znam drsat. Skratka bil je ful zadovoljen - sva imela končno dan samo za naju. Potem je pa dobil tak apetit, da bom naslednjič morala pripraviti še kak sendvič za s sabo. No, v ponedeljek pa gre v plavalni tečaj (3 mesece, 2x na teden), da se končno nauči plavat. Pa se tudi že veseli.user posted image user posted image user posted image

Urban je tečko kot ponavadi. Trmasto uveljavlja svojo voljo, če pa kaj ni po njegove, pa začne kričati. Upa, da je zdej zdrav. V ponedeljek greva na Pediatrično kl. na testiranje za alergije. Me je že kar groza. Po moje bo tako tulil, da se ga bo slišalo po vsej Ljubljani. user posted image

spanje pri babici
- ko sem jaz rodila Andraža, mi tudi na misel ni prišlo, da bi ga čez noč pustila pri tašči. Je pa stvar taka, da sta tašča in tast dolga leta imela skoraj vsak vikend v varstvo hčero od svakinje. Njej je očitno ustrezalo, da se je za vikend rešila otroka. Jaz pa nisem tak tip in logično mi je, da smo vsaj za vikend skupaj. No in nečakinja je zrasla, pa zdaj ne hodi več prespat k babici. Tako da sta zdaj na udaru moja otroka. No, ene dve leti sem se upirala, potem pa sem pri skoraj 3h letih Andraža prvič pustila pri njiju na morju za ves teden. Pa sploh ni bilo problema, ko sem ga poklicala po telefonu, sploh ni imel časa govorit z mano, ker mu je tolk dogajalo. Moram reči, da se tašča in tast res posvetita otroku (gledata na njegovo prehrano, ustaljen ritem spanja in se čez dan aktivno ukvarjata z njim - so pa to druge stvari, ki jih počnemo doma, zato je otroku toliko bolj zanimivo!). V zadnjem času pa babi servis kar pogosto koristiva, ker bi drugače pregorela. Zaenkrat gre k njima čez vikend (eno noč) samo Andraž. In je zelo zadovoljen. Je pa tudi Urban že prespal pri njiju ene parkrat, pa tudi ni bilo problemov. Tako da, če sem bila v začetku toliko proti temu, se zdej lahko samo zahvalim, da imam sploh to možnost. Pri mojih pa moja otroka ne prespita, ker ni prostora, pa še psa imajo v stanovanju (kar mi ni glih všeč!). Je pa tako, da mi je oče sam rekel, da on ne misli paziti nobenih vnukov, mama je pa bolna, tako da za par uric še utegne, kaj več pa tudi ne. user posted image

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu jasna)
Neposredna povezava do sporočila: 2659
28.2.2009 22:35:46   
Alina_alin
Pozdrav še po dolgem času od mene!

Lepe maškare - sem malo pošpegala slikice za nazaj. Brala nisem vsega, preletela...
Bor- čestitke za hojo.
Micla- bravo za diplomo
Janja - lepo, da ste tako športno aktivni. Naša Š pa je danes spet z atijem na Rogli smučala, tak da je potem spala kot zombi 3 ure popoldan, pa še več bi, samo sem jo šla zbudit.

Punce, držite pa pesti za Teko in njihovega Maxa - ker sta v bolnišnici - pljučnica...

Tjaša je od srede zbolela - so se ji pojavile rdeče pikice - na pregledu še ugotovili, da malo rdeče grlo, krvna slika pokazala, da gre za bakterijsko okužbo- tako, da imamo AB. Še isti dan ji je začelo tečt z nosa- a je sedaj že veliko bolje. Sem namreč sumila, da ne bi imela škrlatinke - ker jo je ravno pred 2 tednoma še imela Špela (že drugič to zimo...).

Sicer je Tjaša pravi cartljivček in je je povsod polno. Še vedno je tako drobcena in ima sedaj pri 15,5 mesecih 8200 g in 74 cm. Sedaj sva dobile napotnico za endokrinologa. (naša P sicer pravi, da je s T vse ok, ampak, da bomo bolj mirni, naj gremo na preiskavo, da ji poslikajo zapestje in na osnovi strukture kosti ugotovijo rast itd)Ker me je pa njihova sestra seznanila, da tako majhnim otrokom ne delajo preiskav, sem napotnico z dopisom morala poslati po pošti in da vidimo, kaj mi bo odgovoril. V glavnem ni mi nič več jasno.  Sicer pa v ponedeljek imava s T kontrolo in bom naši P povedala, kaj so mi rekli ob prijavi na pregled.

