Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: mika IZVIRNO SPOROČILO: kalbo Mogoče ve katera od vas povedat, od kje navada, da se krsti že čisto majhne dojenčke. Me prav zanima, če kdo to ve. . Od kje navada? Iz strahu, da bi otrok šel v pekel, če bi umrl nekrščen. Včasih so pa pozimi in snegu vlačili otroke h krstu, da so že zaradi tega zboleli in umrli. Vsaj babica mi je tako rekla. Jaz sem kristjanka, ampak v to ne verjemem. Vsak otrok je božji otrok, s krstom se to samo potrdi. Pomembno je kako živiš, pa ni nujno, sploh da verjameš v boga, hodiš v cerkev. Pomembno je da živiš tako, da nikogar ne prizadeneš. tvoji otroci se bodo odločili sami, jaz pa sem se za mojo hčerko. Ne v enem ne v drugem ne vidim nič slabega. Eni otroci spoznajo svet vere prej drugi kasneje. od kje navada...to so si izmislili vrli cerkveni možje, kar po defoltu ni tako, tudi jezus se je krstil kot odrasu mož, nasploh so takrat krstili odrasle in ne otroke. kaj je krst otroka? zagotovitev zadostnega števila ovčic in nič drugega. in včasih, ko so bili ljudje neuki, neizobraženi, bogaboječi in še kaj in ko je imela cerkev blazoten vpliv, se je pač dalo fino ljudi prepričat, da imajo otroci izvirni greh ( kriva je kao eva zarad une jabke, mislim halo, moj otrok bo šel v pekel, zato k je eva jabko pojedlas???)in bodo šli v pekel, če ne bodo krščeni. pa ni nikjer to bog ali kak njegov glasnik rekel, do tega je prišlo kasneje, kar naenkrat se je to pojavilo. in raja je seveda verjela.če so gospod tako rekli, pa že. sam dons bi pa folk lahko malo bolj razmišljal s svojo glavo ker meni je recimo že sama ta ideja ogabna...da nekrščen otrok ne pride v nebesa, ampak gre v pekel, oz. obtiči nekje vmes in trpi...mislim halo??? pa jst itak ne verjamem v boga, pa pekel, nebesa itd., ampak če pa gledam iz tega stališča, da nekrščen otrok si ne zasluži nebes, ker nima izbrisanega izvirnega greha... pač težko verjamem da je bog res tako debilen in če je to njegovo stališče, si ga lahko zarad mnene vtakne nekam, ker jaz s tem nočem imeti nič in še sram ga je lahko v rit v glavo, ker za boga se pa res ne spodobijo take bedarije. tko. zdej pa lohk prigrmi nadme al pa kak njegov RR glasnik
|