|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vlaga in plesen
24.3.2009 10:17:16   
maja1488
kako naj se znebim mal plesni na zidu? Do letos smo bili brez fasade, letos smo jo dali gor. In se mi je v nekaterih sobah na zidu pojavlo tako kot prah - predvidevam, da je to plesen. Sem lepo posesala, pa je potem prišlo nazaj. Če je zraven še omara, se to navleče še na hrbtno stran omare.

Kako se tega znebim?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vlaga in plesen
24.3.2009 11:56:20   
TRIŠ
Varekino nalij v razpršilno posodo in s tem pošpricaj kjer je plesen.Vse bo izginilo, samo v sobi boste 2 dni luftali in nekje drugje spali.Pa srečnouser posted image

(odgovor članu maja1488)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vlaga in plesen
24.3.2009 12:03:18   
Natyy
Plesen se nabete zaradi prevelike koncentracije vlage. Tudi sama sem jo imela kar nekaj časa. Odstranili smo jo s premazom proti plesni, varekini, celo 100 alkoholom..... Vedno znova se je pojavljala. Nato smo kupili razvlaževalec zraka, ki odvečno vlago kondenzira in zbira v zbiralniku vode. S tem smo se vlage znebili. Je pa potrebno stalno kontroliranje vlage v prostoru. Odstranjevalec vlage je na kolesih in ga lahko prestavljamo iz prostora v prostor. Zame idealna zadeva in trajna rešitev.

(odgovor članu TRIŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: vlaga in plesen
24.3.2009 12:56:02   
lelaval
Lako kupiš razpršilo - Bref z dodatkom klora - to je proti plesni - samo pošpricaš.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Natyy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: vlaga in plesen
24.3.2009 13:05:21   
ZvezdicaZaspanka
Tudi mi smo imeli problem z vlago in posledično tudi s plesnijo. Stanovanje je smrdelo kot klet, cunje so smrdele...katastrofa. No, rešitev je bila nakup razvlažilca. Super zadeva, zelo priporočam. Zdaj teh problemov nimamo, v stanovanju je super zrak...nobenega čudnega vonja, plesni ni več, tudi stene niso več vlažne, pa tudi tisti občutek, da je v stanovanju karnaprej mraz, je izginil... Mi smo kupili Zibro, je kar majhen, na koleščkih, lepo zgleda in je kar v dnevni, kjer je bilo prej največ vlage. Občasno ga prestaviva v kakšen drug prostor. Imamo pa tega http://www.zibro-shop.si/product.php?id_product=34 pa še zdaj vidim, da je fejst znižan. Zelo ga priporočam.

A ja, po parih mesecih smo končno ugotovili od kje toliko vlage,če jo pa prej nismo imeli. Zaradi dojenčkov smo kupili sušilec perila...in toliko vlage je kar naenkrat ravno zaradi njega.

Pa še...plesni se ne boš znebila z nobenimi kemičnimi sredstvi, saj vedno pride nazaj, če ne odstraniš vzroka. Po mojem je najbolj fajn prostor izsušiti, stene ponovno prepleskati in vzdrževati normalno količino vlage.

< Sporočilo je popravil ZvezdicaZaspanka -- 24.3.2009 13:06:58 >

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: vlaga in plesen
24.3.2009 13:12:39   
Korina1
Mi imamo tudi problem z vlago in s plesnijo, najhuje je v kuhinji kjer je del stene in stropa črnega in nekaj manj v spalnici. Drugje jo ni. Hiša ni stara je pa brez fasade.Vsako leto ko belimo kuhinjo premažemo pred tem stene s premazom proti plesni pa se plesen na zimo spet vrne. Letos pa bomo probali še z varikino.

(odgovor članu ZvezdicaZaspanka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: vlaga in plesen
24.3.2009 13:27:28   
mulan
IZVIRNO SPOROČILO: Natyy

Nato smo kupili razvlaževalec zraka, ki odvečno vlago kondenzira in zbira v zbiralniku vode. S tem smo se vlage znebili.


Kakšnega pa? Mi imamo namreč iste probleme...

(odgovor članu Natyy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: vlaga in plesen
24.3.2009 13:40:17   
Natyy
IZVIRNO SPOROČILO: mulan

IZVIRNO SPOROČILO: Natyy

Nato smo kupili razvlaževalec zraka, ki odvečno vlago kondenzira in zbira v zbiralniku vode. S tem smo se vlage znebili.


Kakšnega pa? Mi imamo namreč iste probleme...