Spanje drugod: T še ni. Š je  pa sedaj začela na lastno željo ostajat pri mojih starših čez noč- za 1 dan na počitnicah. Je ravno prejšnjo ned ostala tam čez noč in naslednji dan sta z mojo mamo prišle z vlakom do MB, kjer sem ju jaz prišla po službi dvignit. In ne vprašajte, kako prazna je bila hiša, ko smo bili sami - brez Š - kot da nimamo otrok - čisto res.

Pozdravček vsem, če sedaj najdem še na hitro fotke, še dam naši princesi gor.

VELIKO STVARI LAHKO POČAKA -
VENDAR NE OTROK.
OTROKU NE MOREŠ REČI - JUTRI.
NJEGOV ČAS JE DANES.
(Gabriela Mistral, Nobelova nagrajenka)

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 2660
1.3.2009 10:49:38   
Klaudia
IZVIRNO SPOROČILO: jasna

klaudia, uau kašna skica user posted image . Na katero šolo si pa hodila?

aranžerska v LJ

< Sporočilo je popravil Klaudia -- 1.3.2009 10:50:29 >

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu jasna)
Neposredna povezava do sporočila: 2661
1.3.2009 20:34:40   
Klaudia
ja kje pa ste vse danes... se vidi da je nedelja.

Zdaj pa končno še našo maškarco
user posted image

user posted image

in najnovejša duda user posted image
user posted image

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 2662
1.3.2009 21:37:43   
Ulaa
klaudia: tale duda pa seka user posted image user posted image user posted image user posted image

Ja lepe maskare ste bili!!

spanje drugje: jaz ne vidim problema da otrok prespi drugje - tudi ko je mlajsi. Nas sicer se ni, ampak pri moji mami bi ga pustila, ker sta velika prijatelja. Pri tasci tudi, vendar majo kmetijo in goro dela, tako da jim malcka res ne morem nakopat na glavo, ampak ce bi bilo nujno bi ga tudi imeli, in sem ziher da bi bilo vse o.k.
Skratka, ce je sta mama in ata za in ce je varstvo tako kot mora bit ne vidim nobene omejitve. In malckom ni pol tako hudo kot mamam user posted image .

kdaj bo pomlad?

Mi smo v cetrtek dobili kapljice za nos, ki so antibiotik - prvic sedaj, in sem ze mislila da bo o.k., pa je danes Nik spet zakuhal. Jutri pa ponovno k dohtarju grrrr.

grem v mizule
nocko

lep teden

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 2663
2.3.2009 6:48:22   
mama06
Jutro!

Klaudia super slikice in tvoja umetnija je res ena Auser posted image user posted image

izliv tekočine v kolkuser posted image ali nekaj podobnega bi naj imel Jernej. Včeraj po kosilu je šel spat, je bilo vse OK, ko se je pa zbudil, pa ni mogel več stopit na desno nogo in hodit. Sem počakal, ker smo mislili, da mu je noga med spanjem zaspala, pa ni bilo nič bolje. Čez dve uri sva ga z dragim popokala, ker je še zakuhal na 37,3(kar pripisujem v prvi vrsti zobku, ker se tako slini, da če tega ne vidiš, ne moreš verjet). No dežurna je postavila zgornjo diagnozo, ker pa se ji je zdelo, da je še malo mali za to, je poklicala še enga dohtarja, kar mi je bilo všeč, in oba sta postavila enako diagnozouser posted image . Sedaj čakam, da se zbudi, ker smo morali dat voltaren svečko proti bolečinam in proti vnetju, potem pa sva dobila pod nujno napotnico za ortopeda, da naredijo UZ kolkov in potrdijo diagnozo. A je imela katera, ki ima starejše otroke, že kaj podobnega? Mene ful skrbi, da ni kaj hujšega?

