|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   KT in izpadanje las
10.3.2009 12:44:02   
truncus

Pozdravljene,

zanima me če ima še katero podobno izkušnjo kot jaz.
Leto in pol sem jemala KT Diane 35. Novembra sem prenehala z jemanjem le teh in od takrat mi lasje zelo izpadajouser posted image   Ne gre za običajno "sezonsko" izpadanje, ampak lasje mi izpadajo skoraj v šopih-to se je pa sedaj začelo poznati že na količini las, ki jih imam... Včasih sem imela zelo močne lase sedaj pa lahko rečem, da jih imam bolj malo in še tiste, ki jih imam so tanke. Res me že začenja počasi skrbeti, ker plešasta pa pri mojih letih (21) še nebi rada bilauser posted image
Najprej sem pomislila na policistične jajčnike-zato sem šla na pregled h ginekologu, ki je pregled sicer opravil (s težavo) in rekel, da ne vidi ničesar.
Sedaj pa ne vem kaj naj naredim? Naj ponovno začnem jesti KT, da se mi lasje malo popravijo? Pozna mogoča katera od vas, kakšno zdravilo (tablete, losijon,...), ki res pomaga pri obnovi las?

Hvala za odgovore vnaprej!

Lep dan
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: KT in izpadanje las
10.3.2009 13:17:43   
Greenie
Kaj ginekolog te pa ni poslal na kakše podrobnejše preiskave? To je čudno. Pojdi nazaj in mu kar povej, naj ti da pregledat kri ipd.

Jaz sem imela po prenehanju jemanja KT probleme s ciklusom in mi je g. dala pregledat kri. Ugotovila je močno povišan testosteron in me opozorila, da lahko to vodi tudi k izpadanju las. Svetovala mi je naj ponovno začnem jesti KT.

(odgovor članu truncus)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: KT in izpadanje las
10.3.2009 13:24:45   
piule
to je hormonskega značaji in pomagal ti nebo nobeden losjon, sampon niti ne meči denarja stran...moraš uredit najprej sorazmerje v tvojem telesu

(odgovor članu Greenie)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: KT in izpadanje las
10.3.2009 13:47:16   
truncus
Ne, ni me poslal na nobene dodatne preglede. Vse sem morala bolj kot ne v bistvu sama predlagat. Je nov v zdravstvenem domu in se mi zdi, da mu je bilo prav tako nerodno kot meniuser posted image (do sedaj sem namreč imela ginekologinjo). Povedala sem mu kaj se dogaja in se mu je to zdelo normalno, glede na to, da v svoje telo ne vnašam več androgenov. Ko je opravil pregled je rekel, da ne opazi nič nenavadnega. Ko pa sem ga vprašala katere KT mi predlaga mi je rekel naj se sama odločim. Ker jih ne poznam ravno veliko sva se zmenila za yazz (upam, da je prav napisano), vendar nisem vedela, da so to te, ki jih jemlješ neprekinjeno pa še za plačat so, zato jih nisem začela jemati.
Sedaj sem pa v dilemi. Resnično ne želim ostati brez las vendar ne vem kaj naj naredim. Še enkrat se h ginekologu ne morem naročit-no se lahko ampak bo trajalo dodatne 3 mesece ali več. Tudi nisem pristaš hormonske kontracepcije-ravno zato sem jo nehala jemati...

Greenie za koliko časa ti je pa svetovala, da začneš s kontracepcijo? Tudi jaz imam sedaj neredne cikluse (na 40, 14, 39 dni...).  Rabim to napotnico od ginekologa, da si grem kri pregledat?
Piule kako lahko ponovno vzpostavim ravnovesje v telesu?

Hvala še enkrat za pomoč!

(odgovor članu piule)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: KT in izpadanje las
10.3.2009 14:14:33   
end1
če maš probleme z G pojdi k splošnemu zdrvniku. Nevem pa zakaj je opravil pregled s težavo?
Po tabletah Diane 35se to lahko zgodi, sama sem jih jemala trikrat po dve leti. Na pregled na endokrinološko sem šla kot samoplačnica prvič, kjer sem zdravnici, ki ni bla nič prijazna povedala za problem (ni bil isti kot tvoj) in mi je napisala mnenje zdravniku. Nato mi je slošni zdravnik dal napotnico, kjer so mi preverli stanje hormonov in ob izvidu je zdravnica postala bolj prijazna.
Piule ti je omenla ravnovesje, jaz sem si pomagala z bioenergijo, da sem hormone skup dala.