Primer tazvaževalca:
ZIBRO DD108
Novi ekološki razvlaževalec zraka z vgrajenim ionizatorjem za hladne prostore

Imate pozimi probleme z vlago v hladnih kleteh, hodnikih, garažah ali katerem drugem mrzlem prostoru? Je razvlaževanje zaradi nizkih temperatur neučinkovito? Novi razvlaževalec zraka Zibro DD108 z vgrajenim ionizatorjem je namenjen odpravi prav te težave.
user posted image Zibro vedno razvijamo nove, uporabniku in okolju prijazne rešitve. Zato Zibro DD108 ni navaden razvlaževalec. Je ekološko naravnan razvlaževalec nove tehnologije, ki za delovanje ne potrebuje kompresorja in posledično ne vsebuje toplogrednih plinov. "Zeleni" značaj pa tu nikakor ne pomeni slabših karakteristik delovanja. Zibro DD108 daje mnogo boljše rezultate kot klasični razvlaževalci.
Prednosti v primerjavi s klasičnimi razvlaževalci z vgrajenim kompresorjem so sledeče:

  • Moč razvlaževanja je konstantna in neodvisna od zunanje temperature. Medtem ko klasični razvlaževalci s kompresorjem pri nizkih temperaturah delujejo le še s 15% močjo (glej graf "karakteristična krivulja moči razvlaževalcev s kompresorjem") pa Zibro DD108 neodvisno od zunanje temperature v celem področju uporabe deluje z maksimalno podano močjo.

    Za primerjavo: dvakrat močnejši kompresorski razvlaževalec s kapaciteto razvlaževanja 18L/24h, pri 80% relativni vlagi zraka in zunanji temperaturi 10°C deluje le še s 30% moči, torej iz zraka potegne le še 5,4 L/24h. Pri 5°C je moč le še 15%, kar pomeni le še 2,7L/24h razvlaževanja.



  • Zibro DD108 deluje v širokem razponu zunanje temperature - od 1°C - 35°C, medtem ko kompresorski razvlaževalci pri temperaturah nižjih od 5°C ne morejo več razvlaževati.

  • Zibro DD108 ima za Vaše boljše počutje vgrajen ionizator, ki generira kar 2.000.000 ionov/ccm

  • Vgrajeni so funkcija neslišnega delovanja pri le 34dB, elektronsko nastavljiva smer izpiha zraka, hidrostat, ki samodejno vzdržuje 50% RV in časovnik.


(odgovor članu mulan)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: vlaga in plesen
24.3.2009 14:05:57   
ajataja
plesni se ne da trajno odstranit z nobenim premazom,ker je potrebno poiskat vzrok,ki je lahko zunaj ali noter.Če je preveč vlažno je potrebno presušit(tisti,ki se s tem ukvarjajo imajo sušilce in vam presušijo)potem pa nekaterim pomagajo ti razlažilci,drugim pa ne,ker prihaja vlaga od zunaj,in je potrebno popravit zunaj(slaba izolacija,zamakanje...)Je mož na tem področju dela in zato malo vemuser posted image

(odgovor članu Natyy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: vlaga in plesen
24.3.2009 14:11:31   
tažana
eno vprašanje. kako pogosto vklapljate ralžilec zraka?
jaz imam enega na preizkusu ampak me moti ker je tako glasen user posted image . Zato ga posledično tudi ne vklapljam pogosto- seveda pa sedaj ni več tak problem, kot je bil pozimi!

Razmišljam, da bi kupila 2 manjša, da  i zavzela toliko prostora in da ga ne bi bilo potrebno prenašat iz ene sobe v drugo!

Kakšne so vaše izkušnje?

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: vlaga in plesen
24.3.2009 14:15:06   
frutka_
Odkar imamo izolirano podstrešje ter novo streho nimam več težav z plesnijo. Pa hiša nima fasade! Tudi perila ne sušim več noter.
Ko smo imeli plesen sem imela nastavljeno posodo Ceresit pa s Kloxom sva špricala. Enkrat na sezono sva pošpricala in je bilo OK.

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: vlaga in plesen
24.3.2009 15:06:28   
Eca
Pri nas je bila tudi nočna mora plesen, vlaga....v vseh prostorih. Je pa starejša hiša, s fasado. Pri nas je problem, ker imamo nova pvc okna, ki bolje tesnijo in posledično ne prepuščajo vlage.
Drugi vzrok je ta, da smo sušili perilo na stojalih po sobah - NAPAKA. Kupili smo sušilca (zame osebno potratna stvar, v našem primeru nujna). Vse omare, ki so prej stale na zunanji steni hiše smo postavili tako (na srečo je šlo), da so vse zunanje stene proste in lahko takoj opaziš, če se kje kaj "dogaja".