(odgovor članu Ulaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2664
2.3.2009 9:22:06   
Klaudia
mama06 - žal ne vem nič od kolkov. Daj vprašanje še na otrok, če nisi že.

user posted image  Lia je dobila po rokah (od komolca navzgor) in na eni ritnici, lise zelo suhe kože. Kar luske so gor. Po rokah zraven še mali mozoljčki. Srbi je ne. Ribodermin, bepanten... ne pomaga. Ima katera kako idejo kaj bi to bilo?

Susan Savannah

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 2665
2.3.2009 9:29:57   
skuštrana
Mama06, uf, sliši se grozno, upam da bo vse ok...Ubožček...

Klaudia, Liza je pred enim tednom dobila podobno stvar na rokah- zapestja, zadnja stran dlani..In se je full širilo, pa odpirat začelo. Nisem imla pojma kaj bi bilo, nikoli prej ni imela kaj takšnega. V petek sem ji namazala kar s čist
im lanolinom- beri ovčji lojuser posted image (jaz ga imam doma, ker ga potrebujem za lanoliziranje Arsenovih volnenih prekrivnih hlačk) in bi jo danes peljala k pediatru, če ne bi bilo boljše..Ampak izgleda da je ta lanolin pomagal, ker je šlo vse skupaj nazaj. Probaj z Melemon, Melem je isto lanolin samo prečiščen in obdelan - in full dražjiuser posted image

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 2666
2.3.2009 10:00:03   
Kasija
Pozdravljene po tedenski odsotnosti. Smo se potepali - bili v beogradu - bilo je lepo, a tudi zelo naporno. Mož je delal po nkaj ur dnevno, sicer smo bili pa končno lahko več skupaj. Elian je pa popolnoma osvojil prej neznana ozemlja in povsod ga je bilo polno. Sva bila tudi v neki plačljivi igralnici s polno žogicami in plezali, pa vse neke tetice so ga nosile okrog, pa v sava centru se je valjal po tleh in so vsi spraševali čigav je ta otrok - jaz res ne vem čigav user posted image . V glavnem kljub napornemu tempu smo se imeli lepo.

Lepe maškare! Elian letos ni bil maškara, ker jih v Beogradu ni.
Micla bravo za diplomo.
Bor čestitam malemu pohodniku!
Mama06 zveni strašljivo tale diagnoza. Upam, da se hitro popravi in da ne bo nič hujšega user posted image .
Klaudia čestitam za službo!

Spanje drugje Elian še ni bil v varstvu. Je bil sam z mano (itak prav pogosto) in sam z možem (par dni). Nikoli pa pri kom drugem. Greva včasih Elian in jaz prespat skupaj k mojim staršem. Nekako ni bilo potrebe. Vsekakor bo hodil k dedkom in babicam prespat, ko bo večji. Zaenkrat pa raje vidim, da spi doma. Če bi bilo  nujno, bi pa dala čuvat eni ali drugi babici ali pa sestri.

Neposredna povezava do sporočila: 2667
2.3.2009 12:13:46   
Alina_alin
K
IZVIRNO SPOROČILO: Klaudia

mama06 - žal ne vem nič od kolkov. Daj vprašanje še na otrok, če nisi že.

user posted image  Lia je dobila po rokah (od komolca navzgor) in na eni ritnici, lise zelo suhe kože. Kar luske so gor. Po rokah zraven še mali mozoljčki. Srbi je ne. Ribodermin, bepanten... ne pomaga. Ima katera kako idejo kaj bi to bilo?

Klaudia - mi smo imeli isto luske, so sedaj mimo. Pa rdeče pikice - najprej po trebuščku, potem še na nogice. Pikice so še vedno, ne srbijo, lusk ni več, suha koža na laktih še vedno, na ličkih pa suha koža in luske izginile. Ravno zato smo šli k P  in dobili AB - je imela še malo vneto grlo, in krvna slika pokazala bakterijsko okužbo. TAkrat je dežurna P rekla, da je to možno zaradi te bakterijske okužbe. Danes na kontroli pa naša P, da možno, da gre za lažjo obliko atopijskega dermatitisa.  Tak, da .. možno, da pri vas enako. Je pa rekla še, da če ima tako malo, ni potrebno k dermatologu. se pa zna ponavljat. Če bo huje pa bomo šli k dermatologu...