(odgovor članu truncus)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: KT in izpadanje las
11.3.2009 9:41:08   
Greenie
Lahko greš tudi k splošnemu zdravniku ali pa kateremu drugemu ginekologu samoplačniško. Čeprav jaz bi na tvojem mestu od svojega ginekologa zahtevala preiskavo, ker to ni mala stvar.

Meni je svetovala KT do takrat, ko bom nameravala zanositi, kajti KT ti povečajo estrogen in potem takoj ,ko jih nehaš jemati, lažje zanosiš. Jaz se za KT nisem odločila, sem se malo pozanimala o prehrani (izogibati se moraš holesterolu ipd.), se je potem stvar kar hitro uredila in zdaj več nimam problemov pa še zanosila sem user posted image

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: KT in izpadanje las
11.3.2009 10:51:19   
EMILY 3
živjo.ko smo že na ispadanju las bom pa vam povedala svojo zgodbo.ker še dojim mi je ginekolog napisal recept za kt cerazete.in jih sem jemala 3 mesce.izgubila sem ze tolko lasi,da ih zdaj imam na pol manj kot prej.in sem se odločla da ih od danes naprej nebom več jemala.pa tudi partner mi je reko da ih več slučajno nebi jemala.ker mam ful duge lase.zdaj pa bom probala z mireno sam nevem če te nebo tud isto.so kateri od vas izpadale lasi ko ste imele mireno?jaz nevem ali mi se bojo lasi obnovile ali ne,in če bom več gdaj imela tako lepe lase kot prejuser posted image

(odgovor članu Greenie)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: KT in izpadanje las
11.3.2009 11:06:46   
truncus
IZVIRNO SPOROČILO: end1

Nevem pa zakaj je opravil pregled s težavo?



Ko sem napisala s težavo sem v bistvu bolj mislila, da se mu je zdel pregled nepotreben. Ker njemu se je to zdelo nekako normalno in je bil prepričan, da z mano ni nič narobe...  Očitno bom res morala še enkrat nazaj in zatežit za endokrinološki pregled...user posted image   Kar se pa prehrane tiče mislim, da jem dokaj zdravo (z nekaj izjemamiuser posted image );mesa sicer skoraj nič, veliko zelenjave,sadja, polnozrnatih "zadev" in pa sladkarijuser posted image . Tako, da problema ne vidim v hrani...

IZVIRNO SPOROČILO: Greenie
pa še zanosila sem


user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: KT in izpadanje las
11.3.2009 11:29:05   
EMILY 3
truncus ves sem vprašala sestrično,ker nisem bila sigurna če je ona jemala takšne kot kt ti pa pravi da je.ker njej so tudi izpadale lase in jo je gin.poslala na pregled za ščitnico,gre za nekakšen odvzem hormonov,in so ji ugotovili da je to zaradi tega.mislim pa da niti nemorejo tak hitro izpadati lase zaradi prehrane.nevem pa kak majo to pri nas ker ona je v tujini.


(odgovor članu truncus)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: KT in izpadanje las
11.3.2009 12:26:43   
truncus

EMILY 3  hvala. Ali mogoče veš kdaj se je tvoji sestrični začelo to dogajati-vmes, ko je jemala KT ali po prenehanju jemanja le teh?



(odgovor članu EMILY 3)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: KT in izpadanje las
11.3.2009 17:38:57   
Anonimen
Jaz sem sicer jedla druge KT vendar so m lasje 1 leto po koncu jemanja izpadli pa še ciklusi so bli bog pomagaj. SE je pa po enmu letu stanje izboljšalo tako, da...Jaz sem se takrat malo bolj postrigla ( ne full ) in tudi to je bilo dobro za lase, da so bili bolj močni.

(odgovor članu truncus)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: KT in izpadanje las
12.3.2009 11:04:31   
Anonimen
Truncus - meni se je zgodilo isto. Med jemanjem KT Diane 35 sem imela kožo kot dojenček (brez KT zelo problematično), lasje so sijali, polni prelepih kodrov... V glavnem še sedaj mi gre na jok, ko se spomnim, kako so bili lepi.