Kupili smo Ceresit in tablete ter to postavili v vse prostore. Redno pregledujem posodo in tablete.
Enkrat letno, ko se začne kje kaj delat (potrebno je takoj, ko vidiš da se začenja delat, ker v parih dnevih imaš lahko črno steno!!!!), operemo z Brefom - desinfection (nekaj takega gor piše) in prebelimo. Letošnjo zimo smo preživeli skoraj čisto brez plesni.
Ja, pa še nekaj. Svetovali so nam, da je treba te prostore zelo ogrevati in redno zračiti - da gre vlaga ven. Redno zračiti pomeni na 2 uri, 10 minut zračenja z nastežaj odprtimi okni. Zdaj, ko smo čez dan vsi odsotni (služba, vrtec) tega niti ne prakticiramo.
V prostoru, kjer je sušilec pa mora v času delovanja biti odprto okno - zaradi vlage.
Kjer se kuha, vklopljena napa, po potrebi tudi okno.

Zaradi vseh teh težav, je moj mlajši otrok imel težave z bronhitisom celo lansko zimo. Letos???? Zaradi suhega zraka težave z laringitisom......
Na srečo se poleti selimo.... upam, da na boljšeuser posted image .

Lp, Eca


_____________________________

Mene pa kamin greje...

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: vlaga in plesen
24.3.2009 15:13:14   
al1*
Tudi mi imamo probleme z vlago. Letos bomo delali novo fasado in upamo, da bo bolje. In tudi mi smo kupili razvlaževalec Zibro. Vklopimo ga za par ur vsak dan. 

_____________________________

lp


(odgovor članu Eca)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: vlaga in plesen
24.3.2009 17:02:31   
kokoska007
tudi mi imamo ZIBRO. ni poceni, je pa učinkovit. ceresit je samo preč vržen denar prot temu.

< Sporočilo je popravil kokoska007 -- 24.3.2009 17:03:28 >

(odgovor članu mulan)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: vlaga in plesen
25.3.2009 6:27:58   
Natyy
IZVIRNO SPOROČILO: Eca


Kupili smo Ceresit in tablete ter to postavili v vse prostore. Redno pregledujem posodo in tablete.



Tudi mi smo najprej premišljevali o tej stvari. A so nam jo iz več razlogov odsvetovali. Da smo kupili Zibrota mi ni niti najmanj žal. Vkloti se samodejno, ko vlaga naraste in izklopi, ko pade. Voda se zbira v zatesnjeni pusodi in ne povzroča dodatne vlage. Poleg tega pa še čisti zrak.
Pri nas je najbolj problematična kuhinja in dnevna soba. Zibrota imamo na sredini in ga sploh ne prestavljamo. Odkar smo ga kupili tudi plesnivih sten ni več. Tako, da bi to zadevo priporočila vsakemu, ki ima težave s prekomirno vlago v prostoru.

Evo pa sem naredila brezplačno reklamo.....user posted image

< Sporočilo je popravil Natyy -- 25.3.2009 6:28:26 >

(odgovor članu Eca)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: vlaga in plesen
3.4.2009 21:10:54   
2ursae
meni se še kar ne izide - vsi poudarjajo neprecenljivo vrednost vlažilca prostora in s tem se strinjam - mi imamo plesen v jedilnici, kjer imamo postavljen tudi higrometer in vem, da je vso zimo tam 40-50 % vlažnost, tako da razvlaževalec pri nas zihr ne pride v poštev. Za varikino in podobne klorove strupe se pa tud ne morem odločit, vsaj pred poletjem, ko bomo lahko fajn zluftali in jedli zunaj, ne.

Moj se je zadeve lotil s 100% alkoholom, a to ni trajna rešitev. Prav sita sem že te plesni user posted image , ni zanjo nobene res elegantne rešitve: ali z njo trpiš ali pa se, ko jo zastrupljaš, giftaš tudi sam user posted image .

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu Natyy)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: vlaga in plesen
14.4.2009 10:36:28   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: ZvezdicaZaspanka

A ja, po parih mesecih smo končno ugotovili od kje toliko vlage,če jo pa prej nismo imeli. Zaradi dojenčkov smo kupili sušilec perila...in toliko vlage je kar naenkrat ravno zaradi njega.


če sta kupila sušilec brez kondenzatorja, je logično, da imata preveč vlage. Potem bi morala imeti odtok vlage iz sušilca, speljan ven iz stanovanja, tako pa se ti nabira v stanovanju. ljudem so od teh sušilcev popadale ploščice v kopalnicah dol.

Mi imamo sušilec s kondenzatorjem in pralni stroj v kleti z majhnim oknom, pa ni nobene vlage .

namesto, da kupuješ razvlaževalce ipd...menjaj sušilni stroj.

(odgovor članu ZvezdicaZaspanka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?