VELIKO STVARI LAHKO POČAKA -
VENDAR NE OTROK.
OTROKU NE MOREŠ REČI - JUTRI.
NJEGOV ČAS JE DANES.
(Gabriela Mistral, Nobelova nagrajenka)

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 2668
2.3.2009 12:44:52   
mama06
Evo, midva sva po 2,5 urah čakanja, ker dežurnega ortopeda za nujne primere nimajo, končno prišla na vrstouser posted image . Ima izlitje tekočine v kolk, 3-4 dni ne sme stopit na noge, ker ne sme obremenjevat kolka(mission imposible - kaka ideja kako to izpeljat). Teden dni doma, čez 14 dni kontrola, je pa baje to pogost pojav in se zgodi ob virozah oz raznih obolenjih, samo naš ni bil nič bolanuser posted image

Klaudia - pojma nimam. Pokliči k P pa vprašaj, samo glede na to, kake ima tvoja P, je vprašanje, kaj ti bo rekla. Mogoče pokličeš v dermatološke amb. in se naredi noro, pa vprašaj. Sam predlog Držim pesti, da mine brez posledic. je pa J imel take bele pike z rdečo obrobo samo po spodnjem delu nog sigurno več kot mesec dni in sva šla k P, nama je dal napotnico za dermatologa, in tam so šele z******i. Skrtaka, možna diagnoza je bila, da gre za kao neko zamašitev žil, ko samo mine v dveh do treh tednih, na koncu se koža olupi.

(odgovor članu Alina_alin)
Neposredna povezava do sporočila: 2669
2.3.2009 12:52:35   
mehurčica
Evo mene po doooooooooooooolgem času. user posted image

Nisem uspela vsega prebrati, se je pa kar nekaj dogajalo. Tudi eni ja bila za pusta maškara - mucek Tom. David pa črni Spiderman seveda. Če ni Ninja, je pač Spiderman.
user posted image

V sredo popoldan je pa potem prišla iz vrtca z vneto okico, tako da sva že od četrtka doma. Bili pri okulistu, ki ni ugotovil ničesar. Dal nama je samo ene druge kapljice(prej Tobrex, ki ni pomagal), ki so pomagale takoj. Bolelo ali motilo je na srečo ni nič, zgledalo je pa zelooo hudo:
user posted image

Doma še moreva ostati do srede - ker ji še morem dajati kapljice.

Danes je dobila 11. zobek! Jih imamo kar dosti, glede na to, da je prve dobila med zadnjimi oktoberčki. user posted image

Mama06, sliši se kar hudo.user posted image Upam, da bo vse ok!user posted image

Šele, ko postaneš mama, začneš resnično cenit zdravje.

(odgovor članu Alina_alin)
Neposredna povezava do sporočila: 2670
2.3.2009 12:56:11   
mehurčica
Aha, Mama06, si med mojim dolgim pisanjem že ti vmes napisala post.

Klaudia, Eni je imela takšne lise, ko so ji postavili diagnozo atopijski dermatitis. Ima občasno še kak flekec kje, včasih tudi že malo krvav. Pa mažem s kremico Elidel(ki jo je dobila pri dermatologinji)par dni in je ok.

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 2671
2.3.2009 13:08:38   
mišk
Klaudia: Pri nas imamo tudi probleme s takimi lišajčki. Ima pa jih večina po hrbtni strani dlani. Pri pediatrinji sem dobila Elocom kremo, katero pa moram čimmanj uporabljat, ker baje tanjša kožo. Sicer pa je tako, da ko jo s tisto kremico namažem enkrat ali največ dvakrat, pa lišajčki že izginejo in joh ni po par dni ali celo tednov na spregled. Če pa ji z ničemer ne mažem rata pa kar grdo. Pa vidim, da jo srbi in ima čedalje večje in že kar živo rdeče.

Moja nosečnost: Super. user posted image  je še vedno v medenični vstavi, čeprav bom jutri že zaključila z 32. tednom. Prav tako imam jutri pregled, pa bo ginekolog povedal kaj bo novega.