No, poleti 2005 sem KT prenehala jemati, in nekje 2-3 mesece kasneje so mi začeli lasje tako izpadati, kot tebi - v šopih. Sedaj imam 1/3 količinsko na glavi, vse ostalo je končalo v odtoku. In nikoli mi niso zrasli nazaj, pa tudi kvaliteta je druga. O koži pa itak ne bom izgubljala besed... Stara sem 27 let in mozoljasta kot najstnica. Men vzroka niso našli - dala sem sicer pregledati samo kri - kao, je normalno, pač telo preburno reagira.

O metanju denarja stran za nevemkakšne super-oh-in-sploh šampone, losijone, balzame, ne bom razglabljala. Učinek je 0.

Upam, da se tebi ne zgodi isto, ampak glede na to, da sem velikokrat prebrala, da ima katera punca takšne težave, me zanima, zakaj potem so sploh te KT v uporabi?user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: KT in izpadanje las
12.3.2009 18:53:11   
truncus
Jasna81 se bojim, da imava podoben problemuser posted image user posted image
Najbolj me jezi, da meni niso tabletke nič pomagale do tega, da bi imela lepše lase-že od nekdaj sem jih imela veliko in močne-ampak so mi pa naredila škodo, ko sem jih nehala jematiuser posted image Če bi mi kdo na začetku jemanja pojasnil, da obstaja ta možnost nebi niti pomislila na jemanje...
Ne vem kaj naj naredim... Sem že pomislila, da bi jih ponovno začela jesti-mislite, da bi to pomagalo pri obnovi las?? Bi se obrnila na ginekologa, ampak glede na to, da me ni nobeden nič opozoril kaj se lahko zgodi oz. se drugemu zdi, da je to čisto normalno, sem zgubila zaupanje v njih. Pri svoji ginekologinji sem dobila občutek, da dokler ne bom noseča, sploh nisem zanimiva...

Ah, sej vem, da mal težim, samo na svoje lase sem bila vedno ponosna-očitno bom morala zdaj kaj drugega najtiuser posted image

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: KT in izpadanje las
25.3.2009 21:41:00   
tadejat
Tak problem sem imela tudi jaz in tudi nisem vedela zakaj.Sedaj vem, da je to zaradi prekinitve jemanja tablet. Trenutno sem spet končala po 2 letih in sem začela jemati TIFOL. Baje priporočljivo ko končaš s tabletkami.

(odgovor članu truncus)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: KT in izpadanje las
26.3.2009 11:08:04   
truncus
IZVIRNO SPOROČILO: tadejat

Tak problem sem imela tudi jaz in tudi nisem vedela zakaj.Sedaj vem, da je to zaradi prekinitve jemanja tablet. Trenutno sem spet končala po 2 letih in sem začela jemati TIFOL. Baje priporočljivo ko končaš s tabletkami.


a pa so se ti lasje vmes kaj popravili? Kaj pa Tifol-že kaj pomaga?

(odgovor članu tadejat)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: KT in izpadanje las
29.3.2009 22:28:14   
EMILY 3
TRUNCUS
ZAČELO SE JE ŽE NEKAJ CAJTA PO TEM KO JE ZAČELA JEMAT KT DIANE35,ČEZ KAKŠNE 3 MESCE..........
VEŠ MEN TUD IZPADAJO LASI,NO OD CERRAZET IN SEM JIH NEHALA JEMAT.SEM PA SI V LEKARNI KUPLA OD VICHY ŠAMPON (12E STANE).ampak za zdaj še ni spremembe..........dajo pa se dobit nekašne tablete v lekarni,mi je povedla P ampak  jaz še dojim,tako da mi to ne pride v poštev

(odgovor članu truncus)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: KT in izpadanje las
13.4.2009 15:39:27   
tadejat
TRUNCUS
Ja mislem, da je mal bolš. Probaj s temi tableti in se pozanimaj v lekarni kako in kaj. Vsebujejo neke snovi katere ti po končanem jemanju tablet primankuje. Tudi v priloženih navodilih TIFOLA piše, da jih priporočajo po prekinitvi.

(odgovor članu EMILY 3)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?