Dona: Zdrava, poštrefna, prava klepetulja!user posted image  Ima pa eno grdo razvado, katere bi jo rada odvadila, a vem, da trenutno zaradi prihoda user posted image  ni pravi čas. Ta razvada je flaška mleka pred spanjem in to v posteljici...user posted image  Bom počakala do poletja, potem pa bo treba počasi res to ukinit. Čez dan nima flaške že več kot pol leta, na to v postelji pa se je tako navadila, da ji je postala kot ena ninica. Skrbi me zaradi zobkov, čeprav ničesar sladkega ne pije po njej. Ne vem pa, kaj ponoči počne z njo, ali jo cuza, ali jo odvrže? Ko jo dam enkra spat ne hodim več v sobo, ker vrata ful škripajo (kljub temu da so podmazana user posted image ) in jo takoj zbudim! Ima še kakšen od vaših takšno razvado? Kako in kdaj pa se boste ve spoprijele z njo? 

Neposredna povezava do sporočila: 2672
2.3.2009 13:20:30   
Klaudia
mišk - mi smo imeli podoben problem, ampak že kar dolgo nazaj. Jaz sem ji mleko čedalje bolj redčila, na koncu je bilo tako brez okusa, da ni hotela več. Pa seveda bolj obilno večerjo kot do takrat.

mama06 - user posted image  to je pa res mission impossible, da ne sme biti na nogah. user posted image

Uf koliko različnih odgovorov. Bom mogla kar P poklicat. Ima pa tudi na licih suho kožo, samo tam ribodermin pomaga...

Susan Savannah

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 2673
2.3.2009 15:31:48   
mehurčica
Evo, pa še en filmček od Eni po dolgem času:
http://www.youtube.com/watch?v=oWoTsyNfsmU

Imam še enega, ko več je in manj govori, ampak je predolg. Zna pa lepo že sama jest. Se konkretno skrega, če ji ne dam žličke dovolj hitro v roko, ko spleže na stolček.
Pa po stopnicah bi hodla dol in gor.user posted image   Pridemo v tretje nadstropje(pomagam ji za eno rokico) in ona namesto da bi šla v stanovanje, hoče še dol it.user posted image

Mišk, tudi david je imel kar dolgo flaško mleka pred spanjem. Po moje da kar do kakega 2.leta. Potem sem ga tako navadila, da je spil mleko, zobke umit, potem pa samo še vodo, če je hotel še kaj. In še vedno tako delamo. Po umitih zobkih samo še voda. Ima zelo lepe zobke. Je imel flaško do 3 let, pa je zobozdravnica pri 3 letih rekla:"Se vidi, da se je dojil in ni imel flaške." user posted image Pa sem ji povedala, da JE imel flaško.
Eni pa se itak še doji in ji potem tudi po dojenju ne grem več zobkov umivat. Bo tudi treba red naredit.

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 2674
2.3.2009 15:52:34   
teka
ojla!

tudi jaz se javljam po dolgem času. se je vmes kar veliko dogajalo, v glavnem na področju bolezni user posted image prejšnji torek je imel max diagnozo začetek bronhitisa, v četrtek že začetek pljučnice in sva pristala v bolnišnici. izgledalo je takole

user posted image

no, HB sva danes že doma (mislim da je k temu pripomogla gneča na pediatriji). Tudi Zara je imela virozo, pa je že bolje, ampak sem v petek mislila, da se nam bo kar pridružla...

Za pusta je bila Zara Pika Nogavička

user posted image

Max pa dvorski norček

user posted image

v vrtcu pa še Božiček, ampak nimam slikice....

Živa, kako ste prestali OP (oprosti, nisem brala za nazaj vsega)?

mama06, želim da se bo čimbolje izteklo za Jerneja in da ga boste uspešno "krotili".

mehurčica, eni je še vedno takšna facika kot je bla, super punca user posted image

ma itak so vsi ful sladki, pravi mali zapeljivčki!

Neposredna povezava do sporočila: 2675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  105 106 [107] 108 109   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  105 106 [107] 108 109   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako disciplinirati otroke, mlajše od treh...
Postavljanje meja, spodbujanje želenega vedenja in odvračanje od nezaželenega se lahko začne že, ko je vaš otrok še doje...
5 tipov mam – katera si ti?
Vsaka mama se vedno sprašuje, ali je dobra mama, ter znova in znova premleva svoje metode in slog starševstva. Se morda ...

Dečkova mama.
пеперутка16

Ste fantov penis/mošnjo/kurca obrnili navzgor, preden ste jih povili? In če ste, zakaj?